lerisleris10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 θελω να κανω μια αγορα σκληρου μεχρι 50ε κι 500gb.μπορειτε να μ πειτε καποια γνωμη
trujillo2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 οι διαφορες τιμης μεταξυ 500GB και 1TB ειναι εξευτελιστικες . οποτε δεν βρισκω λογο να μην παρεις δισκο του ενος ΤΒ . δες εδω http://www.e-shop.gr/product?id=PER.303647 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.303039
lerisleris10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 εσωτερικος αλλα μεχρι 50ε και 500gb δν εχω προbλημα.toshiba ειναι καλος?
Captain Nemo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 εσωτερικος αλλα μεχρι 50ε και 500gb δν εχω προbλημα.toshiba ειναι καλος? τσού δηλαδή δεν θες να δώσεις 3.60 παραπάνω για αυτόν που λέει ο καρχαρίας θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο βραδιάτικα και θα με γράψουν οι ειδήσεις
lerisleris10 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 δεν εννοουσα για τα λεφτα .απλως ειχα βρει με 43 ε 500gb και πιστευω οτι μου κανει.ποιο πολυ στη μαρκα και χαρακτηριστικα εκτος gb ηθελα καποια γνωμη.
Captain Nemo Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Εσύ ποιο ακριβώς μοντέλο έχεις δεί;Πάντως αν έχεις ήδη πάρει την απόφαση σου δεν έχει νόημα να ρωτάς.
SPANK Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Πήγαινε σε καποιον caviar blue που προτάθηκε παραπάνω , toshiba δεν θα αγόραζα σε καμια περίπτωση
silverado Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Με 3 χρονια εγγυηση http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301911 1
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Ειναι τρελο να μην δωσεις τα 3.60 παραπανω για να παρεις 2πλασια χωρητικοτητα και φυσικα μια πολυ πιο αξιοπιστη εταιρια απο την toshiba
washcloud Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2014 δεν εννοουσα για τα λεφτα .απλως ειχα βρει με 43 ε 500gb και πιστευω οτι μου κανει.ποιο πολυ στη μαρκα και χαρακτηριστικα εκτος gb ηθελα καποια γνωμη. Aν τα 500GB σε καλύπτουν για βάθος 5ετίας, τότε δε χρειάζεται νομίζω να προσπαθήσει κανείς να σε πείσει να δώσεις "λίγα ακόμη Ευρώ για να έχεις σκληρό της διπλάσιας χωρητικότητας", αλλά εγώ έχω να σου προτείνω κάτι "εντελώς άλλο" : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.304722 Το ότι είναι "δίσκος για λάπτοπ" όχι μόνο δεν πρέπει να σε ξενίσει, αλλά αντιθέτως να είναι κίνητρο για αγορά, καθώς οι "λαπτοπίσιοι" σκληροί είναι γενικά ανθεκτικότεροι, ακριβώς γιατί προορίζονται για πιο ταλαίπωρη ζωή (εξ' ου και κατά βάση ακριβότεροι από τους...σταθερίσιους). Νομίζω δε ότι τα λεφτά είναι ένα ζήτημα για 'σένα και κοιτάς με ένα fixed ποσό να πάρεις έναν σκληρό να βολευτείς. Αν λοιπόν το έχω πιάσει σωστά, τότε η παραπάνω πρόταση που σου έκανα, σε ενδιαφέρει ως η συμφερότερη, καθώς οι εν λόγω σκληροί παρέχουν την μάξιμουμ εγγύηση αντικατάστασης που δίνεται για δίσκους : 5 χρόνια. Που σημαίνει ότι για 5 χρόνια έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, σχετικά με τα λεφτά που θα δώσεις σήμερα, διότι αν χαλάσει εντός της 5ετίας, δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις να βρεις και πάλι τα δεκάδες Ευρώ που πάντα θα κοστίζει ένας δίσκος. Το "συμφερότερη", δεν είναι απλά επειδή ξενοιάζεις για 5 χρόνια, αλλά επειδή 57 Ευρώ δια 5 κάνει 11.5 τον χρόνο. Ενώ αν πάρεις έναν από τους 3χρονης εγγύησης που σου προτάθηκαν προτύτερα, σου βγαίνει 18 τον χρόνο. Κάθε χρόνο δηλαδή "χασούρα" (ή "κέρδος" - ανάλογα πως το βλέπεις) 6.5 Ευρώ, που αν την πολλαπλασιάσεις με τα 5 χρόνια, γίνεται 32.5 ολόκληρα Ευρώ. Δεν ξέρω πώς το βλέπεις εσύ, αλλά εμένα μου λέει ότι το συμφέρον σου είναι ξακάθαρο πού βρίσκεται... ...Δοθέντος βέβαια ότι, όπως είπαμε, δεν σε ενδιαφέρουν τα +500GB. Κι η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να το πιστέψω ότι έτσι είναι, οπότε υποθέτω πως είπες να πάρεις ναι μεν έναν σκληρό γιατί τον χρειάζεσαι εδώ και τώρα, χωρίς να είναι και πολύ μεγάλης χωρητικότητας, αρκεί να είναι στα 50 Ευρώ, και "θα δεις για αργότερα" (...όπως υπάρχει κι περίπτωση να μην έχεις ανάγκη αποθηκευτικού χώρου, αλλά να θέλεις τον δίσκο για να βάλεις λειτουργικό). Σε αυτή την περίπτωση, ο 3χρονης εγγύησης Seagate που σου πρότεινε ο Silverado είναι η καλύτερη πρόταση. Κάτι ανέφερες για "χαρακτηριστικά" : μην κοιτάς άλλο χαρακτηριστικό πριν από την εγγύηση αντικατάστασης, γιατί δεν είναι τόσο σημαντικά όσο αυτή. Όπως και μην κοιτάς πρώτα μάρκα/μοντέλο. Θεώρησε ότι "όλοι το ίδιο είναι", και την διαφορά να την κάνει η εγγύηση. Οι Τοσίμπα που ρώταγες και μάλλον απ' ό,τι κατάλαβα έβαλες στο μάτι, δεν είναι "ούτε καλύτεροι - ούτε χειρότεροι από τους άλλους". Η εγγύηση ξαναλέω κάνει τη διαφορά. Αν βρεις Τοσίμπα που να έχει συμφερότερη κατ' αναλογία εγγύηση και να είναι τουλάχιστον 3ων χρόνων (ένα γενικά εύλογο διάστημα για να θεωρηθεί "επαρκής" μια εγγύηση), πάρε αυτόν. (...βέβαια στην πράξη "τρίχρονο" Τοσίμπα δεν νομίζω να βρεις, καθώς η πολιτική τους είναι τέτοια που δίνουν, αν δεν κάνω λάθος, μάξιμουμ 2 χρόνια...) Γενικά πάντως, ας πούμε ότι οι τρεις ουσιαστικά εταιρίες που υπάρχουν πλέον παγκοσμίως στον χώρο, διαβαθμίζονται "αξιολογικά" (με βάση διάφορα κριτήρια) ως εξής : WD, Seagate να ακολουθεί από κοντά, και τέλος Toshiba να είναι ο μακρυνός και "φτωχός" συγγενής. Οποιοδήποτε άλλο όνομα δεις να σχετίζεται με "δίσκους", είτε είναι θυγατρική των προαναφερθέντων κατασκευαστριών σκληρών, είτε "μεταπράτης" (ειδικά αναφορικά με "εξωτερικούς δίσκους"). * Αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις τον 2.5άρη (ιντσών) που πρότεινα, πες για να σου πω τρόπους για να τον τοποθετήσεις εντός του κουτιού του σταθερού υπολογιστή σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα