noobogadgetakias Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 καλημερα σε ολους.εχω τον σκληρο του τιτλου αγορασμενο απο κωτσοβολο δυο χρονια τωρα γιατι τον ειχε σε προσφορα 40€.εχθες απο διακοπη ρευματος παρατηρησα οταν ανοιξα τον υπολογιστη και ετρεξα το hd sentinel πως η υγεια του σκληρου επεσε απο τα 100% στο 52%...να αρχισω να ανυσηχω?
SPANK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Βασικά θα σου έλεγα να αρχίζεις να κρατάς backup οτι πράγματα εχεις μεσα , πριν την διακοπή ρεύματος τον ειχες δει και ηταν 100% ή μηπως ηταν ηδη ετσι ?
noobogadgetakias Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 ναι 100% ηταν...δεν μπορω να το καταλαβω αυτο...γτ να γινει ετσι απο την μια στιγμη στην αλλη? το εβαλα στο hdd regenator να δω αν θα κανει κατι...και βλεπουμε.
noobogadgetakias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 καλημερα σε ολους και επανερχομαι στο θεμα.ο σκληρος επεσε στο 6 % η υγεια του..ρε παιδια ειανι λογικο αυτο?δεν γινεται..εχθες το βραδυ ειχε ανεβει στο 71 %απο 52 που ειχε πεσει και σημερα επεσε στο 6%..τι παιζει?τι να κανω? η εγγυηση με καλυπτει εως δυο χρονια..και νομιζω πως τωρα καποιυ κοντα τον μαιο κλεινω 2 χρονια αλλα δεν εχω αποδειξη αγορας..η εχω και δεν θυμαμαι που ειναι....βοηθεια?
SPANK Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ο δίσκος σου κολλάει καθόλου φαίνεται να εχει πρόβλημα ? Μπορει απο την διακοπή ρεύματος να επηρεάστηκε κατι στον δίσκο και για αυτο να στο κανει , βασικα αφου εχεις εγγύηση καλύτερα θα ηταν να τον πας για έλεγχο και αλλαγή Αν μπορεις ανέβασε μαι φωτογραφία απο το hdsentinel να δουμε και εδω
noobogadgetakias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 δεν εχω ιδεα πως το κανουν αυτο...οταν ειχα τα 7αρια ολα κομπλε αλλα εδω και δυο μερες εχω φορεσει τα 8αρια και δεν ξερω πως να ανοιξω την ζωγραφικη να κανω επικολληση το prinscreen για να το ανεβασω ...λυση? το βρηκα
Xristaras12 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 δεν νομιζω οτι επηρεαστηκε κατι απο την διακοπη ρευματος,απλα ετυχε και χτυπησε εκεινη την στιγμη. Να βγαλει bad sectors απο διακοπη ρευματος δεν εχω διαβασει,να καουν πλακετες κλπ ναι. Παρε ΑΜΕΣΑ αντιγραφα των αρχειων σου αλλου και αν εχεις εγγυηση το στελνεις.Με το regenerator δεν θα κανεις κατι πλεον εφοσον εχει bad sectors,αν ηταν weak ισως τα διορθωνε. Για να απαντησω την απορια σου,ναι ειναι λογικο αυτο,Ετσι χαλανε οι δισκοι,ενιοτε δε σε προειδοποιει το sentinel αν το τρεχεις παραλληλα.Αλλα ναι,ετσι μπαμ και χτυπησε ο δισκος. (εχω δισκο με 25% υγεια και 25 bad sectors εδω και 2 χρονια-μπορει και παραπανω)Ποτε δεν ξερεις ποτε θα σε βγαλει ενας δισκος,και καινουριος να ειναι μπορει αμεσα να χτυπησει.
noobogadgetakias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 ωραια...παει αυριο για αντικατασταση..δηλαδη με λιγα λογια καλυτερα να εχω 3 ασωτερικους μεγαλους παρα εναν τεραστιο εξωτερικο?
noobogadgetakias Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 σε περιπτωση που παει στραβα το πραγμα με την αντικατασταση τι μπορω να κανω? επισκευαζεται?
Xristaras12 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 οχι δεν επισεκευαζεται,ειναι "φυσικη"ζημια πανω στην μεταλλικη επιφανεια του platter.
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 καλημερα σε ολους.εχω τον σκληρο του τιτλου αγορασμενο απο κωτσοβολο δυο χρονια τωρα γιατι τον ειχε σε προσφορα 40€.εχθες απο διακοπη ρευματος παρατηρησα οταν ανοιξα τον υπολογιστη και ετρεξα το hd sentinel πως η υγεια του σκληρου επεσε απο τα 100% στο 52%...να αρχισω να ανυσηχω? ...μακρυά από "προσφορές" σε "εξωτερικούς δίσκους", ειδικά τέτοιων "generic" μαγαζιών. Διότι πρωτ' απ' όλα έχουν ελάχιστη εγγύηση και τραβάς και τον παθών σου τον τάραχο ενίοτε για να σου αντικαταστήσουν κάτι (δεν αποκλείεται να σε στείλουν σε κάποιον εισαγωγέα...). Εάν θέλεις εξωτερικό από εδώ και πέρα, "φτιάξε τον δικό σου", με μία USB θήκη στην οποία θα βάλεις έναν σκληρό της επιλογής σου (να είναι ικανοποιητικής εγγύησης αντικατάστασης παν' απ' όλα). Όσο για την "ανησυχία", χαμένος χρόνος είναι. Ν' αρχίσεις να παίρνεις αντίγραφα των περιεχομένων του, καλύτερα. ναι 100% ηταν...δεν μπορω να το καταλαβω αυτο...γτ να γινει ετσι απο την μια στιγμη στην αλλη? το εβαλα στο hdd regenator να δω αν θα κανει κατι...και βλεπουμε. ...δηλαδή σαν τί περίμενες να κάνει μια ηλεκτρονική συσκευή; Να φωνάξει "βοήθεια πεθαίνω" πρώτα; Εγώ πάλι, δεν καταλαβαίνω την "εμπιστοσύνη" που περέχει η πλειονότητα του κόσμου, στους δίσκους. Και μόνο το γεγονός ότι ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο hardware, καθώς είναι αυτοί που διατηρούν τα αρχεία μας, θα έπρεπε να σας κάνει να τους κοιτάτε με μισό μάτι (και γι' αυτό να διατηρείτε εγκαίρως αντίγραφα. ΑΜΕΣΑ δηλαδή). Όσο για το HDDR, στην ουσία πρόγραμμα υποβοήθησης για ανάκτηση αρείων είναι, και όχι "δισκοεπιδιορθωτής". Πόσο μάλλον όταν ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιοι... καλημερα σε ολους και επανερχομαι στο θεμα.ο σκληρος επεσε στο 6 % η υγεια του..ρε παιδια ειανι λογικο αυτο?δεν γινεται..εχθες το βραδυ ειχε ανεβει στο 71 %απο 52 που ειχε πεσει και σημερα επεσε στο 6%..τι παιζει?τι να κανω? η εγγυηση με καλυπτει εως δυο χρονια..και νομιζω πως τωρα καποιυ κοντα τον μαιο κλεινω 2 χρονια αλλα δεν εχω αποδειξη αγορας..η εχω και δεν θυμαμαι που ειναι....βοηθεια? Αυτό που παίζει να παίζει και...παίζει το ποσοστό, είναι να έχει...παιχτεί κάτι με τον controller της θήκης. Κατά τ' άλλα, επίσης παίζει να είναι έτοιμος ο σκληρός καθ' εαυτός να τα παίξει. Αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου, ίσως και να καταφέρεις να στον αλλάξουν (κλάμα/φασαρία/"απειλές" κτλ. Διάλεξε...) δεν εχω ιδεα πως το κανουν αυτο...οταν ειχα τα 7αρια ολα κομπλε αλλα εδω και δυο μερες εχω φορεσει τα 8αρια και δεν ξερω πως να ανοιξω την ζωγραφικη να κανω επικολληση το prinscreen για να το ανεβασω ...λυση? Υπάρχουν "άπειρα" screenshot capturing προγράμματα. Και freeware κι όλας. Δες ακόμη και εδώ στο Insomnia, πάνω-πάνω στη σελίδα, εκεί που λέει "αρχεία". Σίγουρα θα βρεις κάποιο. δεν νομιζω οτι επηρεαστηκε κατι απο την διακοπη ρευματος,απλα ετυχε και χτυπησε εκεινη την στιγμη. Να βγαλει bad sectors απο διακοπη ρευματος δεν εχω διαβασει,να καουν πλακετες κλπ ναι. Ναι, σαφώς και μπορεί να επηρρεάστηκε. Και ειδικά ο controller της θήκης που λέγαμε. Από την άλλη, ίσως απλά να ήταν η αφορμή για να κάνει ένα self-test o δίσκος και να παρουσιάσει πρόβλημα που μπορεί να είχε ξεκινήσει από...1 ώρα πιο πριν. ωραια...παει αυριο για αντικατασταση..δηλαδη με λιγα λογια καλυτερα να εχω 3 ασωτερικους μεγαλους παρα εναν τεραστιο εξωτερικο? ...μωρέ αυτό είναι το ιδανικότερο! Να "σπας" δηλαδή τα αρχεία σου σε πολλά μέσα και όχι σε ένα. Αλλά κοστοβόρο....(κι εννοώ το πλήθος ων σκληρών. Όσο για το να είναι εσωτερικοί, οπωσδήποτε είναι καλύτερα. Κι αν έχεις μια δική σου USB θήκη που λέγαμε, μπορείς να τους βγάζεις και...."βόλτα"...). Αν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά, εννοείται να το κάνεις. σε περιπτωση που παει στραβα το πραγμα με την αντικατασταση τι μπορω να κανω? επισκευαζεται? ...δες πρώτα εσύ την αντικατάσταση, και...βλέπουμε. Σε γενικές γραμμές "δεν επισκευάζεται" ένας σκληρός, όχι. Αλλά θα δούμε σε τί κατάσταση είναι κλπ και ίσως υπάρχουν πράγματα να σου προταθούν. οχι δεν επισεκευαζεται,ειναι "φυσικη"ζημια πανω στην μεταλλικη επιφανεια του platter. ...για την ακρίβεια, στην μεταλλική επίστρωση της επιφάνειας του platter (το οποίο ενδέχεται καν να μην είναι μεταλλικό). Πριονίζω τα πριονίδια τώρα, αλλά έτσι για την ιστορία και την ακρίβεια... 1
Mau-Maus Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 κατσε να πριονισω και γω λιγο τα πριονισμενα τα πρινονιδια για την ακριβεια θα κανω κατι πολυ πιο ουσιαστικο , θα προσπαθησω απλα και κατανοητα να θοηθησω τον ts και οποιον αλλον διαβαζει ! λοιπον .. ρωταει ο εχων το προβλημα .. ''επισκευαζεται?'' και παιρνει σαν απαντηση ''οχι δεν επισεκευαζεται,ειναι "φυσικη"ζημια πανω στην μεταλλικη επιφανεια του platter.'' δεν ειναι ολα τοσο ευκολα τα πραγματα κ δε μπορουμε να ειμαστε μαστορες εξ αποστασεως με ολο το συμπαθιο στο παιδι που το ανεφερε - δεν εχω την διαθεση να πειραξω κανεναν εξαλου ολοι να βοηθησετε προσπαθειτε ! πρεπει ομως Α να εχουμε καποιες γνωσεις (εχοντας δουλεψει πανω στο αντικειμενο και εχοντας καταστρεψει απειρους δισκους για να μαθουμε ) και Β και σημαντικοτερο να τον εχουμε στα χερια μας για να τον ελενξουμε ! εχουμε και λεμε λοιπον .. μιας και ο σκληρος αποτελειται απο συνδυασμό μηχανικών και ηλεκτρονικών μερών ενδέχεται να παρουσιάσει βλάβη η οποία θα αφορά είτε το μηχανικό του μέρος είτε το ηλεκτρονικό μερος. Κάποιες συνηθισμένες βλαβες που αφορουν τα μηχανικα μερη του δισκου ειναι ! 1 - Βλάβες στον κινητήρα περιστροφής των δισκίων - 2 - Ελλιπής φίλτρανση από το φίλτρο αέρα - 3 - κατάρρευση της κεφαλής η οποια ειναι και απο τις πιο σοβαρές βλάβες που μπορεί να υποστεί ένας σκληρός δίσκος ! πως μπορει να συμβει αυτο ? θα το πω οσο πιο απλα μπορω , επειδη η απόσταση που υπάρχει μεταξύ κεφαλής και δισκίου είναι απειροελάχιστη μπορει να ''σφηνοθει'' αναμεσα σωματιδιο σκονης -αναμεσα στην κεφαλη και στο δισκιο δηλαδη - η απο καποιο κραδασμο επισης! γι αυτο και πρέπει να αποφεύγεται η μετακίνηση του υπολογιστή όταν βρίσκεται σε λειτουργία! Η κατάρρευση της κεφαλής έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων, ενώ είναι πολύ δύσκολη η επαναφορά τους από τον χρήστη. Παμε στις ηλεκτρονικες βλαβες τωρα που μπορει να υποστει ενας δισκος και συνήθως αφορούν την πλακέτα με το τυπωμένο κύκλωμα ελέγχου της λειτουργίας του (PCB). Αυτές οι βλάβες είναι και οι ευκολότερες στην επισκευή, αφού τις περισσότερες φορές αρκεί απλά η αντικατάσταση της πλακέτας και συνήθως δεν υπάρχει απώλεια δεδομένων. χωρις να τον εξετασουμε λοιπον δε μπορουμε να ξερουμε το ειδος τια βλαβεις που μπορει να εχει υποστει ενας σκληρος ! προσοχη τωρα .. δε μιλαωγια τον συγκεκριμενο σκηρο που ακομη δουλευει - και κανει τα τρελλα του - μιλαω γενικοτερα για βλαβες στον σκληρο δισκο ο οποιος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του υπολογιστή μας , μιας και ειναι το σημείο στο οποίο αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας! να θυμομαστε παντα πως για να πάθει βλάβη ένας δίσκος δεν χρειάζεται πάντα να γίνει κάτι ιδιαίτερο, καθώς ως μηχάνημα έχει σίγουρα ένα όριο ζωής και η κατάστασή του επιβαρύνεται με την παλαιότητα. Θα ήταν καλό να μην βασιζόμαστε σε έναν πολύ παλιό δίσκο για την φύλαξη των σημαντικότερων δεδομένων μας. αυτα απο μενα .. τις καλημερες μου .. 1
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 (...κάτσε να βγάλω λίγο την ουρά μου απ' έξω)...εγώ πάντως, την "διόρθωση" στον Χρηστάρα, την έκανα με σκοπό απλώς ν' αναφερθώ στην φύση των platter, χωρίς να ασχοληθώ με το αν είχε ή όχι δίκαιο με το περί "φυσικής ζημιάς" σχετικά με την συγκεκριμένη περίπτωση, ε. Όχι ότι συναινώ μαζί του... Σωστό το...reπριόνισμα βέβαια : ήταν όντως "αφοριστικό" αυτό που είπε ο Χρηστάρας περί bad sectors = φυσική ζημιά στα platters. Διότι ΔΕΝ είναι απαραίτητα έτσι. Kαθώς ως "bad", μπορεί να χαρακτηριστεί ένας τομέας, ακόμη κι αν δεν είναι "τα platter" που φταίνε (αλλά πχ οι κεφαλές), μιας και ο χαρακτηρισμός αποδίδεται όταν αργεί να υπάρξει απόκριση στο...κάλεσμα που απευθύνει η κεφαλή στον τάδε τομέα (μ' άλλα λόγια, σα να του χτυπάει την πόρτα και αυτός κάνει το κορόιδο. Μπορεί όμως να είναι η κεφαλή που έχει...κουφαθεί. Τη "ρετσινιά" όμως, ο sector θα τη φάει...). ...όσο όμως για την "δήλωση" του, ότι "φυσική ζημιά δεν επιδιορθώνεται", ε ναι : ΔΕΝ επιδιορθώνεται. Αρκεί βέβαια να ΕΙΝΑΙ τέτοια... (...σε γενικό πλαίσιο, δεν ήταν πάντως και άκυρος : όταν η ερώτηση είναι "επιδιορθώνεται ο δίσκος μου", ο οποίος είναι πήχτρα σε bs, chances are ότι "όχι, ΔΕΝ"). Και με βάση ΑΥΤΗ την οπτική, ήσουν ΛΙΓΟ άδικος μαζί του. Καθώς "όσο και να τον κοιτάξεις από κοντά τον δίσκο", ΔΕΝ θα βγάλεις κάτι άλλο σαν συμπέρασμα. Μπορεί να είναι καλό να έχουμε άμεση άποψη για τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ που παρουσιάζει ένας δίσκος, αλλά στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ έστω περίπτωση, με στοιχεία από HDS, ε δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια "για μια άλλη γνωμάτευση". Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εξωτερικό εντός εγγυήσεως, τον οποίο οφείλει ο κάτοχος να δώσει για αντικατάσταση, και όχι να "πειραματιστεί" κάποιος μαζί του. (Η αλήθεια επίσης είναι ότι το ποστ σου ήταν ολίγον "jumbled", καθώς καλά το ξεκίνησες με το περί "φυσικής ζημιάς", αλλά το πήγες....πολύ μακρυά κι αλλού, στη συνέχεια ) Τέλος, μια..."πριονοδιόρθωση" : Η κατάρρευση της κεφαλής έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων, ενώ είναι πολύ δύσκολη η επαναφορά τους από τον χρήστη. ...είναι ΑΔΥΝΑΤΗ "η επαναφορά τους" ("από τον χρήστη" τουλάχιστον) και όχι απλώς..."πολύ δύσκολη", όταν έχει συμβεί head crash... 1
noobogadgetakias Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 βρηκα την αποδειξη...ευτυχως...δεκεμβριο του 14 κλεινω δυο χρονια...οποτε θα παω εκει και θα ζητησω αντικατασταση με το ετσι θελω...εχω σπαστει πολυ ασχημα...μολις γινει η αντικατσταση και παρω ξανα τον ιδιο στα χερια μ καινουριο θα αντεχε περισσοτερο αν τον εβαζα σε κανα κουτι?
Mau-Maus Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 ...είναι ΑΔΥΝΑΤΗ "η επαναφορά τους" ("από τον χρήστη" τουλάχιστον) και όχι απλώς..."πολύ δύσκολη", όταν έχει συμβεί head crash... .. η μετα παμε σε εξειδικευμενες εταιριες - φραγκα κτλ κτλ δεν ηθελα να επεκταβω σε γενικες γραμμες μιλησα και ηδη το σεντονι ηταν πολυ μεγαλο δεν τον αδικησα και συγνωμη αν το εκανα - ουτε ειχα σαν σκοπο να τον προσβαλω - το τονισα να βοηθησει θελει ο ανθρωπος - απλα οι γενικοτητες ειδικα σε εναν τομεα οπως ο σκληρος ειναι καπως ''ακυρες'' αυτο ηθελα να τονισω με το μηνυμα μου ! γι αυτο και συμπληρωσα οτι δεν μιλαω τοσο για τον συγκεκριμενο σκληρο οσο -επειδη διαβαζει πολυς κοσμος - γενικοτερα για βλαβες στους δισκους .. επισης για το ''απο κοντα'' που ειπα πιο πριν , να πως οτι πολλες φορες ο δισκος ''μιλαει'' ! κάποιες φορές δηλαδη ο σκληρός δίσκος μπορεί να μας προϊδεάσει για το ενδεχόμενο να παρουσιάσει βλάβη κάνοντας περίεργους θορύβους κατά τη λειτουργία του.. υγ αληθεια δε καταλαβα γιατι θεωρεις οτι ηταν ''μπερδεμα'' το μηνυμα μου κ που θεωρεις οτι το πηγα πολυ μακρια ''μετα'' το ξεκινημα ! δεν ειχα κανενα σκοπο να μπερδεψω τιποτα - να ξεμπερδεψω σε πολυ γενικες γραμμες τα πραγματα ηθελα κ οσο στα πιο πεταχτα γινεται ! κ προπαντος χωρις να προσβαλω κανεναν που μπορει να κανει λαθος σε κατι που λεει !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα