Προς το περιεχόμενο

Local LAN με Ethernet (W8.1 με W7)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ειναι εφικτο να φτιαξω ενα ενσυρματο LAN μεταξυ δυο laptop, ετσι? Αν ναι, ειναι δυσκολη η διαδικασια?  

Απωτερος σκοπος ειναι να παιξω με ενα φιλο μου Minecraft σε εναν χωρο

που δεν θα υπαρχει Internet ωστε να 'μαστε συνδεδεμενοι στο ιδιο Wifi δικτυο . 

Δημοσ.

Αν σας περισσεύει κάνα ρούτερ το παίρνεις και συνδέεις πάνω σε αυτό τα δύο PC κι ας μην έχεις ιντερνετ δεν υπάρχει πρόβλημα, το τοπικό θα δουλέψει.

Αν θες ντε και καλά να συνδέσεις με καλώδιο ethernet τα δύο μηχανήματα μεταξύ τους τότε πρέπει να παίξεις με τις ρυθμίσεις ΙΡ της τοπικής σύνδεσης πράγμα που δε θυμάμαι τώρα για να σε βοηθήσω :P 

Δημοσ.

Και να θυμάσαι το καλώδιο, αν θελεις να συνδέσεις δυο λαπτοπ, να είναι crossover...

Απο κει και πέρα το τι θα κάνεις και πως θα το κάνεις εξαρτάται και απο τον εξοπλισμο που έχεις... 

Δημοσ.

Και να θυμάσαι το καλώδιο, αν θελεις να συνδέσεις δυο λαπτοπ, να είναι crossover...

Απο κει και πέρα το τι θα κάνεις και πως θα το κάνεις εξαρτάται και απο τον εξοπλισμο που έχεις... 

Νομίζω πως πλέον οι κάρτες δικτύου βγάζουν άκρη μόνες τους κι ας μην ειναι crossover. (ρυθμίζονται αυτόματα και χρησιμοποιούν τα ζεύγη του καλωδίου όπως θέλουν) 

Κοιταζοντας λιγο στον γουγλη θυμήθηκα κάτι που νομίζω θα δουλέψει (το έχω κάνει πριν πολύ καιρό σίγουρα) Στη διαχείριση δικτύου θα βρεις την τοπική σύνδεση, στις ιδιότητες θα βάλεις τα εξής:

Στο 1 PC θα βάλεις ΙΡ:

IP asdress:    192.168.0.1        (η ΙΡ του 1 PC)

subnet mask: 255.255.255.0

gateway:       192.168.0.2        (η ΙΡ του 2 PC)

Στο 2 PC θα βάλεις:

IP asdress:    192.168.0.2        (η ΙΡ του 2 PC)

subnet mask: 255.255.255.0

gateway:       192.168.0.1        (η ΙΡ του 1 PC)

μετά πρέπει να σε ρωτήσει τι σόι δίκτυο είναι αυτό (home, work, public κλπ) βάλε Home και πρέπει να εισαι οκ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...