exypnakias Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Γεια σας! Έχω ένα πρόβλημα με ένα Optical Disk Drive. Ενώ η μητρική του δίνει τροφοδοσία γιατί του βάζω cd και αναβοσβήνει το λαμπάκι και το διαβάζει, μετά σβήνει το λαμπάκι και δεν αναγνωρίζει κανένα cd. Κατά την εκκίνηση φαίνεται ότι υπάρχει και ότι είναι συνδεδεμένο και είναι ως θύρα : D, περιστρέφει τον δίσκο, αλλά δεν μου αναγνωρίζει το cd και δεν εμφανίζει τίποτα στα windows. Έχω κάνει reboot. Ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Άλλαξε του για αρχή το καλώδιο μεσα στην μητρική μηπως εχει καποιο πρόβλημα. Αν παλι σου κανει το ίδιο δοκίμασε και ενα αλλο drive μηπως απλα τα εχει πέξει αυτο
exypnakias Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Άλλαξε του για αρχή το καλώδιο μεσα στην μητρική μηπως εχει καποιο πρόβλημα. Αν παλι σου κανει το ίδιο δοκίμασε και ενα αλλο drive μηπως απλα τα εχει πέξει αυτο Άλλο καλώδιο δεν έχω. Αλλά γιατί να φταίει το καλώδιο, εφόσον τροφοδοτεί το driver. Το να δοκιμάσω άλλο γίνεται!!
SPANK Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δεν λεω για το καλώδιο τροφοδοσίας αλλα για αυτο που συνδέεται με την motherboard μπορει να εχει καποιο πρόβλημα εσωτερικά , αν εχεις πρόχειρο ομως καποιο αλλο drive να δοκιμάσεις ακομα καλύτερα
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δοκίμασε όπως είπε ο Σπανκ να βάλεις στη θέση του το άλλο drive που λες, μιας και είναι το πιο εύκολο που μπορείς να κα΄νεις ως δοκιμή. Αλλά το πιθανότερο είναι να έχει πρόβλημα η εν λόγω συσκευή. Πριν όμως την ξεφορτωθείς, καλό θα ήταν να την δοκίμαζες ΑΥΤΗΝ αλλού (πέρα από το να δοκιμάσεις άλλη στο δικό σου μηχάνημα). Γιατί υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να φταίει το λειτουργικό σου (και στην περίπτωση αυτή, θα έλεγα επανεγκατάσταση γιατί σπάνια βγαίνει εύκολη άκρη με δαύτα τα ρημάδια...).
exypnakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2014 Δοκίμασε όπως είπε ο Σπανκ να βάλεις στη θέση του το άλλο drive που λες, μιας και είναι το πιο εύκολο που μπορείς να κα΄νεις ως δοκιμή. Αλλά το πιθανότερο είναι να έχει πρόβλημα η εν λόγω συσκευή. Πριν όμως την ξεφορτωθείς, καλό θα ήταν να την δοκίμαζες ΑΥΤΗΝ αλλού (πέρα από το να δοκιμάσεις άλλη στο δικό σου μηχάνημα). Γιατί υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο να φταίει το λειτουργικό σου (και στην περίπτωση αυτή, θα έλεγα επανεγκατάσταση γιατί σπάνια βγαίνει εύκολη άκρη με δαύτα τα ρημάδια...). Λοιπόν, έκανα δοκιμές και το έφτιαξα τελικά! Αλλά ας δούμε τι έκανα: Δοκίμασα το ODD σε άλλο pc. Ακριβώς τα ίδια (όχι με τα ίδια καλώδια) εκτός από το cd των windows. Καθάρισα μέσα με ένα ειδικό υγρό το laser. Τα ίδια! Τελικά το laser έχει χαμηλώσει. Αγόρασα καινούργιο ODD. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα