chr_ded Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα, έχω ένα GOFLEX HOME 2TB δικτυακό. Ξαφνικά και χωρίς αιτία μια μέρα δεν μπορούσα να μπω στα αρχεία μου. Μετά από αρκετές μέρες αγόρασα μια θήκη εξωτερική usb 2 για να δω μήπως και έφταιγε το doc του δικτύακού. Τελικά όταν πάω να συνδεθώ με usb μου βγάζει το μήνυμα της εικόνας που επισυνάπτω. Όταν πατάω να γίνει το scan αυτό δεν τελειώνει ποτέ, δηλαδή κολλάει εκεί και όταν παρακάμπτω το scan, αναγνωρίζει το σκληρό όταν μπω στον υπολογιστή μου αλλά όταν κάνω διπλό κλικ για να μπω μέσα κρασάρει ο explorer. Τυχαίνει κάποιες φορές μετά απο επανεκινησεις του σκληρού να βλέπω και τους υποφακέλους και όταν πάω να κάνω δεξί κλικ για να τα αντιγράψω να κρασάρει εκεί.
washcloud Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μανίκι. Βασικά σύνδεσε τον ΣΚΛΗΡΟ εσωτερικά σε σταθερό υπολογιστή, και προσπάθα από εκεί να πάρεις αντίγραφα των περιεχομένων του...Αν κρασάρει και τότε ο Εχ, δοκίμασε να κάνεις "εξέταση δίσκου" (με διόρθωση σφαλμάτων) στον (σκέτο) σκληρό.
chr_ded Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση! Το έχω βάλει σε σταθερό υπολογιστή. Δεν τον αναγνωρίζει καθόλου. Δηλαδή δεν μου βγάζει την παραπάνω εικόνα που επισυνάπτω. Πολύ φοβάμαι ότι ίσως να είναι και θέμα τροφοδοσίας , δηλαδή επειδή ο εξωτερικός σκληρός έχει δικό του τροφοδοτικό, μήπως γι αυτό τον αναγνωρίζει. Και δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται και με την πλακέτα που άντε να βρεις ίδια.......
washcloud Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Το θέμα είναι να τον αναγνωρίζει στο BIOS και στη Διαχείριση Δίσκων, πάνω απ' όλα. Όχι στο "Ο Υπολογιστής Μου". Αυτό με την τροφοδοσία ξέχνα το πάντως, αφ' ενός γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο "το δικό του τροφοδοτικό", αφ' ετέρου διότι οι εσωτερικά βαλμένοι σκληροί είναι που έχουν πιθνότητες ν' αναγνωριστούν "σωστότερα", παρά μέσω USB. Γενικά δε η προκτική, όταν ένας εξωτερικός έχει προβλήματα, να μπαίνει εσωτερικά "για πιο σίγουρα". Όσο για την πλακέτα, ίδωμεν (αν και είναι μικρές οι πιθανότητες να λύσει κάτι η αλλαγή πλακέτας). Σιγούρεψε ότι τον συνδέεις σωστά ως εσωτερικό, και από εκεί και πέρα δοκίμασε αν φαίνονται τα περιεχόμενα μέσω κάποιου προγράμματος ανάκτησης αρχείων - προτείνω το Active File Rceovery. Σε 1η φάση μπορείς να το κατεβάσεις απ' τη σελίδα του, με σκοπό να σκανάρεις τον δίσκο και να δεις αν όντως φαίνονται τ' αρχεία. Shareware είναι πάντως, και είτε το πληρώνεις για να κάνεις ανάκτηση, είτε το βρίσκεις "σπασμένο" για να κάνεις τη δουλειά σου. 1
chr_ded Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Τον έχω ψάξει στο bios από σταθερό, δεν τον αναγνωρίζει καν ότι υπάρχει. Γενικώς σε σταθερό ούτε στη διαχείρηση από τα windows τον βλέπει ούτε από το bios. Όσο για το πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων, δοκίμασα το Stellar Windows Phoenix Windows Data Recovery το οποίο όταν έχω τον σκληρό συνδεμένο μέσω usb δεν ξεκινάει. Αν δε τον κλείσω και τον ανοίξω αφού έχω μπει στην κονσόλα του προγράμματος κολλάει εκεί. Θα δοκιμάσω βέβαια και το πρόγραμμα που μου προτείνεις. Να επισημάνω ότι κανά 2 φορές στις πολλές επανεκινήσεις του δίσκου που έχω κάνει έχω δει κανονικά τα αρχεία μέσα στο σκληρό και προσπαθώντας να κάνω δεξί κλικ για να τα αντιγράψω κράσαρε πάλι. Δηλαδή τα αρχεία υπάρχουν, ακόμα και στον "υπολογιστή μου" βλέπει πόση χωρητικότητα έχει διαθέσιμη ο σκληρός απλώς δεν μπορώ να τον προσπελάσω.
washcloud Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 ...πάντως είτε εσύ είσαι που δεν τον βλέπεις στο ΒΙΟS (ψάξε μέσα στο setup, αν εννοείς ότι δεν τον βλέπεις στο ποστάρισμα...) - είτε αυτό που βλέπεις στα WIn δεν είναι ο εν λόγω δίσκος... Από μακρυά, φαίνεται πάντως να δικαιώνεται η αρχική σου εκτίμηση, για πρόβλημα στην πλακέτα (αν όντως δεν φαίνεται σε οποιοδήποτε ΒΙΟS - και μιας και το 'παμε, δοκίμασέ τον και σε άλλο υπολογιστή, πριν προβείς σε αγορές κτλ...)
chr_ded Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Στο setup του bios εννοώ ότι δεν φαίνεται. Στα windows αυτό που βλέπω είμαι 100% σίγουρος ότι είναι ο δίσκος μου και λόγω του ονόματος που έχει(goflex home) αλλά και διότι όπως είπα έχω μπει κανα 2 φορές και έχω δει τα αρχεία μου μέσα και όταν πήγα να τα αντιγράψω κράσαρε. Ακόμα και αν είναι η πλακέτα, άντε να βρεις ίδια. Ένας φίλος που έχει ακριβώς τον ίδιο δίσκο και τον αγόρασε ένα εξάμηνο πριν από μένα έχει διαφορετική πλακέτα και στο ebay που έψαξα δεν έχει τίποτα.....καλά κρασιά δηλαδή....
washcloud Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 ...γι' αυτό είπα "μήπως δεν είναι ο δίσκος σου", ως δεύτερη επιλογή... Δεν ξέρω, μήπως είναι κάτι σαν "latent image" του δίσκου σου, αυτό που "φαίνεται" στα Windows...; Διότι συσκευή που δεν διαβάζεται από το BIOS, κομμάτι χλωμό να είναι παρούσα στο λειτουργικό... (...το γεγονός του "κρασαρίσματος", ίσως ακριβώς να είναι μία ακόμη ένδειξη για κάτι τέτοιο...) Πιθανώς το να τον συνέδεες σε άλλο σταθερό να μας έλυνε την απορία... Όσο για το πακέτο με την πακέτα, ναι, κάπως έτσι πάει (...είναι και "καινούριος" ο δίσκος σου, σχετικά, οπότε ακόμη πιο δύσκολα τα πράμματα...). Και πιθανώς και ακόμη χειρότερα, καθώς ίδως δεν αρκέσει η αλλαγή πανομοιότυπης πλακέτας, αλλα να χρειαστεί ΚΑΙ μεταφορά του τσιπ της ROM μνήμης (από πλακέτα σε πλακέτα) που διατηρεί το firmware του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ σκληρού (του μοναδικού, δικού σου σκληρού δηλαδή...). Τεσπα, αν πεις να τσεκάρεις, πέραν του eBay, δες και εδώ http://www.drivestar.biz/hdd-pcb-c-65.html (...ή και στην "PCB Solutions" πχ)
chr_ded Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Αυτή τη στιγμή τον έχω συνδεμένο σε λαπτοπ με εξωτερική θήκη usb. Μόνο έτσι τον βλέπει στα windows.Στο bios δεν μπόρεσα να τον δω ίσως γιατί είναι συνδεμένος με usb. Για κάποιο λόγο το bios του λαπτοπ δεν είναι το κλασικό bios που ήξερα από τους σταθερούς υπολογιστές και δεν μπόρεσα να τον βρω. Φυσικά τον έχω συνδέσει σε 2 σταθερούς υπολογιστές και δεν τον αναγνώριζε στο bios, ούτε και στα windows. Για την πλακέτα έχω στείλει email στην Seagate αλλά δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσουν ιδιαίτερα...
washcloud Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Με ψιλομπέρδεψες αλλά τέλος πάντων. Αν εννοείς ότι στο ΒΙΟS του λάπτοπ είναι που δε φαίνεται, ε λογικό είναι.* Το θέμα όμως είναι ότι αν ένας σκληρός ΕΙΝΑΙ οκ, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον δεις κάπου στο setup του BIOS ενός σταθερού. Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι ΔΕΝ είναι οκ.... Τώρα τί ακριβώς είναι αυτό που "βλέπεις" στα Win όταν τον συνδέεις μέσω USB, δεν ξέρω - αλλά εκ των πραγμάτων δεν είναι αυτό που "χρειάζεσαι" (καθώς δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου). H Seagate το μόνο που -λογικά- θα σου πει, θα είναι είναι "ναι βεβαίως να μας τον στείλετε και θα τον επισκευάσουμε" (πιθανή αλλαγή πλακέτας - ίσως ΚΑΙ ενδεχόμενη διαδικασία ανάκτησης αρχείων) και θα σου βγάλουν ένα φιρμάνι για την "ταλαιπωρία", γύρω στο χιλιάρικο...(ναι, βαράνε πολύ περισσότερο στ' αυτιά, απ' ό,τι οι 3rd party εταιρίες ανάκτησης...). *...τα BIOS των λάπτοπ συνήθως δεν έχουν "καμμία σχέση" με τα των σταθερών : είναι φοβερά "φτωχά" (σε επιλογές και ρυθμίσεις) Αν εν τω μεταξύ δεν μιλάμε για φοβερά σημαντικά αρχεία, θα έλεγα καλύτερα να το πάρεις απόφαση να τα ξεχάσεις, κι αν είναι εντός εγγύησης ο δίσκος, απλά να τον επιστρέψεις για αντικατάσταση... Δεν το λέω ελαφρά τη καρδία - στην πλειονότητα των περιπτώσεων επιμένω και προσπαθώ να προτείνω δοκιμές για λύση. Αλλά όταν ένας σκληρός δεν φαίνεται στο BIOS (διαφόρων μάλιστα υπολογιστών), τότε απλά δεν έχει "παρακάτω"...
chr_ded Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Αυτό που επιδιώκω με την επικοινωνία μου στη Seagate είναι μήπως και δεχτούν να στείλουν μια καινούρια πλακέτα για να δοκιμάσω να την αντικαταστήσω σε περίπτωση που φταίει αυτή. Αν φτάσουμε στο στάδιο της ανάκτησης, τότε όπως είπες και συ συμφέρει να πάω το σκληρό σε μια τρίτη εταιρία, πολλές από τις οποίες υπόσχονται ποσοστά επιτυχίας ανάκτησης μεγαλύτερη από 95%
washcloud Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Όπως σου είπα, δεν στέλνουν πλακέτα. Η μόνη περίπτωση είναι να τους στείλεις τον δίσκο και να σου επιστρέψουν άλλο (αν είναι βέβαια εντός εγγύησης και αν δεν σε κάνουν μπαλάκι στον μεταπράτη που σου τον πούλησε), χάνοντας έτσι τα αρχεία. Λίγο χλωμό επίσης να σου πουλήσουν -αν τελικά αυτό εννοείς- πλακέτα στη λιανική... Λογικά από κάθε άποψη τα παραπάνω, καθώς έχουν τμήμα ανάκτησης δεδομένων (το ακριβοτιμολόγητο που λέγαμε). Δεν εννοώ βέβαια να σταματήσεις την επικοινωνία μαζί τους - δοκίμασε εσύ, κι ό,τι βγει. Απλά σε προετοιμάζω για το αποτέλεσμα...
chr_ded Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Είναι εκτός εγγύησης ο δίσκος. Γιατί χλωμό να μου πουλήσουν πλακέτα? Αφού έτσι και αλλιώς υπάρχουν site που πουλάνε συμβατές πλακέτες και μάλιστα σου λένε να στείλεις την παλιά σου για να σου κάνουν και το firmware stransfer.
washcloud Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Οι πλακέτες που πουλάνε στα διάφορα site είναι κατά βάση μεταχειρισμένες (...στην καλύτερη από ολοκαίνουριους και ανέγγιχτους δίσκους). Όσο για τη Seagate, ήδη σου είπα "το γιατί". Όπως βέβαια και τόνισα ότι δεν έχεις κάτι να χάσεις (τουναντίον) - αλλά απλώς να μην το περιμένεις κι όλας.
chr_ded Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Ένας φίλος μου είπε να δοκιμάσω να μπω στο σκληρό από linux. Αυτός έτσι έσωσε ένα δικό του που δεν μπορούσε καν να προσπελάσει. Παίζει κάτι τέτοιο? Έτρεξα ένα virtual ubuntu το οποίο όμως δεν αναγνώριζε δικτυακούς δίσκους γιατί έβαλα ένα σκληρό που λειτουργεί στα windows και δεν έγινε τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα