makfil Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλά η εξασφάλιση πόρτας στο KV του ΟΤΕ δεν είναι υπόθεση που τελειώνει σε τόσο μικρό διάστημα. Βλέπω, μάλλον, το σενάριο να σου βάζουν adsl και αργότερα να σου πουν ότι στην απόσταση που είσαι δεν πιάνεις vdsl (γιατί είσαι σίγουρα στα 2 χλμ τουλάχιστον από το ΑΚ Αγ. Κων/νου).
comfuzio Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Το συμβόλαιο λέει vdsl πάντως και όσες φορές τους πήρα και ας τους είπα στο άκυρο για adsl μου λέγαν μόνοι τους vdsl έχετε ζητήσει. Τώρα σε περίπτωση που μου βάλουν adsl ενώ έχω ζητήσει πολλές φορές και με έχουν καταγράψει να το λέω VDSL και όχι adsl τι μπορώ να κάνω; Σενάριο που δεν θέλω να ζήσω!
makfil Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μακάρι να διαψευσθώ αλλά η διαδικασία δέσμευσης πόρτας από τον ΟΤΕ δεν ολοκληρώνεται σε 2 μέρες.
comfuzio Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Ίσως επειδή δεν κάνω νέα σύνδεση να είναι πιο γρήγορο; Ελπίζω ότι είναι να γίνει να γίνει Παρασκευή πρωί προτού φύγω
makfil Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Ίσως δεν έχεις καταλάβει ακόμη πως συνδέεται το vdsl από KV. Είσαι τώρα συνδεδεμένος μέσω του KV αλλά και του παλιού χάλκινου δίκτυου από το ΑΚ μέχρι το KV. Όταν λέμε ότι ζητάς vdsl από KV, εννοούμε ότι το ζευγάρι των καλωδίων σου που είναι συνδεδεμένο τώρα με το παλιό χάλκινο δίκτυο μέσα στο KV θα γεφυρωθεί σε μια πόρτα του minidslam που βρίσκεται μέσα στο KV και συνδέεται με οπτική ίνα με το ΑΚ, οπότε παίρνεις ουσιαστικά vdsl μέσω της οπτικής ίνας, δηλαδή χωρίς απώλειες λόγω απόστασης από το ΑΚ, και όχι μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου που έχει μεγάλες απώλειες. Υποθέτω ότι θα σε συνδέσουν στις 24/4 σε adsl και από εκεί θα ξεκινήσει η περιπέτεια.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 με όσους μίλησα δεν ξέραν, θα μάθω μια και καλή την Παρασκευή....εκτός και αν έχουν άλλο νούμερο που ξέρουν τα τεχνικά γιατί στο 211-2116550 δεν ξέρουν Όσον αφορά το θέμα VDSL από KV ή από A/K... Να σου πω ότι πριν κανένα μήνα και βάλε που έψαχνα σε ποια εταιρία να βάλω VDSL, όταν είχα μιλήσει με την τηλ. εξυπηρέτηση της Wind (κι όχι με άνθρωπο από το τεχνικό τμήμα, απλά με κοπέλα από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση), από την 1η κιόλας φορά η κοπέλα που με εξυπηρέτησε -ψάχνοντας κι αυτή από το σύστημά τους την διαθεσιμότητα στην περιοχή μου- μου είχε αναφέρει ότι μπορώ να βάλω VDSL μέσω χονδρικής του OTE. Αυτό το τελευταίο σημαίνει αυτόματα: VDSL από KV. Κι εφόσον είναι κάτι το οποίο επηρεάζει οικονομικά τις εταιρίες (αφού πληρώνουν "νοίκι" στον ΟΤΕ στην περίπτωση του VDSL από KV), πιστεύω ότι στάνταρ ξέρουν από που θα δώσουν το VDSL στον εκάστοτε πελάτη, ιδίως από ένα στάδιο και μετά. Το ίδιο συμπέρασμα έβγαλα τυχαία από τις συνομιλίες μου με την τηλ. εξυπηρέτηση της HOL, στην οποία και κατέληξα-παρέμεινα τελικώς.
comfuzio Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μίλησα με 4 ή 5 διαφορετικές κοπέλες και καμία δεν ήξερε να μου το απαντήσει αυτό. Το μόνο που λέγαν είναι ότι αν ήταν να σας δώσουμε vdsl στα 7mbps (όσο το adsl που έχω τώρα) θα σας το λέγαμε και δεν θα κάναμε τον κόπο. Τώρα εγώ ελπίζω να γίνει κάποιο θαύμα και να μην με πάνε σε adsl γιατί ναι μεν θα είμαι μακρυά αλλά θα τους τρέξω! Αύριο θα με καλέσουν για να μου πούνε πότε θα στείλουν το vdsl router, θα είναι κάπως αν μου στείλουν vdsl router και μου βάλουν adsl...σε αυτό το σενάριο που το απεύχομαι, πόσες μέρες περίπου θα τους πάρει για να με πάνε μετά σε vdsl? Στην αρχή που έκανα την διαδικασία αυτή είχα στο μυαλό μου 1 μήνα +/- στο σύνολο και μου φαίνεται πολύ παράξενο που σε τόσες λίγες μέρες μου λένε ότι θα είναι έτοιμο....ελπίζω να βγει σε καλό αλλιώς μαζί με μένα θα....τρέχουν!
makfil Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Ξαναλέω, μακάρι να γίνουν όλα όπως τα θέλεις και τα εύχεσαι (και εγώ μαζί σου). 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Κάνε τον κόπο και επέμεινε και ρώτα τους: Θα μου το δώσετε μέσω χονδρικής; Γιατί στην περίπτωση της χονδρικής πληρώνεις και 15 ευρώ όπως θα δεις στο site της Wind για το VDSL. (Σε όποιο από τα πακέτα αυτά και να πατήσεις "Αγόρασέ το", στην επόμενη σελίδα που σου βγάζει, λέει σε κάποιο σημείο: * Επιπλέον ενεργοποίηση €40,00 δωρεάν ή €15,00 σε περίπτωση παροχής προϊόντος χονδρικής. Δωρεάν WiFi VDSL modem/router.) Επομένως,αφού πληρώνεις συγκεκριμένο ποσό για την περίπτωση αυτή, δικαιούσαι να ξέρεις. Έτσι πλάσαρέ το. 1
GiOrGoSk21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Α κι εννοείται κρατάς τα στοιχεία του κάθε πωλητή-πωλήτριας με τον οποίο μιλάς, καθώς και την ημερομηνία-ώρα της συνομιλίας. Έτσι για να μη σου λέει ο καθένας ό,τι θέλει και μετά δε σε ξέρω-δε με ξέρεις και δε σου είπαμε τίποτα εμείς για χονδρική και τέτοια. Αφού θέλουν να ηχογραφούνται οι συνομιλίες, να τις χρησιμοποιούμε προς το συμφέρον μας κι εμείς για να είμαστε καλυμμένοι, σε περίπτωση που άλλο μας λένε κι άλλο γίνεται στο τέλος. Αυτά. Καλό βράδυ. 1
comfuzio Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Τώρα που πήρα μου είπαν δεν είναι μέσω χονδρικής αλλά είναι VDSL και όχι adsl κατευθείαν από την wind. Αυτά στο 212-2126550. 211-1201212 επίσης μου είπαν το ίδιο ότι με πάνε απ'ευθείας για VDSL. 13800 και αυτοί το ίδιο.
makfil Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Τα νέα σου δεν είναι καλά και, δυστυχώς, επαληθεύονται οι φόβοι μας. Προφανώς, οι υπάλληλοι επαναλαμβάνουν την καραμέλα που τους μαθαίνουν και μάλιστα πλασάρουν το νέο τους προιόν που διαφημίζουν.
comfuzio Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Τώρα για μένα υπομονή για αύριο. Ελπίζω μόνο να γίνει πρωί ότι είναι να γίνει, αλλιώς σε 10+ μέρες που θα γυρίσω θα μάθουμε
comfuzio Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Δημοσ. 24 Απριλίου 2015 Λοιπόν ήρθε σήμερα το VDSL2! Τραγικά αργό βέβαια αλλά μίλησα μαζί τους και μου είπαν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα (δεν έχω και σταθερό ακόμα) και πιάνω:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα