Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντόπισα ότι ο ΟΤΕ για την γραμμή μου δίνη μέχρι VDSL 30 για αυτό εγώ έχω στα 26 με την WIND.... Οποτε περιμένουμε για 50....

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως το εντόπισες αυτό;

Η Wind σου δίνει τώρα (άσε το αύριο) VDSL από το αστικό κέντρο.Επίσης έχει ένα μόνο πρόγραμμα, το έως 50, είτε από καμπίνα είτε από αστικό κέντρο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά σου θα έπρεπε να πιάνεις πολύ παραπάνω. Ακόμη και στην περίπτωση που για κάποιο λόγο είχες το 30άρι πρόγραμμα, θα έπρεπε να πιάνεις ακριβώς 30 και όχι παρακάτω.

Δημοσ.

Αφού στην περιοχή μου ο οτε προσφέρει 30 πως είναι δυνατόν η wind να δίνη 50 .... αφού από τις γραμμές του οτε παίρνει....

Δημοσ.

παιδια συγγνώμη για το οφτοπικ είδα στην αρχη που αναφερθήκατε στη περιοχη μου στο ελληνικο (ανω γλυφαδα) και επειδη έκανα τώρα αιτηση στη forthnet και αυριο θα έρθουν για τα συμβολαια, στον οτε πιάνω 17mbps, παίζει στη forthnet τώρα να πέσω ?

ρωτάω γιατι διαβασα στην αρχη που λέτε οτι ο οτε δινει μεσω kv ενω η forthnet μέσω ak..

έκανα πατάτα ? γιατι ειμαι κοντα στη θράκης..

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ στην περιοχή σου δίνει VDSL στους συνδρομητές του από το αστικό κέντρο μέσω 2 πακέτων.

Το 50άρι για όσους είναι κοντά και το 30άρι για αυτούς που είναι λίγο μακρύτερα, όπως εσύ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ζητήσεις να βάλεις το 50άρι, γνωρίζοντας ότι δεν θα πιάνεις το μέγιστο.

Η Wind, της οποίας είσαι συνδρομητής, παρέχει ένα μόνο πακέτο (το έως 50), άσχετα με το πόσο πραγματικά θα συγχρονίζεις, που έχει να κάνει με την απόσταση από το αστικό κέντρο.

Όταν το VDSL παρέχεται από το αστικό κέντρο, η υπηρεσία είναι του κάθε παρόχου.

Όταν το VDSL παρέχεται από την υπαίθρια καμπίνα, η υπηρεσία είναι του ΟΤΕ και νοικιάζεται από τον πάροχο.

παιδια συγγνώμη για το οφτοπικ είδα στην αρχη που αναφερθήκατε στη περιοχη μου στο ελληνικο (ανω γλυφαδα) και επειδη έκανα τώρα αιτηση στη forthnet και αυριο θα έρθουν για τα συμβολαια, στον οτε πιάνω 17mbps, παίζει στη forthnet τώρα να πέσω ?

ρωτάω γιατι διαβασα στην αρχη που λέτε οτι ο οτε δινει μεσω kv ενω η forthnet μέσω ak..

έκανα πατάτα ? γιατι ειμαι κοντα στη θράκης..

Αν μιλάς για VDSL σίγουρα θα έχεις μικρότερη ταχύτητα από το αστικό κέντρο λόγω μεγαλύτερης απόστασης έναντι την καμπίνας.

Πόσο χαμηλά, εξαρτάται από την απόσταση.

Αν μιλάς για ADSL κανονικά πρέπει να έχεις την ίδια, εκτός κι αν τώρα ο ΟΤΕ σε έχει συνδέσει στην καμπίνα και όχι στο αστικό κέντρο.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά βλέπω και ΤΡΕΛΑΊΝΟΜΑΙ...... η γραμμή είναι ενός φίλου στο Ελληνικό (Πλαπούτα)

Untitled.jpg

:( ............................  :cry:

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικό να έχει καλύτερα στατιστικά από εσένα, αφού συνδέεται σε υπαίθρια καμπίνα.

Επαναλαμβάνω γι' ακόμη μία φορά. Πάρε τηλέφωνο στη Wind να κοιτάξουν τη γραμμή σου.

Έχεις συγχρονισμό 26Mbps ενώ κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις τουλάχιστον 40Mbps.

Δημοσ.

εγώ που τώρα θα πάω forthnet για adsl μιλάω, μπορώ να τους ζητήσω να με συνδέσουν απο την υπαίθρια καμπίνα αντι απο ακ ?

Δημοσ.

Τους πήρα και μου είπαν ότι πολύ καλά κλειδώνεις...άντε βγάλε άκρη

Στη θέση σου θα ζητούσα να μιλήσω με τεχνικό και όχι την εξυπηρέτηση πελατών.

Αν τα στοιχεία που έδωσε όταν είχες ADSL είναι σωστά, ο συγχρονισμός που έχεις σε VDSL είναι χαμηλός.

εγώ που τώρα θα πάω forthnet για adsl μιλάω, μπορώ να τους ζητήσω να με συνδέσουν απο την υπαίθρια καμπίνα αντι απο ακ ?

ADSL μόνο ο ΟΤΕ δίνει από καμπίνα και όχι σε όλες τις περιοχές.

Μέσα στο έτος θα δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους παρόχους αν το επιθυμούν, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται.

Η Forthnet δίνει VDSL σύνδεση μόνο από αστικό κέντρο.

Από καμπίνα δίνουν VDSL ΟΤΕ, HOL και Wind.

Δημοσ.

συγνωμη που σας ζαλιζω μια ακόμη ερώτηση, μόλις πήρα τηλέφωνο στη forthnet (όπου σε λίγες μέρες θα συνδεθω adsl 24) και τους ρώτησα γι αυτο ακριβως το πράγμα οτι ενω απο οτε παιρνω απο καφαου τη Θράκης στο ελληνικο απο εσας απο που θα παίρνω ? και μου είπαν μην ανησυχείτε θα παίρνετε απο το ακ στην τερψιθέα.

η θρακης σιγουρα μου πέφτει πιο κοντα αλλα να υποθέσω οτι και απο τερψιθεα δε θα έχω καποιο προβλημα σωστα ?

(σήμερα με δείχνει αρκετα κάτω, συνήθως 17mbps έπιανα)

post-112914-0-56621600-1400767824_thumb.jpg

Δημοσ.

συγνωμη που σας ζαλιζω μια ακόμη ερώτηση, μόλις πήρα τηλέφωνο στη forthnet (όπου σε λίγες μέρες θα συνδεθω adsl 24) και τους ρώτησα γι αυτο ακριβως το πράγμα οτι ενω απο οτε παιρνω απο καφαου τη Θράκης στο ελληνικο απο εσας απο που θα παίρνω ? και μου είπαν μην ανησυχείτε θα παίρνετε απο το ακ στην τερψιθέα.

η θρακης σιγουρα μου πέφτει πιο κοντα αλλα να υποθέσω οτι και απο τερψιθεα δε θα έχω καποιο προβλημα σωστα ?

(σήμερα με δείχνει αρκετα κάτω, συνήθως 17mbps έπιανα)

Η Forthnet, όπως και οι υπόλοιποι εναλλακτικοί, δίνει ίντερνετ μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ. Εάν είσαι κοντά στη Θράκης, δηλαδή κοντά στο ΑΚ του ΟΤΕ, θα έχεις χαμηλό attenuation, δηλαδή υψηλές ταχύτητες με όλους τους παρόχους. Με τη Forthnet θα έχεις ακόμη υψηλότερες επειδή λειτουργεί με snr 6.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω που μένεις, αλλά σύμφωνα με τα στατιστικά σου είσαι περίπου 1,7χλμ από το αστικό κέντρο Τερψιθέας, που βρίσκεται στη γωνία Θράκης & Τριπόλεως.

Η ταχύτητα που συγχρονίζεις τώρα είναι φυσιολογική για την απόσταση αυτή, άρα δεν είσαι συνδεδεμένος σε υπαίθρια καμπίνα.

Τον ίδιο συγχρονισμό θα έχεις και με την Forthnet σε ADSL, ίσως λίγο παραπάνω λόγω χαμηλότερου SNR που δίνει αυτή.

Όμως αν πας σε VDSL (ΟΤΕ, HOL ή Wind) θα σε συνδέσουν σε υπαίθρια καμπίνα (αν υπάρχει ενεργοποιημένη στην περιοχή σου) και θα έχεις τη μέγιστη ταχύτητα.

Forthnet και Cyta δίνουν VDSL μόνο από αστικό κέντρο, οπότε λόγω της απόστασης δεν θα έχεις κάποιο κέρδος και ο συγχρονισμός θα είναι παρόμοιος με αυτόν που έχεις τώρα.

Για να δεις στα γρήγορα αν υπάρχει ενεργοποιημένη καμπίνα VDSL στην περιοχή σου, κάνε τον έλεγχο στη HOL, καθώς είναι η μόνη που δίνει αποκλειστικά από εκεί.

• Like 2
Δημοσ.

Από καμπίνα δίνουν VDSL ΟΤΕ, HOL και Wind.

ΗΟL ξέχνα το , από Α/Κ δίνουν , έτσι με ενημέρωσαν στο τηλ.τους κέντρο.

Δημοσ.

ΗΟL ξέχνα το , από Α/Κ δίνουν , έτσι με ενημέρωσαν στο τηλ.τους κέντρο.

Αυτό δεν είναι σωστό, γιατί η Hol κρατάει μια περίεργη και ανεξήγητη πολιτική αφού σε περιοχές, όπου έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ, σε άλλες δίνει από KV και σε άλλες όχι.

Όταν σχεδίαζα τη δική μου μετάβαση σε vdsl, έλεγξα τη διαθεσιμότητα στους wizards των Hol και Wind και μου έδωσαν ΟΚ. Τηλεφώνησα πρώτα στην εξυπηρέτηση της Hol και αφού είπα στην κοπέλα ότι ο wizard δίνει διαθεσιμότητα vdsl εκείνη απάντησε ότι δεν δίνει στην περιοχή μου, χωρίς να μου δώσει εξήγηση, παρά την επιμονή μου. Αντίθετα, δίνει, σε άλλη περιοχή του ίδιου ΑΚ (Χαλανδρίου) και συγκεκριμένα στα Βριλήσια. Βγάλτε συμπέρασμα ...

Φυσικά, για μένα, η Wind ήταν μονόδρομος πλέον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...