Προς το περιεχόμενο

4770k overclock "αξίζει";

redarmada

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...Κατέβασε το Intel Burn Test. Βάλτο να κάνει 5 κύκλους (times to run) σε stress level: High. Αν μπορείς ανέβασε ένα screen shot από την ώρα που τρέχει το Burn με τα προγραμματάκια ανοιχτά, δηλ. Core Temp, CPU Z, HW Monitor κ.λπ.

Το VID δεν είναι το Vcore. To Vcore κοιτάμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οριστε και τα αποτελεσματα με intel burn.

υγ: επηρεασε καθολου που μου εσβησε η οθονη λογο idle; επειδη το εχω ρυθμιση στο 1 λεπτο να σβηνει.
αν ναι πειτε μου να το ξανατρεξω το τεστ.

post-221900-0-72735000-1394141798_thumb.png

Απο θερμοκρασια εισαι σχετικα καλα..Αν εχεις πεσει σε καλο τσιπακι που σηκωνει multiplier χωρις μεγαλη ταση (σε σχεση με αυτη που εχεις τωρα) θα εχεις και καλο OC.

Πολύ καλά τα αποτελέσματα. Ενθαρρυντικά. Μόλις που πέρασες τους 60° με το Intel Burn.

Λοιπόν, το HWMonitor δεν σου βγάζει σωστά το Vcore. Το VID είναι ένα "πληροφοριακό" voltage από τον επεξεργαστή προς την μητρική. Δεν είναι πραγματικό. Δείχνει το που πρέπει κατά την Intel να κινείται το πραγματικό voltage του επεξεργαστή. Η ανώτερη τιμή είναι το μέγιστο voltage που θεωρητικά επιτρέπεται να πιάσει ο επεξεργαστής όταν στρεσάρεται με stock ρυθμίσεις, και το κατώτερο η τιμή του voltage στα C states.

To πραγματικό σου Vcore κατά το τέστ έφτασε το 1.11, όπως σου είχα πεί ότι περίμενα.

• Like 1

φιλαρακο zapee μου τα ειπες λιγο "επιστημονικα" και το εχασα :P 

λοιπον εαν εχω καλο τσιπακι πως το καταλαβαινω;με καποιες ενδειξεις;

Παιζεις κανενα βαρυ παιχνιδι?? Πχ BF online (ή κατι αντιστοιχο)? Αν ναι, παιξε κανα μισαωρο οπως εισαι και ενω εχεις το hwmonitor ανοιχτο, ποσταρε εδω τις θερμοκρασιες που θα εχεις.

Καλο τσιπακι=σηκωνει συχνοτητα χωρις πολυ ρευμα οποτε και χωρις μεγαλες θερμοκρασιες. Μπορει πχ το δικο μου να θελει 1,3v για τα 4,4 και max temp 75 βαθμους, ενω το δικο σου να θελει 1,25v για τα 4,4 και max temp τους 68 βαθμους. Δηλαδη περισσοτερο headroom για "παιχνιδι"....:P

• Like 1

ευχαριστω για τις επεξηγησεις παιδια γιατι τα θελω λιγο "νιανια" για να καταλαβω αυτα καθως οπως καταλαβατε ειμαι αρχαριος και τωρα μπαινω στο κλιμα δειλα δειλα.

@pnick τωρα ποιο ειναι το επομενο βημα;παρατηρησα τωρα που ξαναανοιξα το cpu-z το vcore εναλλασεται απο 1.086 μεχρι 1.115 ειναι οκ;

@zapee battlefield οχι δεν εχω τρεξει μεχρι στιγμης metro 2033 που ειναι και φουλ κακοπρογραμματισμενο κανει; :P

@Zapee995 Θα είναι κάτω από 60° σίγουρα. Δεν υπάρχει για τον επεξεργαστή κάτι πιο βαρύ από το Intel Burn Test.

@redarmada Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις overclocking. Αν έχεις το σύστημα μόνο για gaming, τότε μπορείς να απενεργοποιήσεις το Hyper Threading από το BIOS. Και μόνο αυτό, θα ρίξει πολύ τις ΄θερμοκρασίες και θα δώσει χώρο για πιο άνετο OC'ing.

Επειδή εσύ δεν πάς για πολύ ψηλά, μπορείς να κάνεις το εξής:

Αν θέσεις ως στόχο το 4.2GHz (ρεαλιστικό είναι) και ως όριο θερμοκρασίες για το burn test τους 75° (αν αυτό το τέστ πιάσει 75, τότε σε πραγματικές συνθήκες ποτέ δεν θα ξεπεράσεις τους 65-70°), τότε μπες στο BIOS και βάλε με το χέρι το Vcore από Auto σε 1.15V (το άνω όριο του VID). Άσε το multiplier στο 35 και βάλε όλους τους πυρήνες με turbo αρχικά 40. Κάνε 5 κύκλους (όχι παραπάνω) στο burn test με High level. Αν οι θερμοκρασίες είναι καλές (κάτω από τον στόχο) και το τέστ σταθερό, ξαναμπές στο BIOS και ανέβασε (χωρίς να πειράξεις το voltage) το turbo σε όλους τους πυρήνες στο 41. Πάλι τέστ, και αν όλα καλά (σταθερό και κάτω από 75° ας πούμε), ξανά στο BIOS για turbo 42. Ξανά τέστ και αν περάσει και με καλές θερμοκρασίες τότε ή σταματάς, ή κάνεις δοκιμές μέχρι να βρείς από εκεί το μικρότερο voltage για σταθερό σύστημα. Αντίστροφα, αν σε κάποιο από τα παραπάνω τέστ είτε έχεις αποτυχία είτε οι βαθμοί ανέβουν πολύ, κάνουμε βήματα προς τα πίσω σε turbo, ή αν οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν ανεβάζουμε λίγο το voltage.

Ξεκινάς και βλέπουμε.

(Ξέχασα) Απαραίτητες ρυθμίσεις για όλα αυτά είναι το Load Line Calibration (LLC) να μπεί στη μεγαλύτερη δυνατή τιμή (Extreme ή κάτι τέτοιο, θα δείς τις οδηγίες της μητρικής), και αύξηση των ορίων των Turbo Power Limits (σε Watt) και του Core Current σε Amps. Πρέπει να δείς λιγάκι τις οδηγίες της μητρικής (εγώ έχω Gigabyte και δεν μπορώ να σε καθοδηγήσω απόλυτα). Το PLL απενεργοποίησέ το. Δεν χρειάζεται, και ανεβάζει και θερμοκρασίες.

Το VID δεν είναι το Vcore. To Vcore κοιτάμε.

Αυτο το γνωριζω για αυτο του ειπα να το δει απο το cpu-z, επειδη στο hwmonitor το δειχνει σαν vid. Τουλαχιστον στο δικο μου ετσι το δειχνει.

βασικα εγω θα σου προτεινα να τον πας μεχρι 4,4 με ολα auto και απλα να κλεισεις το spread spectrum. Εγω ετσι τοχω αυτη τη στιγμη και σε games δε μου περναει τους 60. Μπορεις και σε 4,2 για αρχη και κατσε εκει αμα σου αρεσει. 

λοιπον πριν κανω οτιδηποτε μιας και μου ειπες για hyper threading αυτο βοηθαει στο να εχεις ανοιχτα μαζι πολλα προγραμματα;πολλες διεργασιες;
εαν απενεργοποιησω  μονο αυτο θα εχω καποια μικρη διαφορα στα fps πχ;
στο gaming ειναι "αχρηστο"; 

λοιπον πριν κανω οτιδηποτε μιας και μου ειπες για hyper threading αυτο βοηθαει στο να εχεις ανοιχτα μαζι πολλα προγραμματα;πολλες διεργασιες;

εαν απενεργοποιησω  μονο αυτο θα εχω καποια μικρη διαφορα στα fps πχ;

στο gaming ειναι "αχρηστο"; 

Από ό,τι γνωρίζω (ως non gamer, όπως πολλάκις έχω πεί) δεν βοηθάει το HyperThreading στο gaming. Απενεργοποιώντας το κερδίζεις πολύ σε θερμοκρασίες και έχεις περιθώριο να ανεβάσεις κι άλλο τον επεξεργαστή. Αν όμως ασχολείσαι και με άλλες εφαρμογές, όπως αρχιτεκτονικά, γραφιστικά, rendering, video-photo editing κλπ. σου χρειάζεται.

οχι δεν ασχολουμε οι κυριες ασχολιες μου ειναι gaming και ταινιες μεχρι εκει.
Παντως να πω αλλη μια φορα ευχαριστω για τις πληροφοριες και για την βοηθεια και σε εσενα @pnick για τον χρονο σου και στα υπολοιπα παιδια @zapee και @rfc.

οτι νεοτερο περι oc του επεξεργαστη μου θα το ποσταρω!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...