ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Καλησπερα.Ηρθε στα χερια μου,τζαμπανταν,ενα λαπτοπ multirama advent 5401 με onboard καρτα γραφικων ,την nvidia geforce 8400 m gs.Τα δειχνει ολα θολα και σε πολλα τετραγωνακια και το ιδιο κανει και με εξωτερικη οθονη...Αυτος που ειχε το λαπτοπ ,το πηγε σε σερβις στο πλαισιο και του ειπαν οτι εχει καμμενη καρτα γραφικων..λεω να επιχειρησω να το φτιαξω..ποια μεθοδος προτεινεται σε τετοιες περιπτωσεις;;υπαρχει περιπτωση να παιρνει και ανεξαρτητη καρτα;αν οχι,υπαρχει κατι σε external;usb σε vga παραδειγμα;; Περισσοτερα στοιχεια : Advent 5401,tw7,model no:eaa-89,serial nr:0315184180 ,tw_g 8100.
WalkerSW Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Η 8400 πρέπει λογικά να είναι σε μορφή κάρτας mxmII οποτε και αλλαζει. Καλύτερα να κινηθείς προς κάποια mxmΙΙ της amd π.χ. 3650 διοτι όλη η σειρά 8xxx m ήταν προβληματική.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Η 8400 πρέπει λογικά να είναι σε μορφή κάρτας mxmII οποτε και αλλαζει. Καλύτερα να κινηθείς προς κάποια mxmΙΙ της amd π.χ. 3650 διοτι όλη η σειρά 8xxx m ήταν προβληματική. Καλησπερα...Δηλαδη λες οτι δεν ειναι onboard η καρτα??ἕιναι επανω σε slot???
.::NikoS::. Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Ναι είναι σε slot, και αν η κάρτα είναι mxm ii (που λογικά έτσι είναι η συγκεκριμένη) είναι κάπως έτσι Και η δική σου φτιάχνεται με reballing αλλά είναι μία διαδικασία η οποία δε συμφέρει να σου την κάνουν σε μαγαζί γιατι με τα λεφτα που ζητάνε θα βρεις καινούρια κάρτα ή και φθηνότερη μεταχειρισμένη. Ακόμα και εδώ στις αγγελίες μπορεί να βρεις κατα καιρούς. Αλλά ναι όλες αυτές οι nvidia έχουν θέματα μετά από λίγα χρόνια.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Ναι είναι σε slot, και αν η κάρτα είναι mxm ii (που λογικά έτσι είναι η συγκεκριμένη) είναι κάπως έτσι Και η δική σου φτιάχνεται με reballing αλλά είναι μία διαδικασία η οποία δε συμφέρει να σου την κάνουν σε μαγαζί γιατι με τα λεφτα που ζητάνε θα βρεις καινούρια κάρτα ή και φθηνότερη μεταχειρισμένη. Ακόμα και εδώ στις αγγελίες μπορεί να βρεις κατα καιρούς. Αλλά ναι όλες αυτές οι nvidia έχουν θέματα μετά από λίγα χρόνια. οκκ...θα τον ανοιξω σημερα και θα ξαναγραψω...thanks for now man....
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Λοιπον παιδες,το εχω ανοιξει (να δω πως θα τα ξαναβαλω τα "αντερακια" του μεσα παλι ),και απο οτι βλεπω,πλην του επεξεργαστη ,διακρινω αλλα δυο τσιπακια ,το ενα στο μεγεθος του επεξεργαστη και το αλλο λιγο πιο μικρο τα οποια δεν ειναι σε σλοτ αλλα κολλημενα απευθειας επανω στην μητρικη και εχουν "ξερασμενη"" μια κοκκινη σκληρη ουσια περιμετρικα...ολα αυτα τα τρια τσιπακια ειναι "σκεπασμενα" με χαλκινες πλακες που μεσο ενος πλακε σωληνα απο χαλκο οδηγουντε επανω στον ανεμιστηρα...λιγο πιο κεντρο βρηκα δυο σλοτ οπου το ενα ειχε επανω μια wifi καρτουλα και το δευτερο ηταν κενο..
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 2 μεταλικές πλάκες πρέπει να βλέπεις. Και η μία σωλήνα έρχεται από τον επεξεργαστή και η άλλη από την κάρτα. Ενημερωτικά αυτά είναι ψύχτρες 4 βιδάκια έχει κάθε ψύχτρα και μετά από κάτω θα έχει άλλα 1 ή 2 βιδάκια που κρατάνε την κάρτα στο motherboard. Ήλπιζα να ήξερες τι έκανες εξ αρχής αλλά από το μήνυμα σου καταλαβαινω πως δεν το κατέχεις ιδιαιτέρα. Δε το λέω για να σε προσβάλλω κανείς δεν έμαθε χωρίς να πειραματιστεί ή και να χαλάσει κάτι, απλά πρόσεχε και αν δυσκολεύεσαι μπορείς να googlareis για service manual για το μοντέλο του λάπτοπ σου. Εχουν οδηγίες για ξεβίδωμα. αα μπορεί όταν προσπαθήσεις να βγάλεις την ψύχτρα να νιώσεις αντίσταση. Αν τα έχεις ξεβιδώσει και δε βγαίνει θα είναι λόγω της ξεραμένης πάστας από κάτω που θα έχει κολλήσει. Σιγά σιγά πέρα δώθε με μικρές κινήσεις θα ξεκολλήσει. Επίσης σε μερικά σημεία κάτω από τις ψύχτρες θα έχει κάτι μαλακά πλακέ πραγματάκια αντί για πάστες, αυτά δε τα πετάς! Τα καθαρίζεις και τα ξαναχρησιμοποιείς (γιατί ειναι δυσκολο να βρεις αλλα ιδια που να ταιριάζουν)
Jason 93 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 εχουν ξερασμενη μια κοκκινη ουσια; Μια φωτογραφια θα βοηθουσε!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 εχουν ξερασμενη μια κοκκινη ουσια; Μια φωτογραφια θα βοηθουσε!Ναι ,ειναι καποια κολλα προφανως που την εχουν βαλει για να σταθεροποιηθει το τσιπακι επανω στη μητρικη... 2 μεταλικές πλάκες πρέπει να βλέπεις. Και η μία σωλήνα έρχεται από τον επεξεργαστή και η άλλη από την κάρτα. Ενημερωτικά αυτά είναι ψύχτρες 4 βιδάκια έχει κάθε ψύχτρα και μετά από κάτω θα έχει άλλα 1 ή 2 βιδάκια που κρατάνε την κάρτα στο motherboard. Ήλπιζα να ήξερες τι έκανες εξ αρχής αλλά από το μήνυμα σου καταλαβαινω πως δεν το κατέχεις ιδιαιτέρα. Δε το λέω για να σε προσβάλλω κανείς δεν έμαθε χωρίς να πειραματιστεί ή και να χαλάσει κάτι, απλά πρόσεχε και αν δυσκολεύεσαι μπορείς να googlareis για service manual για το μοντέλο του λάπτοπ σου. Εχουν οδηγίες για ξεβίδωμα. αα μπορεί όταν προσπαθήσεις να βγάλεις την ψύχτρα να νιώσεις αντίσταση. Αν τα έχεις ξεβιδώσει και δε βγαίνει θα είναι λόγω της ξεραμένης πάστας από κάτω που θα έχει κολλήσει. Σιγά σιγά πέρα δώθε με μικρές κινήσεις θα ξεκολλήσει. Επίσης σε μερικά σημεία κάτω από τις ψύχτρες θα έχει κάτι μαλακά πλακέ πραγματάκια αντί για πάστες, αυτά δε τα πετάς! Τα καθαρίζεις και τα ξαναχρησιμοποιείς (γιατί ειναι δυσκολο να βρεις αλλα ιδια που να ταιριάζουν) Οχι ,εχει το τσιπ του εππεξεργαστη που ειναι επανω στο σοκετ και εχει μια μεταλλικη πλακα με 4 βιδακια ,το μικροτερο τσιπακι εχει επισης πλακα επανω του με 2 βιδακια ,το τριτο και μεγαλυτερο τσιπακι που εχει επισης πλακα επανω του ΔΕΝ εχει βιδακια γιατι κρατιεται σταθερη η πλακα λογο κοντινης αποστασης απο τον επεξεργαστη και τωρα που εβγαλα απο πανω την καρτουα του wifi αππο το σλοτ ,ειδα οτι απο κατω της υπαρχει αλο ενα τσιπακι απευθειας κολλημενο επανω στην μητρικη χωρς καποιο ειδος ψυκτρας επανω του..το ελευθερο σλοτ μρει να ειναι pci express slot και να παιρνει εκει ανεξαρτητη καρτα;;
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Αυτό το κόκκινο που λες μου κάνει για κάτι σαν θερμόκολλα αλλά όντως μια φωτό θα βοηθούσε Κάτσε να κοιτάξω μήπως βρω το service manual Δε βρήκα σερβις μανουαλ αλλα μαλλον δε θα χρειαστω, αν μου επιβεβαιωσεις οτι ειναι αυτη η μητρική που βλέπεις: http://www.oemsparesworldwide.com/1644-1882-thickbox/advent-5401-motherboard-da0tw7mb8g0-rev-g-.jpg νομίζω πως θα σε απογοητεύσω γιατί όντως φαίνεται να είναι onboard η κάρτα... Το μεγάλο τσιπακι κάτω από το σοκετ του επεξεργαστή λέει nvidia?
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Αυτό το κόκκινο που λες μου κάνει για κάτι σαν θερμόκολλα αλλά όντως μια φωτό θα βοηθούσε Κάτσε να κοιτάξω μήπως βρω το service manual Δε βρήκα σερβις μανουαλ αλλα μαλλον δε θα χρειαστω, αν μου επιβεβαιωσεις οτι ειναι αυτη η μητρική που βλέπεις: http://www.oemsparesworldwide.com/1644-1882-thickbox/advent-5401-motherboard-da0tw7mb8g0-rev-g-.jpg νομίζω πως θα σε απογοητεύσω γιατί όντως φαίνεται να είναι onboard η κάρτα... Το μεγάλο τσιπακι κάτω από το σοκετ του επεξεργαστή λέει nvidia? Η μητρικη ειναι αυτη ακριβως που δειχνει η φωτο!Αρα;: Και δεν γραφει πουθενα τιποτα γμτ...
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Το τσιπακι που σου ειπα μου μοιαζει με καρτας γραφικων για αυτο σε ρωτησα αν γραφει και nVidia εκει στο κεντρο που γυαλιζει για να βεβαιωθουμε.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Το τσιπακι που σου ειπα μου μοιαζει με καρτας γραφικων για αυτο σε ρωτησα αν γραφει και nVidia εκει στο κεντρο που γυαλιζει για να βεβαιωθουμε.Νικο δεν γραφει τιποτα ρε συ...
Jason 93 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Βρηκα φωτο απο την μητρικη σου στο ιντερνετ. Η καρτα γραφικων ειναι το τσιπακι κατω δεξια απο τον επεξεργαστη. Οποτε τα 2 υπολοιπα μεγαλα τσιπακια ειναι northbridge και southbridge.
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ναι σωστά, φαινεται καλύτερα στην φωτο που βρηκες. Στην φωτο που ειχα δει εγω φαινοταν πολύ μικρό και το θεωρούσα κάνα southbridge Σκούρα τα πράματα πάντως που είναι onboard. Reballing ειναι η σιγουρη λυση αν μπορεσεις να βρεις κατι φθηνό. Μιας που έλυσες και το λάπτοπ θεωρητικά θα σου πάρουν και λιγότερα χρήματα αν πας μονο την μητρική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα