Προς το περιεχόμενο

αδυναμία dual boot

torq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν και το έχω κάνει παλαιότερα, αυτή τη φορά δε τα κατάφερα.

έχω βάλει κανονικά τα win 7.

πάω να βάλω το mint xfce μέσω usb και ενώ όλα δείχνουν ότι έγιναν οk κάνω restart και με βάζει κατευθείαν στα win.

δε μου εμφανίζει να επιλέξω λειτουργικό.

τι διάολο έγινε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδη εισαι πολυ συγκεκριμενος ..πες μας και ποσους δισκους / paritions εχεις και που εκανες την εγκατασταση και που δηλωσες να εγκατασταθει το grub ...

τελικά λύθηκε το θέμα.

δε κατάλαβα τι είχα κάνει.

έκανα πάλι εγκατάσταση το mint και όλα καλά.

ενα δίσκο είχα

προφανώς κάτι στην επιλογή των partitions

Έχω και γω το ίδιο πρόβλημα με Ubuntu 13.10

Εκάνα εγκατάσταση σε HDD 750gb και έβαλα:

swap 2gb

ext4 w/ journal 748gb "/"

Τελειώνει η εγκατάσταη χωρίς errors, και βγαίνει μήνυμα ότι θα γίνει restart, μόλις κλείνει το PC βγάζω το usb flash και μόλις άνοιξε πάλι μπήκε στα windows. Απ τον windows explorer δε φαίνεται ο HDD με το Ubuntu. Τι κάνω? Επανεγκατάσταση?

υποθετω οτι τα windows ειναι σε διαφορετικο δισκο απο το λινουξ?

τοτε δηλωσες κατα την εγκατασταση του λινουξ να μπει ο grub (ο loader με λιγα λογια) στον δισκο του λινουξ

Στο bios ομως ειναι δηλωμενος ο δισκος των windows να μπουταρει οποτε ο grub δεν παιζει μπαλα ποτε.

Ετσι για την ιστορια για δηλωσε τον δισκο του λινουξ στο bios για μπουταρισμα ....αν ξεκινησει ολα αυτα που γραφω ειναι σωστα.

Και θελει καποιες επεμβασεις στις ρυθμισεις του grub για να βλεπει και τα windows -αν δεν τις εχει κανει ηδη η εγκατασταση-.

Απλα σκεψου το ενδεχομενο να χεις δηλωμενο τον δισκο του λινουξ πρωτο στην σειρα μπουταρισματος...

YΓ : σωστα δεν φαινεται ο δισκος του λινουξ απο τον windows explorer..μιας και το filesystem (ext4) δεν υποστηριζεται απο τα windows...αν πας στην διαχειρηση δισκων θα τον δεις κανονικα ....

από το να κάθομαι να ψάχνω τι φταίει έκανα πάλι εγκατάσταση και μου δούλεψε.

τώρα τι είχε γίνει δε κατάλαβα. τα ίδια πράγματα έκανα και τη 2η φορά.

όχι ότι έχω την τρελή εμπειρία αλλά έχω κάνει 2, 3 φορές εγκατάσταση dual boot και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

από τα windows δε θα δεις τον σκληρό. δεν είναι ntfs και δεν το βλέπει. λογικό αυτό.

υποθετω οτι τα windows ειναι σε διαφορετικο δισκο απο το λινουξ? ναι

τοτε δηλωσες κατα την εγκατασταση του λινουξ να μπει ο grub (ο loader με λιγα λογια) στον δισκο του λινουξ σωστα

Στο bios ομως ειναι δηλωμενος ο δισκος των windows να μπουταρει οποτε ο grub δεν παιζει μπαλα ποτε. σωστα

Ετσι για την ιστορια για δηλωσε τον δισκο του λινουξ στο bios για μπουταρισμα ....αν ξεκινησει ολα αυτα που γραφω ειναι σωστα.

Και θελει καποιες επεμβασεις στις ρυθμισεις του grub για να βλεπει και τα windows -αν δεν τις εχει κανει ηδη η εγκατασταση-.

Απλα σκεψου το ενδεχομενο να χεις δηλωμενο τον δισκο του λινουξ πρωτο στην σειρα μπουταρισματος... Οταν bootαρω απ τον HDD με το linux απλα μπαίνει στα windows

YΓ : σωστα δεν φαινεται ο δισκος του λινουξ απο τον windows explorer..μιας και το filesystem (ext4) δεν υποστηριζεται απο τα windows...αν πας στην διαχειρηση δισκων θα τον δεις κανονικα ....

από το να κάθομαι να ψάχνω τι φταίει έκανα πάλι εγκατάσταση και μου δούλεψε.

τώρα τι είχε γίνει δε κατάλαβα. τα ίδια πράγματα έκανα και τη 2η φορά.

όχι ότι έχω την τρελή εμπειρία αλλά έχω κάνει 2, 3 φορές εγκατάσταση dual boot και ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

από τα windows δε θα δεις τον σκληρό. δεν είναι ntfs και δεν το βλέπει. λογικό αυτό.

Ναι το ξερω οτι ο δισκος με το ubuntu δε πρεπει να φαινεται στον windows explorer, για να δειξω οτι (μαλλον) πετυχε η εγκατασταση.

Λοιπόν, έκανα επανεγκατάσταση, αλλά πάλι δεν έχω την επιλογή για το OS

Πιο συγκεκριμένα,

αν bootάρω στον ssd -> windows 8.1

αν bootάρω στον hdd -> μια - αναβοσβήνει πάνω αριστερά στην οθόνη

αλλά, πλέον εχώ στο bios μια επιλογή στη bootlist που ονομάζεται ubuntu και αν θέλω να μπω στο ubuntu χρησιμοποιώ αυτή.

Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να έχω τη δυνατότητα να επιλέξω OS χωρίς να χρειάζεται να μπαίνω στο bios?

παιζει μαλακια με το EFI φανταζομαι..το ubuntu το υποστηριζει για αυτο στο βγαζει και στο bios...

τωρα τι να κανεις..δεν μπορω να φανταστω τι εχει παιχτει ακριβως με τους loaders..που εχει μπει ο καθενας...αν βλεπαμε μια λιστα απο τα partitions...

Λιστά από πού? Είμαι 90% σίγουρος ότι είναι έτσι:

SSD 64gb = ~300mb που κρατάνε τα windows κατά την εγκατάσταση και τα υπόλοιπα gb είναι ως C

1TB HDD = 1 partion του 1TB για προγράμματα/downloads/μουσική κτλπ

750gb HDD = 2 partions 2gb για swapper και 748gb για "/"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...