vasilis.a Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Γειά σε όλους. Καταρχήν, θέλω να ενημερώσω ότι, πρίν φτάσω στο σημείο να γράψω στο Insomnia το πρόβλημά μου, έψαχνα στο Internet μέρες ολόκληρες, (από άλλο PC) να βρώ μια λύση....αλλά τίποτα!! Έχω ένα πρόβλημα με τα Linux Mint και ελπίζω, μέσα από εδώ, να βρώ μια λύση!!! Συγκεκριμένα, έχω πρόβλημα με το Internet. Δεν έχω πρόσβαση ούτε για πλάκα!! Ενώ δέιχνει το εικονίδιο της κατάστασης ότι είμαι συνδεδεμένος, παρόλα αυτά, δεν έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μένω σε φοιτητική εστία, η γραμμή που έχουμε εδώ είναι 100άρα, έχω internet μόνο στα Windows (απο δεύτερο PC)....γενικά το κατέχω λίγο το θέμα με τους υπολογιστές απλά δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο λογισμικό καθόλου. Τα παραπάνω τα αναφέρω μπάς και περιγράψω την κατάσταση μου καλύτερα. Θέλω κάποιος να με καθοδηγήσει. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 εφοσον δειχνει οτι εισαι συνδεδεμενος...αρα η καρτα δικτυου αναγνωριζεται στο λινουξ. οποτε παμε στο αλλο θεμα..μηπως το δικτυο στις εστιες θελει συγκεκριμενες ρυθμισεις? και οχι αυτοματες?λεω εγω τωρα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Ας πάρουμε σα δεδομένο το πως η κάρτα μας αναγνωρίζεται και το καλώδιο είναι συνδεδμένο. Τότε, όταν θέλουμε να συνδεθούμε στο ίντερνετ με έναν υπολογιστή (είτε windows είτε linux), σε γενικές γραμμές πρέπει να κοιτάμε αν έχουμε τα εξής 3 πράγματα: 1) Διέυθυνση IP της κάρτας δικτύου. Πρέπει να είναι μέσα στο εύρος του δικτύου που πάμε να συνδεθούμε. H IP βάζει την κάρτα δικτύου μας στο παιχνίδι. Για να μπορέσει να συνομιλήσει με τις υπόλοιπες κάρτες δικτύου του κόσμου πρέπει να έχει μια διεύθυνση. Αλλιώς όλα τα άλλα είναι Μπορείς να τρέξεις την εντολή ifconfig σε τερματικό και να δεις τι αποτελέσματα σου δίνει. Για παράδειγμα: enp2s0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 inet 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255 inet6 fe80::96de:80ff:fe7d:55ee prefixlen 64 scopeid 0x20<link> ether 94:de:80:7d:55:ee txqueuelen 1000 (Ethernet) RX packets 1659175 bytes 2109222572 (1.9 GiB) RX errors 0 dropped 2 overruns 0 frame 0 TX packets 1219680 bytes 502240910 (478.9 MiB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 Αν το έχεις πηγαίνεις στο επόμενο. 2) Gateway. Πρέπει να ξέρει ο υπολογιστής από που να πάρει "ίντερνετ" (το λέω χοντρικά). Τρέχουμε σε τερματικό την εντολή route και βλέπουμε αν υπάρχει μια default διαδρομή μέσα από την οποία θα "έρχεται" το ίντερνετ. Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface default 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 enp2s0 192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 enp2s0 Αν το έχεις πηγαίνεις στο επόμενο. 3) DNS server. Όταν πληκτρολογούμε www.google.gr ο browser δεν ξέρει που να συνδεθεί. Καταλαβαίνει μόνο διευθύνσεις IP (σαν και αυτή που έχει η κάρτα μας). Κατ' επέκταση ο υπολογιστής αναζητά έναν DNS server, ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά. Έχει κάποιους πίνακες που αντιστιχίζει τις διευθύνσεις (URL) σε διευθύνσεις IP. Τρέχεις από τερματικό την εντολή cat /etc/resolv.conf και βλέπεις αν έχει δηλωθεί κάποιος τέτοιος server. Για παράδειγμα: # Generated by NetworkManager nameserver 127.0.0.1 Χρησιμοποίησα εντολές τερματικού γιατί λένε πάντα την ωμή αλήθεια και δεν υπάρχει διανομή στην οποία να μη δουλεύουν. Και τέλος για να δούμε αν υπάχει επικοινωνία και μέχρι που, χρησιμοποιούμε την εντολή ping ping 192.168.1.1 ping 8.8.8.8 ping www.google.gr ping www.insomnia.gr Αν το ping δουλεψει τότε πάμε σε θέμα προβλήματος λογισμικού. Πολλές φορές μου έχει τύχει να δουλέυει το ping 8.8.8.8 ενώ το ping www.google.gr όχι. Αυτό δηλώνει πρόβλημα στον dns server. Ενώ δηλαδή υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ ο browser εμφανίζεται σαν να μην έχει. Κοιτώντας αυτά τα απλά 3 πράγματα μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν έχεις ίντερνετ και πως θα το φτιάξεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 ωραια ολα αυτα αλλα ολες οι διανομες ξεκινανε με dhcp και 99,999999% των περιπτωσεων των δικτυων δουλευουν κανονικα.(εφοσον δεν υπαρχει προβλημα hardware) και ξαναλεω μηπως το δικτυο στις εστιες εχει καρφωτες ρυθμισεις..??? καλο ειναι να παει στα windows στις ιδιοτητες του δικτυου να δει εκει τι γινεται.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Οκ, έστω πως το δίκτυο δεν έχει dhcp και πρέπει να δηλώσεις χειροκίνητα διευθύνσεις IP. Και αφου δεν υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει κάποια IP αυτόματα, πως γίνεται και εμφανίζεται συνδεδεμένος;;; Σχετικός είναι με τους υπολογιστές, θα ήξερε πως χρειάζεται κάποιες ρυθμίσεις χειροκίνητα και θα ρωτούσε πως να τις βάλει. Ωστόσο πρέπει να το ψάξει και να μας ενημερώσει. Το να προσποιούμαστε την πυθία δεν βγάζει πουθενά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilis.a Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Ας πάρουμε σα δεδομένο το πως η κάρτα μας αναγνωρίζεται και το καλώδιο είναι συνδεδμένο. Τότε, όταν θέλουμε να συνδεθούμε στο ίντερνετ με έναν υπολογιστή (είτε windows είτε linux), σε γενικές γραμμές πρέπει να κοιτάμε αν έχουμε τα εξής 3 πράγματα: 1) Διέυθυνση IP της κάρτας δικτύου. Πρέπει να είναι μέσα στο εύρος του δικτύου που πάμε να συνδεθούμε. H IP βάζει την κάρτα δικτύου μας στο παιχνίδι. Για να μπορέσει να συνομιλήσει με τις υπόλοιπες κάρτες δικτύου του κόσμου πρέπει να έχει μια διεύθυνση. Αλλιώς όλα τα άλλα είναι Μπορείς να τρέξεις την εντολή ifconfig σε τερματικό και να δεις τι αποτελέσματα σου δίνει. Για παράδειγμα: enp2s0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 inet 192.168.1.2 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255 inet6 fe80::96de:80ff:fe7d:55ee prefixlen 64 scopeid 0x20<link> ether 94:de:80:7d:55:ee txqueuelen 1000 (Ethernet) RX packets 1659175 bytes 2109222572 (1.9 GiB) RX errors 0 dropped 2 overruns 0 frame 0 TX packets 1219680 bytes 502240910 (478.9 MiB) TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 Αν το έχεις πηγαίνεις στο επόμενο. 2) Gateway. Πρέπει να ξέρει ο υπολογιστής από που να πάρει "ίντερνετ" (το λέω χοντρικά). Τρέχουμε σε τερματικό την εντολή route και βλέπουμε αν υπάρχει μια default διαδρομή μέσα από την οποία θα "έρχεται" το ίντερνετ. Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface default 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 enp2s0 192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 enp2s0 Αν το έχεις πηγαίνεις στο επόμενο. 3) DNS server. Όταν πληκτρολογούμε www.google.gr ο browser δεν ξέρει που να συνδεθεί. Καταλαβαίνει μόνο διευθύνσεις IP (σαν και αυτή που έχει η κάρτα μας). Κατ' επέκταση ο υπολογιστής αναζητά έναν DNS server, ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά. Έχει κάποιους πίνακες που αντιστιχίζει τις διευθύνσεις (URL) σε διευθύνσεις IP. Τρέχεις από τερματικό την εντολή cat /etc/resolv.conf και βλέπεις αν έχει δηλωθεί κάποιος τέτοιος server. Για παράδειγμα: # Generated by NetworkManager nameserver 127.0.0.1 Χρησιμοποίησα εντολές τερματικού γιατί λένε πάντα την ωμή αλήθεια και δεν υπάρχει διανομή στην οποία να μη δουλεύουν. Και τέλος για να δούμε αν υπάχει επικοινωνία και μέχρι που, χρησιμοποιούμε την εντολή ping ping 192.168.1.1 ping 8.8.8.8 ping www.google.gr ping www.insomnia.gr Αν το ping δουλεψει τότε πάμε σε θέμα προβλήματος λογισμικού. Πολλές φορές μου έχει τύχει να δουλέυει το ping 8.8.8.8 ενώ το ping www.google.gr όχι. Αυτό δηλώνει πρόβλημα στον dns server. Ενώ δηλαδή υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ ο browser εμφανίζεται σαν να μην έχει. Κοιτώντας αυτά τα απλά 3 πράγματα μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν έχεις ίντερνετ και πως θα το φτιάξεις. Παρακάτω σου έχω τα αποτελέσματα απο την διαδικασία που ακολούθησα. Αν σου λένε κάτι αυτές οι πληροφορίες, ενημέρωσέ με. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Η τελευταία εντολή που έδωσες είναι λάθος θέλει ένα κενό μετά το cat. Για αυτό σου βγάζει σφάλμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilis.a Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Η τελευταία εντολή που έδωσες είναι λάθος θέλει ένα κενό μετά το cat. Για αυτό σου βγάζει σφάλμα. Όντος!! Το διόρθωσα και μου εμφάνισε το εξής (βλέπε το printScreen παρακάτω). Πάντος, το Ping ανταποκρίθηκε μόνο στο 192,168,1,1 στα υπόλοιπα όχι. Τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 απο το resolv.conf σβησε τις 2 πρωτες γραμμες..κρατα μονο αυτην με το 192.168.1.1 και δοκιμασε στο φορητο με το λινουξ που εχω μονο το nameserver 192.168.1.1 εχει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δε χρειάζεται να σβήσεις τις γραμμές από το resolv.conf Αυτά είναι οι nameservers της google και συνήθως δουλεύουν όταν κάτι άλλο δε δουλεύει καλά (π.χ. dns server κάποιου modem-router). Ωστόσο αφού έχεις επικοινωνία μέχρι το router (192.168.1.1) μάλλον πρέπει να κοιτάξεις στο router τι γίνεται. Υπάρχει κάποιος διαχειριστής να ρωτήσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 το router παιρνει τους nameservers του παροχου..οποτε οταν παιζεις με dhcp ή και οχι μονο βαζοντας σαν nameserver το ip του router στην ουσια ειναι σαν να χρησιμοποιεις τους nameservers του παροχου... και δουλευει παντα. Αν δεν δουλευει τοτε κατι φταιει στο ρουτερ... τα nameservers της γοογλε ειναι περιττα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilis.a Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δε χρειάζεται να σβήσεις τις γραμμές από το resolv.conf Αυτά είναι οι nameservers της google και συνήθως δουλεύουν όταν κάτι άλλο δε δουλεύει καλά (π.χ. dns server κάποιου modem-router). Ωστόσο αφού έχεις επικοινωνία μέχρι το router (192.168.1.1) μάλλον πρέπει να κοιτάξεις στο router τι γίνεται. Υπάρχει κάποιος διαχειριστής να ρωτήσεις; Ναι, υπάρχει το κέντρο διασύνδεσης μέσα στον χώρο του ΤΕΙ και λογικά εκείνοι θα ξέρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 πρώτη μου κίνηση σε οτιδήποτε είναι να βάλω τους dns της google πάντα προβλήματα είχα με του οτε και τα ίδια έχω δει και σε forthnet 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Κι εγώ χρησιμοποιώ αυτούς της google, αν και τρέχω και τοπικά έναν, για γρηγορότερη απόκριση στις σελίδες. Μόνο περιττοί δεν είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2014 πρώτη μου κίνηση σε οτιδήποτε είναι να βάλω τους dns της google πάντα προβλήματα είχα με του οτε και τα ίδια έχω δει και σε forthnet εχω φορθνετ εδω και αιωνες..και ποτε δεν ειχα προβλημα απο την αλλη αυτο που λετε ειναι οτι προτιματε τους dns της google που βρισκονται καπου στην αμερικη απο του παροχου που ειναι σαφως πιο κοντα... σιγουρα δεν το κανετε για την ταχυτητα γιατι αυτη εκ των πραγματων δεν πρεπει (και δεν ειναι) να ειναι γρηγοροτερη με τους dns της γοογλε. Καντε απλα ping στον dns του παροχου και το ιδιο στης γοογλε... σε μενα στου παροχου η αποκριση ειναι ~20ms και της γοογλε ~60ms.Tρεις φορες πανω δηλ... Γοογλαρετε το...ολοι λενε οτι ΜΟΝΟ αν εισαι κατοικος αμερικης θα χε νοημα κατι τετοιο..να βαλετε δηλ dns της γοογλε..αλλιως δεν εχει νοημα..κερδος. Διαβαστε εδω και εδω. Eπισης υπαρχει ενα προγραμματακι ονοματι namebench που τεσταρει dns servers...τσεκαρα τους 2 προαναφερθεντες με τα προφανη αποτελεσματα (του παροχου πιο γρηγορος)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα