Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά ADSL Modem Router σε PSTN γραμμή Forthnet. Εχω ένα Belkin αλλά λόγω του οτι το έχω πάρα πολλά χρόνια, τον τελευταίο καιρό κάνει συχνά αποσυνδέσεις και νομίζω είναι καιρός για αλλαγή.

Θα ήθελα το Router να είναι κατάλληλο για παλιές γραμμές και γύρω στα 60 ευρώ.

Δημοσ.

Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλεφωνάκι την forthnet να ζητησεις αλλαγή μετά από τόσα χρόνια...;

Δημοσ.

Φυσικά πήρα τηλ αλλά μου είπαν οτι για να μου δώσουν δωρεάν router πρέπει να κάνω ανανέωση συμβολαίου με 12μηνη δέσμευση, γι αυτό ζήτησα γνώμες για αξιόπιστες συσκευές.

Δημοσ.

α.για το belkin μπορεις να κανεις firmware update οχι οτι θα αλλαξει τιποτα αφου τα adsl router τους ειναι λιγο χαλια.

β.δεν υπαρχει νεα η παλια γραμμη.ολες ειναι το ιδιο.ειτε ενεργοποιηθηκες πριν 5 χρονια ειτε τωρα δεν αλλαζει κατι.

τωρα για ρουτερς περα οτι υπαρχουν πανω απο 100 θεματα που εχουν συζητηθει για νεο ρουτερ εν τουτοις εχει να κανει ποσα λεφτα θες να δωσεις.

σε ακριβα και σε καλα ρουτερ μπορεις να πας σε draytek,.υπαρχει και μοντελο που ειναι και vdsl για μελλοντικα αλλα μιλαμε για 150 ευρω.απο εκει και περα σε πιο φτηνα υπαρχουν netgear dgn2200 και μετα μπορεις να πας σε d link Που ειναι κοντα στο 50 ευρω.σε πιο φτηνα μετα μπορεις να πας σε tp link που απλα ειναι value for money.αν κανεις ανανεωση δυστυχως τωρα δινουν zte οποτε καλυτερα να παρεις κατι απεξω.αν το ειχες κανει πριν λιγο καιρο που εδιναν technicolor τοτε θα ηταν πολυ καλυτερα.αλλα για τα zte που δινουν τωρα οι παροχοι αστα να πανε.απειρα θεματα εχουν ανοιχτει για προβληματα

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Ηδη έχω κάνει μια μικρή έρευνα αγοράς και προσανατολίζομαι κι εγώ σε netgear ή dlink.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Ηδη έχω κάνει μια μικρή έρευνα αγοράς και προσανατολίζομαι κι εγώ σε netgear ή dlink.

και σε draytek αν θες να δωσεις βεβαια τοσα λεφτα.

Δημοσ.

Τελικά παρήγγειλα το Netgear DGN2200, αναμένω να το έχω στα χέρια μου αύριο. Απ οτι είδα έχει σχετικά εύκολο μενού οπότε δεν νομιζω να δυσκολευτώ και να πάνε όλα καλά!

Δημοσ.

Τελικά παρήγγειλα το Netgear DGN2200, αναμένω να το έχω στα χέρια μου αύριο. Απ οτι είδα έχει σχετικά εύκολο μενού οπότε δεν νομιζω να δυσκολευτώ και να πάνε όλα καλά!

Καλη αγορα και γραψε εντυπωσεις.δεν θα εχεις θεμα.απλα προσεχε να παρεις για annex a αν εχεις Pstn γραμμη.επισης οταν το παρεις κοιτα και για firmware update.αν και απο οτι θυμαμαι οταν συνδεθεις στο ιντερνετ αμα ξαναμπεις μεσα στο Interface Του ρουτερ κοιταει μονο του για firmware update η μπορεις να το βαλεις και εσυ να κοιταξει μονο του.

Δημοσ.

Το έχω συνδέσει απο το μεσημέρι. Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές. Πολύ όμορφο και απλό μενου, το modem σαν συσκευή ελαφρύ και κομψό. Οταν ξεκινάει τη διαδικασία πρώτης σύνδεσης μπορεί να το κάνει αυτόματα βρίσκοντας τις ρυθμίσεις αλλά επέλεξα να το κάνω χειροκίνητα η ίδια για να δω γενικά τι θέλω να αλλάξω και στις προχωρημένες ρυθμίσεις. Οντως έκανε firmware update αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα. Ρύθμισα και το wireless αν και προς το παρόν το έχω κλειστό γιατί το imac μου είναι συνδεδεμένο με ethenet.

Οσο για τη σύνδεση είμαι καλά

Downstream: 11250

Upstream: 1020

Noise Margin 7.8 downstream, 13 upstream

Δημοσ.

Το έχω συνδέσει απο το μεσημέρι. Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές. Πολύ όμορφο και απλό μενου, το modem σαν συσκευή ελαφρύ και κομψό. Οταν ξεκινάει τη διαδικασία πρώτης σύνδεσης μπορεί να το κάνει αυτόματα βρίσκοντας τις ρυθμίσεις αλλά επέλεξα να το κάνω χειροκίνητα η ίδια για να δω γενικά τι θέλω να αλλάξω και στις προχωρημένες ρυθμίσεις. Οντως έκανε firmware update αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα. Ρύθμισα και το wireless αν και προς το παρόν το έχω κλειστό γιατί το imac μου είναι συνδεδεμένο με ethenet.

Οσο για τη σύνδεση είμαι καλά

Downstream: 11250

Upstream: 1020

Noise Margin 7.8 downstream, 13 upstream

μια χαρα.και το firmware εκανες και ολα οκ.δεν μας γραφεις το attenuation σου για να δουμε αν εισαι καλα με βαση την αποσταση.αλλα ναι 11 mbit αν εχεις τοτε εισαι σε καλο δρομο.επισης βλεπω 7.8 Margin.πιθανοτατα καποιο Profile αλλα ας το αφησουμε αυτο για την ωρα.κανε ενα Reboot το ρουτερ για να δουμε παλι για το margin και

γραψε ολα τα χαρακτηριστικα μαζι με το attenuation για να δουμε πως παιζει.

*και επισης καλα εκανες και τα εκανες ολα manual.καλυτερα απεφευγε τις αυτοματες ρυθμισεις.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και απο εμένα ελπίζω να μην είναι παρατημένο το topic για να μην ανοίγω αλλο και ακούω παράπονα. Έχω εδω και 15 μέρες είμαι στην forthnet απο cyta. στην cyta μου είχαν δώσει το zte h201l και στην forthnet technicolor TD5136v2 οκ κλάσεις ανώτερο το zte!!! Επίσης να πω οτι χρησιμοποιώ μόνο wifi και δεν γίνεται να το αλλάξω αυτο. Το modem βρίσκεται στον 2ο οροφο και εγώ είμαι στον πρώτο με σήμα 3 γραμμές αλλα αυτές οι 3 μονο εικονικές ειναι συνέχεια lag, dc, no internet connection και οταν παω πιο κοντά το internet σκοτώνει! με το zte κανένα πρόβλημα. αν έχω 5 γραμμές τοτε οκ μπορω να παιξω κανένα παιχνιδάκι. παντος να ξέρετε μια ζωη με wifi είμαι και δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. και αποφάσισα να πετάξω αυτα τα modem που μας δίνουν και να πάρω ένα του εμπορίου. Όπως καταλάβατε με ενδιαφέρει ένα modem με καλό wifi γιατι και εγώ και ο αδερφός μου απο πάνω μονο με wifi ήμαστε και φτάνουν μέχρι και 9 συσκευες συνδεμένες αλλα δεν κανουν βαριά πράγματα fb και τετοια. είδα προτείνατε το netgear dgn2200 θα ήθελα να μου πείτε πόσο ισχυρό wifi έχει. επίσης είδα και ένα αλλο tp link td-w8970 ξέρετε πόσο καλό είναι; Θέλω ένα στα 50-60 ευρο το πολύ. δεν ξέρω πολλά πράγματα απο δικτυακα και κάτι έχω διαβάσει με profil τη ειναι αυτο; να σας πω και χαρακτηριστικά της γραμμής. 

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1019 / 8832
Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1044 / 9876
Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 1955057 / 6251676
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12.5 / 18.5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 23.0 / 36.5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 8.1 / 8.3
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
FEC (Up/Down): 131072 / 48643
CRC (Up/Down): 131072 / 432
στην περιοχή που είμαι μας είπαν μέγιστο 10mb θα πιάνουμε. Ο οτέ 10 χιλιόμετρα απόσταση μπορεί να δώσει και ήμαστε στα 9.5 η .7 περίπου αν θυμάμαι καλά απο οτι μας είπαν. και θέλω ενα modem να έχω σταθερό Ping σε games χωρίς μια ( στο παιχνίδι lol) 80 και μια 1200 και μετα dc.
edit:
επίσης να σας πω και κάτι άλλο που με πιάνει το παράπονο γιατί οι άλλοι να έχουν πάντα καλύτερο internet απο εμένα (χωρίς να πειράξουν η να ζητήσουν κάτι) στο παιχνίδι το LOL ο άλλος με οτε ping έχει 55-60 με wind-tellas 60-65 και εγω με forthnet 80-85. ε τη να κάνω ας πέσει η ταχύτητά μου 8mb δεν με νοιάζει αλλά να έχω καλό ping γιατί σε άλλα παιχνίδια χτυπάω και 250 Ping σε μακρινούς server Που με τον οτε στους 140. 
Να εδώ τα χαρακτηριστικά του φίλου μου με wind (έχει το tp link td-w8960n αλλά δεν είχε διαφορά στο ping το πήρε για να απαλλαγεί απο τα dc)
  Downstream Upstream
Line Coding(Trellis): On On
SNR Margin (0.1 dB): 91 90
Attenuation (0.1 dB): 410 201
Output Power (0.1 dBm): 190 122
Attainable Rate (Kbps): 9572 986

Επεξ/σία από therion13
Δημοσ.

Τελικά σύνδεσα το ZTE H201L της cyta και βρήκα την ησυχία μου. 6 συνεχόμενες ώρες gaming και ουτε λίγο lag και καθόλου αποσυνδέσεις. μονο το Upload margin ανέβηκε στο 10.5 αλλα το download εκεί στο 8.1-.3 πάλη καλά παίρνει και ipv6 το ενεργοποίησα και αυτό (βέβαια δεν έχω ιδέα τη κάνει αυτο). Αλλά για update στο firmware δεν θα περιμένω και πολλά ετσι εκτός και αν μπορώ να βάλω τους χηροκήνιτα. Πάντως σίγουρα χρειάζεται ένα καλό modem. Πώς μπορώ να κατεβάσω το Ping μου; Νόμιζα οτι ήταν το snr αλλά και 8 που έχω και ο άλλος με 9 έχει σχεδόν το μισό απο εμένα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!!! είμαι ανάμεσα σε 2 epilog;ew me tab;ani 50 e.

άν τώρα έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο πείτε μου.

http://www.e-shop.gr/netgear-dgn2200-adsl2-pstn-modem-router-annex-a-p-PER.613566

http://www.e-shop.gr/tp-link-td-w8970-300mbps-wireless-n-gigabit-adsl2-pstn-modem-router-p-PER.612494

Δημοσ.

κανεις?

μπα πρεπει να εχει κλείσει το θέμα αυτό αφού και εγώ δεν πήρα απάντηση. απο κριτικές και άλλα τέτοια το w8970 είναι κάπvς καλύτερο απο ότι διάβασα. Βέβαια το dgn2200 το έχει στα 47.90 προσφορά τώρα. Προσωπικά εγώ θα πάρω το w8970 απλός τώρα δεν πολυασχολούμε και θα το πάρω λίγο αργότερα, αλλά θέλω να έχω και καλό wifi

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...