Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αποφάσισα να αφήσω τον απλό κώδικα με html, css, javascript κλπ. και να δουλέψω με τη βοήθεια του wordpress. Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια. 

Έχω κατεβάσει το wordpress και μάλιστα την ελληνική έκδοση και  το 7zip γιατί το αρχείο ήταν zip. Τώρα εγώ πώς θα ξεκινήσω να δουλεύω με το wordpress? Πρέπει να πάρω host πρώτα? Και μετά??? Εν τω μεταξύ έχω κατεβάσει και το filezilla γιατί είδα ότι χρειάζεται.

Με λίγα λόγια θα ήθελα όποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει λίγο με το ξεκίνημά μου με το wordpress και μετά μπορώ να χρησιμοποιήσω το control panel του wordpress.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποφάσισα να αφήσω τον απλό κώδικα με html, css, javascript κλπ. και να δουλέψω με τη βοήθεια του wordpress. Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια.

Οκ, αλλά μην νομίζεις ότι τα αφήνεις όλα αυτά πίσω... Εκτός αν φτιάξεις κάτι πολύ τετριμμένο, θα τα ξαναχρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε! Απλά, θα χτίζεις σε έτοιμα θεμέλια, αντί να ξεκινάς τα πάντα από το μηδέν.

Έχω κατεβάσει το wordpress και μάλιστα την ελληνική έκδοση και  το 7zip γιατί το αρχείο ήταν zip. Τώρα εγώ πώς θα ξεκινήσω να δουλεύω με το wordpress? Πρέπει να πάρω host πρώτα? Και μετά??? Εν τω μεταξύ έχω κατεβάσει και το filezilla γιατί είδα ότι χρειάζεται.

Host δεν χρειάζεσαι, μπορείς να παίξεις και τοπικά στο pc σου (αν και, αν έχεις ήδη, είναι καλύτερο να το ανεβάσεις εκεί). Χρειάζεσαι όμως web server (apache?) και μία ΒΔ MySQL. Μετά, αντιγράφεις τα περιεχόμενα του zip στο document root και "μπαίνεις" με έναν browser. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις.

EDIT: Ξέχασα, χρειάζεσαι φυσικά και php, και αφού αντιγράψεις τα πάντα στο document root, θα πρέπει να μπεις στο wp-config.php και να ορίσεις τις παραμέτρους ώστε να μπορεί να συνδεθεί στη βάση.

Επεξ/σία από geomagas
Δημοσ.

Οπότε πριν να αγοράσω host  μπορώ τοπικά να δουλέψω χρησιμοποιώντας apache και βάζοντάς το στο htdocs με mySQL. Μετά τα περιεχόμενα του zip σε ποιο document root τα περνάω? Επίσης το wp-config.php είναι wp-config-sample.php. Πώς να το κάνω  wp-config.php ???

***Εννοείται πως δεν αφήνω html, css, javascript απλά σχέτος κώδικας είναι τρέλα!!!Για αυτό επέλεξα κιόλας να ξεκινήσω να δουλεύω σε ένα open source project όπως το wordpress.

Δημοσ.

Οπότε πριν να αγοράσω host  μπορώ τοπικά να δουλέψω χρησιμοποιώντας apache και βάζοντάς το στο htdocs με mySQL. Μετά τα περιεχόμενα του zip σε ποιο document root τα περνάω?

Μάλλον εννοώ αυτό που λες εσύ htdocs. Στο config του apache θα δεις ένα DocumentRoot directive. Ε, αυτό.

Επίσης το wp-config.php είναι wp-config-sample.php. Πώς να το κάνω  wp-config.php ???

Το αντιγράφεις.

Ελπίζω να έχεις διαβάσει και αυτό...

Δημοσ.

Καλώς...οκ! Θα προσπαθήσω, θα βάλω και php κώδικα και θα δούμε...

Αν κάτι δεν πάει καλά ή για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα εδώ είμαστε..!!!

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως πάντως για τη πολύτιμη βοήθειά σου!!!

Δημοσ.

Λοιπόν κατέβασα το xampp και μαζί και την αγγλική έκδοση του wordpress η οποία δεν ήταν zip(κάτι που μου άρεσε, γιατί γενικά με προβληματίζουν τα zip αρχεία) και είμαι στο setup του wordpress όπου μου ζητάει κάποια στοιχεία. Χαρακτηριστικά πέρα από όνομα και email αναφέρει και τα παρακάτω:

Please enter the existing mySQL password for XAMPP.

Password:

Enter the application password:

Retype password:

Πού θα τα βρω αυτά τα password?

*Σημείωση!: Στο control panel του xampp έχω  κάνει start το apache και το mySQL.

Δημοσ.

Είσαι στο /wp-admin/install.php;

Η εγκατάσταση του wp δεν ζητά existing password αλλά το username/password του admin χρήστη που θα δημιουργήσει.

XAMPP δεν έχω εγκαταστήσει ποτέ, αλλά για πες, από εδώ σε ποιο βήμα βρίσκεσαι; (σιγουρέψου ότι έχεις ακολουθήσει όλα τα προηγούμενα)

Δημοσ.

Ακολούθησα τα βήματα που δείχνει το link που έστειλες και στο βήμα 5 που πρέπει να κάνω edit το wp-config-sample δε μου εμφανιζόταν καν η δυνατότητα edit. Μετά από διάφορα πράγματα τα διέγραψα όλα και ξανακατέβασα από το bitnami το wordpress. Έδωσα στοιχεία όλα μια χαρά και μπήκα σε ένα sample page στη διεύθυνση localhost/wordpress/sample-page που έλεγε dimitris' Blog!, όπως του είχα δώσει δηλαδή, και έχω ανοίξει και το myphpadmin όπου δεν ξέρω και πολλά να κάνω και πάω τέλοσπάντων από το sample page διαμέσου ενός link που μου βγάζει να μπω στο dashboard και τίποτα...μου εμφανίζει στο localhost/wp-admin The requested URL /wp-admin/ was not found on this server. Πάω μετά να μπω στο wordpress.org/wp-admin μου λέει ότι ο λογαριασμός δεν υπάρχει.

Έχω φρικάρει! Δεν ξέρω τι  γίνεται και τι να κάνω...

Οποιαδήποτε βοήθεια θα μπορούσε να αποβεί σημαντική!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε, 

το wordpress.org/wp-admin δεν έχει σχέσει με το δικό σου wordpress.

Απ' οσα κατάλαβα απο το προηγουμενο post έκανες install στο localhost/wordpress.

Δοκίμασε να μπείς στο: localhost/wordpress/wp-admin

Δημοσ.

Ακολούθησα τα βήματα που δείχνει το link που έστειλες και στο βήμα 5 που πρέπει να κάνω edit το wp-config-sample δε μου εμφανιζόταν καν η δυνατότητα edit.

Δεν σου έχει ούτε το Open With...;

Μετά από διάφορα πράγματα τα διέγραψα όλα και ξανακατέβασα από το bitnami το wordpress. Έδωσα στοιχεία όλα μια χαρά και μπήκα σε ένα sample page στη διεύθυνση localhost/wordpress/sample-page που έλεγε dimitris' Blog!, όπως του είχα δώσει δηλαδή, και έχω ανοίξει και το myphpadmin όπου δεν ξέρω και πολλά να κάνω και πάω τέλοσπάντων από το sample page διαμέσου ενός link που μου βγάζει να μπω στο dashboard και τίποτα...μου εμφανίζει στο localhost/wp-admin The requested URL /wp-admin/ was not found on this server. Πάω μετά να μπω στο wordpress.org/wp-admin μου λέει ότι ο λογαριασμός δεν υπάρχει.[/size]

Από όσο κατάλαβα, έκανες την εγκατάσταση στο localhost/wordpress και όχι στο σκέτο localhost.

Άρα, το wp-admin θα είναι localhost/wordpress/wp-admin

(Το wordpress.org είναι "αλλού"... B) )

Οποιαδήποτε βοήθεια θα μπορούσε να αποβεί σημαντική!!![/size]

Όπως λέμε "κατάντησα πετυχημένος"; :-D :-D :-D

Δημοσ.

Όλα οκ...πιστεύω!!! Ασχολήθηκα λίγο παραπάνω και τα έφτιαξα όλα...δουλεύω με την πλατφόρμα αυτήν τη στιγμή.

Στην περίπτωση που προκύψει κάτι άλλο εδώ είμαστε!

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη και το χρόνο που διέθεσαν όσοι με βοήθησαν με αυτό το θέμα!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...