panosvas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Γειά σας! Έχω έναν εξωτερικό δίσκο usb τον οποίο έχω βάλει σε 3 PC και μου παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα. Από την στιγμή που τον σύνδεσα στα PC έχουν διάφορα προβλήματα, όπως π.χ. 1) δεν ανοίγει η διαχείρηση εργασιών 2) δεν μπορώ να εγκαταστήσω κάποια προγράμματα 3) όταν ανοίγουν ξεχωριστά παράθυρα (π.χ. απο τον υπολογιστή μου εαν ανοίξω τα έγγραφα θα ανοίξουν σε νέο παράθυρο Αυτά συμβαίνουν σε 3 PC με XP sp3 που έβαλα τον σκληρό. Σε PC με windows 7 δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Θέλω να μου πείτε αν γνωρίζετε που μπορεί να οφείλετε αυτό και τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω τα PC. Και κάτι ακόμα. Την πρώτη φορά που έβαλα τον σκληρό και παρατήρησα αυτά τα προβλήματα τον έκανα διαμόρφωση αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται.
talos_2002 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Αυτό το 1) μου θυμίζει κάτι από ιούς... Βασικά κάνε μια σάρωση (καλού-κακού), αλλά κυρίως αναβάθμισε τα ΧΡ αν δεν τα αναβαθμίζεις (Windows Update) και ενημέρωσε τους drivers αν οι μητρικές είναι με chip Intel (και γιατί όχi και το BIOS με την ευκαιρία ).
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μόλυνση από ιό είναι. Ο δίσκος σου έχει autorun malware και μολύνει τους υπολογιστές που τον συνδέεις. Εσύ μπορεί να κάνεις διαμόρφωση αλλά αν τα pc είναι πλέον μολυσμένα, με το που τον συνδέεις μολύνεται πάλι. Κατέβασε adwcleaner και τρέξτο σε όλα τα pc. Μετά, αν καθαρίσουν μια φορά τρέχεις και malwarebytes σε πλήρη σάρωση και τέλος έλεγχος με ενημερωμένο antivirus. btw, ποιο av έχεις; Μου φαίνεται ότι είναι τρύπιο ή μη ενημερωμένο.
panosvas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Και πως μπορώ να επαναφέρω τις σωστές ρυθμίσεις (π.χ. την διαχείρηση εργασιών);
micos000 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2014 Νομίζω δεν κατάλαβες ακόμα τι είπαμε. Οι υπολογιστές σου είναι (όλοι κατά πάσα πιθανότητα) μολυσμένοι. Αν δεν καθαριστούν δεν μπορείς να επαναφέρεις τις λειτουργίες αυτές. Αλλά ακόμα και να τα κατάφερνες με κάποιον τρόπο στην επόμενη επανεκκίνηση θα ξαναγυρνούσαν στο disable. Πρώτα καλό καθαρισμό και μετά ρυθμίσεις. Επίσης προσοχή με τον δίσκο. Θα πρέπει, αφού καθαρίσεις τους υπολογιστές, να απενεργοποιήσεις το autorun ή να μην πατήσεις τίποτα στο μενού επιλογών που σου πετάει μόλις συνδεθεί ο δίσκος (αυτό καλά είναι να μην το κάνεις ποτέ και σε κανένα αφαιρούμενο μέσο). Μετά θα μπεις από το εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου και θα πας στο μενού Εργαλεία->Επιλογές φακέλων, μετά στην καρτέλα Προβολή και θα ξετσεκάρεις την απόκρυψη κρυφών αρχείων. Επίσης θα τσεκάρεις να εμφανίζονται οι φάκελοι συστήματος. Αν έχεις καθαρίσει το pc αυτές οι επιλογές θα μείνουν ενεργές. Αν όχι μάλλον μόλις πατήσεις ΟΚ σε όλα και ξαναπάς εκεί θα είναι πάλι ανενεργές αυτές οι επιλογές. Αν καταφέρεις και τις ενεργοποιήσεις θα δεις κάποια αρχεία και φάκελους στον δίσκο που δεν τα έβλεπες πριν. Ένα μάλλον θα είναι το AUTORUN.INF, έναν φάκελο Recycler ή recycle και ίσως κάποια εκτελέσιμα χύμα στον δίσκο. Το autorun, το recycle και τα κρυφά εκτελέσιμα θα πρέπει να σβηστούν. Αλλά μην βιάζεσαι ακόμα, κάνε τον καθαρισμό και όταν ελέγξεις με το malwarebytes κούμπωσε και τον δίσκο και τσεκάρισέ τον όταν επιλέξεις πλήρη έλεγχο. Φαντάζομαι θα στα καθαρίσει. Όσον αφορά το 3, αυτό μου κάνει όντως σαν κάποια λάθος ρύθμιση παρά σαν μόλυνση. Συνήθως τα προγράμματα έχουν κάποια ρύθμιση για άνοιγμα σε νέο παράθυρο ή στο ίδιο αλλά θα το δούμε αυτό αφού καθαρίσεις. 1
panosvas Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Στα 2 από τα 3 pc δεν μπορώ να κάνω καν εγκατάσταση. Κατά την εγκατάσταση του adwcleaner μου βγάζει: ''Unable to open the script file.'' και κατά την αγκατάσταση του malwarebytes βγάζει: ''The setup files are corrupted, or are incompatible with this version of setup. Please correct the problem or obtain a new copy of the program.'' Βοηθείστε...
micos000 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δοκίμασε και από ασφαλή λειτουργία να τρέξεις το adwcleaner ή να κάνεις μια επαναφορά συστήματος αν σε αφήνει. Αν αποτύχει και αυτό κατέβασε ένα live antivirus cd π.χ. eset, kaspersky, bit defender, κάψτο σε cd σαν image file (αρχείο εικόνας cd) με το πρόγραμμα εγγραφής που έχεις ή με το imageburn (δωρεάν) και μπούταρε με αυτό για να κάνεις έλεγχο για ιούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα