Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι το καλοκαιρι εβλεπα οτι φτιαχναν τα παλια καφαο με ολοκαινουργια αν εννοεις αυτο. Πως μπορω να μαθω τι ταχυτητες θα πιανω?

Δημοσ.

Router εχω ενα Netgear το οποιο μου λεει:

Downstream Upstream
Ταχύτητα σύνδεσης: 6841 KBit/s 791 KBit/s
Line Attenuation: 32.5 dB 19.7 dB
Noise Margin: 9.2 dB 10.3 dB

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν είσαι σε adsl δεν παίζει από αυτό...

λογικά πάντως επειδή είσαι αρκετά μακρυά από το Α/Κ για vdsl, θα παίζεις αναγκαστικά από τα KV...

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ειμαι ανω γλυφαδα και πιανω με (hol 24αρι) 5-6 mbps , εχει ληξει το συμβολαιο μου και σκεφτομαι για vdsl , ειμαι πολυ απογοητευμενος με τις ταχυτητες που εχω τωρα, θα δω διαφορες με το vdsl? ειδα οτι οι οικονομικοτερες επιλογες ειναι της forthnet (28e) και της wind (27e) ή με συμφερει η hol στα 31e?, ποια μου προτεινετε? 

ευχαριστω!

Δημοσ.

Η προσφορά της Wind που τρέχει τώρα είναι 20+10 για vdsl από ΚΑΦΑΟΥ (KV), με απεριόριστα σε σταθερά και 300' σε κινητά.

Και στην Άνω Γλυφάδα έχει ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ από το καλοκαίρι του 2013.

Δημοσ.

Forthnet αποκλείεται καθώς δίνει μόνο από αστικό κέντρο, οπότε αν είσαι πάνω από ~1000 μέτρα (που μάλλον είσαι), δεν θα έχεις κέρδος.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έφτασε, επιτέλους, η ημέρα που μπόρεσε το σύστημα της Wind να μου δώσει προσφορά, μετά τη λήξη της δέσμευσης.
Όπως έχω ξαναγράψει, πήγα στην Wind πέρυσι, για να πάρω vdsl από KV, με την τότε ισχύουσα προσφορά των 20+10 ευρώ/μήνα. Μετά από κακή συνεννόηση με το κατάστημα, μου έδωσαν και 300' προς κινητά, τα οποία στην αρχή νόμιζα ότι ήταν προς όλους, όπως είχα ζητήσει, αλλά μετά το λογαριασμό και την αντίστοιχη σφαλιάρα-χρέωση ήταν μόνο προς Wind (!!!), δηλαδή άχρηστα, στην ουσία.

Σήμερα, λοιπόν, ο υπάλληλος είπε ότι υπάρχουν 2 προσφορές για μένα, εκτός από το ίντερνετ+vdsl και τα απεριόριστα προς εθνικά δίκτυα: α) 30' προς κινητά προς όλους με 22+10 ευρώ/μήνα και β) 300' προς κινητά προς όλους με 25+10 ευρώ/μήνα και, φυσικά, αφενός πρέπει να διακοπούν τα 300' προς Wind για να μην χρεωθώ (αν και δόθηκαν 2 μήνες αργότερα από την ενεργοποίηση) αφετέρου θα χρεωθώ και τα 5 ευρώ στον επόμενο λογαριασμό για την ανανέωση (!!!).

Θεωρώ αστεία την 1η προσφορά, γιατί αφενός αυξάνει το μηνιαίο τέλος αφετέρου δίνει 30' μόνο, και υπερβολική τη 2η, αφού τα 300' τα δίνει δωρεάν στους νέους συνδρομητές, και σκέφτομαι τη φορητότητα αλλά, επειδή ο μόνος πάροχος vdsl από KV στην περιοχή μου είναι ο ΟΤΕ και αυτός ενεργοποιεί σχεδόν άμεσα τη φορητότητα, χωρίς να δίνει περιθώριο για να προλάβει να δώσει αντιπροσφορά ο υφιστάμενος πάροχος (η Wind στην προκειμένη περίπτωση), προβληματίζομαι στο τι μπορώ και έχω περιθώριο να κάνω.

Υπάρχουν ιδέες και προτάσεις;

Δημοσ.

Δεν γράφεις όμως αν η ανανέωση θα ισχύει για 12μηνο ή 24μηνο συμβόλαιο. Έχει σημασία για την αξιολόγηση της προσφοράς.

Από καμπίνα παίζει και η HOL, εκτός των ΟΤΕ και Wind.

Βγάζοντας έξω το ΟΤΕ λόγω μεγάλου κόστους, θα υπολογίσεις τα πακέτα Wind και HOL για νέους συνδρομητές.

Και οι 2 για νέες 24μηνες συνδέσεις έχουν κάποια διαφορά, σαφώς οικονομικότερες από αυτές με 12μηνη δέσμευση.

Επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τυχόν τέλη ενεργοποίησης στον νέο πάροχο.

Η τιμή που σου έδωσαν είναι καλή και σύμφωνη με τον ανταγωνισμό, αν θεωρήσουμε ότι θα πας σε άλλον πάροχο.

Υπόψη ότι το εφάπαξ τέλος ανανέωσης του συμβολαίου, είναι καινούργια πρακτική και σε άλλους παρόχους, που στη HOL είναι 3€.

Δημοσ.

Δεν ανέλυσα το λόγο γιατί ο ΟΤΕ είναι μονόδρομος στη φορητότητα επειδή έχω γράψει στο παρελθόν για το θέμα της Hol πολλές φορές από το ΔΕΚ 2013, όταν έψαχνα τους παρόχους για vdsl από KV.

Ενώ δίνει σε περιοχές που ενεργοποιήθηκε το νέο δίκτυο του ΟΤΕ, αρνήθηκαν αναιτιολόγητα να μου δώσουν τότε αλλά και πριν ένα μήνα που δοκίμασα πάλι. Ακόμη, σε προωθητικές προτάσεις της Vodafone για πακέτο σταθερής και κινητής, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, έβαλα σαν όρο την παροχή vdsl από KV αλλά αφού εξέτασαν το θέμα μου είπαν ότι δεν το προσφέρει η Hol χωρίς να μου πουν το λόγο. 

Η δέσμευση με την ανανέωση είναι 24μηνη και όπως μου είπαν γίνεται από όλους τους παρόχους, χωρίς να μπορώ να το διασταυρώσω.

Δημοσ.

Αν δεν σου δίνει η HOL (παράξενο) τότε δεν έχεις πολλές επιλογές αν θέλεις οπωσδήποτε VDSL.

Σαν νέος συνδρομητής στη Wind, σήμερα θα πλήρωνες 25€ μηνιαίο πάγιο + εφάπαξ 35€ τέλος ενεργοποίηση γραμμής + εφάπαξ 40€ τέλος ενεργοποίηση VDSL. Σύνολο 675€ (24μηνο) ή 28,12€/μήνα.

Με την ανανέωση και την προσφορά που σου έδωσαν, θα πληρώνεις 35€ μηνιαίο πάγιο + εφάπαξ 5€ τέλος ανανέωσης. Σύνολο 845€ (24μηνο) ή 35,2€/μήνα.

Λογικά μπορούν να σου δώσουν καλύτερη προσφορά (τουλάχιστον 5€). Πάρε τηλέφωνο στο αντίστοιχο τμήμα και μίλησε μαζί τους.

Στη HOL (αν μπορεί να σου δώσει), θα πλήρωνες 33€ μηνιαίο πάγιο + 51€ εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης γραμμής και VDSL. Σύνολο 843€ (24μηνο) ή 35,12€/μήνα.

Όλοι οι πάροχοι πλέον, δίνουν 24μηνες ή 18μηνες συνδέσεις με χαμηλά πάγια και ακριβότερες για 12μηνη παραμονή.

Πάρε τηλέφωνο και στο 13888 του ΟΤΕ, να μιλήσεις με το τμήμα προσφορών. Τελευταία δίνουν πολύ καλές τιμές. Ενδεικτικά σε μένα 2 βδομάδες πριν, έκαναν προσφορά για 24άρι, απεριόριστα σταθερά και 300' κινητά στα 26€ και επιπλέον 17€ για Full Pack OTETV. Όμως μόλις 2 μήνες πριν είχα κάνει ανανέωση στη HOL για το ίδιο πακέτο στα 25€, οπότε δεν μπορούσα να το δεχθώ

Δημοσ.

Στον υπολογισμό που έκανες, για το νέο συνδρομητή της Wind, το μηνιαίο κόστος είναι 20+10 ευρώ, για 24μηνη δέσμευση στους συνδρομητές κινητής Wind (δεν περιλαμβάνομαι λόγω καρτοκινητής) ενώ διαφορετικά 20+10 για τον πρώτο χρόνο και 25+10 για το δεύτερο, και στο πακέτο περιλαμβάνονται και 300' προς κινητά, εκτός από τα 120' προς f2g που έχω και τώρα.

Επομένως, το ετήσιο σύνολο μειώνεται ανάλογα.

Το δίλημμα που αντιμετωπίζω, εκτός από τη (δοκιμαστική) φορητότητα που περιέγραψα ήδη, είναι η δυσαναλογία μεταξύ της προσφοράς των 22+10 με 30' προς κινητά, για τα οποία, σημειωτέον, δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου υπέρβασης του ορίου, και εκείνης των 25+10 με 300'.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...