Ison_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 χανεις το νοημα. εσυ κοιτας τη γιορτη σαν γιορτη. κοιτας το ελατο,το αρνι κτλ! εγω αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει να κανεις κατι οταν το θελεις οχι οταν το κανουν ολοι! αν εσενα σου τη βαρεσε να σουβλισεις αρνι καποια ακυρη στιγμη του χρονου θα πεις οχι δεν θα το κανω γιατι δεν ειναι πασχα? οχι πρεπει να το κανεις γιατι το θες! Κοίτα, αν σουβλίσω εκτός πάσχα ή ντυθώ μασκαράς οποιαδήποτε μέρα ή στολίσω δέντρο καλοκαίρι, υπάρχουν σχόλια και απομόνωση από την υπόλοιπη κοινωνία. Η προφανής απάντηση είναι να τους γράψεις όλους, αλλά έτσι καταλήγουμε να έχουμε ένα σύνολο ατομικοτήτων και όχι κοινωνίας, που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, σύμπτωμα της παγκοσμιοποίησης. Και παραδόξως, ενώ οι γιορτές φαίνεται να μας μαζικοποιούν και να ακολουθούμε έθιμα σαν πρόβατα, αντιθέτως ενισχύει κοινωνικούς δεσμούς και βελτιώνει την κατάθλιψη. Οπότε, όσο πολύ κι αν θέλω να είχα στολισμένο δέντρο το καλοκαίρι, προτιμώ το αναγκαίο κακό "τι θα πει ο κόσμος". Κι αυτό είναι ό,τι πιο σύγχρονο και προοδευτικό έχεις ακούσει τελευταία, αν το εξετάσεις από την ιδιαίτερη σκοπιά που περιέγραψα πιο πάνω.
Cossutius. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 OK. Τότε ποια διονυσιακή τελετή είναι που συμπίπτει με το καρναβάλι; Ποια διονυσιακή τελετή ήταν μεταφερόμενη όπως το καρναβάλι; Αλλο προέρχεται, άλλο συμπίπτει. Το θρησκευτικό τριώδιο συμπίπτει με την αποκριά. Οι σύγχρονες απόκριες, έχουν ρίζες από τις αρχαίες Διονυσιακές γιορτές. Το τριώδιο δεν ειναι η μοναδικη κινητή θρησκευτική εορτή. Αυτο που θέλω να σου πω ειναι οτι οι αποκριες δεν ειναι θρησκευτικη εορτή. Σχετικά με το 2ο σκέλος, δηλαδή η παλαιά διαθήκη δεν είναι έγκυρο χριστιανικό βιβλίο; Εάν όχι, τότε ΟΚ. Δεν την λαμβάνω υπόψη αλλά νομίζω ότι αυτή η άποψή σου είναι αιρετική. Εάν είναι, τότε αυτό που λες δεν έχει σημασία. edit: Εάν θεωρείς ως έγκυρο βιβλίο την παλαιά διαθήκη, τότε εκτός των άλλων λες εμμέσως πως δεν ξέρουν τι τους γίνεται στα επίσημα βιβλία τους... μία τα λένε έτσι, μία αλλιώς. Κοροϊδία σκέτη και επισήμως. Διότι το τι γράφει ο εκάστοτε προφήτης με αυτό που λέει η ιδια η διδασκαλία του Τζιζας, μπορει να διαφέρει. Η Π.Δ. παρουσιάζει ένας φθονερό εκδικητικό Θεό λόγου χάρη με μια πρώτη ματιά. Ρώτα έναν που έχει ασχοληθεί με τη Π.Δ. όχι οπως εμεις, να δεις τι θα σου πει. Πως το θείον ειναι φθονερόν στα μάτια κάποιου που θα παραβεί τους κανόνες του καλού ξέρω γω (χοντρά στα γράφω, μη νομιζεις οτι τα ξέρω και εγω απ εξω) Και γενικά μην ξεχνάς το πότε γράφτηκαν όλα αυτά και τι νοοτροπίες είχαμε τότε. Παίζουν πολλά. Η Κ.Δ. παρουσιάζει έναν εντελως διαφορετικό Θεό (όλοι είμαστε προβατα του Θεού, μπλα μπλά, αγάπη κτλ..)
pournaras Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 χανεις το νοημα. εσυ κοιτας τη γιορτη σαν γιορτη. κοιτας το ελατο,το αρνι κτλ! εγω αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει να κανεις κατι οταν το θελεις οχι οταν το κανουν ολοι! αν εσενα σου τη βαρεσε να σουβλισεις αρνι καποια ακυρη στιγμη του χρονου θα πεις οχι δεν θα το κανω γιατι δεν ειναι πασχα? οχι πρεπει να το κανεις γιατι το θες! Αναλογως τη γιορτη. Αν σου τη βαρεσει να σουβλισεις το καλοκαιρι ενα αρνι, μεγεια σου με χαρα σου. Αν ομως στολισεις ολο σπιτι, βαλεις και δεντρακι με φωτακια, ριξεις κι ενα ευτυχισμενος ο νεος ετος, ενω ειναι δεκαπενταυγουστος, καπου θα σε ψαχνουν δυο τυποι με λευκες ποδιες, Το ιδιο και με το καρναβαλι, αν ντυθεις μονος σου "γιατι το θες", και βγεις παγανα κατα το Μαιο, εισαι ενα βημα πριν το ηλεκτροσοκ
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 ο κοσμος θα γινει καλυτερος οταν σταματησουμε να δινουμε σημασια στο τι θα πει ο κοσμος για μας χωρις ομως να σταματησουμε να σεβομαστε τον αλλον για ποιο λογο θα πρεπει να ειμαι εγω ο περιεργος επειδη θελω να κανω καποια πραγματα που δεν τα κανουν οι περισσοτεροι? το οτι το κανει η πλειοψηφια δεν σημαινει οτι ειναι και το σωστο. σταματηστε να νοιζεσται για την γνωμη των αλλων και περαστε καλα κανοντας οτι θελετε οποτε θελετε!
pournaras Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 ο κοσμος θα γινει καλυτερος οταν σταματησουμε να δινουμε σημασια στο τι θα πει ο κοσμος για μας χωρις ομως να σταματησουμε να σεβομαστε τον αλλον για ποιο λογο θα πρεπει να ειμαι εγω ο περιεργος επειδη θελω να κανω καποια πραγματα που δεν τα κανουν οι περισσοτεροι? το οτι το κανει η πλειοψηφια δεν σημαινει οτι ειναι και το σωστο. σταματηστε να νοιζεσται για την γνωμη των αλλων και περαστε καλα κανοντας οτι θελετε οποτε θελετε! Δεν τιθεται μονο θεμα πλειοψηφιας, αλλα και παρεας. Καποια ποραγματα, για να τα ζησεις ωραια, δεν μπορεις να τα κανεις μονος σου. Δε γινεται να ντυθεις μονος σου μασκαρας, και να βγεις βολτα μονος σου... ακομη και να σταματησεις να δινεις σημασια στη γνωμη των αλλων, πρεπει τουλαχιστον να εχεις και καποια παρεα που θα σε ακολουθησει στον τροπο διασκεδασης σου. Προφανως και μπορεις να το κανεις βεβαια, αλλα και απο τη μερια του κοσμου, μην περιμενεις να μη γελαει με την παρτη σου. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 προφανως και θα εχεις παρεα. χωρις παρεα ουτε τις ημερες των γιορτων θα εκανες κατι για αυτο δεν αναφερθηκα σε αυτο ο κοσμος πολλες φορες γελαει με την παρτυ μου γιατι βγαινω και τρεχω με κρυο,βροχη κτλ ή απο τα ρουχα που μπορει να φοραω στο τρεξιμο! το προβλημα ποιος το εχει εγω ή ο κοσμος? ποιος κανει καλο στον εαυτο τυ εγω που τρεχω και και εχω μια καλη φυσικη κατασταση ή αυτος που γελαει μαζι μου πισω απο τη τζαμαρια της καφετεριας πινοντας και καπνιζοντας?
pournaras Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 προφανως και θα εχεις παρεα. χωρις παρεα ουτε τις ημερες των γιορτων θα εκανες κατι για αυτο δεν αναφερθηκα σε αυτο ο κοσμος πολλες φορες γελαει με την παρτυ μου γιατι βγαινω και τρεχω με κρυο,βροχη κτλ ή απο τα ρουχα που μπορει να φοραω στο τρεξιμο! το προβλημα ποιος το εχει εγω ή ο κοσμος? ποιος κανει καλο στον εαυτο τυ εγω που τρεχω και και εχω μια καλη φυσικη κατασταση ή αυτος που γελαει μαζι μου πισω απο τη τζαμαρια της καφετεριας πινοντας και καπνιζοντας? Οπως ειπα και πριν, αναλογα το τι κανεις. Δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο. Αν ο κοσμος γελαει με το να σε βλεπει να κανεις τζοκινγκ, προφανως και ο κοσμος ειναι λαθος, και τον γραφεις στα @@ σου. Αν ο κοσμος ομως γελαει γιατι ντυθηκες καουμποης και πετας σερπατινες το κατακαλοκαιρο, δεν νομιζω να το εχει το προβλημα ο κοσμος. 1
Lucifer Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Η Κ.Δ. παρουσιάζει έναν εντελως διαφορετικό Θεό (όλοι είμαστε προβατα του Θεού, μπλα μπλά, αγάπη κτλ..) ...πάλι; ΠΑΛΙ;
Cossutius. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 ...πάλι; ΠΑΛΙ; Και που να ημουν και κανας πωρωμένος
george_gr1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Στις γιορτινές ημέρες η κοινωνία εμφανίζει ένα πιο "κανονικό" πρόσωπο που έχουμε κρυμμένο τον υπόλοιπο χρόνο, λες και πατάμε κάποιο διακόπτη. Στη διάρκεια του καρναβαλιού είμαστε φιλικοί και πειραχτικοί με τους περαστικούς, έτσι θα έπρεπε να είμασταν κάθε μέρα. Το Μεγάλο Σάββατο είμαστε πνευματικοί, έτσι θα έπρεπε να είμασταν κάθε μέρα. Την πρωτοχρονιά αισιόδοξοι, έτσι θα έπρεπε να είμασταν κάθε μέρα.Δεν είναι το καρναβάλι παράξενο αλλά όλες οι υπόλοιπες ημέρες.ελα τωρα, αυτες τις μερες αλλαζουμε γιατι παιζουν κατι 3ημερα κατι τετραημερα, κατι 2βδομαδα μικροι, κατι δωρα καπορε κτλ κτλ. Για ποιο λογο ας πουμε δεν νοιωθεις το ιδιο την παρασκευη με την δευτερα?
xifiassamsung Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 αυτο με τις αποκριες επειδη το εχω ξανακουσει κ απο αλλους,τεινω να καταληξω οτι οπως κ καθε δογματικη αντιπαθεια σε κατι,οφειλεται σε καποιο βαθυτερο ψυχολογικο γεγονος.με δυο λογια,κατι που εγινε παλια κ σας αφησε κακη αναμνηση.οχι τοσο αμεσα κακο,αλλα απλα κατι που σας αφησε κακη μεταγευση ας το πουμε. νταξει ας μην ειμαστε κατσουφηδες κ γκρινιαρηδες.ας κοιταξουμε καθε τετοια γιορτη ως αφορμη για εναν νεο εαυτο,χωρις να περιμενουμε αναγκαστικα κατι.που ειναι κ η πηγη καθε κατσουφιας κ δυστυχιας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα