arxaggelos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Παιδιά εν όψει παραλαβής καινούριου σκληρού, θα βάλω τον παλιό μου σε κουτί. Είναι 160g SATA II 5400. Στάμπαρα αυτό το κουτάκι και θα ήθελα γνώμες. Ξέρω ότι δεν χρειάζεται να πάρω usb3 για αυτόν τον σκληρό, αλλά το διάλεξα γιατί θέλω κάτι πιό αξιόλογο και future-proof, μήπως βάλω καλύτερο δίσκο μέσα λίγο αργότερα. Έτσι κι αλλιώς η διαφορά στα λεφτά από έναν usb2 δεν είναι τραγική. Θα ήθελα να μου πείτε εάν σας φαίνεται ΟΚ το συγκεκριμένο κουτί, και επίσης να μου πείτε εάν θα υπάρχει πρόβλημα αργότερα να βάλω μέσα μεγαλύτερο σε χωρητικότητα και γρηγορότερο δίσκο (7200). Ρωτάω επειδή αφενός δεν έχω ξαναπάρει κουτί και δεν ξέρω ακριβώς τί πρέπει να προσέξω, και αφετέρου επειδή ο συγκεκριμένος από ότι βλέπω δεν έχει ούτε εξωτερική τροφοδοσία (έτσι τον θέλω) ούτε usb τύπου Y. Δεν ξέρω μήπως με ταχύτερο δίσκο έχει θέμα με το ρεύμα. Ευχαριστώ.
silverado Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Παιδιά εν όψει παραλαβής καινούριου σκληρού, θα βάλω τον παλιό μου σε κουτί. Είναι 160g SATA II 5400. Στάμπαρα αυτό το κουτάκι και θα ήθελα γνώμες. Ξέρω ότι δεν χρειάζεται να πάρω usb3 για αυτόν τον σκληρό, αλλά το διάλεξα γιατί θέλω κάτι πιό αξιόλογο και future-proof, μήπως βάλω καλύτερο δίσκο μέσα λίγο αργότερα. Έτσι κι αλλιώς η διαφορά στα λεφτά από έναν usb2 δεν είναι τραγική. Θα ήθελα να μου πείτε εάν σας φαίνεται ΟΚ το συγκεκριμένο κουτί, και επίσης να μου πείτε εάν θα υπάρχει πρόβλημα αργότερα να βάλω μέσα μεγαλύτερο σε χωρητικότητα και γρηγορότερο δίσκο (7200). Ρωτάω επειδή αφενός δεν έχω ξαναπάρει κουτί και δεν ξέρω ακριβώς τί πρέπει να προσέξω, και αφετέρου επειδή ο συγκεκριμένος από ότι βλέπω δεν έχει ούτε εξωτερική τροφοδοσία (έτσι τον θέλω) ούτε usb τύπου Y. Δεν ξέρω μήπως με ταχύτερο δίσκο έχει θέμα με το ρεύμα. Ευχαριστώ. Καλο ειναι και δεν θα εχεις προβλημα με δισκο μεγαλυτερης χωρητικοτητας, ουτε και με γρηγοροτερο.
alka Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Εγώ πάντως που αγόρασα αυτό το κουτί δεν έμεινα ευχαριστημένος. Το υλικό είναι κυρίως πλαστικό. Επίσης δεν στέλνει τα στοιχεία τoυ smart και με HdSentinel δεν μπορείς να δεις τίποτα. Πήρα και την παρακάτω και έμεινα πολύ πιο ευχαρστημένος... http://www.skroutz.gr/s/2349717/LogiLink-UA0115-External-HardDisk-enclosure-2-5-Inch-SATA-USB-3-0-12-5mm-Alu.html
silverado Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Και σε αλλα μοντελα της Raidsonic υπαρχει θεμα με τα στοιχεια του smart οπως σε αυτο που εχω http://www.skroutz.gr/s/2085549/Raidsonic-Icy-Box-IB-231STU3-G.html ομως τα Raidsonic αυτα δεν εχουν οριο στην χωρητικοτητα του δισκου που μπορεις να τοποθετησεις σε αυτα, αρα μπορεις να βαλεις αν χρειαστει μεγαλυτερο απο 1 TB. Καλη αγορα αλλα με οριο χωρητικοτητας το 1 TB ειναι ο http://www.lc-power.de/index.php?id=451&L=1 http://www.skroutz.gr/s/4022838/LC-Power-LC-25U3-Diadem.html που βγαινει και λιγο ποιο οικονομικα και δεν εχει θεμα με τα στοιχεια του smart και εχει σε μενα τις ποιο χαμηλες θερμοκρασιες απο αλλα αντιστοιχα και ειναι με εσωτερικη υποδοχη συνδεσης SATA III Οσο για τις ταχυτητες με WD Sorpio Black 750 GB δινουν ιδια σχεδον νουμερα αρα εχουν ιδια αποδοση το ιδιο και το http://www.skroutz.gr/s/2089537/LogiLink-UA0106.html που και αυτο δεν εχει θεμα με τα στοιχεια του smart
arxaggelos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ωραίο και το LC Power. Πιθανόν να προτιμήσω αυτό, μιας και είναι φθηνότερο και πολύ πολύ δύσκολα θα βάλω πάνω από 1tb. Αφού δουλεύει και με το smart κανονικά είναι ένα συν. 1
arxaggelos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2014 Τελικά πήρα το LC-Power ωραίο σασί και ελαφρύ. Δεν έβαλα ακόμη δίσκο μέσα γιατί τον περίμενα σήμερα αλλά δεν ήρθε. Όμως είδα το βύσμα και μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά γιατί έχει usb mini και δεν έχω δει κανένα άλλο κουτί usb 3 να έχει τέτοιο βύσμα. Ελπίζω να μην είναι usb 2 και το πουλάνε για παπά. Επίσης όπως φαίνεται στη φωτό υπάρχει υποδοχή για ρεύμα αλλά δεν παρέχεται καλώδιο ρεύματος. Παραθέτω φωτό για να μου πείτε κι εσείς. Το καλώδιο είναι το κλασικό μπλε usb 3 από τη φαρδιά μεριά (το βύσμα που μπαίνει στον υπολογιστή), ενώ προφανώς έχει mini από τη στενή μεριά (που μπαίνει στον δίσκο). Και στα δύο άκρα γράφει usb3 αλλά αυτό δεν μου λέει και τίποτε με τόσες μούφες κινεζιές που υπάρχουν. Δεν το φωτογράφισα το καλώδιο γιατέι είναι ακόμη στη σφραγισμένη ζελατίνα και δεν βγαίνει στη φωτό. Τί παίζει τελικά;
silverado Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Αδικα ανησυχεις απο ταχυτητες η θηκη αυτη με την οικογενεια black σε μενα εδωσε 1
washcloud Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μη φοβάσαι, οι μουφέξ κινεζιές παίζουν μόνο στα Η-Μπέγια ή άντε σε κανένα "αποκλειστικώς e-κατάστημα" Ελλάδας. Όσο για την υποδοχή ρεύματος, είναι για χρήση μετασχηματιστή από...ζόρικα αγόρια (ο οποίος προφανώς και δεν παρέχεται by default, αλλά είναι optional κατάσταση για τη χρήση κάποιου generic...). 1
arxaggelos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ. Όχι ότι σκοπεύω να τερματίσω τις ταχύτητες απλά θα ήταν βλακεία να πωλείται για usb3 ενώ είναι usb2 ξερωγώ. Πάντως και το κουτάκι Natec που έχει το crazysundays σε προσφορά αυτήν την εβδομάδα usb3 λέει και έχει ακριβώς το ίδιο βύσμα, και επίσης έξτρα είσοδο ρεύματος. Οπότε τουλάχιστον το LC-Power δεν είναι μοναδικό στο είδος του Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2014 από arxaggelos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα