Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

και για κάποιο λόγο δεν νομίζω ότι σε αλλαγή από adsl σε vdsl (ή εξαρχής vdsl) ζητάει 20 euro για vdsl router...

Δημοσ.

Είμαι κι εγώ αυτής της γνώμης, μιας και το δίνει δωρεάν σε νέες συνδέσεις VDSL, σε αντίθεση με τις ADSL.

Αλλά και πάλι 20€ για router που θα μείνει στην κατοχή σου, αξίζει ακόμη κι αν είναι "κινεζιά".

Δημοσ.

Σωστά, απλά το έγραψα με το σκεπτικό ότι θα το πληρώσει όπως του είπαν.

Στις ADSL συνδέσεις στη Wind, είτε δεν παίρνεις καθόλου συσκευή οπότε χρειάζεσαι δικιά σου, είτε την πληρώνεις 20€ και σου μένει στο τέλος.

Τις VDSL συνδέσεις τις δίνει με χρησιδάνειο.

• Like 1
Δημοσ.

Το κατά πόσο σε συμφέρει οικονομικά, δεν μπορώ να σου γράψω καθώς είναι η δική σου τσέπη. Απλά σημειώνω τα παρακάτω.

Το 15εύρω το θέλει ο ΟΤΕ για εργασίες αλλαγής ενεργής σύνδεσης από ADSL σε VDSL καμπίνας και ισχύει σε όλους τους παρόχους.

Αν ήσουν συνδρομητής π.χ. στη HOL, πάλι θα πλήρωνες 15€ για την αλλαγή.

Και οι νέοι συνδρομητές πληρώνουν το VDSL από καμπίνα, η οποία στη HOL είναι 51€ (36 η κανονική ενεργοποίηση +15 του VDSL) και στη Wind 50€ (35+15).

Αυτό με τις καλύτερες προσφορές σε νέους χρήστες, λίγο-πολύ το εφαρμόζουν όλοι οι πάροχοι.

Στη HOL εν τούτοις που είμαι, αν τους πάρεις τηλέφωνο συνήθως δίνουν 20% έκπτωση σε ενεργούς χρήστες, σε παρόμοια περίπτωση.

Έχουν όμως παρουσιαστεί και περιπτώσεις που ενώ αρχικά δεν έδωσαν έκπτωση, επανήλθαν με καλύτερη αντιπροσφορά μετά από αίτημα μεταφοράς σε άλλον πάροχο.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση!!! :) Εσύ με την hol είσαι ευχαριστημένος γενικότερα? Έχεις VDSL? Από ταχύτητα είσαι ευχαριστημένος?  Λίγο πολύ όλες οι εταιρείες την ίδια ταχύτητα δεν δίνουν?

και για κάποιο λόγο δεν νομίζω ότι σε αλλαγή από adsl σε vdsl (ή εξαρχής vdsl) ζητάει 20 euro για vdsl router...

Η wind όντως μου ζήτησε 20 ευρώ για το router, είτε adsl είτε vdsl.

• Super Moderators
Δημοσ.

τι να σου πω, πέρσυ το καλοκαίρι ήρθα στη Wind, adsl πρώτα και μετά vdsl και δεν πλήρωσα κάτι για router...

τα 15 euro για ενεργοποίηση χονδρικής προφανώς δεν τα γλύτωσα από την στιγμή που παίρνω vdsl από ΚΑΦΑΟΥ του ΟΤΕ...

Δημοσ.

Μένω κάπου στο Χαϊδάρι και το router μου συνήθως κλειδώνει γύρω στα 8 mbps. Αν βάλω vdsl, τι ταχύτητες μπορώ να περιμένω;

edit : Άκυρο...μόλις έμαθα ότι η περιοχή στην οποία ανήκει η γραμμή μου, δεν εξυπηρετείται ακόμα από δίκτυο vdsl :(

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμένα μου το έδωσαν δωρεάν με έξτρα χρέωση 10 ευρώ το μήνα σύνολο 30 με απεριόριστα σταθερά, ταχύτητα 45/8

Δημοσ.

τι να σου πω, πέρσυ το καλοκαίρι ήρθα στη Wind, adsl πρώτα και μετά vdsl και δεν πλήρωσα κάτι για router...

τα 15 euro για ενεργοποίηση χονδρικής προφανώς δεν τα γλύτωσα από την στιγμή που παίρνω vdsl από ΚΑΦΑΟΥ του ΟΤΕ...

Στην περίπτωσή μου (φορητότητα για σύνδεση vdsl από KV), συνδέθηκα κατ' ευθείαν σε vdsl, μετά από 6 μέρες καθυστέρηση, για την οποία (καθυστέρηση) πιστώθηκε αντίστοιχο ποσό και, μετά από διαμαρτυρίες και αιτήματά μου, πιστώθηκε 1) το ποσό των 20€ για τον εξοπλισμό (router) και 2) το ποσό των 15€ για το τέλος χονδρικής που είχαν χρεωθεί στον 1ο λογαριασμό και απορρίφθηκε το αίτημα για πίστωση του τέλους ενεργοποίησης (35€), ενώ με είχε βεβαιώσει για το αντίθετο ο υπάλληλος του καταστήματος όταν έκανα την αίτηση.

Τέλος, εγκρίθηκε και το αίτημα για τα δωρεάν 300' σε κινητά προς όλους, εκτός των 120' προς F2G που περιλαμβάνονταν στο αρχικό πακέτο, τα οποία (300') περιλαμβάνονται στην τελευταία προσφορά της Wind που κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά τη ενεργοποίηση της σύνδεσής μου.

Δημοσ.

Στην περίπτωσή μου (φορητότητα για σύνδεση vdsl από KV), συνδέθηκα κατ' ευθείαν σε vdsl, μετά από 6 μέρες καθυστέρηση, για την οποία (καθυστέρηση) πιστώθηκε αντίστοιχο ποσό και, μετά από διαμαρτυρίες και αιτήματά μου, πιστώθηκε 1) το ποσό των 20€ για τον εξοπλισμό (router) και 2) το ποσό των 15€ για το τέλος χονδρικής που είχαν χρεωθεί στον 1ο λογαριασμό και απορρίφθηκε το αίτημα για πίστωση του τέλους ενεργοποίησης (35€), ενώ με είχε βεβαιώσει για το αντίθετο ο υπάλληλος του καταστήματος όταν έκανα την αίτηση.

Τέλος, εγκρίθηκε και το αίτημα για τα δωρεάν 300' σε κινητά προς όλους, εκτός των 120' προς F2G που περιλαμβάνονταν στο αρχικό πακέτο, τα οποία (300') περιλαμβάνονται στην τελευταία προσφορά της Wind που κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά τη ενεργοποίηση της σύνδεσής μου.

Φίλε μου είσαι άρχοντας νομίζω με Wind, κράτα μας ενήμερους για τις εντυπώσεις σου 

Δημοσ.

Έχω γράψει τις πρώτες εντυπώσεις μου στο #4.

Οι ταχύτητες Up/Down είναι καταπληκτικές, σε σχέση με τις αντίστοιχες adsl που είχα, και μέχρι σήμερα (φτου φτου) δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο ένα μήνα σύνδεσης.

Ειδικά, το νέο πακέτο με τα 20+10€, για vdsk από KV, είναι το καλλίτερο vfm, πιστεύω, αυτή την εποχή, με όλα τα bonus που προσφέρει (απεριόριστα σε σταθερά, 120' προς όλους σε f2G, 300' σε κινητά).

Δημοσ.

Εξαρτάται από πολλούς και απρόβλεπτους παράγοντες.

Στην περίπτωσή μου, από forhnet σε Wind, αντέδρασε αρνητικά ο ΟΤΕ απορρίπτοντας αναιτιολόγητα τα απανωτά αιτήματα που προκαλούσα τόσο εγώ όσο και η Wind (η Forthnet είχε δώσει το ΟΚ από τις πρώτες μέρες) και τελικά χρειάστηκαν 2 μήνες περίπου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ενεργοποιηθεί η σύνδεση (κατ' ευθείαν σε VDSL, και όχι πρώτα σε adsl και μετά vdsl).

Είναι να μην σου τύχει, αλλά όταν όλα τελειώσουν και ζεις τις νέες ταχύτητες και με αυτό το κόστος, ξεχνιούνται σιγά-σιγά οι περιπέτειες που πέρασες.

Δημοσ.

Εξαρτάται από πολλούς και απρόβλεπτους παράγοντες.

Στην περίπτωσή μου, από forhnet σε Wind, αντέδρασε αρνητικά ο ΟΤΕ απορρίπτοντας αναιτιολόγητα τα απανωτά αιτήματα που προκαλούσα τόσο εγώ όσο και η Wind (η Forthnet είχε δώσει το ΟΚ από τις πρώτες μέρες) και τελικά χρειάστηκαν 2 μήνες περίπου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ενεργοποιηθεί η σύνδεση (κατ' ευθείαν σε VDSL, και όχι πρώτα σε adsl και μετά vdsl).

Είναι να μην σου τύχει, αλλά όταν όλα τελειώσουν και ζεις τις νέες ταχύτητες και με αυτό το κόστος, ξεχνιούνται σιγά-σιγά οι περιπέτειες που πέρασες.

Για ποιό λόγο απέρριπτε ο ΟΤΕ την αίτηση σου για VDSL?  :huh:

Δημοσ.

Για ποιό λόγο απέρριπτε ο ΟΤΕ την αίτηση σου για VDSL?  :huh:

Όπως έγραψα πιο πάνω, αναιτιολόγητα, δηλαδή σε καμία απόρριψη δεν έδωσε αιτία.

Ανέφερε στην ΕΒΔΑΦ μια φράση για την απόρριψη, από την οποία καμία εταιρεία (Forthnet/Wind) δεν έβγαζε νόημα και εγώ που έψαξα στα κείμενα και τις προδιαγραφές της ΕΕΤΤ δεν βρήκα εξήγηση.

Ίσως οι καταγγελίες στην ΕΕΤΤ, που έκανα, έδωσαν λύση στο πρόβλημα. Επειδή αυτή η ταλαιπωρία μπορεί να συμβεί στον καθένα, την περιέγραψα με λίγα λόγια, για ενημέρωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...