Προς το περιεχόμενο

Γενικές ερωτήσεις για το αυτοκίνητο..!

evoracing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Έχουν ελάχιστο χρόνο παραμονής του εκάστοτε οχήματος για έλεγχο, κι επειδή το ελέγχουν σε λιγότερο, προφανώς το αφήνουν να κάθεται λίγη ώρα σε κάποιο σημείο της διαδικασίας για να φαίνονται συστημικά ότι ήταν τυπικοί.

Όσο για τα φώτα, εγώ τα ρυθμίζω έτσι (με ένα μέτρο στο γκαράζ μου). Σε κανένα ΚΤΕΟ για κανένα όχημα τα τελευταία 10 χρόνια δεν μου είπε κάποιος το παραμικρό. Τώρα αν εσύ όταν αλλάζεις φανάρι ή λάμπα εκτός από τους 3 μάστορες που προανέφερα, το περνάς και από ΚΤΕΟ για να διασφαλίζεις ότι δεν στραβώνεις, μπράβο σου. Δεν απαιτείται όμως :P

Τώρα το λες σωστά, αυτό που είχες γράψει πριν ήταν λάθος, στα ΚΤΕΟ δεν αφήνουν τα οχήματα στο επίμαχο μηχάνημα για 20'.

Η αλλαγή λάμπας πάντως δεν επηρεάζει τη ρύθμιση του φαναριού, και εγώ προσωπικά αν αλλάξω φανάρι απλά θα πάω στον ηλεκτρολόγο να το ρυθμίσει με το μηχάνημα μέσα σε 2 λεπτά, ούτε από 3 διαφορετικούς τεχνίτες θα περάσω, ούτε από το ΚΤΕΟ, ούτε από καμία επιτροπή.

4 λεπτά πριν, Postmort3m είπε

Σόρρυ που διακόπτω αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά έχω μια χαζή ερώτηση.. Πως μπορώ να βρω το μοντέλο του αυτοκινήτου μου? To μόνο που ξέρω είναι οτι κυκλοφόρησε το 2009, είναι Fiat Grande Punto.

Εννοείς έτος κατασκευής? Αν ναι, σίγουρα μπορεί να σου πει η αντιπροσωπεία αποκωδικοποιώντας τον αριθμό πλαισίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
9 minutes ago, Postmort3m said:

Σόρρυ που διακόπτω αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά έχω μια χαζή ερώτηση.. Πως μπορώ να βρω το μοντέλο του αυτοκινήτου μου? To μόνο που ξέρω είναι οτι κυκλοφόρησε το 2009, είναι Fiat Grande Punto.

Μοντέλο τι ακριβώς εννοείς? MY (model year)? Επίπεδο εξοπλισμού? Πότε κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο που έχεις? Γιατί το μοντέλο το λες και μόνος σου... είναι το Grande Punto της Fiat.

Σαν Grande Punto κυκλοφόρησε το 2005. Το 2009 κυκλοφόρησε το Punto Evo (χαρακτηριστικά τα μαύρα "μουστάκια" στους προφυλαχτήρες), αλλά εξακολούθησε να πωλείται και το Grande μέχρι τουλάχιστον και το 2010. Το 2012 αντικαταστάθηκαν και τα 2 με το δεύτερο facelift, με όνομα "Punto". Οι διαφορές είναι εμφανείς ακόμα και με μία πρώτη ματιά εξωτερικά στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

5 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Μοντέλο τι ακριβώς εννοείς? MY (model year)? Επίπεδο εξοπλισμού? Πότε κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο που έχεις? Γιατί το μοντέλο το λες και μόνος σου... είναι το Grande Punto της Fiat.

Σαν Grande Punto κυκλοφόρησε το 2005. Το 2009 κυκλοφόρησε το Punto Evo (χαρακτηριστικά τα μαύρα "μουστάκια" στους προφυλαχτήρες), αλλά εξακολούθησε να πωλείται και το Grande μέχρι τουλάχιστον και το 2010. Το 2012 αντικαταστάθηκαν και τα 2 με το δεύτερο facelift, με όνομα "Punto". Οι διαφορές είναι εμφανείς ακόμα και με μία πρώτη ματιά εξωτερικά στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Εννοοω το model year ναι.. πχ για ανταλλακτικά κλπ δεν θελουν συγκεκριμενο model year? ξέρω οτι κυκλοφόρησε το 2005 με 2009 αλλά οταν πρεπει να παραγγείλουν ανταλλακτικά την χρονολογία ακριβώς πως την βρίσκω?

18 ώρες πριν, XronisR είπε

Σιγα το πραγμα να αλλαξεις ενα φαναρι ρε παιδια.3-4 βιδες και μια φισα ειναι.

Ανάλογα το αμάξι . Σε κάποια μοντέλα πρέπει να αφαιρεθούν πολλά . 

• Moderators
13 hours ago, Postmort3m said:

Το πήρα μεταχειρισμένο .. νομίζω το φεραν απο ιταλία. Στην άδεια κυκλοφορίας λεει μόνο 1η κυκλοφορία το 2009. Αυτο ειναι?

Η βέλτιστη λύση για να είσαι 100% σίγουρος είναι να δώσεις τον αριθμό πλαισίου για να σου απαντήσουν συγκεκριμένα για το δικό σου αυτοκίνητο.

16 ώρες πριν, Postmort3m είπε

Εννοοω το model year ναι.. πχ για ανταλλακτικά κλπ δεν θελουν συγκεκριμενο model year? ξέρω οτι κυκλοφόρησε το 2005 με 2009 αλλά οταν πρεπει να παραγγείλουν ανταλλακτικά την χρονολογία ακριβώς πως την βρίσκω?

Για να παραγγείλεις τα σωστά ανταλλακτικά είναι απαραίτητη η άδεια κυκλοφορίας, το model year και να το ξέρεις δεν θα σε βοηθήσει και πολύ.

Στις 14/3/2018 στις 12:29 ΠΜ, zio10 είπε

Η μπαγκαζιέρα μπαίνει μόνο σε μπάρες οροφής ή και σε κλασσική σχάρα; 

Ανάλογα με τις πιάστρες που έχει η μπαγαζιέρα. Συνήθως, προσαρμόζονται, οπότε μπαίνει. Θα σου προτείνει και ο πωλητής.

• Thanks 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...