Προς το περιεχόμενο

unidentified network πρόβλημα auto negotiation

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω συνδεση PSTN ADSL2+. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: έχω 5 router από τα οποία μόνο το ένα επικοινωνεί με την κάρτα δικτύου. Στα υπόλοιπα 4 έχω "unidentified network" και συνεπώς δεν μπορώ να μπω στο interface τους για να κάνω τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Προφανώς δεν μπορούν 4 routers να είναι ελαττωματικά, όπως επίσης η κάρτα δικτύου δεν μπορεί να είναι επίσης ελαττωματική καθώς ένα router συνεργάζεται με αυτήν. Η κάρτα δικτύου είναι onboard και είναι Realtek (mobo: GIGABYTE GA-X58A-UD3R & onboard network adapter: Realtek RTL8111D 10/100/1000Mbit). Το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στον Η/Υ είναι Windows 7 64 bit. Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία γίνεται ενσύρματα μέσω Ethernet. Γραμμή PSTN και τα όλα τα modem/router υποστηρίζουν ADSL2+.

Ακολούθησα τα παρακάτω βήματα, μήπως βγάλω άκρη:

1. Έλεγξα ότι είναι ενεργοποιημένο μόνο το "Automatically detect settings" (control panel-->internet options-->connections-->LAN settings).
  2. Στον mozila πήγα options --> network --> settings και επέλεξα no proxy
  3. Έλεγξα ότι είναι ενεργοποιημένα τα "obtain IP address automatically" & "obtain DNS server address automatically"
  4. Απενεργοποίησα το firewall των windows (δεν έχω κάποιο αντιβιοτικό πρόγραμμα εγκατεστημένο)
  5. Εγκατέστησα τον πιο πρόσφατο οδηγό της κάρτας δικτύου, αφού έκανα πρώτα uninstall τον παλιό οδηγό
  6. Έκανα reset στο router
  7. Έκανα reset το TCP/IP, Winsock με τις παρακάτω εντολές
  • ipconfig/release
  • ipconfig/renew
  • ipconfig/flushdns
  • netsh winsock reset catalog

8. κάνω restart

9. εκτελώ τα βήματα 4, 6, 7, 8 σε safe mode with networking

10. εξαναγκάζω σε manual ανάθεση της IP ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

• open network and sharing center --> change adapter settings --> δεξί κλικ στο εικονίδιο --> properties --> TCP/IPv4 à properties
  • IP address: 192.168.1.2
  • Subnet mask: 255.255.255.0
  • Default gateway: 192.168.1.1
  • Preferred DNS server: 192.168.1.1 και εναλλακτικά δοκίμασα 195.170.0.1 (έχω σύνδεση ΟΤΕ)
  • Alternate DNS server: κενό ή εναλλακτικά 195.170.2.2
  • Εκτελώ πάλι τα βήματα 6 - 8

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έφερε αποτέλεσμα οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οφείλεται σε ασυμβατότητα μεταξύ της κάρτας δικτύου και των 4 router ή ότι οφείλεται στα windows 7. Ακολουθώ τα παρακάτω βήματα:

1. αγοράζω μια PCI και μια usb κάρτα δικτύου. Κανένα router δεν συνεργάστηκε με καμία από τις δύο επιπρόσθετες κάρτες δικτύου. Είχα απενεργοποιήσει από το BIOS την onboard κάρτα δικτύου, πριν κάνω τις δοκιμές.
  2. Ακολούθησα πάλι τα βήματα 1 – 9 για τις δύο επιπρόσθετες κάρτες δικτύου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
  3. Εγκατέστησα τα windows XP 32 bit σε άλλο σκληρό. Ταυτόσημα αποτελέσματα, δηλαδή με την onboard κάρτα δικτύου συνεργάζεται μόνο ένα router, ενώ με τις άλλες δύο κανένα.

Συνεπώς το πρόβλημα δεν οφείλεται στα windows αλλά σε ασυμβατότητα υλικών ή σε κάποια ρύθμιση της κάρτας δικτύου από το device manager.

Μετά από πολύ κόπο και ψάξιμο, η ρύθμιση speed & duplex άρχισε να με υποψιάζει λίγο (device manager -> network adapters --> Realtek PCIe family… --> advanced --> speed & duplex). Οι υποψίες μου ήταν σωστές. Υπάρχει πρόβλημα στο auto negotiation μεταξύ των routers και της κάρτας δικτύου. Όταν έβαλα ρύθμιση full/duplex 10Mbps η Ethernet επικοινωνία επιτυγχανόταν. Βέβαια είναι η μισή λύση του προβλήματος, καθώς δεν μπορεί να επιτευχθεί Ethernet επικοινωνία όταν βάλω full/duplex 100Mbps. Έχω δοκιμάσει τα δύο από τα τέσσερα routers που είχαν πρόβλημα επικοινωνίας και λειτούργησαν. Θα κάνω κάποιες δοκιμές ακόμα και θα επανέλθω.

Άποψη κανείς επί του θέματος γιατί δεν επιτυγχάνεται επικοινωνία ethernet στα 100Mbps; Τα routers υποστηρίζουν τα 100Mbps. Α, να σημειώσω ότι το μόνο router που δούλεψε από την αρχή στο auto negotiation, επιτυγχάνει επικοινωνία ethernet στα 100Mbps.

Με αναβάθμιση firmware, λέτε να έχω λύση; Δεν περίμενα με Ethernet επικοινωνία να συναντήσω τέτοια προβλήματα, που υποτίθεται ότι προβλήματα ασυμβατότητας υλικών ελαχιστοποιούνται.

Δημοσ.

μου φαινεται παραξενο ολο αυτο αφου εχω δοκιμασει απλα απειρα ρουτερ και ποτε δεν ειχα θεμα με καλωδιο.η τουλαχιστον δεν μπορω να θυμηθω να ειχα προβλημα .και μιλαμε για τετραψηφιο αριθμο ρουτερ.

σε αλλο Pc αυτα τα ρουτερ παιζουν ?

μηπως ειναι τιποτα παλια και εχουν αρχισει να καταρρεουν?

επισης και χωρις firmware update θα πρεπε να παιζουν αλλα προληπτικα θα τα εκανα(αν καταφερνα να μπω στο menu τους).

με αλλο utp τυπικα δοκιμασες?

τα εκανες ενα δυο Hard reset μηπως και στρωσουν?

Δημοσ.

μου φαινεται παραξενο ολο αυτο αφου εχω δοκιμασει απλα απειρα ρουτερ και ποτε δεν ειχα θεμα με καλωδιο.η τουλαχιστον δεν μπορω να θυμηθω να ειχα προβλημα .και μιλαμε για τετραψηφιο αριθμο ρουτερ.

σε αλλο Pc αυτα τα ρουτερ παιζουν ?

μηπως ειναι τιποτα παλια και εχουν αρχισει να καταρρεουν?

επισης και χωρις firmware update θα πρεπε να παιζουν αλλα προληπτικα θα τα εκανα(αν καταφερνα να μπω στο menu τους).

με αλλο utp τυπικα δοκιμασες?

τα εκανες ενα δυο Hard reset μηπως και στρωσουν?

ναι έχω κάνει hard reset. Το καλώδιο είναι ftp, δηλαδή ακόμα καλύτερο. Δεν δοκίμασα με άλλο καλώδιο, αλλά αφού με το ίδιο καλώδιο λειτουργεί το ένα router με auto negotiation. Άλλωστε αν ήταν θέμα καλωδίου, δεν θα λειτουργούσαν τα άλλα router ούτε με full/duplex 10Mbps. Τα router είναι ενσύρματα και λίγο παλιά, αλλά και του ΟΤΕ αυτό που στέλνει το ασύρματο (thomson), που εγώ το συνδέω ενσύρματα, πάλι δεν δουλεύει με auto negotiation. Πραγματικά πολύ περίεργο, δεν ξέρω. Πήρα και ένα Netgear DGN1000 ενός φίλου έτσι από περιέργεια, το οποίο δουλεύει σε auto negotiation, αλλά μάντεψε σε τι ταχύτητα ethernet? Μα φυσικά 10Mbps. Δεν μπορεί να συγχρονιστεί στα 100Mbps, αλλά αυτό συμβαίνει και με την μαμίσια κάρτα δικτύου και με αυτήν που αγόρασα εγώ. Πραγματικά πολύ περίεργο... έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Δημοσ.

αν σε αλλο pc ειναι ολα οκ τοτε ξερουμε οτι σιγουρα φταιει το pc>τωρα τι το πειραζει σε 2 καρτες δεν ξερω..ναι κανονικα αν ειχε θεμα το καλωδιο δεν θα πρεπε να παιζει ουτε 10 αλλα τυπικα θα το αλλαζα μηπως καποιος το εχει φτιαξει οπως νανε.με λαθος τα χρωματα δηλαδη οποτε δινει μονο στα 10.

Δημοσ.

αν σε αλλο pc ειναι ολα οκ τοτε ξερουμε οτι σιγουρα φταιει το pc>τωρα τι το πειραζει σε 2 καρτες δεν ξερω..ναι κανονικα αν ειχε θεμα το καλωδιο δεν θα πρεπε να παιζει ουτε 10 αλλα τυπικα θα το αλλαζα μηπως καποιος το εχει φτιαξει οπως νανε.με λαθος τα χρωματα δηλαδη οποτε δινει μονο στα 10.

Πιθανολογώ και εγώ ότι κάτι φταίει με το PC, αλλά πάλι σκέφτομαι, ότι με το ένα router συγχρονίζει κανονικότατα με auto negotiation με ethernet επικοινωνία στα 100Mbps, οπότε γιατί να φταίει το PC ή το καλώδιο ftp? Αυτό είναι το μεγάλο παράδοξο και ο μεγάλος γρίφος, ότι το ένα router δουλεύει κανονικότατα. Μήπως τελικά το πρωτόκολλο επικοινωνίας στο auto negotiation μεταξύ των router και των καρτών δικτύου διαφέρει, οπότε δεν επιτυγχάνεται επικοινωνία? Θα πάρω το laptop της δουλειάς, θα κάνω κάποιες δοκιμές και θα επανέλθω. Πιθανολογώ bios ή καλώδιο ftp, παρόλο που η λογική δεν το επιβεβαιώνει.

Δημοσ.

Πιθανολογώ και εγώ ότι κάτι φταίει με το PC, αλλά πάλι σκέφτομαι, ότι με το ένα router συγχρονίζει κανονικότατα με auto negotiation με ethernet επικοινωνία στα 100Mbps, οπότε γιατί να φταίει το PC ή το καλώδιο ftp? Αυτό είναι το μεγάλο παράδοξο και ο μεγάλος γρίφος, ότι το ένα router δουλεύει κανονικότατα. Μήπως τελικά το πρωτόκολλο επικοινωνίας στο auto negotiation μεταξύ των router και των καρτών δικτύου διαφέρει, οπότε δεν επιτυγχάνεται επικοινωνία? Θα πάρω το laptop της δουλειάς, θα κάνω κάποιες δοκιμές και θα επανέλθω. Πιθανολογώ bios ή καλώδιο ftp, παρόλο που η λογική δεν το επιβεβαιώνει.

να ειχες ασυμβατοτητα με ενα ρουτερ να πω ενταξει.αλλα οταν απο τα 5 παιζει μονο το ενα ε δεν γινεται τοσο ασυμβατοτητα ειδικα αμα εχεις και τους τελευταιους drivers.το καλωδιο αν ειναι φτιαγμενο λαθος ναι θα μπορουσε να το κανει αυτο που λες και να παιζει στα 10 αλλα οχι στα 100 σε μερικα ρουτερ.εχει να κανει με το ρουτερ εκει.αν τα χρωματα ειναι λαθος παιζει αυτο το σεναριο.αλλιως μετα ναι θελει αλλο Pc για να δεις τι γινεται και να αποκλειεις πραγματα.επισης και στο Pc να ,μην παιζουν 2 καρτες δικτυου ε παλι ειναι παραξενο.το καλωδιο ηταν εργοστασιακο η το εφτιαξε καποιος?το μονο κοινο σε ολες τις δοκιμες ηταν το καλωδιο παντως.bios δυσκολο εφοσον εβαλες και Pci καρτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να ειχες ασυμβατοτητα με ενα ρουτερ να πω ενταξει.αλλα οταν απο τα 5 παιζει μονο το ενα ε δεν γινεται τοσο ασυμβατοτητα ειδικα αμα εχεις και τους τελευταιους drivers.το καλωδιο αν ειναι φτιαγμενο λαθος ναι θα μπορουσε να το κανει αυτο που λες και να παιζει στα 10 αλλα οχι στα 100 σε μερικα ρουτερ.εχει να κανει με το ρουτερ εκει.αν τα χρωματα ειναι λαθος παιζει αυτο το σεναριο.αλλιως μετα ναι θελει αλλο Pc για να δεις τι γινεται και να αποκλειεις πραγματα.επισης και στο Pc να ,μην παιζουν 2 καρτες δικτυου ε παλι ειναι παραξενο.το καλωδιο ηταν εργοστασιακο η το εφτιαξε καποιος?το μονο κοινο σε ολες τις δοκιμες ηταν το καλωδιο παντως.bios δυσκολο εφοσον εβαλες και Pci καρτα.

Λοιπόν, μετά από κάποιες δοκιμές με το laptop, το μυστήριο λύθηκε κατά το ήμισυ. Με το καλώδιο ftp είχα πάλι το ίδιο πρόβλημα και στο laptop. Μόλις άλλαξα καλώδιο, το πρόβλημα διορθώθηκε. Τα router αναγνωρίζονταν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω το γιατί. Καταρχήν όμως θα πρέπει να επεξηγήσω μια ιδιαιτερότητα. Η πρίζα του τηλεφώνου είναι στο σαλόνι και στο δωμάτιο που βρίσκεται ο Η/Υ δεν υπάρχει πρίζα τηλεφώνου. Συνεπώς αποφάσισα να έχω το router στο σαλόνι και να τραβήξω καλώδιο ftp cat 5e από το σαλόνι στο δωμάτιο μου. Το καλώδιο το έφτιαξα εγώ. Το θέμα είναι ότι δεν έχω κάνει λάθος συνδεσμολογία με τα χρώματα (σε κάθε pin των κλιπς καταλήγει το ίδιο χρώμα καλωδίου και στις δύο άκρες του καλωδίου, παράλληλη δηλαδή σύνδεση και όχι σταυρωτή) και για να είμαι απολύτως σίγουρος, τα μέτρησα με πολύμετρο (τζιτζίκι) και είναι εντάξει. Συνεπώς το καλώδιο δεν έχει συνδεθεί λάθος. Το δεύτερο που με υποψίασε ήταν μήπως υπάρχει πρόβλημα ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, καθώς στο ίδιο κανάλι τρέχουν και άλλα καλώδια (κεραία και καλώδιο τηλεφώνου). Σε κάποιο σημείο μάλιστα στα σαλόνι, το κανάλι περνάει πολύ κοντά από έναν σταθεροποιητή τάσης. Τα απενεργοποίησα όλα, βγάζοντας τα καλώδια από τις πρίζες και κλείνοντας τον σταθεροποιητή τάσης. Κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Το συνολικό μήκος του ftp καλωδίου δεν ξεπερνά τα 15 - 18 m. Από ότι ξέρω ένα τέτοιο καλώδιο δεν χάνει το σήμα του για πολύ παραπάνω από 100m, αλλά να δεχτώ την χειρότερη περίπτωση που είναι 100m. Εγώ είμαι κάτω από 20m. Μήπως το σήμα που στέλνουν τα router είναι πολύ αδύναμο και για αυτό επιτυγχάνουν ethernet επικοινωνία στα 10Mbps; Μήπως το ένα router που έχει επικοινωνία στα 100Mbps, στέλνει πιο ισχυρό σήμα; Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει;

Δημοσ.

οχι να στελνουν αδυναμο σημα δεν υπαρχει ουτε θα φας παρεμβολες απο κεραια.για το Utp δεν φτανει μονο το ενα προς ενα.στο φερνω με παραδειγμα για να καταλαβεις

εχουμε ενα καλωδιο που ειναι με την παρακατω σειρα χρωματων.

ασπρο πορτοκαλι ,πορτοκαλι,ασπρο πρασινο,πρασινο,ασπρο μπλε,μπλε,ασπρο καφε,καφε.

αν το φτιαξεις ετσι το καλωδιο ειναι ενα προς ενα ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ πανε με συγκεκριμενη θεση και οχι απλα ενα προς ενα

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ

ασπρο πορτοκαλι,πορτοκαλι,ασπρο πρασινο,ΜΠΛΕ,ασπρο μπλε,ΠΡΑΣΙΝΟ,ασπρο καφε,καφε.οπως θα δεις εχω βαλει με κεφαλαια καποια καλωδια για να δεις οτι τα δυο μεσαια ζευγαρια ανταλαζουν καλωδια μεταξυ τους..λογικα εφοσον μου λες οτι παιζει μονο σε 10 mbit το εχεις κανει λαθος και εχεις κανει τον πρωτο τροπο που ναι μεν μοιαζει σωστος αλλα ειναι λαθος.και αν το κανεις με λαθος τροπο δεν μπορεις να ξεπερασεις τα 10-15 μετρα.ακριβως δηλαδη οσο καλωδιο εχεις εσυ.

οποτε ξαναφτιαξε το καλωδιο σωστα και θα εισαι οκ.στο τονισα απο τα πρωτα Posts οτι κοιτα τα χρωματα.υπαρχει συγκεκριμενη χρωματολογια οχι απλα ενα προς ενα και το εχουν κανει απειρα ατομα αυτο το λαθος.

Δημοσ.

οχι να στελνουν αδυναμο σημα δεν υπαρχει ουτε θα φας παρεμβολες απο κεραια.για το Utp δεν φτανει μονο το ενα προς ενα.στο φερνω με παραδειγμα για να καταλαβεις

εχουμε ενα καλωδιο που ειναι με την παρακατω σειρα χρωματων.

ασπρο πορτοκαλι ,πορτοκαλι,ασπρο πρασινο,πρασινο,ασπρο μπλε,μπλε,ασπρο καφε,καφε.

αν το φτιαξεις ετσι το καλωδιο ειναι ενα προς ενα ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ πανε με συγκεκριμενη θεση και οχι απλα ενα προς ενα

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ

ασπρο πορτοκαλι,πορτοκαλι,ασπρο πρασινο,ΜΠΛΕ,ασπρο μπλε,ΠΡΑΣΙΝΟ,ασπρο καφε,καφε.οπως θα δεις εχω βαλει με κεφαλαια καποια καλωδια για να δεις οτι τα δυο μεσαια ζευγαρια ανταλαζουν καλωδια μεταξυ τους..λογικα εφοσον μου λες οτι παιζει μονο σε 10 mbit το εχεις κανει λαθος και εχεις κανει τον πρωτο τροπο που ναι μεν μοιαζει σωστος αλλα ειναι λαθος.και αν το κανεις με λαθος τροπο δεν μπορεις να ξεπερασεις τα 10-15 μετρα.ακριβως δηλαδη οσο καλωδιο εχεις εσυ.

οποτε ξαναφτιαξε το καλωδιο σωστα και θα εισαι οκ.στο τονισα απο τα πρωτα Posts οτι κοιτα τα χρωματα.υπαρχει συγκεκριμενη χρωματολογια οχι απλα ενα προς ενα και το εχουν κανει απειρα ατομα αυτο το λαθος.

Ναι έχεις δίκιο, έχω κάνει την πρώτη σύνδεση που αναφέρεις. Αυτό που με αποπροσανατόλισε ήταν ότι τα UTP καλώδια των routers των κατασκευαστών είναι ένα προς ένα με παράλληλες συνδέσεις. Ήταν το πρωτο πράγμα που κοίταξα. Δηλαδή έχω στους δύο ακροδέκτες αντίστοιχα:

pin1   πορτοκαλί-άσπρο   πορτοκαλί-άσπρο

pin2   πορτοκαλί               πορτοκαλί

pin3   πράσινο-ασπρο     πράσινο-ασπρο

pin6    πράσινο                 πράσινο

δοκίμασα και αυτή την σύνδεση, δηλαδή δεν σύνδεσα τα άλλα pin και πάλι δεν δούλεψε. Προφανώς και έχεις δίκιο και θα δοκιμάσω την σύνδεση που λες, αλλά κάπου έχω μπερδευτεί. Τα καλώδια των κατασκευαστών γιατί είναι παράλληλα, χωρίς καμία σταυρωτή σύνδεση; Μήπως για μεγάλες αποστάσεις δεν ισχύει η παράλληλη σύνδεση; Επιπροσθέτως στα παρακάτω link περιγράφονται σταυρωτές συνδέσεις διαφορετικές από αυτή που αναφέρεις, δηλαδή για 100Μbps αντιμετάθεση των pin1 - pin3 και pin2 - pin6. Εσύ αναφέρεις αντιμετάθεση των pin4 - pin6.

http://www.ybet.be/en-hardware-2-04/ethernet-network.htm#FullDuplex.

http://pinouts.ru/NetworkCables/Ethernet10BaseTStraightThru_pinout.shtml

http://www.groundcontrol.com/galileo/ch5-ethernet.htm

http://www.incentre.net/ethernet-wiring-diag.html

Δημοσ.

τα εχεις μπερδεψει λιγο.
αλλο το ενα προς ενα η αλλιως ειναι παραλληλα αλλο με ποια σειρα πανε τα καλωδια.
και τα δυο που σου εγραψα ειναι 1 προς 1 και παραλληλα γιατι οτι κανεις στην μια πλευρα κανεις και στην δευτερη.
αλλα η σειρα των χρωματων ειναι αλλο πραγμα.
στα ετοιμα οπως ειδες τα pin ειναι το 1 το 2 το 3 και το 6.
και βλεπεις οτι το πρασινο ειναι στο 6 και οχι στο 4.
αν ηταν ενα προς ενα τα χρωματα το πρασινο θα ηταν στο 4 οχι στο 6.

παλι θα εκανες κατι λαθος για να μην παιξει εκτος αν εχει προβλημα το καλωδιο που μου φαινεται δυσκολο αφου παιζει στα 10 mbit.
απο εκει και περα .ειτε 100 μετρα ειτε 1 μετρο πας με βαση αυτο που σου εδειξα.υπαρχουν βεβαια δυο προτυπα.το 568a και το 568b.και στα 2 προτυπα ενω αλλαζουν τα χρωματα η αναστροφη που γινεται στα 2 μεσαια ζευγαρια συνεχιζει να ισχυει.
μην μπερδευεις

Α.το 568α με το 568b και

β.το δευτερο που λες για την αλλαγη στα pin 1 με το 3 και το 2 με το 6 ειναι για να φτιαξεις cross καλωδιο.
εσυ δεν θες cross.
ελπιζω τωρα να εγιναν πιο απλα.
στο 10 και 100mbit θελει το 1,2,3,6
στο 1000 θελει ολα τα Pin.συνηθως ολα τα Pin παιζουν και οταν περνας power over ethernet.

στο cross παλι απο την μια πλευρα κανεις την αντιπαραθεση των 2 pin και απλα αλλαζεις μετα το 1 με το 3 και το 2 με το 6.

στo gigabit το cross ειναι αλλιως.

εσυ θα το φτιαξεις και απο τις 2 πλευρες οπως ειναι το 568b το πρωτοκολλο.αν εχεις και Lan tester μπορεις να το τσεκαρεις αλλιως το κανεις με πολυμετρο με την αντισταση.

αν φτιαξεις την μια πλευρα συμφωνα με το 568a και την αλλη συμφωνα με το 568b τοτε εχεις cross καλωδιο:D

αν εσυ στο καλωδιο που ειδες οτι ειναι λαθος διορθωσες την μια πλευρα μονο τοτε ειναι παλι λαθος γιατι δεν ειναι 1 προς 1.

την δευτερη φορα που εβαλες τα 4 pin μπορει να το εκανες σωστα αλλα αν παλι το εκανες απο την μια ή αν δεν το τεσταρες τοτε ναι ειναι πιθανο εκει να ειναι το προβλημα.

επισης οπως ειπα των κατασκευαστων που εχουν τα 4 pin ειναι παλι με βαση το 568b απλα λειπουν καποια καλωδιακια.τσεκαρε το και θα το δεις.

επισης για το σταυρωτο μεταξυ Pin 4 kai 6 δεν θα δεις να αναφερεται ποτε τιποτα για τον απλο λογω οτι θεωρειται δεδομενο.κανεις δεν θα σου γραψει καντο ενα προς ενα και μετα γυρνα το 4 με το 6.θεωρειται δεδομενο.το μονο που θα δεις ειναι να αναφερουν οτι για 100 Utp παιζουν τα 1,2,3,6 και οτι αμα θες να το φτιαξεις cross ειτε θα κανεις την μια πλευρα α και την αλλη β ειτε θα αλλαξεις το 1 με το 3 και το 2 με το 6.

η αναστροφη στο κεντρο ειναι δεδομενη και στηριζεται και αλλου.

το 4 και το 5 ειναι τα 2 μεσαια.εκει παιζει το τηλεφωνο.οποτε  συμφωνα με το δικο σου που εφτιαξες στην αρχη αν θελαμε ενα ζευγαρι θα πρεπε να παιξουμε ειτε στο 5,6 ειτε στο 3,4 τα οποια δεν ειναι τα μεσαια.αρα εφοσον στ 5,6 βαζεις ενα χρωμα πχ μπλε ασπρο μπλε τοτε το αλλο ζευγαρι ειναι στο 4,6 το αλλο ζευγαρι στο 1,2 και το αλλο στο 7,8.

anyway μην σε μπερδευω παραπανω.

διαβασε λιγακι παραπανω αυτα τα Links που μου εστειλες και θα το δεις και με παραδειγματα.αν θελησεις κατι αλλο εδω ειμαστε.

Δημοσ.

Εκτός του ότι βρέθηκε λύση να αποφεύγεται ανώνυμες κάρτες δικτύου . Μην αγοράζεται τις ακριβές αλλά ούτε τις πιο φτηνές.

Έχω αντιμετωπίσει τo παραπάνω πρόβλημα κυρίως με 3 ΖΤΕ W300  , 1 Baudtec και πρόσφατα με ένα Speedport VDSL . 

Με ορθά καλώδια (και δοκιμές σφραγισμένων) που με άλλο pc δούλευαν την ίδια στιγμή. 

Στα W300 και το Baudtec με 100Mbps Half έπαιξε και δούλεψε, απλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω καθώς δεν είχα εκείνη τη στιγμή χρόνο και δεν ήταν δικά μου, είχα πεταχτεί στιγμιαία για να τα δω. 

Πρόσφατα σε χώρο με 2 νέες VDSL , που είχαν δύο Speedport , ένα PSTN και ένα ISDN , το ένα από τα δύο παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα . Χωρίς να αλλάξω το Auto negotiation  δοκίμασα το ίδιο καλώδιο στο δεύτερο Speedport και όλα οκ.

Βάζοντας από Auto negotiation σε  100 half  δεν έπαιξε , ενώ με 10 half έπαιξε η 10 Full (δεν θυμάμαι τώρα) έπαιξε.

Ξανακούμπωσα το ETH στο άλλο Speedport και εκεί τώρα με την τελευταία ρύθμιση δεν έπαιζε . 

Επειδή ήταν Laptop και δεν χρειαζόταν άμεσα επίλυση οριστική, έμπαινε με wifi και δεν ήταν δικό του, δεν χρειάστηκε να το αντικαταστήσει . Αδύνατον να το αναπαράγω αφού το Laptop εκείνο ήταν φίλης του φίλου που είναι τώρα UK . 

Ωστόσο αν ξανατύχει θα κάνω ένα capture με wireshark  καθαρά από περιέργεια. 

Δημοσ.

παντως εμμεσα την λυση την εχεις πει σε μια προταση

με 3 ΖΤΕ W300  , 1 Baudtec και πρόσφατα με ένα Speedport VDSL

μονο κα μονο οι μαρκες των ρουτερ τα λενε ολα:P

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...