washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 ....εννοούσα ότι είπες πολλά μαζί συμπυγμένα, και όπως είπα ενώ ξεκίνησες με μια διευκρίνηση (σωστή), κάπου "βγήκες εκτός θέματος". (...Νταξ' , πρώτες πρωινές ώρες ήταν, οπότε δικιολογείται...Φαίνεται άλλωστε και από ορθογραφικά κλπ ότι ήσουν υπό την επήρρεια...του πρωινού ) Όσο για τον Χρηστάρα, το είχα δει ότι είχες δηλώσει τις προθέσεις σου - απλά με τη σειρά μου προσπάθησα να βάλω τα πράγματα λίγο περισσότερο στη θέση τους. Διότι ο τρόπος που ξεκίνησες να γράφεις, ήταν ολίγον "δριμύ κατηγορώ". Που καλά θα έκανε να ήταν, εάν όντως έτσι ήταν τα πράγματα - αλλά όπως είπα (και εξήγησα και το γιατί), "στα σημεία" είναι που είχε τα όποια του σφάλματα ο Χρηστάρας. Από άποψη "ουσίας" όμως, δεν έπεσε καθόλου έξω, και δεν χρειαζόταν στη συγκεκριμένη περίπτωση "να έχει δει τον δίκσο από κοντά" κτλ. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι η πρόθεσή σου δεν είναι ούτε να "μειώσεις" κανέναν, ούτε "να το παίξεις κάτι" κλπ, και πως ό,τι έγραψες για καλό όλων όσων το διαβάσουν το έγραψες - αλλά όπως ήδη είπα, εκφραστικά θα μπορούσε να έχει αποδωθεί αλλιώς (καλύτερα δηλαδή) όλο αυτό... Όλα καλά πάντως - όπως είχα πει κι εγώ, περί "πριονιδίσματος" είναι ο λόγος άλλωστε... βρηκα την αποδειξη...ευτυχως...δεκεμβριο του 14 κλεινω δυο χρονια...οποτε θα παω εκει και θα ζητησω αντικατασταση με το ετσι θελω...εχω σπαστει πολυ ασχημα...μολις γινει η αντικατσταση και παρω ξανα τον ιδιο στα χερια μ καινουριο θα αντεχε περισσοτερο αν τον εβαζα σε κανα κουτι? ...καλό θα ήταν πριν πας να τρέξεις το σχετικό εργαλείο της Τοσίμπα (υπάρχει, νομίζω) που θα αποφανθεί για την κατάσταση του δίσκου, "επισήμως". Περισσότερο δηλαδή για να ξέρεις ο ίδιος τί λέει (αλλά ΚΑΙ για να τους το τονίσεις στο μαγαζί ότι το έκανες και ότι έχεις "επισήμως" δικαίωμα να ζητήσεις αντικατάσταση). Καθώς υποθέτω ότι θα τον βγάλει "failed". ...σε περίπτωση βέβαια που σου κάνουν νούμερα (υπάρχει ως ενδεχόμενο, αν συνδέσουν τον δίσκο και δουν ότι δουλεύει, έχει files sytem, διαβάζονται πράγματα από αυτόν - γράφονται σε αυτόν κτλ), ε δε θα σου μένει παρά να τον πάρεις πίσω, να τον ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ (θα πούμε τρόπους...) και μετά από μερικές μέρες να ξαναπάς και να τους πεις "ορίστε, τώρα καν δεν ανοίγει"... Περί σκληρών κλπ σου έχω γράψει στο άλλο σου θρεντ. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα τί εννοείς με το "αν τον έβαζα σε κουτί". Τί κουτί εννοείς δηλαδή...; Πάντως αν εννοείς να βγάλεις τον σκληρό από την υπάρχουσα θήκη του, αυτό ακυρώνει την εγγύησή του...
Mau-Maus Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 ....εννοούσα ότι είπες πολλά μαζί συμπυγμένα, και όπως είπα ενώ ξεκίνησες με μια διευκρίνηση (σωστή), κάπου "βγήκες εκτός θέματος". (...Νταξ' , πρώτες πρωινές ώρες ήταν, οπότε δικιολογείται...Φαίνεται άλλωστε και από ορθογραφικά κλπ ότι ήσουν υπό την επήρρεια...του πρωινού ) μα το ειπα πρωτα απο ολα μονος μου οτι δε μιλαω τοσο για τον συγκεκριμενο σκληρο οσο για βλαβες γενικοτερα μιας κ διαβαζουν πολλοι οποτε εκ των πραγματων βγαινω εκτος - του συγκεκριμενου - θεματος ! επι της ουσιας ομως το μηνυμα μου ειναι ολοσωστο και δε πιστευω οτι εχεις αντιρρηση σε αυτο ! τα λεω επιγραμματικα θα μπορουσα να αναλυσω πολυ περισσοτερο τα περι σφαλματων στους σκληρους , πως μπορουμε να κανουμε λεπτομερή ανάλυση για το τι σημαίνουν τα δεδομένα S.M.A.R.T. και πολλα αλλα ! οσο για ορθογραφικα - συντακτικα κτλ οντως λιγο το πολυυυ πρωινο ξυπνημα λιγο η ελειψη καφεινης λιγο η βιασυνη ε ολα αυτα ειναι μια καλη δικαιολογια νομιζω
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 ...με είδες να λέω πουθενά ότι έγραψες κάτι "λάθος"; (...με μόνη εξαίρεση τη διόρθωση στο περί "ανάκτησης από χρήστη σε περίπτωση head crash") Άλλα πράγματα είπα... 1
noobogadgetakias Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 ....εννοούσα ότι είπες πολλά μαζί συμπυγμένα, και όπως είπα ενώ ξεκίνησες με μια διευκρίνηση (σωστή), κάπου "βγήκες εκτός θέματος". (...Νταξ' , πρώτες πρωινές ώρες ήταν, οπότε δικιολογείται...Φαίνεται άλλωστε και από ορθογραφικά κλπ ότι ήσουν υπό την επήρρεια...του πρωινού ) Όσο για τον Χρηστάρα, το είχα δει ότι είχες δηλώσει τις προθέσεις σου - απλά με τη σειρά μου προσπάθησα να βάλω τα πράγματα λίγο περισσότερο στη θέση τους. Διότι ο τρόπος που ξεκίνησες να γράφεις, ήταν ολίγον "δριμύ κατηγορώ". Που καλά θα έκανε να ήταν, εάν όντως έτσι ήταν τα πράγματα - αλλά όπως είπα (και εξήγησα και το γιατί), "στα σημεία" είναι που είχε τα όποια του σφάλματα ο Χρηστάρας. Από άποψη "ουσίας" όμως, δεν έπεσε καθόλου έξω, και δεν χρειαζόταν στη συγκεκριμένη περίπτωση "να έχει δει τον δίκσο από κοντά" κτλ. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι η πρόθεσή σου δεν είναι ούτε να "μειώσεις" κανέναν, ούτε "να το παίξεις κάτι" κλπ, και πως ό,τι έγραψες για καλό όλων όσων το διαβάσουν το έγραψες - αλλά όπως ήδη είπα, εκφραστικά θα μπορούσε να έχει αποδωθεί αλλιώς (καλύτερα δηλαδή) όλο αυτό... Όλα καλά πάντως - όπως είχα πει κι εγώ, περί "πριονιδίσματος" είναι ο λόγος άλλωστε... ...καλό θα ήταν πριν πας να τρέξεις το σχετικό εργαλείο της Τοσίμπα (υπάρχει, νομίζω) που θα αποφανθεί για την κατάσταση του δίσκου, "επισήμως". Περισσότερο δηλαδή για να ξέρεις ο ίδιος τί λέει (αλλά ΚΑΙ για να τους το τονίσεις στο μαγαζί ότι το έκανες και ότι έχεις "επισήμως" δικαίωμα να ζητήσεις αντικατάσταση). Καθώς υποθέτω ότι θα τον βγάλει "failed". ...σε περίπτωση βέβαια που σου κάνουν νούμερα (υπάρχει ως ενδεχόμενο, αν συνδέσουν τον δίσκο και δουν ότι δουλεύει, έχει files sytem, διαβάζονται πράγματα από αυτόν - γράφονται σε αυτόν κτλ), ε δε θα σου μένει παρά να τον πάρεις πίσω, να τον ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ (θα πούμε τρόπους...) και μετά από μερικές μέρες να ξαναπάς και να τους πεις "ορίστε, τώρα καν δεν ανοίγει"... Περί σκληρών κλπ σου έχω γράψει στο άλλο σου θρεντ. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα τί εννοείς με το "αν τον έβαζα σε κουτί". Τί κουτί εννοείς δηλαδή...; Πάντως αν εννοείς να βγάλεις τον σκληρό από την υπάρχουσα θήκη του, αυτό ακυρώνει την εγγύησή του... ποιο ειναι αυτο το εργαλειο που πρεπει να τρεξω για να δω αν βγαζει failed το δισκο? της τοσιμπα κιολας? το ξερεις?
noobogadgetakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Τελικά ύστερα από ένα τηλεφωνικό μπαλάκι που έγινα σήμερα με τον κωτσοβολο τον εισαγωγέα των σκληρών αλλά και την Toshiba ο σκληρός πήγε πακέτο στον κωτσοβολο στο παγκράτι και τετάρτη μ είπαν που θα έρθει το φορτηγό θα σταλεί για έλεγχο.τι να δουν αυτοί άραγε εφόσον έχει 6% health δν μπορώ να καταλάβω.ας ελπίσουμε να γίνει αντικατάσταση που στην τελική θα την απαίτηση κιόλας εφόσον είμαι εντός εγγύησης.
arc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Αν το προγραμματάκι της toshiba δεν γράψει fail ( ακόμα κι αν το hds σου δείξει -300% ) αντικατάσταση δεν γίνεται. Επίσης να ξέρεις στο μέλλον δεν ασχολείσαι με αντιπροσωπεία ΕΚΤΟΣ αν είναι πιο κοντά σου. Πας στο κατάστημα, τους λες «εχει πρόβλημα» και να αναλάβουν τα διαδικαστικά. Τους υποχρεώνει ο νόμος 1
noobogadgetakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Και ποιο είναι αυτό το προγραμματακι?
washcloud Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 https://www.google.gr/search?safe=off&client=opera&hs=JTw&channel=suggest&biw=1280&bih=658&q=toshiba+disk+checking&oq=toshiba+disk+checking&gs_l=serp.3..0i22i30l4.1156625.1157932.0.1158579.5.5.0.0.0.0.525.1014.0j3j5-1.4.0....0...1c.1.37.serp..1.4.1014.wubR4jU_5S0 Όπως είπε κι ο arc, το HDS δεν είναι το επίσημο εργαλείο της Toshiba. Ακόμη κι αν δείξει τα ίδια πράγματα (που τα ίδια θα δείξει, γιατί επίσημα κι ανεπίσημα, όλα τα προγράμματα απλώς τις πληροφορίες που παρέχει με την S.M.A.R.T. τεχνολογία που κουβαλάει ο ίδιος ο δίσκος, διαβάζουν). Αν κάνουν κάποιον σοφτγουερικό έλεγχο αυτοί που θα λάβουν τον δίσκο σου, με το επίσημο θα τον κάνουν. Και γενικά όπως και να το κάνεις, επειδή τους λέει ο κάτοχος "έχει πρόβλημα", δε σημαίνει ότι δεν θα ρίξουν και οι ίδιοι μια ματιά να δουν τί γίνεται πριν προχωρήσουν σε διαδικασία αντικατάστασης...(...υπάρχει και η περίπτωση βέβαια ο "έλεγχος" αυτός να είναι απλώς το να συνδέσουν τον δίσκο, να δουν ότι "ανοίγει" στα Windows, και να σου πουν "ελάτε να τον πάρετε, είναι εντάξει", ή και ακόμη και ότι "επιδιορθώθηκε". Δικαίωμα ντεμέκ ελέγχου βέβαια δεν έχουν, αλλά ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν έλεγχο, έχουν...) Επίσης, η "6% υγεία" (όπως αποφαίνεται το HDS, με βάση τα στοιχεία που είπαμε, και με αξιολόγηση από βάση δεδομένων σε τί "υγεία" αντιστοιχούν αυτά), δεν σημαίνει ότι "επειδή ο δίσκος δεν πάει καλά", θα τον αντικαταστήσουν κι όλας. Πρέπει να έχει υποβαθμιστεί η κατάστασή του πέρα από ένα συγκεκριμένο ορισμένο από την παραγωγό εταιρία όριο, για να ενεργοποιηθεί το δικαίωμά σου για αντικατάσταση. Να το θέσω κάπως αλλιώς : για να θάψουν κάποιον στο νεκροταφείο, δεν αρκεί να τους τον πας...μισοπεθαμένο, αλλά....εντελώς πεθαμένο...Στην περίπτωση του δίσκου βέβαια, αυτό αντιστοιχεί με το να έχει περάσει το όριο της εταιρίας του. Κατά τ' άλλα, ο δίσκος μπορεί να έχει ζωή ακόμα, να φαίνεται κανονικά, να έχεις πρόσβαση στα περιεχόμενά του, να μπορείς να γράψεις ακόμη πράγματα κτλ. Τεσπα το θέμα είναι ότι ακόμη και το ίδιο το HDS αναφέρει (μέσα στο κόκκινο πλαίσιο) ότι "ο δίσκος ακόμη δεν επιδέχεται αντικατάστασης". Βέβαια από την ανάποδη, αν το εργαλείο της Toshiba τον βγάλει αντικαταστάσιμο, δεν έχει (και πάλι) σημασία τί λέει το HDS. Αν τυχόν σε ειδοποιήσουν και σου πουν "ελάτε να τον πάρετε - είναι εντάξει", το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας να τον πάρεις, και μετά την πάροδο μερικών ημερών να τον...αυτοκτονήσεις (θα σου πούμε πώς) και να τους τον ξαναπάς (χωρίς βέβαια να αναφέρεις κάτι - ούτε καν εκείνο το περί διακοπής ρεύματος, αλλά απλά να τους πεις "ε σήμερα δεν ανοίγει καθόλου").
noobogadgetakias Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 καλημερα σε ολους...τελικα ο σκληρος αντικατασταθηκε κανονικα με καινουριο..τον παρελαβα σημερα το πρωι...εχω ενα θεματακι ομως ρε παιδια...συνδεω τον σκληρο στις δυο μπροστινες θυρες usb και παρολο που ο υπολογιστης τον βλεπει κανονικα παω να ανοιξω το hd sentinel για να δω σε τι κατασταση βρισκεται ο σκληρος και δεν μου το ανοιγει αυτο το προγραμμα.ειναι σαν να τρεχει σε background χωρις ομως εγω να μπορω να δω κατι η ακομα και τερματισω την εφαρμογη απο την διαχειριση εργασιων....εχω windows8.ακομα και να καταργησω την θυρα usb με ασφαλη καταργηση δεν μπορω γιατι τρεχει το hd sentinel απο πισω και μ λεει να κλεισω ολα τα παραθυρα πρωτα η εφαρμογες που χρησιμοποιουν τον συγκεκριμενο δισκο και μετα να κανω ασφαλη καταργηση...λολ.μετα τον βγαζω τραβωντας το καλωδιο απο τη θυρα αμεσω τρεχει το hd sentinel κανονικα.επισης παρατηρησα πως οταν τον συνεδεσα επανω ο υπολογιστης του εδωσα μια επανεκινηση και δεν την εκανε με την καμια...αλλα ουτε και τερματισμο εκανε...επρεπε να πατησω το κουμπι για πεντε δευερολεπτα για να κλεισει η μοναδα απο κατω παρολο που η οθονη ειχε κλεισει...ηταν σαν δουλευε κατι μεσα συνεχομενα.
washcloud Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δοκίμασέ τον και αλλού. Αν κι εκεί κάνει τα ίδια, την διαδικασία...την έχεις μάθει πια...
noobogadgetakias Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 τι εννοεις αλλου? σε αλλο υπολογιστη? δεν εχω....αλλη θυρα?δεν νομιζω να αλλαζε κατι..ηδη σε δυο θυρες το κανει..
washcloud Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Nαι σε άλλο υπολογιστή. Φίλου. Εχθρού. Ουδέτερου.
noobogadgetakias Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 αυτο που μου την σπαει ειναι οτι οταν τον συνδεω απλα για να κανω μια αντιγραφη επικολληση δουλευει αψογα....οταν παω να τρεξω καποιο προγραμμα ομως τα κολλαει ολα...εκανα σκαναρισμα με αντιμαλγαρε και δεν βρηκε τπτ μηπως ηταν καποιος ιος κτλ κτλ αλλα ολα καθαρα...τι να πω...μηπως να τον παω κατευθειαν πισω να τελειωνω? τελικα δεν δουλευει τπτ οταν ειναι συνδεδεμενος...ουτε καν τον τον καδο ανακυκλωσης δεν ανοιγει...ετρεξα τρια προγραμματακια να ανοιξουν οσο τον ειχα πανω και τπτ...μολις τον εβγαλα απο πανω τσακκκκκκκκκ ανοιξαν ολα απο μονα τους...τι στο καλο γινεται...τεσπα...αυριο που θα κατεβω αθηνα θα τον παω για αλλαγη..
washcloud Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Κάποιος πρόσφατα σε άλλο θρεντ (είχε παρόμοια συμπεριφορά ο δίκσος) άλλαξε καλώδιο και του δούλεψε. Δεν θυμάμαι αν τον συνέδεε σε USB 2 όμως ή κάτι τέτοιο...
noobogadgetakias Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 το πρωτο πραγμα που παρατηρησα ειναι οτι το καλωδιο αν και εχει τα ιδια βυσματα με πριν ειναι τελειως διαφορετικο...ειναι πιο φθαρτο με λιγα λογια....εινια ψιλο...ενω το προηγουμενο ηταν ενα κοντοχοντρο...να δοκιμασω να αλλαξω καλωδιο πρωτα λες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα