Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.Όχι πως είμαι τεχνικός με εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά format, ξέρουμε να κάνουμε ρε πούστη μου!Έχω κάνει δεκάδες format στη ζωή μου και τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Laptop 7ετίας με win 7 και πάω να του περάσω win xp.Όλα καλά κι ωραία, επιτυχημένη διαμόρφωση κλπ, κλπ, κάνει επανεκίνηση για να με βάλει σε περιβάλλον windows xp, μα δεν........Μαύρη οθόνη και η μπάρα να αναβοσβήνει. Κάτι δεν πέρασε καλά λέω, άντε πάλι από την αρχή.Αμ δε!Βάζω να bootάρει από το cd, ούτε αυτό κάνει.Το cd παύει να "μουγκανάει". Δοκιμάζω άλλο dvd με τα δικά μου win 7, τίποτα.Δυστυχώς, σηκώνω τα χέρια ψηλά! Καμιά ιδέα ρε παιδιά;
Σαϊνόμπι Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δεν δοκιμαζεις να περασεις λειτουργικο απο USB? Στο BIOS εχει επιλογη για Boot from USB?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Έχω usb για τέτοια δουλειά, αλλά δεν αναγνωρίζει ούτε usb stick.Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ ΤΙΠΟΤΑ!Ούτε το τι μπορεί να έπαθε.
SPANK Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δες στο bios για μια επιλογή πως βλέπει τους δίσκους ahci ή ide και βάλε το 2ο. Μήπως ο δίσκος εχει καποιο πρόβλημα ?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 IDE.Το laptop δεν είχε πρόβλημα πριν το format.Λόγω του ότι σερνόταν με τα 7άρια θέλω να το φορμάρω. update:Τα ubuntu 13.10 τα παίζει κανονικά.
Σαϊνόμπι Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ισως: Απ'το Disk Manager (Gparted) των Ubuntu κανε ενα καλο Format σε NTFS και δοκιμασε εξ' αρχης την εγκατασταση.
TheELF Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ισως: Απ'το Disk Manager (Gparted) των Ubuntu κανε ενα καλο Format σε NTFS και δοκιμασε εξ' αρχης την εγκατασταση. Όχι format απλά σβήσιμο όλα τα διαμερίσματα,άντε και φτιάξιμο ενός νέου διαμέρισματος. Αν και δείχνει να είναι απλό πρόβλημα mbr/boot.ini αλλά να δεν ξέρει καλύτερα φρέσκια εγκατάσταση.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Λοιπόν παιδιά..... Προσπάθησα να εγκαταστήσω παράλληλα τα ubuntu 13.10.Όπως και στην εγκατάσταση των win πάλι δεν έκανε επανεκίνηση για ολοκλήρωση της εγκατάστασης και πάλι από το laptop(LG 7ετίας) δεν bootάρει με τίποτα. Βγάζω τον σκληρό και τον τοποθετώ στο δικό μου (HP pavilion dv6).Αναγνωρίζει τα ubuntu και τα win, αλλά όταν πάω να μπω στα win.....μπλε οθόνη.Στα ubuntu μπαίνει κανονικά.Στο lg laptop όμως δεν ξεκινάει να bootάρει ούτε από τον σκληρό, ούτε από cd. Δοκιμάζω να κάνω ξανά format έχοντας τον σκληρό στο δικό μου laptop.Διαβάζει κανονικά στην αρχή τα αρχεία και όταν είναι να ξεκινήσει η διαμόρφωση κλπ, ξανά μπλε οθόνη. Και η βασική λεπτομέρεια......το laptop που θέλω να κάνω format είναι της πεθεράς......Ουδέν σχόλιον! Τώρα το είδα:Προσπάθησα για εκ νέου διαμόρφωση μέσω ubuntu(όταν έκανα παράλληλη εγκατάσταση), μα δε με άφησε : device is in use έγραφε.
SPANK Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Αφου δεν παίζουν ουτε στον δικό σου τα windows ισως να ειναι καποιο πρόβλημα με τον δίσκο αλλιως τι αλλο , αφου τα εχεις σβήσει ολα τα partition κτλπ ... πολυ περίεργο παντως
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Λοιπόν, επιτέλους τα κατάφερα! Μπαίνω σε δοκιμαστική λειτουργία με ubuntu.Μέσω gparted δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.Εκεί αναγνώριζε παρακαλώ 5 parts.Μπαίνω στους "δίσκους" και διαβάζει 6 parts.To παράξενο είναι πως παρότι 80 gb ο σκληρός, συνολικά φαινόταν 120άρης.Υπήρχε ένα τμήμα που το ονόμαζε extended partition. Φορμάτ σε όλο τον δίσκο κατευθείαν δε γινόταν.Βρίσκω τα 2 parts που περιείχαν τα windows και τα ubuntu, τα "φορμάρω" και διαγράφω το part.Μου έμεναν όμως άλλα 4 parts.Και στα 4, μου έλεγε πως δεν γίνεται γιατί χρησιμοποιούνται και αν θέλω να συνεχίσω.Πουθενά όμως δεν έλεγε πως να συνεχιστεί, παρά μόνο "ΟΚ" (πως έλαβα γνώση δηλαδή). Απελπίστηκα κι εγώ και το πάτησα κάμποσες φορές για το κάθε part και ω του θαύματος βλέπω ξαφνικά πως όλα τα parts διαγράφηκαν και είχα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα ολόκληρο 80άρη σκληρό δίσκο. Τελικά η εγκατάσταση των windows έγινε κανονικά, μα δεν ξέρω τι έφταιξε.Ευχαριστώ τους φίλους που ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου κι αν κάποιος γνωρίζει τι μπορεί να έφταιξε, ας πει.Όχι μόνο για να μου λυθεί η απορία, αλλά και να βοηθήσουμε έτερο, μελλοντικό παθόντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα