washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Να σου θυμίσω πως το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπει κάποιο BIOS (στους σταθερούς ειδικά που τον δοκίμασες). (...εννοείται εν τω μεταξύ ότι λέγαμε να τον συνδέσεις ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ σε σταθερό, ε; Το τονίζω γιατί έχω χαθεί λίγο με το θρεντ.) Οπότε δεν είναι θέμα λειτουργικού. Μια Λίνουξ διανομή βοηθάει να δει τον δίσκο όταν έχει κάποιο πρόβλημα με το file system του (πράγμα που αδυνατούν να κάνουν τα..."καλομαθημένα" Windows). Ο εν λόγω σκληρός όμως δεν αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή ως συσκευή (που πιθανώς σημαίνει πρόβλημα πλακέτας).
chr_ded Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Έχεις δίκιο. Από την αρχή υποψιαζόμουνα ότι είναι η πλακέτα το πρόβλημα απλώς δοκιμάζω μήπως και γίνει κάτι άλλο. Εχω βρεί σε αυτό το site την πλακέτα μου και λέει ότι τους στέλνω την πλακέτα και μου κάνουν αυτή όλη τη δουλειά με το FW και το στέλνουν πίσω. http://www.onepcbsolution.com/1-00617e-11.html Λες αξίζει να δοκιμάσω??? Επίσης προσπάθησα να ανοίξω το σκληρό μέσω usb2 με ubuntu live dvd αλλά απ ότι κατάλαβα δεν διαβάζει το λειτουργικό δίσκους μεγαλύτερους από 2ΤΒ. Είναι δυνατόν????
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Αδερφέ να πάρω τέτοια "ευθύνη" και να σου πω, δύσκολο... Εξαρτάται από το πορτοφόλι σου και από την ανάγκη σου για το περιεχόμενο του δίσκου και μόνο εσύ μπορείς να τα βάλεις στη ζυγαριά του συμπεράσματος... Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου πω τί καταλαβαίνω για την κατάσταση του δίσκου, και να σου τονίσω τί επιλογές έχεις. Το ρίσκο όμως (και ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιο), είναι καθαρά δικό σου... Το...μόνο άλλο που μπορώ να σου τονίσω, είναι να μη βιαστείς (εκτός κι αν ΥΠΑΡΧΕΙ λόγος να το κάνεις), μπας και βρεθεί ή δωρεάν δωρητής, ή κάποια καλύτερη αγοραστική περίπτωση....(βέβαια έτσι ίσως διακινδυνεύεις να μη βρίσκεις μετά ούτε την παλκέτα που ήδη βρήκες...) Τί να πω, αν δεν θα τα "κλάψεις" ΠΟΛΥ (σε περίπτωση που θα πάνε στράφι), δοκίμασε να δώσεις τα όσα ζητάει η PCB Solutions... *...για αυτό που λες για τον διάβασμα του δίσκου, νομίζω ότι πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο file system για να τον διαβάζουν κάποια λειτουργικά. Δεν ξέρω τί ισχύει για την συγκεκριμένη διανομή. Βέβαια αν ο δίσκος έχει πρόβλημα (ΠΙΘΑΝΩΣ με την πλακέτα, ξαναλέω), δεν θα τον βλέπει ούτως ή άλλως....... Σε καταλαβαίνω και συμπάσχω με το πρόβλημά σου και δυστυχώς δεν βλέπω κάτι (και δεν νομίζω να υπάρχει), ούτως ώστε να γλυτώσεις τα "βάσανα" που σου προκύψανε, με κάποια λύση που "είναι κάτω από τη μύτη μας και δεν τη βλέπουμε"...
chr_ded Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Κοίτα, 1,5ΤΒ δεδομένων δεν τα αφήνεις εύκολα να χαθούν. Λες μουσική και ταινίες θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα τα ξαναβρώ αλλά προσωπικά αρχεία και αρχεία δουλειάς απλά δεν ξαναβρίσκονται οπότε μάλλον θα στείλω ταχυδρομικώς την πλακέτα.....και ότι γίνει. Τα λεφτά ας τα χάσω, κομμάτια να γίνει. Την πλακέτα μην χάσω πουθενά και μετά δεν έχω ούτε αυτό..... Αν περιμένω δωρητή.....χάθηκα.
washcloud Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2014 Ναι δυστυχώς το θέμα "δωρεά δίσκων" (και έμμεσα και πλακετών), πάει σαν κάβουρας με σκλήρυνση κατά πλάκας... Κι αυτό κυρίως γιατί όταν έχει πρόβλημα ένας δίσκος, ο άλλος άμεσα τον ξεφορτώνεται (σκουπίδια ή ανακύκλωση - ενίοτε αποτελειώνοντάς τον πρώτα πχ με...σφυριές), έχοντας κατά νου ότι "δεν θα ήθελε να καταλήξουν τα δεδομένα του σε λάθος χέρια"... ...Και ούτε μπαίνει στη διαδικασία "απόσπασης" ΕΣΤΩ των πλακετών -έχουν οι ρημάδες και Torx βίδες κατά βάση, που δεν είναι κι ό,τι πιο συνηθισμένο στην Ελλάδα, πράγμα που κάνει πιο εύκολη την απόφαση...- με σκοπό να βρουν γιατρειά οι ανάγκην έχοντες... (...κάτι σαν τη δωρεά οργάνων, προς το...χειρότερο θα έλεγα...). Όσο για την πλακέτα που θα στείλεις, υπό κανονικές συνθήκες, θα πάει και θα έρθει απροβλημάτιστα. Φρόντισε μόνο να τον στείλεις συστημένο τον φάκελο (φάκελο με φυσαλίδες μάλιστα). Τους προσέχουν περισσότερο, επειδή ακριβώς υπόκεινται στη διαδικασία του tracking κτλ... ...και από εδώ και πέρα, νομίζω το πήρες το μάθημά σου : ΠΟΤΕ πια ξανά, δεδομένα χωρίς ΑΜΕΣΗ αντιγραφή...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα αναντικατάστατα...
chr_ded Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Επανέρχομαι στο θέμα μετά από καιρό. Τελικά προχώρησα σε αντικατάσταση της pcb αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το πρόβλημα δεν είναι από την πλακέτα όπως είχες εκτιμήσει από την αρχή. Πάντως για την ιστορία, η εταιρία που μου κλωνοποίησε την πλακέτα http://www.onepcbsolution.com/ είναι εκπληκτικοί. Πραγματικοί επαγγελματίες. Αν το πρόβλημά σου είναι η πλακέτα, τότε είναι η λύση σου. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα.
washcloud Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Κρίμα αδερφέ... Σωστός πάντως που μπήκες να δώσεις feedback και για την εταιρία και για το τί παίχτηκε...
washcloud Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 ...Addendum : Υπάρχει η περίπτωση να φταίει το firmware σου (να είχε "διαβρωθεί"). Που σημαίνει ότι θες έναν σχετικό εξοπλισμό (μια ηλεκτρονική πλακέτα κατά βάση είναι) και να συνδεθείς με Telnet στον δίσκο και να το επιδιορθώσεις.... Αλλά άντε να βρεις τον κώδικα του firmware και άντε να κάνεις τις επιδιορθώσεις που ΙΣΩΣ χρειάζεται.... Μανούρα μεγάλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα