programmer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Καλημέρα παιδιά θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με ποια γλώσσα προγραμματισμού να ξεκινήσω να μάθω προγραμματισμό μπορείτε να μου προτείνεται λύσεις? πως μπορώ να ξεκινήσω προγραμματισμό? με τι υλικό? και σε ποια γλώσσα προγραμματισμού ?
cyclo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 με όποια σου γεμίζει το μάτι. τώρα για υλικό θα βρεις παντού στο internet. Πες μας περισσότερα πράγματα για σένα, έχεις κάνει κάποιες σπουδές στο αντικείμενο; πόσο χρονών είσαι; γιατί θες να μάθεις προγραμματισμό; 1
programmer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 είμαι 22 χρονών έχω ξεκινήσει δημόσιο ιεκ τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής έχουμε κάνει μέχρι στιγμής γλώσσα προγραμματισμού την turbo pascal δεν την έχω αποστηθίσει ακόμα αλλά δεν έχω κατανοήση πως λειτουργεί ο προγραμματισμός στην εξεταστική δεν έγραψα καλά θέλω να εστιάσω στον προγραμματισμό να τον μάθω και μετά βλέπω που θέλω να εστιάσω πάνω σε τι
zynif Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Τι ακριβώς αποστήθισες από την pascal; Τι σημαίνει για σένα αποστήθιση μια γλώσσας προγραμματισμού; Μια γλώσσα προγραμματισμού δεν είναι Ιστορία. Θέλει άλλο τρόπο πρσοσέγγισης.
programmer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 εννοώ να μάθω πως δημιουργείς κάποιο πρόγραμμα να καταλάβεις τον τρόπο σκέψεις να πιάσεις το νόημα του προγραμματισμού κάτι λίγα ξέρω begin write read if while τέτοιες εντολές και κάτι λίγα από πινάκες array αλλά θέλω υλικό απλό ώστε να με βοηθήσει στον τρόπο να καταλάβω.. γενικά να ξεκινήσω από την αρχή πάλι να μάθω σε κάποια μαθήματα έλειπα λόγο δουλειάς..
TheELF Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 εννοώ να μάθω πως δημιουργείς κάποιο πρόγραμμα να καταλάβεις τον τρόπο σκέψεις να πιάσεις το νόημα του προγραμματισμού Αυτά δεν τα μαθαίνεις με κάποια γλώσσα,είναι απλή λογική και η δυνατότητα να τεμαχίσεις μεγάλα προβλήματα σε αρκετά μικρά κομμάτια για να μπορείς να «μεταφράσεις» το κάθε ένα μικρό κομμάτι εύκολα σε όποια γλώσσα θέλεις,η εκμάθηση αυτή γίνεται με χαρτί και μολύβι ή και στον Η/Υ με προγράμματα που σου επιτρέπουν να φτιάξεις διαγράμματα ροής προγραμμάτων. Π.χ. εδώ (τυχαίο λινκ) σε αφήνει να παίζεις με ροές και όποτε θες το τρέχει για να δεις πως λειτουργεί. http://www.dwrean.net/2011/03/blog-post_7390.html
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις μια πιο μοντέρνα γλώσσα προγραμματισμού όπως η Python ή Javascript. Η 2η έχει σαφώς λιγότερες δυνατότητες αλλά είναι αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στο χώρο του web development. Πήγαινε στο www.codeacademy.com να πάρεις μια μικρή γεύση, βλέπεις τι σου αρέσει και προχωράς. 2
DeltaLover Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις μια πιο μοντέρνα γλώσσα προγραμματισμού όπως η Python ή Javascript. Η 2η έχει σαφώς λιγότερες δυνατότητες αλλά είναι αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στο χώρο του web development. Πήγαινε στο www.codeacademy.com να πάρεις μια μικρή γεύση, βλέπεις τι σου αρέσει και προχωράς. Πολυ σωστα. Το καλυτερο βεβαια ειναι τις μαθεις και τις δυο. Η python ειδικευεται σε server side ενω η java script ειναι με μεγαλη διαφορα η πλεον χρησιμοποιουμενη γλωσσα και αποτελει must για τα front-ends, εχει δε μεγαλες δυνατοτητες ως γλωσσα καθως συνδιαζει functional, procedural και ΟΟ programming με πολυ καλα αποτελεσματα.
defacer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 ενω η java script ειναι με μεγαλη διαφορα η πλεον χρησιμοποιουμενη γλωσσα Link or it didn't happen. 1
DeltaLover Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Link or it didn't happen. http://www.w3schools.com/js/js_intro.asp http://readwrite.com/2013/08/09/why-javascript-will-become-the-dominant-programming-language-of-the-enterprise#awesm=~oxniOueyTVoSYU http://techcrunch.com/2012/09/12/javascript-tops-latest-programming-language-popularity-ranking-from-redmonk/
flik Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Εντάξει και να μην είναι η πρώτη είναι η δεύτερη μετά την C έχω την εντύπωση.
DeltaLover Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Εντάξει και να μην είναι η πρώτη είναι η δεύτερη μετά την C έχω την εντύπωση. Η C χρησιμοποειται ελαχιστα πλεον, και μονο σε niche domains οπως OS development device drivers κλπ
defacer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 http://www.w3schools.com/js/js_intro.asp http://readwrite.com/2013/08/09/why-javascript-will-become-the-dominant-programming-language-of-the-enterprise#awesm=~oxniOueyTVoSYU http://techcrunch.com/2012/09/12/javascript-tops-latest-programming-language-popularity-ranking-from-redmonk/ Μισό λεπτό να δούμε τι παρέθεσες. Ανυπόστατη δήλωση από το w3schools (χωρίς περαιτέρω σχόλια). Opinion piece για το τι πιστεύει ο συγγραφέας πως θα γίνει στο μέλλον. Popularity metric το οποίο λαμβάνει υπόψη το stacking από το GitHub και τον αριθμό ερωτήσεων tagged με την κάθε γλώσσα στο StackOverflow. Το μόνο από τα 3 που ίσως θα μπορούσε να υποστηρίξει τη δήλωση ότι "η JS είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα" είναι προφανώς το τελευταίο μιας και τα άλλα 2 είναι καθαρά αέρας. Δηλαδή αν καλή τη πίστει απλά παραβλέψω τα 2 πρώτα είναι σα να λες ότι η JS είναι η πιο χρησιμοποιούμενη γλώσσα επειδή α) έχει τα πιο πολλά repos στο GitHub και β) τις πιο πολλές ερωτήσεις στο StackOverflow. Σ' αυτό το σημείο παραθέτω την προσωπική μου άποψη ότι α) προφανώς μπερδεύεις το πόσο δημοφιλής είναι μια γλώσσα στο GitHub με το πόσο ευρέως χρησιμοποιείται γενικά (αυτή ήταν η αρχική σου τοποθέτηση), β) δεν είμαι σίγουρος αν αντιλαμβάνεσαι ότι μετρώντας το κάθε ένα jQuery plugin των 10 γραμμών με την ίδια βαρύτητα που θα μετρούσες τα 15+ εκατομμύρια του Linux kernel αν αυτός ήταν στο GitHub το αποτέλεσμα που θα βγάλεις είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενο και γ) προφανώς δεν ξέρεις ότι το JS tag στο stackoverflow είναι παιδική χαρά επειδή ο περισσότερος κόσμος σ' αυτό είναι τελείως άσχετος και γι' αυτό κάνουν συνέχεια τις πιο άκυρες ερωτήσεις. Ας πούμε λοιπόν έτσι όμορφα ότι δεν πείστηκα πως απέδειξες κάτι (πόσο μάλλον συγκεκριμένα αυτό που σχολίασα αρχικά) και ας τ' αφήσουμε εδώ. 2
Στεφανος123 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Επειδη εχω περασει και εγω απο ιεκ και καναμε εκει pascal θα σου προτεινα να κατσεις να δουλεψεις αυτη τη γλωσσα σπιτι σου και οχι αλλη για τον λογο του οτι τωρα μαθαινεις προγραμματισμο και δεν μπορεις να εχεις στο μυαλο σου 2 γλωσσες διαφορετικες που εχουν και διαφορετικες εντολες. Κατσε δουλεψε μονος σου σπιτι και ξανακανε αυτα που κανατε στο ιεκ. Προσπαθησε να κατανοησεις την λογικη που χρειαζεται στον προγραμματισμο.
Papakaliati Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Την javascript την εχει τοσο ψηλα , επειδη απλα εντολες της χρησιμοποιουντε μεσα απο αλλες γλωσσες ( php, delphi, c#, c) και ολοι γοογκλαρουνε να δουνε πως θα κανουνε ενα interaction με webpage. Απο εκει και περα σαν γλωσσα μονη της δεν λεει και πολλα , δεν κανεις τιποτα μονο με javascript, ασε που ειναι πολυ ασχημη και δεν θα πρεπει να ειναι με την καμια η πρωτη γλωσσα που θα μαθει καποιος. Αν δε, δεν δουλευει σαν web developer, ποτε να μην κατσεις να ασχοληθεις να την μαθεις ,αμα θελεις να κανεις κατι σε javascript να το μαθεις on the spot με λιγο διαβασμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα