chisao Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Γεια σας! Έχω ένα samsung spinpoint F3 1TB τον οποίο τον αγόρασα το 2010. Τον έχω χωρίσει σε 2 partitions όπου στο ένα έχω το λειτουργικό και στο άλλο έχω τα αρχεία μου. Πριν μερικές μέρες παρατήρησα στην εκκίνηση του λειτουργικού έναν ήχο σαν διπλό κλιτς (όχι κλικ ). Είπα να το τσεκάρω για να μην έχω άλλα, οπότε κατέβασα τα Seatools και τρέχοντας το SMART test μου δίνει SMART FAIL... Έχω τρέξει με το Sentinel το error scan και δεν μου βγάζει κανένα πρόβλημα. Ούτε το chkdsk /r των windows (8.1)δεν μου έδειξαν κάποιο πρόβλημα...Προχθές βλέποντας μία ταινία σε κάποια φάση η ταινία κολλούσε και άκουγα τον δίσκο λίγο να παλεύει...Πήρα λοιπόν ένα backup για να είμαι σίγουρος και τώρα ψάχνομαι να δω τι θα κάνω. Οι σκέψεις μου είναι οι εξής: Να πάρω δυο σκληρούς να κάνω ένα raid να τελειώνει η υπόθεση. Να πάρω ένα nas και δύο σκληρούς να τους κάνω raid να τελειώνει η υπόθεση. Τί προτείνεται καλύτερα? Αν πάρω και το nas μάλλον θα πάρω πιο μικρούς δίσκους λόγω οικονομικών. Έχετε να προτείνεται κάποιο nas? Ποιους σκληρούς? Γενικότερα τις ιδέες σας.... Ευχαριστώ!!! Υ.Γ.> Αν πάρω δύο σκληρούς και τους κάνω raid και μετά αγοράσω το nas μπορώ να τους περάσω κατευθείαν μέσα ή θέλουν format και στήσιμο ξανά?
washcloud Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δύο σκληρούς (και RAID και NAS κτλ) γιατί; Δεν βλέπω γιατί δεν είσαι καλυμμένος με έναν και να τελειώνει η υπόθεση :ρ ...Όσο για ποιόν, ειδικά μιας και θα είναι για μπακάπισμα (sic), θα έλεγα έναν της σειράς AV που έχει 3χρονη εγγύηση αντικατάστασης : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.304734 (αν δεν έχεις eShop point κοντά σου και θα παραγγείλεις ή τεσπα έχεις άλλο μαγαζί που σε βολεύει, δες τον σε αυτή τη λίστα) και είναι ό,τι πιο φθηνό σε συνδυασμό με αξιοπρεπή εγγύηση. (Αν σε χαλάει το variable RPM των AV (που εγώ δεν βλέπω τον λόγο να - αλλά), και ταυτόχρονα δε σε χαλάει να δώσεις 14 επιπλέον, δες και αυτόν τον Seagate : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.302015 .) Το να πάρεις πάντως 2ΤΒίσιο, θα έλεγα ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ, καθώς έχει πολύ καλύτερη αναλογία Ε/GΒ. Τον χωρίζεις σε ακριβώς ίδια partition με τον Σάμμη σου, παίρνεις κι ένα image του υπάρχοντος λειτουργικού σου, το κοπανάς στο μικρό partition του νέοπα, κάνεις και τις αντιγραφές σου, και μετά δεν πα' να γαμηθεί το Σύμπαν για 3 χρόνια; Εσύ θα είσαι άρχοντας. Και με 85 μόλις Ευρώ (στην καλύτερη - στη χειρότερη πάντως δεν ξεπερνάς και τα 100). *...και για την ιστορία, εννοείται ότι θέλει να ξαναστηθεί το RAID, υπό νέο disk controller (του NAS), όπως το έθεσες... Όπότε ό,τι είναι να κάνεις, το κάνεις αφού τους ΝΑSάρεις. Όχι πριν.
chisao Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Έλεγα δύο σκληρούς για raid για να είμαι σίγουρος. Αν πάρω αυτόν που λες, δεν θα είναι πρόβλημα αν αύριο μεθαύριο μου πει αντίο? Άσχετα με το αν έχω δύο ή τρία ή όσα να ναι partitions. Αν κατάλαβα ακριβώς αυτό που μου προτείνεις.. Να πάρω ένα των 2tb και να τον βάλω εσωτερικό στον υπολογιστή? Όπως δηλαδή το είχα κάνει με τον spinpoint? Ούτε nas ούτε raid ούτε τίποτα... Ή να περάσω ότι έχω στον καινούριο και μετά να τον έχω εκτός τελείως? Κάπου μάλλον μπερδεύτηκα! *άρα ότι κάνω θα πρέπει να γίνει κατευθείαν για να γλυτώνω αύριο μεθαύριο μεταφορές και στήσιμο ξανά... Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
washcloud Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Πρόβλημα γιατί; Αφού θα έχεις ακόμη τον Σάμμη. Ο οποίος δεν είναι διαπιστωμένα προβληματικός, σωστά; Απλά υποψίες έχεις. Οπότε ναι, για εσωτερικό λέω να τον βάλεις τον νέοπα. Η πιο φθηνή λύση αυτή είναι (και καλύτερη κι όλας). Όσο για partitions, πρότεινα το ιδανικό : στην ουσία να αντιγράψεις τον Σάμμη (με τα partitions του κλπ), στον νέο. Αν θα τον αποσυνδέσεις ή όχι, δικό σου θέμα (όπως σε βολεύει κάνε - αν πχ δεν φτιάχνεις συχνά νέα αρχεία, να τον συνδέεις μόνο όποτε χρειάζεσαι να κάνεις αντίγραφα. Αν όμως γράφεις συχνά νέα πράγματα, ε άφησέ τον επάνω για να κάνεις και συχνά αντίγραφα).
chisao Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Κατανοητός!!! Αυτό το πράμα με τον sammy δεν μπορώ να το καταλάβω πάντως...Όλα μου δείχνουν ότι είναι οκ αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα. Ευχαριστώ πολύ πάντως!!!
washcloud Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Η καρτέλα overview, τί αναφέρει για τον Σαμ; Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να μην τροφοδοτείται σωστά, έτσι όπως τα λες. Αν μπορείς, άλλαξέ του θέση (άλλο καλώδιο τροφοδοσίας) και προληπτικά και καλώδιο δεδομένων. Εκτός κι αν πάει για κόλλημα το μοτέρ του...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα