Προς το περιεχόμενο

Microsoft: Σκέψεις για δωρεάν έκδοση των Windows 8.x

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σας δίνανε γάιδαρο και τον κοιτάζατε στα δόντια...

- Arm support
- Ελαφρύτερο OS.

- Ενσωματωμένο anti-virus. Γενικότερα ασφαλέστερο λειτουργικό, χωρίς πρόσθετα προγράμματα ασφαλείας.
- Καλύτερη διαχείριση μνήμης.
- Live sync διάφορων ρυθμίσεων/προτιμήσεων σας μεταξύ win8 oses, εφόσον συνδέσετε το microsoft e-mail σας.
- Ευκολότερο (offline) sync δικτυακών (LAN) σας φακέλων.
- To λειτουργικό τρέχει πιο ομαλά (smoothly/σκάει σπανιότερα).

- Reset & Refresh
- περιεκτικότερος task manager.

- Ειδοποιήσεις στην Lock screen

Τώρα εσάς σας πείραξε αν θέλετε 2 κλικ ή 3 για να απενεργοποιήσετε το pc ή αν δεν υπάρχει η έναρξη. Ποιος είναι αυτός που το 2014 δεν πατάει το πλήκτρο start/command, γράφει τα πρώτα 2-3 γράμματα της εφαρμογής που θέλει να τρέξει και πατάει enter; Ποιος είναι αυτός που κάθετε και ψάχνει με το ποντίκι που στο διάολο είναι το shortcut; Ο Άσχετος; Συγνώμη αυτός πως έμαθε να χρησιμοποιεί τα Mobile Oses, αφού τόσα χρόνια χρησιμοποιούσε win xp; Τα GNOME shell/UNITY shell δεν έχουν κάτι αντίστοιχο με το metro; Δεν μπαίνουν κι εκεί "παράθυρα" μπροστά από το desktop με μια search bar και τα apps/files από κάτω/δίπλα; Τι στο θεό έκανε διαφορετικό η Ms; A, ναι. Έβαλε και full screen apps, με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να τρέχουν σε arm επεξεργαστές, για να σπρώξει την πλατφόρμα της σε mobile hardware. Λες και μας ανάγκασε κανείς να παίζουμε flappy bird στο pc (όχι ότι είναι κι άσχημο). Ο compiz του linux δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια setting για να τρέχουν events όταν πας το ποντίκι στις γωνίες/άκρες της οθόνης; Ο launcher του unity πως εμφανίζεται; Στο gnome shell πώς βγάζεις τον launcher; Για τον θεό σταματήστε το άσκοπο flame.

ΥΓ: Τα win8 τα έβαλα για να τα δω και τα κράτησα. Τα (οποιαδήποτε) win τα ανοίγω μόνο για gaming. Χρησιμοποιώ ubuntu εδώ και 4 χρόνια, λόγω apt και της δύναμης της κονσόλας.
ΥΓ2: Πράγμα που θα πρέπει να ζητάτε από την MS είναι να δώσει αποθετήρια στους desktop developers για να έχεις one-click update το σύστημα. Ότι κάνει δηλαδή με τα store/metro apps.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δεν τα είδα εγώ. Οι συνάδελφοί μου κυρίως και μου άνοιξαν λίγο το μάτι. Αλήθεια είναι όσα γράφω. Πιθανόν η έκπληξή σου να οφείλεται στο ότι βλέπω τα Win 8 σαν σύστημα για δουλειά (πρωτίστως) και όχι σαν απλό λειτουργικό. Κοίτα, όμως. Τόσο η Apple (είμαι "γαύρος" όχι απλά οπαδός) αλλά και Linux συστήματα αυτό που δίνουν στο χρήστη είναι ένα interface (δεν ξέρω τώρα "πώς το λέτε στο Ελλάντα αυτό") το οποίο να μπορεί να παραμετροποιήσει ανάλογα με τη χρήση, το μέσο, την διαδικασία (process) το είδος δουλειάς κλπ. Εξακολουθώ να πιστεύω - και δεν ξέρω αν σε έχω πείσει - ότι το λειτουργικό έχει πάψει να είναι πάνω στην κάθε συσκευή. Είναι ας πούμε distrunuted, στο cloud ένα πράμα. Κάθε χρήστης χρησιμοποιεί αυτό που θέλει με στόχο πάντα να ικανοποιείται η ανάγκη και τα "θέλω" του στο μέγιστο δυνατό. Μόνο τότε παραμένει πελάτης και μόνο τότε η εταιρεία βγάζει λεφτά. Ελπίζω να σου απάντησα. Μιχάλης.

διεπαφή λεγεται (το interface)

Αφου ειναι τοσο καλα και χρησιμα και σουπερ γιατι τα δινουν δωρεαν ?

Σωστα. Αφου τα δινει δωρεαν, μαπα ειναι. Δεν χρειαζεται καν review νομιζω, απλα κοιτας την τιμη ενος προιοντος και καταλαβενεις αν ειναι καλο. Αλλωστε τα 7αρια που μαμανε ειναι πιο ακριβα απτα 8....oh wait...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...