Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και πάλι είναι θέμα ΟΤΕ να δεχτεί να δώσει αυτή τη σύνδεση στην Wind.

μακάρι να μην έχεις καθυστερήσεις και να ολοκληρωθεί η σύνδεση στο χρόνο που σου είπαν.

Σ' αυτές τις ταχύτητες δεν χρειάζονται ρυθμίσεις router, απλά, αυτό που δίνουν έχει διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του adsl αλλά θα το συνηθίσεις.

Τι διαφορετική φιλοσοφία αναφέρεσαι mr. Makfil?

Επίσης η HOL δίνει απο καμπίνα οτε, εμένα ειναι εξω ακριβώς απο το σπίτι μου!

Δημοσ.

1.Έχει διαφορετικό interface από αυτό που έχουμε συνηθίσει στο adsl.

2. Η HOL δίνει από ΚΑΦΑΟΥ αλλά όχι σε όλες τις περιοχές και αυτό ανεξήγητα. Στην περίπτωσή μου, ο μεν wizard έδειχνε διαθεσιμότητα αλλά όταν πήρα τηλέφωνο η κοπέλα απάντησε ξερά, χωρίς αιτιολογία, ότι δεν δίνει στην περιοχή μου.

Δημοσ.

δεν νομίζω ότι έχουν μπει νέες καμπίνες στο Ηράκλειο...

έχεις δει?

oχι για αυτο ρωταω γιατι μου φαινεται περιεργο η wind να δινει vdsl ενω ολοι οι αλλοι οχι

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχουν καμπίνες, τότε το VDSL παρέχεται από το αστικό κέντρο. Το θέμα όμως έχει να κάνει με την απόσταση.

Μέχρι τα 800 μέτρα θα έχεις κοντά στο μέγιστο (50Mbps) και μέχρι περίπου τα 1200 μέτρα παίζεις περίπου στα 30Mbps

Από εκεί και πάνω δεν κερδίζεις κάτι σε σχέση με το ADSL και πάνω-κάτω οι ταχύτητες θα είναι ίδιες.

Προφανώς είσαι κοντά ή παραπάνω από τα 1200 μέτρα και για' αυτό δεν σου δίνουν την υπηρεσία. Και η Wind σκέπτεται να σε κάνει πελάτη αφού ακόμη κι αν δεν θα έχεις καλές ταχύτητες θα σε γυρίσει στο ADSL για να μην πληρώνεις άσκοπα περισσότερο.

Δημοσ.

Εβαλα και εγω VDSL απο wind και αυτα ειναι τα αποτελεσματα...

VDSLwind.jpg

Με χαλαει λιγο το upload γιατι περιμενα να εχει τουλαχιστον 2-3.

Πως σας φαινεται η γραμμη?

Δημοσ.

Εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα με την γραμμή, πρέπει να είσαι αρκετά μακρυά από το αστικό κέντρο (~1,5 χλμ).

Τι στοιχεία είχες με ADSL; Στην απόσταση αυτή εκτιμώ ~ 14Mbps.

Δημοσ.

Ειμαι γυρω στα 900 μετρα απο το Α/Κ.

Δεν εχω δει καποια καμπινα vdsl εδω κοντα οποτε φανταζομαι οτι περνω απο Α/Κ.

Jkoukos Δεν ειχα ποτε adsl σε αυτο το σπιτι, εβαλα κατευθειαν vdsl.

Δημοσ.

Τα 900 μέτρα φαντάζομαι τα μετράς από τον δρόμο. Αλλά τα καλώδια δεν πάνε σε ευθεία, ούτε ακολουθούν την συντομότερη διαδρομή.

Επίσης το VDSL είναι περισσότερο ευαίσθητο σε θόρυβο.

Στην οικοδομή σου ή την γειτονιά σου ποια είναι περίπου η μέση ταχύτητα ADSL, αν γνωρίζεις;

Άλλος πάροχος σου έδινε VDSL;

Δημοσ.

Τα 900 μέτρα φαντάζομαι τα μετράς από τον δρόμο. Αλλά τα καλώδια δεν πάνε σε ευθεία, ούτε ακολουθούν την συντομότερη διαδρομή.

Επίσης το VDSL είναι περισσότερο ευαίσθητο σε θόρυβο.

Στην οικοδομή σου ή την γειτονιά σου ποια είναι περίπου η μέση ταχύτητα ADSL, αν γνωρίζεις;

Άλλος πάροχος σου έδινε VDSL;

Συμφονα με το site της cyta ειμαι 956 μετρα απο το αστικο κεντρο.

Η μεση ταχυτητα adsl ειναι γυρο στα 16-17 εδω στην γειτονια συμφονα με καποιο υπαλληλο της wind που ειχα μιλησει.

Μονο η wind μου εδινε vdsl αλλα στις γυρω γειτονιες δινουν και οι αλλες εταιριες.

Δημοσ.

Με 16-17Mbps μέση ταχύτητα, σημαίνει ότι είσαι το λιγότερο 1200 καλωδιακά μέτρα. Στην περίπτωση αυτή θα περίμενα περίπου 25-26Mbps.

Δεν χάνεις κάτι με το να ζητήσεις έλεγχο της γραμμής από τον πάροχο.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι μιας και σκεφτομαι την wind  για vdsl. η wind δινει vdsl απο το αστικο κεντρο ή απο τις νεες καμπινες? ειμαι περιπου 3 χλμ απο το κεντρο και εχω νεα καμπινα 200 μετρα απο το σπιτι μου.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα, εχω Wind εδω και 7 χρονια. 24αρα αλλα πιανω 6-8. Το μεγιστο που εχω πιασει ειναι 12. Χθες ειπα να δω μπας και εγινε το vdsl διαθεσιμο στο σπιτι μου και οντως πλεον ειναι διαθεσιμο. Το θεμα ειναι πως μπορω να δω τι ταχυτητες θα πιανω και αν θα τις πιανω? Μπηκα στο site της Cyta για να δω διαθεσιμοτητα και μου λεει: Μετά απο έλεγχο των στοιχείων σου, σε ενημερώνουμε ότι το δίκτυό μας βρίσκεται ήδη στην περιοχή σου. Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 1842,4 μέτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...