Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα καταρχην!

Ξεκινωντας, να πω οτι με ενδιαφερει ΜΟΝΟ για αναπαραγωγη ταινειων σε 2 τηλεορασεις που ειναι στο δικτυο. (sony & sammy smart tv)

Στα ενδοτερα: αυτη τη στιγμη εχω 6 σκληρους απο 2tb ο καθενας, σε εναν υπολογιστη amd 64x2 2.2+ με 2gb ram kai win7 χρησιμοποιωντας plex kai serviio αναλογα με την περισταση, αυτο το setup πλεον δεν με καλυπτει μιας και δεν εχω χωρο στο συγγεκριμενο κουτι για αλλους 2 σκληρους που θα μπουν συντομα και 2ον και κυριοτερο, λιγη ραμ με αποτελεσμα να εχς θεμα στο transcoding.

οι ερωτησεις μου τωρα ειναι οι εξης: 

• εαν παρω  2  android tv box, τα βαλω το καθενα σε καθε tv  και κανει stream απο το δικτυο φυσικα ειναι η πιο απλη λυση γιαυτο και την αφηνω τελευταια
  • Η δευτερη λυση, ειναι να φτιαξω ενα 2ο pc, me i5, 16gbram και να του περασω linux για να ειναι ακομη πιο ελαφρια, και να δουλευω παλι με plex kai serviio.
  • οσον αφορα το DIY NAS, δεν εχω καταλαβει αρχικα τι Hardware χρειαζεται μιας και διαβασα οτι δουλευει και με pentium 4? αλλα το πιο σημαντικο, εστω οτι οντων δουλευει, πως κανει transcoding? η μηπως δεν κανει και απλα πρεπει να χρησιμοποιηθει ο επεξεργαστης της καθε πηγης για την αναπαραγωγη? γιατι αν ειναι ετσι, η sony που εχω πχ δεν παιζει mkv αρχεια, αρα τρωει ακυρο 

​τι θα με συμβουλευατε να κανω? 

Δημοσ.

καλησπερα καταρχην!

Ξεκινωντας, να πω οτι με ενδιαφερει ΜΟΝΟ για αναπαραγωγη ταινειων σε 2 τηλεορασεις που ειναι στο δικτυο. (sony & sammy smart tv)

Στα ενδοτερα: αυτη τη στιγμη εχω 6 σκληρους απο 2tb ο καθενας, σε εναν υπολογιστη amd 64x2 2.2+ με 2gb ram kai win7 χρησιμοποιωντας plex kai serviio αναλογα με την περισταση, αυτο το setup πλεον δεν με καλυπτει μιας και δεν εχω χωρο στο συγγεκριμενο κουτι για αλλους 2 σκληρους που θα μπουν συντομα και 2ον και κυριοτερο, λιγη ραμ με αποτελεσμα να εχς θεμα στο transcoding.

οι ερωτησεις μου τωρα ειναι οι εξης: 

• εαν παρω  2  android tv box, τα βαλω το καθενα σε καθε tv  και κανει stream απο το δικτυο φυσικα ειναι η πιο απλη λυση γιαυτο και την αφηνω τελευταια
  • Η δευτερη λυση, ειναι να φτιαξω ενα 2ο pc, me i5, 16gbram και να του περασω linux για να ειναι ακομη πιο ελαφρια, και να δουλευω παλι με plex kai serviio.
  • οσον αφορα το DIY NAS, δεν εχω καταλαβει αρχικα τι Hardware χρειαζεται μιας και διαβασα οτι δουλευει και με pentium 4? αλλα το πιο σημαντικο, εστω οτι οντων δουλευει, πως κανει transcoding? η μηπως δεν κανει και απλα πρεπει να χρησιμοποιηθει ο επεξεργαστης της καθε πηγης για την αναπαραγωγη? γιατι αν ειναι ετσι, η sony που εχω πχ δεν παιζει mkv αρχεια, αρα τρωει ακυρο 

​τι θα με συμβουλευατε να κανω? 

Κανεις??

Δημοσ.

Σιγουρα θελεις περισοτερη μνημη για το transcoding.

Σιγουρα δεν εχεις χωρο για αλλους δισκους??? Αν εχεις αδειες 5.25 θεσεις θα μπορουσες να βαλεις κατι τετοιο

http://www.moddiy.com/products/5%252din%252d3-Device-Module-Hard-Disk-Cage-SAS%7B47%7DSATA-Expander-Enclosure.html

Επομενη λιγοτερο οικονομικη λυση θα ηταν καποιο μεγαλυτερο κουτι

Γιατι και plex και  serviio ?? (ενημερωτικα ρωταω επειδη χρησιμοποιω το plex περιπου 2 χρονια) :-)

Δημοσ.

για αυτο, εχεις ιδεα τι παιζει?

• οσον αφορα το DIY NAS, δεν εχω καταλαβει αρχικα τι Hardware χρειαζεται μιας και διαβασα οτι δουλευει και μεpentium 4? αλλα το πιο σημαντικο, εστω οτι οντων δουλευει, πως κανει transcoding? η μηπως δεν κανει και απλα πρεπει να χρησιμοποιηθει ο επεξεργαστης της καθε πηγης για την αναπαραγωγη? γιατι αν ειναι ετσι, η sonyarrow-10x10.png που εχω πχ δεν παιζει mkv αρχεια, αρα τρωει ακυρο   

Γιατι και plex και  serviio ?? (ενημερωτικα ρωταω επειδη χρησιμοποιω το plex περιπου 2 χρονια) :-)

Επειδη το plex, δεν "σκαναρει" παντα τους φακελους αμεσως μολις περναει η ταινια στο σκληρο και δεν την βρισκει στην tv σε συγγριση με το serviio που το κανει αμεσως, και επισης επειδη η sony δεν ειναι smart tv και δεν εχει plex app στις ταινιες το serviio μου βγαζει και τις μικρογραφιες στην tv ενω το plex οχι.

Σιγουρα δεν εχεις χωρο για αλλους δισκους??? Αν εχεις αδειες 5.25 θεσεις θα μπορουσες να βαλεις κατι τετοιο

http://www.moddiy.com/products/5%252din%252d3-Device-Module-Hard-Disk-Cage-SAS%7B47%7DSATA-Expander-Enclosure.html

ναι, με "πατεντα" θα μπορουσα να το κανω, απλα νομιζω οτι καλο θα ηταν να στηθει 2ο pc και να μην εχω πχ 10 σκληρους στον main computer.

Δημοσ.

Ενα συστημα FreeNas  http://www.freenas.org  μπορει να παιξει και με pentium4 αρκει βεβαια να εχει μνημη (ποιο προγραμμα δεν θελει μνημη ?).

Εχεις ενεργοποιησει το "update my library automatically"  (Your library will be updated automatically when changes to library folders are detected) στα settings του plex???

Την λυση του raspberry pi ( http://www.raspberrypi.org/ ) για την sony την εχεις σκεφτει?? . Με ενα κοστος περιπου 50 ευρω θα μπορουσες να εχεις dlna (plex)  

Εχω 13 δισκους για την ωρα στο main computer μου και δεν εχω απολυτος κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Εχεις ενεργοποιησει το "update my library automatically"  (Your library will be updated automatically when changes to library folders are detected) στα settings του plex???

ναι, αλλα και παλι δεν τα βρισκει αμεσως καποιες φορες.

Την λυση του raspberry pi ( http://www.raspberrypi.org/ ) για την sony την εχεις σκεφτει?? . Με ενα κοστος περιπου 50 ευρω θα μπορουσες να εχεις dlna (plex)  

δεν γνωριζω τι ειναι αυτο, και ειμαι εκτος σπιτιου τωρα για να το κοιταξω, θα το τσεκαρω, εκτος και αν μπορεις να μου πεις με 2 γραμμες τι ειναι.

Ενα συστημα FreeNas  http://www.freenas.org  μπορει να παιξει και με pentium4 αρκει βεβαια να εχει μνημη (ποιο προγραμμα δεν θελει μνημη ?).

ο επεξεργαστης ομως, δεν παιζει ρολο? εννοω ενας ι3 παραδειγμα με 16gb ram, θα μπορει να κανει transcoding σε 1080p, dts etc?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...