kiriakoulis19 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Καλημερα παίδες. το θεμα εχει ως εξης φορματ σε λαπτοπ μετα απο πτωση κ αλλαγη σκληροu κ αλλαγη θυρων Usb. αλλαξα τις θυρες εβαλα το ενα Usb, τιποτα για να ελεγξω αν το θεμα ειναι tου usb η του λάποτιοπ βαζω κ τον εξωτερικο σκληρο για να δω αν αναβει το λαμπακι. αυτο ηταν τα γαμησα και τα δυο. δεν ειχα καλα κουμπωμενες τισ θυρες ισα που βγαζαν 0,4 βολτ κ τα εκαψα προφανως. συνδεω στο πσ μου αναβει το λαμπακι κανει πως δουλευει αλλα μου βγαζει ενδειξη αγνωστης συσκεης, κ στον υπολογιστη μου δεν μου το βγαζει. οπως καταλαβατε το στικακι δεν με ενδιαφερει καθολου αλλα ο εξωτερικος που εχει πολυ πραμα μεσα. εκανα ενα φλασακι bootable ubuntu αλλα ουτε απο κει το διαβαζει. καμια ιδεα λυση τρεχω τα windows 7. Ευχαριστω
arc Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Καταρχήν θα σου πρότεινα να κάνεις δοκιμές μόνο με στικάκι στο οποίο εχεις αχρηστα data. Αν οι θύρες usb είναι βραχυκυκλωμένες (σπάνιο αλλά οχι απιθανο) ίσως χαλάσεις και το σκληρό σου. Κάνεις boot με κάποιο linux live DVD (απο dvd οχι απο στικάκι). Αφου μπεις στο λειτουργικό, συνδεεις το στικάκι και βλέπεις αν μπορείς να διαβάσεις τα δεδομένα του. Αν ουτε εκεί βλεπεις στικάκι τοτε σίγουρα είναι θέμα hardware το οποίο (συγνώμη που στο λέω) μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μπορεί οι θύρες να είναι σπασμένες, μπορεί τα καλώδια να είναι προβληματικά, μπορεί η σύνδεση να είναι προβληματική και τέλος μπορεί να εχει καταστραφεί ο controller usb της μητρικής. Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ανίχνευσης τέτοιας βλάβης.
kiriakoulis19 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Το εχω συνδεσει και εκτος λαπτοπ στον σταθερο κ μου κανει τα ιδια. Αφοτου κουμπωσα το usb στο λαπτοπ οι θυρες δουλευουν κανονικα αλλα usb τα δεχεται πλεον. Επισης στο ubuntu στις ιδιες θυρες αναγνωριζει τα αλλα το συγκεκριμενο τπτ. Το θεμα ειναι οτι δεχεται ρευμα αναβει το λαμπακι κανει τον θορυβο οτι δουλευει αλλα τα windows δν τ αναγνωριζει πουθενα μονο ως αγνωστη συσκευη κ στα 2 πισι.
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Για να καταλάβω σου χάλασε ο δίσκος μετά τη σύνδεση του στο λάπτοπ και φαίνεται σαν άγνωστη συσκευή; Γιατί με μπέρδεψες έτσι όπως τα περιγράφεις. Αν έγινε έτσι λόγω προβλήματος στη θύρα USB (πχ βραχυκύκλωσε κάτι) τότε θεωρητικά ο δίσκος δεν έχει πάθει τίποτα αλλά το πρόβλημα βρίσκεται στην πλακέτα του case του δίσκου οπότε ανοίγοντας τον εξωτερικό δίσκο, μέσα θα αντικρίσεις έναν κλασσικό εσωτερικό δίσκο που λογικά θα συνδέεται με sata ή IDE (αν ειναι πολύ παλιός) και μπορείς να τον συνδέσεις κατευθείαν σε κάποιο desktop pc.
kiriakoulis19 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Ναι Ετσι εγινε, αυτος ειναι ο σκληρος http://www.sunrainet.com/wp-content/uploads/2009/04/ch91_001.jpg θα δοκιμασω να τ ανοιξω αν κ δεν βλεπω καμια βιδα ή κατι για να ανοιξει..Εχαριστω οκ τ ανοιξα σ ευχαριστω πολυ, μαθαμε κ κατι καινουργιο σημερα ενασ κλασικος 2.5 δισκος.
arc Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Είσαι τυχερός αν εχει σύνδεση sata. Μεγάλο κομμάτι της αγοράς εμπεριέχει δίσκους όπου η σύνδεση ειναι «κόλληση» με την πλακέτα και ακόμα κι αν τον βγάλεις. Αφου λοιπόν εχει σύνδεση sata κούμπωσε την σε κάποιο desktop (ή βαλε τη σε αλλη θήκη) και δες τη συμπεριφορά του. Το hard disk sentinel ακομα και στην trial μορφή του, θα σε βοηθήσει για να καταλάβεις πολλά για την κατασταση του δίσκου. Ερωτηση: Ο δίσκος είναι εκτός εγγύησης, σωστά;
.::NikoS::. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Είσαι τυχερός αν εχει σύνδεση sata. Μεγάλο κομμάτι της αγοράς εμπεριέχει δίσκους όπου η σύνδεση ειναι «κόλληση» με την πλακέτα και ακόμα κι αν τον βγάλεις. Αφου λοιπόν εχει σύνδεση sata κούμπωσε την σε κάποιο desktop (ή βαλε τη σε αλλη θήκη) και δες τη συμπεριφορά του. Το hard disk sentinel ακομα και στην trial μορφή του, θα σε βοηθήσει για να καταλάβεις πολλά για την κατασταση του δίσκου. Ερωτηση: Ο δίσκος είναι εκτός εγγύησης, σωστά; Ωχ αυτό ξέχασα να το πω Και να ήταν τώρα μπορεί να είναι λίγο αργά. Αλλά τι να το κάνεις; Ή κερδίζεις την εγγύηση ή τα δεδομένα σου! Καλά αν σου κάτσει και είναι κολλημενη η πλακέτα κατευθείαν πάνω χωρίς βύσμα και πάλι κάνεις δουλειά (κολλάς ένα ένα καλωδιάκι πάνω στην πλακέτα του δίσκου ) αν θες τα δεδομένα σου πάντα βρίσκεις κάποια λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα