Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τον ήχο Ubuntu 13.10

alexdoxara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα έχω εγκατεστημένα στον υπολογιστή μου τα ubuntu 13.10 και δεν έχω καθόλου ήχο στα ακουστικά που συνδέονται με usb (razer 7.1) αλλά ούτε και από την οθόνη που την έχω συνδεδεμένη με hdmi.Αν όμως συνδέσω άλλα ακουστικά με 3.5 jack τότε έχω ήχο. Αυτό που θέλω είναι να δουλεύει ο ήχος τουλάχιστον στα razer και αν είναι εύκολο και στην τηλεόραση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για δες αν έχεις εγκατεστημένο το πρόγραμμα pavucontrol, αν όχι εγκατέστησε το μετά τρέξτο και από εκέι δες στις συσκευές εξόδου αν έχει ενεργοποιημένα και τα hdmi και το usb σαν συσκευές.

Στο μεγαφωνάκι εκεί μπορείς να πατήσεις?Κάτι άλλο στο system tray στο μεγαφωνάκι που έχει εκεί προσπάθησες να κάνεις δεξί κλικ και να ορίσεις για επιλογή κύριου καναλιού την hdmi?

Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις από εκεί και αν δεν βρεις άκρη τότε πάμε σε κονσόλα και αρχικά δώσε την εντολή

pacmd

και από εκέι δώσε αρχικά

list-cards  

και ανέβασε το εδώ

μετά δώσε

list-sources

και ανέβασε το και αυτό εδώ

Λοιπόν στο μεγαφωνάκι μπορώ να πατήσω.

Εδώ είναι όλα τα screenshots (έβαλα και 2 παραπάνω εγώ δεν ξέρω άμα είναι χρήσιμα) : http://postimg.org/gallery/5qeur3f2/

Στο list-cards επειδή δεν χωρούσαν σε 1 το έβαλα σε 2 και περίσσεψαν και αυτά στο τέλος τα οποία δεν τα έβγαλα

device.icon_name = "audio-headphones"

iec958-stereo-output: Digital Output (S/PDIF) (priority 0, latency offset 0 usec, available: unknown)
properties:

εκεί στο alsamixer που σου βγάζει τις κάρτες βάλε να σετάρεις σαν κάρτα ήχου ένα από αυτά που θέλεις όπως τα ακουστικά η την hdmi να δούμε αν δουλέψουν καθώς από τι φαίνετε το σύστημα τα βλέπει μια χαρά.

Δοκίμασα να πειράξω τα πράγματα στο alsamixer και δεν έγινε τίποτα αλλά τελικά βρήκα την λύση ακολουθώντας αυτό το guide https://wiki.ubuntu.com/Audio/UpgradingAlsa/DKMS

δεν μπορούσα να κάνω το τελευταίο βήμα γιατί έβγαζε κάποιο error αλλά πήγα στο αρχείο που είχα κατεβάσει και έκανα διπλό click άνοιξε το software center και έκανα repair σε κάτι.Ο ήχος αυτήν την στιγμή παίζει μόνο από το ακουστικά και όχι από το hdmi αλλά δεν καίγομαι να το φτιάξω.Ευχαριστώ για την βοήθεια :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...