Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω σταθερή και κινητή τηλεφωνία wind και σκέφτομαι να βάλω και VDSL 50άρι. Το internet που πιάνω στο pc  μου είναι μέσω wifi από modem της forthnet και με βάση το speedtest πιάνω κατά μέσω όρο 3-5 mbps κάτι με το οποίο δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος

Είστε ευχαριστημένοι με το VDSL της wind όσοι έχετε? Τι πρέπει να προσέξω?

Έχω ακούσει ότι για να πιάνω VDSL δεν πρέπει η κατοικία μου να απέχει πάνω από 1χμ από το κέντρο της wind που μου "στέλνει" το VDSL. Πως μπορώ να μάθω πόσο απέχω? Με συγχωρείτε αλλά είμαι λίγο άσχετος με το θέμα!!!

PS: Μένω στην 'Άνω Γλυφάδα.

Ευχαριστώ Πολύ!

Δημοσ.

Στην Άνω Γλυφάδα έχει ενεργοποιηθεί από τον ΙΟΥΝ 2013 το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και, επομένως, εάν θα βάλεις vdsl, θα το πάρεις από το πλησιέστερο KV, που μπορεί να βρίσκεται και έξω από το χώρο σου και όχι από το ΑΚ που είναι πολύ μακριά (Οδός Θράκης στα σύνορα Γλυφάδας-Ελληνικού).

Παρακολούθησα την εξέλιξη όλου του έργου στη Γλυφάδα (έχω καταγράψει τις θέσεις των νέων KV από την παραλία μέχρι τη Γούναρη) καθώς και σε άλλη περιοχή (Φιλοθέη-Ψυχικό) που με ενδιαφέρει. Μελέτησα όλο το θέμα προσεκτικά και κατέληξα στην Wind αφού η Hol, που δίνει και αυτή από KV, δεν δίνει στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς αιτιολογία. Ταλαιπωρήθηκα 2 μήνες αλλά από 20/2 ενεργοποιήθηκε και το vdsl και ομολογουμένως είναι απίστευτες οι ταχύτητες που έχω.

Θα δοκιμάσεις τον wizard της Wind, θα διαπιστώσεις ότι σου δίνει vdsl στη διεύθυνσή σου και θα επισκεφθείς το πλησιέστερο κατάστημα για να κάνεις την αίτηση. Αυτές τις μέρες τρέχει και η προσφορά με τα 20€ στα οποία μπορείς να προσθέσεις 10€ για το vdsl.

Για όποιες άλλες πληροφορίες εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Να 'σαι καλά φίλε μου για την απάντηση σου. Μπήκα στην wind και μου έβαλα τον αριθμό μου και μου λέει πως το vdsl μπορεί να ενεργοποιηθεί στην γραμμή μου.  :-D

Από το 50άρι του VDSL πόσο περίπου να περιμένω ότι θα πιάσω εδώ στην Τερψιθέα? Γίνεται να κάνεις καμία προσέγγιση?

(Η αλήθεια είναι ότι ψιλοφοβάμαι, καθώς το διαμέρισμα κάτω από μένα έχει forthnet 24άρι adsl και ενσύρματα και έχοντας και το modem  δίπλα από το pc, πιάνουν στην καλύτερη περίπτωση 8mbps.  Φαντάζομαι πως το παραπάνω είναι πρόβλημα της forthnet στην περιοχή?).

Αν επιτρέπεται, τι ταχύτητα πιάνεις? 

Επίσης για την περιοχή μου, έχεις να μου προτείνεις μήπως καμία άλλη εταιρεία που ενδεχομένως να ήταν καλύτερη?

Τέλος, ίσως και να μου απάντησες αλλά θα σε ξαναρωτήσω! Για την περιοχή μου πάλι, η  wind είναι καλή επιλογή έτσι? 

Δημοσ.

Σου εξήγησα τη διαφορά μεταξύ του να παίρνεις από το (μακρινό) ΑΚ, μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ (όπως ο γείτονάς σου στη Forthnet), και από το KV που είναι δίπλα σου, μέσω της οπτικής ίνας που έρχεται εκεί από το ΑΚ, και από το KV μέχρι το χώρο σου με το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ. Η διαφορά είναι τεράστια.

Ήμουν στη Forthnet και περίμενα υπομονετικά μήπως αλλάξει τακτική αλλά δεν δεν ...

Το router κλειδώνει σε 4997/49998 Mbps (!!!) και κατεβάζω ταινίες με 5-5,5 MB/s (!!!), δηλαδή ταχύτητες απίστευτες.

Οι επιλογές για το vdsl είναι ΟΤΕ, Wind, Hol (αν δίνει στην Άνω Γλυφάδα). Μεταξύ ΟΤΕ και Wind η μηνιαία συνδρομή έχει τεράστιες χρηματικές διαφορές και η προσφορά της Wind έχει πολύ περισσότερες παροχές (εκτός από τα απεριόριστα σε σταθερά και τα 120΄σε f2g κάθε μήνα, παίζει να πάρεις και τα 300' σε κινητά, με την πρόσφατη προσφορά).

Η Wind είναι μονόδρομος. 

Δημοσ.

Προχώρα θα πάθεις πλάκα από τις ταχύτητες του VDSL !

Συμφωνώ απόλυτα. Το VDSL σε σχέση με το ADSL, είναι σαν περνάς από το modem 28K στην πρώτη σου ISDN σύνδεση :P

Προχώρα και από εμένα ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

απο 28k σε 64k? σιγά την διαφορά :P

μάλλον σαν να περνάς από 28k σε 384/512k adsl :P

• Like 1
Δημοσ.

χαχα ευχαριστώ. Πήγα σε κατάστημα wind και μου είπαν να μιλήσω Δευτέρα πρωί με το τμήμα προσφορών για να βάλω VDSL με 10 ευρώ και ταυτόχρονα κρατήσω το υπάρχων πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας. Άρα όλα κομπλέ. Θα σας στείλω σε καμία δεκαριά μέρες (ή όσο πάρει) τις εντυπώσεις μου!

Δημοσ.

χαχα ευχαριστώ. Πήγα σε κατάστημα wind και μου είπαν να μιλήσω Δευτέρα πρωί με το τμήμα προσφορών για να βάλω VDSL με 10 ευρώ και ταυτόχρονα κρατήσω το υπάρχων πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας. Άρα όλα κομπλέ. Θα σας στείλω σε καμία δεκαριά μέρες (ή όσο πάρει) τις εντυπώσεις μου!

Καλορίζικος! Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου :)

απο 28k σε 64k? σιγά την διαφορά :P

μάλλον σαν να περνάς από 28k σε 384/512k adsl :P

Χαχαχα! Σωστό. Η διαφορά είναι σαφώς μεγαλύτερη :)

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, έχουμε εξελίξεις! ίσως τελικά να πάω σε hol. Δίνει στην 'Ανω Γλυφάδα. Ο λόγος είναι ότι οι νέες "προσφορές" της wind είναι μόνο για νέους πελάτες. Εμείς οι παλιοί δεν δικαιούμαστε το πακέτο των 30 ευρώ. Πρέπει να βάλουμε το αντίστοιχο των 45 ευρώ. Δεν με πειράζει όμως αυτό. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η wind δίνει το "φθηνό" πακέτο των 45 ευρώ μόνο σε συμβόλαιο 2 χρόνων, ενώ εγώ θέλω 1. Τέλος, οι κύριοι της wind χρεώνουν 15 ευρώ επιπλέον την αλλαγή συμβολαίου και 20 ευρώ το router.

Από την άλλη η hol, δίνει το ίδιο πακέτο στα 43 ευρώ, για 1 μόνο χρόνο μαζί με δωρεάν εξοπλισμό

Τα σχόλια και οι απόψεις δικές σας!!! 

Να πάρω στην wind μήπως μου κάνουν καλύτερη προσφορά? Αν δεν μου κάνουν να προχωρήσω με hol? :)

Δημοσ.

Το κατά πόσο σε συμφέρει οικονομικά, δεν μπορώ να σου γράψω καθώς είναι η δική σου τσέπη. Απλά σημειώνω τα παρακάτω.

Το 15εύρω το θέλει ο ΟΤΕ για εργασίες αλλαγής ενεργής σύνδεσης από ADSL σε VDSL καμπίνας και ισχύει σε όλους τους παρόχους.

Αν ήσουν συνδρομητής π.χ. στη HOL, πάλι θα πλήρωνες 15€ για την αλλαγή.

Και οι νέοι συνδρομητές πληρώνουν το VDSL από καμπίνα, η οποία στη HOL είναι 51€ (36 η κανονική ενεργοποίηση +15 του VDSL) και στη Wind 50€ (35+15).

Αυτό με τις καλύτερες προσφορές σε νέους χρήστες, λίγο-πολύ το εφαρμόζουν όλοι οι πάροχοι.

Στη HOL εν τούτοις που είμαι, αν τους πάρεις τηλέφωνο συνήθως δίνουν 20% έκπτωση σε ενεργούς χρήστες, σε παρόμοια περίπτωση.

Έχουν όμως παρουσιαστεί και περιπτώσεις που ενώ αρχικά δεν έδωσαν έκπτωση, επανήλθαν με καλύτερη αντιπροσφορά μετά από αίτημα μεταφοράς σε άλλον πάροχο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...