Προς το περιεχόμενο

adsl modem-router για forthnet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας.. τον τελευταιο μηνα ειμαι Full αποσυνδεσεις.. η γραμμη δεν σταθεροποιει πουθενα μια στα 11 μια στα 1.2 μια 400kbps ειναι ενα χαος και καθε λιγα λεπτα αποσυνδεσεις.

μου φαινεται οτι πρεπει να την εχει ακουσει το Modemaki.

ηρθανε 2 φορες τεχνικοι ο ενας μετρησε απ εξω απο το σπιτι και μου ειπε για errors οτι  εχω παρα πολλα σε μικρο διαστημα το δωσαμε βλαβη στον οτε σε 4 ημερες μου στειλανε μηνυμα οτι διορθωθηκε. ητανε 2 μερες UP στα 11mbps και τωρα ξανα dc Ολη την ωρα.

Uptime: 0 days, 0:05:31 spacer.gif DSL Type: G.992.5 annex A spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 569 / 859 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 16,0 / 37,5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 7,0 / 14,5 spacer.gif Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 24 / 0 spacer.gif Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0 spacer.gif Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Link (Remote): 0 spacer.gif Error Seconds (Local/Remote): 2 / 0 spacer.gif FEC Errors (Up/Down): 4.294.967.286 / 180 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 4.294.967.286 / 2 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 53 / 2

τα errors αυτα ειναι τπτ μπροστα σε αυτα που βλεπω ορισμενες φορες.

τωρα υποτιθετε οτι το εχει ρυθμισει για σταθεροποιηση αλλα και ελευθερο που δοκιμασε πανω απο 2mbps δεν ειδα.

προσωπικα εμενα μου μυριζει Modem. εσεις τι λετε?

καλως δεχτηκα την Pstn πισω. :P

Δημοσ.

χωρις να ειμαι και ο καταλληλοτερος για να απαντησω νομιζω οτι εχεις μεγαλο attenuation και συγχρονιζεις υπερβολικα υψηλα. προσφατα ειχα παρομοιο προβλημα με 26 at. και 16 mbps. Αμετρητα errors και αποσυνδεσεις. Τωρα συγχρονιζω μεν ποιο χαμηλα αλλα εχω uptime 20 μερες! Και οι σελιδες φορτωνουν πολυ γρηγοροτερα! Το downloading ωστοσο ειναι αρκετα πιο αργο :(

Δημοσ.

λεω να παρω αυτο

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/adsl-modem-router/Netgear-DGN2200-100PES-Wireless-Modem-Router-N-300Mbps-Annex-A-DGN2200-100PES.htm

ειχε κανεις προβληματα με αποσυνδεσεις η αλλα θεματα με το συγκεκριμενο σε forthnet?

μια χαρα θα παιξει σε forthnet αλλα αμα δεν ειναι το ρουτερ τοτε κατα καποιο τροπο θα δωσεις τζαμπα λεφτα.εκτος αν θες να παρεις κατι καλυτερο απο το υπαρχον.υπαρχει και η λυση του draytek vigor 2760.ειναι ακριβο αλλα ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση.

καλησπερα σας.. τον τελευταιο μηνα ειμαι Full αποσυνδεσεις.. η γραμμη δεν σταθεροποιει πουθενα μια στα 11 μια στα 1.2 μια 400kbps ειναι ενα χαος και καθε λιγα λεπτα αποσυνδεσεις.

μου φαινεται οτι πρεπει να την εχει ακουσει το Modemaki.

ηρθανε 2 φορες τεχνικοι ο ενας μετρησε απ εξω απο το σπιτι και μου ειπε για errors οτι  εχω παρα πολλα σε μικρο διαστημα το δωσαμε βλαβη στον οτε σε 4 ημερες μου στειλανε μηνυμα οτι διορθωθηκε. ητανε 2 μερες UP στα 11mbps και τωρα ξανα dc Ολη την ωρα.

Uptime: 0 days, 0:05:31 spacer.gif DSL Type: G.992.5 annex A spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 569 / 859 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 16,0 / 37,5 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 7,0 / 14,5 spacer.gif Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 24 / 0 spacer.gif Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0 spacer.gif Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Link (Remote): 0 spacer.gif Error Seconds (Local/Remote): 2 / 0 spacer.gif FEC Errors (Up/Down): 4.294.967.286 / 180 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 4.294.967.286 / 2 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 53 / 2

τα errors αυτα ειναι τπτ μπροστα σε αυτα που βλεπω ορισμενες φορες.

τωρα υποτιθετε οτι το εχει ρυθμισει για σταθεροποιηση αλλα και ελευθερο που δοκιμασε πανω απο 2mbps δεν ειδα.

προσωπικα εμενα μου μυριζει Modem. εσεις τι λετε?

καλως δεχτηκα την Pstn πισω. :P

βλεπω 15 margin στο down>Λογικα ειναι απο το Profile που σου εβαλαν για πιο σταθερα.αλλα και παλι απο 11 επρεπε να σε ριξει στα 6-7 .και σε free επρεπε να εισαι 11 οχι λιγοτερο απο 1..για κανε ξανα Reboot το ρουτερ να δουμε ποσο θα συγχρονισει.αλλα ακομα και με 15 αρι Profile δεν δικαιολογουνται αυτα τα νουμερα συγχρονισμου.επισης μηπως φταιει κατι μεσα στο σπιτι.δοκιμασες να βγαλεις φιλτρα,σπλιττερ κτλ και να αφησεις μονο το ρουτερ σε μια πριζα με κοντο καλωδιο τηλεφωνου?μηπως εχεις συναγερμο χωρις φιλτρο?thomson 585 λογικα εχεις που το θεωρω λιγο δυσκολο να χαλασει αλλα οκ.επισης προληπτικα μπορεις να το κανεις firmware update και μετα ενα Hard reset.firmware update θα βρεις στο site Της forthnet

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954

κανενας φιλος σου δεν εχει να σου δανεισει κανενα να δεις τι παιζει?γιατι αν και με αλλο ρουτερ εχεις τα ιδια τοτε ειτε φταιει η γραμμη εξω απο το σπιτι ή κατι στην καλωδιωση σου.αυτο με τα errors απεξω ισως να υποδηλωνει προβλημα γραμμης.ο οτε το εφτιαξε ομως ή οχι?ή σου εδωσε πχ αλλο ζευγαρι που και αυτο εχει προβλημα?γιατι οκ ο οτε ειπε οτι το εφτιαξε αλλα κανονικα πρεπει να γινει ελεγχος παλι στον κατανεμητη για να δουμε αν υπαρχουν αυτα τα πολλα errors(Μαλλον fec errors).τα 11Mbps για 37 attenuation ειναι παρα πολυ καλα που επαιζες.αλλα οκ και Profile να σου βαλουν θα πρεπε να παιξεις σταθερα στα 7-8 εστω.αν εχεις αλλο ρουτερ κανε δοκιμη.ή αν μπορεις να βρεις κανα δανεικο.αν πιανουν τα χερια σου να δοκιμασεις κατανεμητη τοτε και αυτο κερδιζει για να δεις συμπεριφορα και εκει.η αν πιανουν εστω τα χερια σου να ανοιξεις το κεντρικο πριζακι και να αφησεις μονο τα καλωδια που ερχονται απο τον κατανεμητη(αποσυνδεεις ολα τα αλλα που πηγαινουν στα υπολοιπα πριζακια στο σπιτι) και να κανεις δοκιμη εκει θα ειναι κατι και αυτο.

Δημοσ.

well και το μπριζακι ειχα ανοιξει και σκετο το ρουτερ χωρις καμμια αλλη συσκευη ειχα εδω και 1 μηνα αλλα τπτ..
εχουμε δωσει 2η φορα βλαβη στον οτε και τα εχω ψηλο παρει.

απο 21 γεναρη ειμαι χωρις ιντερνετ.!!!!!

99% ειναι προβλημα απο αυτους δεν παιζει να ειναι απο εμενα. απλα ελεγα να παω σε 1 καλυτερο ρουτερ να εχει και αξιοπρεπες wifi γτ ειναι λιγο Low στο 585 v7..  χθες επαιζα στα 8Mbps με  dc ανα 1 ωρα..
τωρα με ριξανε παλι στα 1 δεν μπορω να καταλαβω τι ενεργειες  κανουν.

παντως ειμαι η του υψους η του βαθους και με πολλα dc.

περιμενω απο δευτερα ενημερωση.

Δημοσ.

well και το μπριζακι ειχα ανοιξει και σκετο το ρουτερ χωρις καμμια αλλη συσκευη ειχα εδω και 1 μηνα αλλα τπτ..

εχουμε δωσει 2η φορα βλαβη στον οτε και τα εχω ψηλο παρει.

απο 21 γεναρη ειμαι χωρις ιντερνετ.!!!!!

99% ειναι προβλημα απο αυτους δεν παιζει να ειναι απο εμενα. απλα ελεγα να παω σε 1 καλυτερο ρουτερ να εχει και αξιοπρεπες wifi γτ ειναι λιγο Low στο 585 v7..  χθες επαιζα στα 8Mbps με  dc ανα 1 ωρα..

τωρα με ριξανε παλι στα 1 δεν μπορω να καταλαβω τι ενεργειες  κανουν.

παντως ειμαι η του υψους η του βαθους και με πολλα dc.

περιμενω απο δευτερα ενημερωση.

δεν σε ριχνει η Forthnet.Η forthnet σου εχει βαλει 15αρι Profile απλα η γραμμη σου κανει παραξενα.οταν συγχρονισει στο 1mbit τοτε παιζεις πιο σταθερα.οταν παει 8 τοτε σου κανει dc.για καλυτερο ρουτερ αναλογα τα λεφτα.

απο draytek που ειναι και vdsl ready αλλαπαμε σε 150 ευρω μεχρι πιο φτηνα σε Netgear dgn2200 Που ειναι κοντα στα 70 και μετα πιο κατω σε dlink που ειναι απο 40 μεχρι 60 περιπου.σε πιο φτηνο παμε σε tp link.

Δημοσ.

δεν σε ριχνει η Forthnet.Η forthnet σου εχει βαλει 15αρι Profile απλα η γραμμη σου κανει παραξενα.οταν συγχρονισει στο 1mbit τοτε παιζεις πιο σταθερα.οταν παει 8 τοτε σου κανει dc.για καλυτερο ρουτερ αναλογα τα λεφτα.

απο draytek που ειναι και vdsl ready αλλαπαμε σε 150 ευρω μεχρι πιο φτηνα σε Netgear dgn2200 Που ειναι κοντα στα 70 και μετα πιο κατω σε dlink που ειναι απο 40 μεχρι 60 περιπου.σε πιο φτηνο παμε σε tp link.

το θεμα ειναι το dgn2200 Υποστηριζει iftn? infeneon?

μου ειπανε οτι αυτο εδω υποστηριζει TP-Link TD-W8970 Gigabit PSTN

Δημοσ.

το θεμα ειναι το dgn2200 Υποστηριζει iftn? infeneon?

μου ειπανε οτι αυτο εδω υποστηριζει TP-Link TD-W8970 Gigabit PSTN

θεωρητικα ολα τα ρουτερ υποστηριζουν τα παντα και ολα τα ρουτερ παιζουν σε ολους τους Isp παγκοσμιως ειδικα αμα καποιος εχει κανει και τα τελευταια firmware update.απο εκει και περα ποτε κανεις δεν μπορει να σου πει οτι δεν θα δεις καποια ασυμβατοτητα ειτε τωρα ειτε στο μελλον.αλλα netgear σιγουρα εχουν πολλα ατομα με forthnet.και τo huawei οταν το εδινε η forthnet ειχε καποια θεματα με κατι broadcom Καρτες αλλα με firmware ολα οκ.κοινως U never know ακομα καιγια τα ιδια ρουτερ που δινουν οι παροχοι.τωρα πχ οι μισοι δινουν zte που και ασυμβατοτητα να μην εχουν παλι ειναι για πεταμα αυτα τα ρουτερ.γενικοτερα σε καλες εταιρειες που εχουν και support και καλο after sales βρισκεις ακρη .μεχρι και το ρουτερ μπορει να σου αλλαξουν.αν τωρα ο αλλος αγοραζει ρουτερ των 5 ευρω απο το ebay που δεν γραφει καν μαρκα πανω καταλαβαινεις.την netgear παντως προσωπικα την βαζω πιο πανω απο την Tp link και θα την προτιμουσα απο την Tp link>η tp link απλα ειναι πιο φτηνη .δηλαδη στα ιδια χαρακτηριστικα μπορει να κανει 100 ευρω το netgear και 50 το tp link.iftn=infineon=siemens στην συγκεκριμενη περιπτωση.

κατα τα αλλα αν μια γραμμη εχει προβλημα οτι ρουτερ και να βαλεις θα εχεις θεματα.απο τα πιο σταθερα παντως ρουτερ που ειναι σκυλια και δεν κανουν ευκολα αποσυνδεσεις ακομα και σε χαλια γραμμες ειναι τα Thomson.πλεον Technicolor και πιο παλια speedtouch.αλλα αν εχεις μια γραμμη απο τα 8 να πηγαινει στα ενα και μετα στα 8 παλι τοτε οτι ρουτερ και να βαλεις πανω θα υπαρχουν θεματα.εκτος αν αυτα τα σκαμπανεβασματα ειναι κολληματα του ρουτερ που το θεωρω δυσκολο.ειδικα στην περιπτωση σου που εισαι ηδη με thomson και συνεχιζεις να εχεις αποσυνδεσεις ναι δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο παρα υπομονη να φτιαχτει η βλαβη.το νεο ρουτερ απλα θα σου λυσει το προβλημα του wifi οχι των αποσυνδεσεων(εξαιρουνται περιπτωσεις που το thomson εχει προβλημα οπως ειπα).

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

μια χαρα ρουτερακι ειναι αν θες νορμαλ χρηση.αν πας σε αλλο δεν σημαινει οτι θα συγχρονισει πιο ψηλα.να εχει πχ καλυτερο wireless και αλλα πραγματα πανω οπως bandwidth management ναι αλλα οτι θα εχεις γρηγοροτερο ιντερνετ δυσκολο.ενα ρουτερ δεν σημαινει οτι ειναι καλο επειδη συγχρονιζει ψηλα.οποτε μπορει να παρεις και adsl router με 160 ευρω και να συγχρονισεει και λιγοτερο.αν τωρα θες να πας σε κατι για vdsl ή σε κατι με πιο πολλα πραγματα ναι υπαρχουν πολλες λυσεις απο 60-70 μεχρι 150+

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...