Προς το περιεχόμενο

Γενικές ερωτήσεις για το αυτοκίνητο..!

evoracing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας..! Να ενημερώσω για τα μπεκ ψεκασμού ότι το αμάξι είναι με καρμπιρατέρ και όχι injection οπότε και δεν έχει μπεκ ψεκασμού...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας..! Να ενημερώσω για τα μπεκ ψεκασμού ότι το αμάξι είναι με καρμπιρατέρ και όχι injection οπότε και δεν έχει μπεκ ψεκασμού...

τι; αυτοκίνητο του 98-99 με καρμπιρατέρ ;  :X  :confused: 

• 3 χρόνια αργότερα...

Ας κάνω την ερώτηση μου εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα.

Σήμερα πήγα και έκανα service στο opel corsa μου στο οποίο κλείνω 5 χρόνια οδήγησης (το είχα πάρει καινούριο). Και μέσα σε όλα μου είπα ότι έχω τριμμένα φρένα και χρειάστηκε να αλλάξουν κάποιο ανταλλακτικό και εκεί (30 ευρώ παραπάνω).

Απλά έχω απορία, είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν είμαι γκαζιάρης και οδηγάω νορμάλ ταχύτητες, σπάνια πάνω από 100. Τα άκουσα κιόλας από τους δικούς μου ότι μάλλον οδηγάω με κακό τρόπο.

Επιπλέον μου είπαν  ότι έχω "ραγισμένο" λάστιχο και μάλλον θα χρειαστεί να τα αλλάξω και αυτά με την πρώτη ευκαιρία.

Λογικά σου άλλαξαν τα τακάκια, μια χαρά οδηγείς αφού άντεξαν 5 χρόνια (αν και δεν αναφέρεις χιλιόμετρα που είναι πιο ουσιαστικό). Επίσης μια χαρά τιμή είναι 30 ευρώ, αν και εγώ θα άλλαζα και υγρά φρένων στα 5 χρόνια (μπορεί να το έκαναν, αν και δεν νομίζω με τόσα που σε χρέωσαν).

Το "ραγισμένο" λάστιχο μου ακούγεται επίσης λογικό, αν κατάλαβα καλά δεν έχεις αλλάξει λάστιχα από τότε που το αγόρασες, οπότε ήρθε η ώρα.....

Ακόμα και παρκαρισμένο να το είχες, σε 5 χρόνια οι καιρικές συνθήκες (και ειδικά ο ήλιος) καταστρέφουν τα λάστιχα, δυστυχώς ετοιμάσου για έξοδα...:(

4 ώρες πριν, cuspid είπε

Λογικά σου άλλαξαν τα τακάκια, μια χαρά οδηγείς αφού άντεξαν 5 χρόνια (αν και δεν αναφέρεις χιλιόμετρα που είναι πιο ουσιαστικό). Επίσης μια χαρά τιμή είναι 30 ευρώ, αν και εγώ θα άλλαζα και υγρά φρένων στα 5 χρόνια (μπορεί να το έκαναν, αν και δεν νομίζω με τόσα που σε χρέωσαν).

Το "ραγισμένο" λάστιχο μου ακούγεται επίσης λογικό, αν κατάλαβα καλά δεν έχεις αλλάξει λάστιχα από τότε που το αγόρασες, οπότε ήρθε η ώρα.....

Ακόμα και παρκαρισμένο να το είχες, σε 5 χρόνια οι καιρικές συνθήκες (και ειδικά ο ήλιος) καταστρέφουν τα λάστιχα, δυστυχώς ετοιμάσου για έξοδα...:(

Ωραία ευχαριστώ. Ναι δεν έχω αλλάξει τίποτα στο αυτοκίνητο πέρα από λάδια. Απλά δεν πήγα στην επίσημη αντιπροσωπεία της Opel γιατί χρεώνουν υπερβολικά πολλά, πήγα σε αντιπροσωπεία άλλης εταιρείας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/3/2014 στις 12:11 ΠΜ, evoracing είπε

1. Θέλω να ρωτήσω, το αμάξι μου σε ευθεία πορεία άμα αφήσω το τιμόνι αρχίζει και χάνει, ξέρω θέλει ευθυγράμμιση. Όταν πάω με 120km/h το τιμόνι αρχίζει και τρέμει αρκετά και γενικός όλη η μούρη τρέμει, και αυτό σημάδια ότι θέλει ευθυγράμμιση είναι ή τίποτα άλλο? Στην ευθυγράμμιση πρέπει να κάνω και ζυγοστάθμιση μαζί ή δεν είναι ανάγκη? Σε τι τιμή κυμαίνονται?

2. Τα μπεκ στο μοτέρ ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος καθαρισμού? αν υπάρχει κάποιο βίντεο για να έχω μια ιδέα πως βγαίνουν.

Αυτά προς το παρόν, άμα μου δημιουργηθούν και άλλες απορίες θα σας πω. Το θέμα είναι γενικό οπότε όποιος θέλει ρωτάει τα δικά του...

Ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση.
Μηπως εχεις φορεσει σε καποιο τροχο διαφορετικο λαστιχο?

edit: Oh shit,τωρα ειδα τις ημερομηνιες.
Μην ξεθαβετε ρε μαλακες,το λεμε και το ξαναλεμε..

8 ώρες πριν, Lelouch είπε

Ας κάνω την ερώτηση μου εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα.

Τα ελαστικα τα αλλαζουμε καθε 3 χρονια ακομα και αν δεν εχουν κανει πολλα χιλιομετρα.

Επεξ/σία από webparts

2 λεπτά πριν, webparts είπε

Αν και πέρασαν χρόνια :P το πρόβλημα τελικά ήταν τα λάστιχα. Όταν πήγα και τα άλλαξα, τους είπα το πρόβλημα και μου είπαν πως είχαν σπάσει τα νεύρα του λάστιχου και ήταν απλά σαν 2 μπαλόνια στις ρόδες μου. Αφού τα άλλαξα δεν είχα ξανά αυτό το θέμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, evoracing είπε

Αν και πέρασαν χρόνια :P το πρόβλημα τελικά ήταν τα λάστιχα. Όταν πήγα και τα άλλαξα, τους είπα το πρόβλημα και μου είπαν πως είχαν σπάσει τα νεύρα του λάστιχου και ήταν απλά σαν 2 μπαλόνια στις ρόδες μου. Αφού τα άλλαξα δεν είχα ξανά αυτό το θέμα. 

Οριακα δε σε προλαβα γαμω..
Και εγω εχω το ιδιο προβλημα στο golf,ειχα κοψει το λαστιχο σε ενα γαμημενο πεζοδρομιο που ειχε σπασει,εβαλα ενα μεταχειρισμενο και απο τοτε πηρε την κατω βολτα..

Επεξ/σία από webparts

3 λεπτά πριν, webparts είπε

Οριακα δε σε προλαβα γαμω..
Και εγω εχω το ιδιο προβλημα στο golf,ειχα κοψει το λαστιχο σε ενα γαμημενο πεζοδρομιο που ειχε σπασει,εβαλα ενα μεταχειρισμενο και απο τοτε πηρε την κατω βολτα..

Πάει τώρα αυτό, kia clarus '96 (καράβι). Τώρα πήρα εδώ και 4 μήνες ένα Mitsubishi Colt '99. 

3 λεπτά πριν, evoracing είπε

Πάει τώρα αυτό, kia clarus '96 (καράβι). Τώρα πήρα εδώ και 4 μήνες ένα Mitsubishi Colt '99. 

Ναι θυμαμαι που το συζητουσαμε πριν κανα διμηνο.

Εγω εχω golf tsi '11.

11 λεπτά πριν, webparts είπε

Ναι θυμαμαι που το συζητουσαμε πριν κανα διμηνο.

Εγω εχω golf tsi '11.

Ωραίο! το έχει ένας φίλος μου και το πήρα μια μέρα σε αττική οδό. Έχει ωραίο γκάζι και άνετο για ταξίδια. Του έβγαλε πρόβλημα στον 4ο κύλινδρο πριν 1 μήνα 1200€. 

8 λεπτά πριν, evoracing είπε

Ωραίο! το έχει ένας φίλος μου και το πήρα μια μέρα σε αττική οδό. Έχει ωραίο γκάζι και άνετο για ταξίδια. Του έβγαλε πρόβλημα στον 4ο κύλινδρο πριν 1 μήνα 1200€. 

10 προβληματα απο τα πρωτα  2 χρονια,στον τριτο αλλαξαμε σασμαν..

Ελλατωματικη φουρνια,κατα τα αλλα σαν αμαξι τα σπαει.

49 λεπτά πριν, webparts είπε

edit: Oh shit,τωρα ειδα τις ημερομηνιες.
Μην ξεθαβετε ρε μαλακες,το λεμε και το ξαναλεμε..

Τα ελαστικα τα αλλαζουμε καθε 3 χρονια ακομα και αν δεν εχουν κανει πολλα χιλιομετρα.

3 χρόνια τα λάστιχα; Για 4 ήξερα ή γύρω στις 40 χιλιάδες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...