Rabican Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα σας, μιας και απο home NAS δεν εχω εμπειρια θελω τη γνωμη σας για το παρακατω: http://sharecenter.dlink.com/products/DNS-320 επισης για δισκους σκεφτομαι 2 απο αυτους http://wdc.com/en/products/products.aspx?id=810 (Western Digital 1TB red series) στο NAS μπορω αραγε να περασω καποιο syslog server; απο οτι ειδα απο τα specs δουλευει σαν DLNA και ftp server..
hawkj83 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα και από μένα, Θα ήθελα και εγώ μία γνώμη για το παραπάνω σύστημα! Η DLink είναι καλή εταιρεία και από ότι διάβασα στην περιγραφή το DNS-320 κάνει και Raid1 και σηκώνει μέχρι 6 ΤΒ δηλαδή 2 x 3 TB.
achilles_g_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δες και το zyxel 32 v2, με επεξεργαστή 1.6 ghz. Nα ξέρεις ότι για καλές ταχύτητες μεταφοράς από και προς υπολογιστή απαραίτητη είναι θύρα gigabit (θα χρειαστείς switch, το nas και το router το συνδέεις στο switch και το switch στον υπολογιστή)
Rabican Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 i know για τις ταχυτητες. δεν ειναι το ζητουμενο σε πρωτη φαση. ασφαλες storage για καμμια 500gb φωτο θελω.. τι filesystem χρησιμοποιουν ευτουνα τα μαραφετια; αν σκασει ο ενας και δεν κανει rebuild με το που βαλω τον αντικαταστατη, διαβαζεται απο windows; επισης, ποσο πιθανο θεωρειτε το σεναριο να σκασει κανας raid controller και να παρω ολο το storage στα χερια;
hawkj83 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Λογικά θα έχουν γραφτεί τα δεδομένα και άμα τον βάλεις σε καινουριο μηχάνημα παρόλο που θα έχει καεί ο raid controller, θα μπορείς να τον διαβάζεις. Αλλα αυτά ειναι κατασκευασμένα για τέτοια χρήση. Το file system απο ότι ξέρω εσύ το ορίζεις. Εγω ας πούμε θα τον χρησιμοποιήσω για Mac. Και μπορείς να έχεις πρόσβαση απο iPhone, iPad και Android συσκευή με το app που δίνει η d-link!
Rabican Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 κοιτα, οι δισκοι κουμπωνουν στο nas και οχι στο pc/mac. επισης το nas εχει το δικο του OS. οποτε θεωρω πως θα χρησιμοποιει καποιο δικο του filesystem. δεν εχει σχεση το fs του nas με το OS της συσκευης που αποκτα προσβαση στο nas.
achilles_g_ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 i know για τις ταχυτητες. δεν ειναι το ζητουμενο σε πρωτη φαση. ασφαλες storage για καμμια 500gb φωτο θελω.. τι filesystem χρησιμοποιουν ευτουνα τα μαραφετια; αν σκασει ο ενας και δεν κανει rebuild με το που βαλω τον αντικαταστατη, διαβαζεται απο windows; επισης, ποσο πιθανο θεωρειτε το σεναριο να σκασει κανας raid controller και να παρω ολο το storage στα χερια; Ext4 χρησιμοποιούν αφού συνήθως τρέχουν linux (για τους εσωτερικούς δίσκους). Οι εξωτερικοί μπορεί να είναι σε ό,τι θέλεις. Αν κάνεις RAID1 δεν θα έχεις θέμα, μπορείς και να αλλάξεις δίσκο από ένα nas σε άλλο. (Πήγα από το 310 στο 325 κι έβλεπε κανονικά τον δίσκο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα