Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα θα ηθελα να μου πειτε εαν αξιζει να γινει overclock στον 4770k που εχω στο συστημα μου.
θα δω διαφορες στο gaming;
(πιο πολυ πληροφοριακα ρωταω).

το συστημα μου ειναι

1.Corsair Force Series GT 120GB SSD
2.Corsair Vengeance Low Profile 16GB Dual Channel DDR3
3.Asrock Z87 Extreme4
4.Intel Core i7-4770K Box
5.Corsair HX Series HX850 80Plus Gold
6.Noctua NH-D14
7.Western Digital black 1TB
8.(2) SLI Gigabyte GeForce GTX770 2GB WindForce 3X OC

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο τη μια, διαφορες τρελες δε θα δεις...Απο την αλλη εχεις τον k που συνηθως φωναζει να του κανεις overclock οποτε why not?? :P

• Like 3
Δημοσ.

χαχα :P  απλα οπως εγραψα,πιο πολυ πληροφοριακα θελω να μαθω.
Αλλα εφοσον δεν θα δω και μεγαλες διαφορες τοτε ισως να μην τον πειραξω καθολου.
απλα μου μπηκε το μικροβιο!

• Like 1
Δημοσ.

Μια ερωτηση ακομα καπου διαβασα κατι για ξεκλειδωμα πυρινων του επεξεργαστη.
Yπαρχει περιπτωση να ειναι κλειδωμενοι καποιοι απο τους πυρηνες; αν ναι πως μπορω να το δω και πως μπορω να τους ξεκλειδωσω;

Δημοσ.

Οχι στους ιντελ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στον συγκεκριμένο επεξεργαστή ειδικά, το ξεκλείδωμα είναι που σου επιτρέπει να κάνεις overclock και ξεχωρίζει με το k στο τέλος πράγμα που σημαίνει ότι ο 4770 πχ δε κάνει για oc. :)

Δημοσ.

Μιας και εχεις sli το να τον ανεβασεις θα βοηθησει τις καρτες να "τρεξουν καλυτερα" ειδικα αν τις εχεις ανεβασει και αυτες..

Το βαζω σε εισαγωγικα γτ η διαφορα δεν θα ειναι μεγαλη σε gaming γτ εξαρταται και απο το ποσο καλο scaling κανουν οι καρτες στο καθε παιχνιδι!

From Insomnia App

Δημοσ.

@Doc οχι τις καρτες δεν τις εχω πειραξει καθολου.ειναι ηδη oc απο την μαμα και δεν ξερω αν "σηκωνει" και αλλο clockαρισμα

Δημοσ.

Κανε καμια δοκιμη στα παιχνιδια που σε ενδιαφερουν,κλοκαρισμενος και μη να δεις αν σου δινει frames το ανεβασμα του επεξεργαστη..

Μετα πες μας και εμας τι συμπερασμα εβγαλες :)

From Insomnia App

Δημοσ.

doc απλα το μεγαλο θεμα μου ειναι πως δεν εχω την εμπειρια που χρειαζεται για να κανω clockαρισμα στον επεξεργαστη και φοβαμαι να κανω πειραματισμους. 

Δημοσ.

Για το gaming δεν ξέρω να σου πώ, οπωσδήποτε βλέπεις διαφορά σε άλλες εφαρμογές (rendering, video editing κ.λπ.).

Αλλά γενικώς, αν ανεβάσεις τον 4770κ στα 4.4GHz από 4 boost που έχει, ας πούμε ότι έχεις χοντρικά 10% αύξηση στα frames. Το θέμα είναι αν βγάζεις 60-70fps αξίζει OC'ing για να ανέβεις 6-7 frames. Για την δική μου λογική, αν και non gamer, όχι.

Αν όμως πασχίζεις να ξεπεράσεις τα 30fps σε συγκεκριμένα βαριά σενάρια, όπως κάνω εγώ και πολλοί άλλοι στο FSX, τότε τα 3-4 frames είναι μεγάλη υπόθεση.

Την απάντηση δηλαδή θα την δώσεις μόνος σου. Μέτρα με το fraps τι fps βγάζεις. Αν σε ικανοποιούν στο μάτι, τότε γιατί να κάνεις OC'ing; Aν θέλεις να το κάνεις για την εμπειρία, είναι άλλο καπέλο και πάω πάσο.

Δημοσ.

Παντως στα 4.2 με 4.4 και ολα στο auto, τον πας ανετα. Εγω ετσι το εχω κανει αυτο το καιρο.

Δημοσ.

καλα ολα αυτα παιδια.
Επειδη ομως οπως ανεφερα δεν θελω να πειραματιστω διοτι δεν γνωριζω απο overclocking λεω να το αφησω.
ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες σας!

Δημοσ.

Όπως σου είπε και ο rfc από πάνω, μπορείς με μια κίνηση μόνο και χωρίς ρίσκο να τον ανεβάσεις στα 4.2GHz. Θα έχεις μια αύξηση της απόδοσης της τάξης των 5% περίπου, αναλόγως και την εφαρμογή. Για 4.2 πιθανόν να μη χρειαστεί και ιδιαίτερο πείραγμα το voltage, αλλά να πας με Auto ή manually με 1,11-1,12V. Αν πάλι δεν αισθάνεσαι άνετα, μη προχωράς.

Δημοσ.

ok τοτε αν ειναι ευκολο ας μου πει καποιος τι αλλαγες κανω.
Συγκεκριμενα μπαινω στο bios της μητρικης και κανω καποιες αλλαγες απο εκει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...