Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, να πω ότι όντως το να έχεις απαίτηση για 100% ασφάλεια στην online επικοινωνία στις μέρες μας δεν είναι και τόσο εύκολα υλοποιήσιμο, ούτε το προσφέρουν ελαφρά τη καρδία οι developers (γιατί ίσως να έχουν κάποιο κέρδος). Οπότε όσοι ψάχνουν το απόλυτα ασφαλές μέσο, θα συμφωνήσω με το φίλο παραπάνω ότι είναι το στόμα σου.

Προσωπικά, δε χρησιμοποιώ την εφαρμογή ούτε κανενός τέτοιου είδους εφαρμογή (ασφαλές IM και καλά). Εν γνώση μου. Απλά δεν το επιθυμώ.

Αλλά στην πηγή 2, όπου διάβασα ολόκληρη την ανάρτηση και τα σχόλια, ο δήθεν επικριτής της εφαρμογής περισσότερο μου φαίνεται ότι κάνει προσωπική επίθεση. Τα σημεία που επισημαίνει οι developers τα έχουν σχολιάσει κι αυτός επιμένει και κάνει το χαζό λέγοντας τα ίδια και τα ίδια. Ή δεν μπορεί να καταλάβει τις αιτιολογήσεις των επιλογών που έχουν κάνει οι developers, τις οποίες δίνουν στο blog, ή νομίζει ότι ξέρει κάτι καλύτερα και το έχει ψάξει περισσότερο (που όντως μπορεί να συμβαίνει), αλλά για κάποιο λόγο αποφασίζει να μη συμβάλει στο project, άρα ουσιαστικά δεν τον ενδιαφέρει η ασφάλεια της εφαρμογής.

Το αποτέλεσμα είναι ένα: λέει ότι δεν "ενδιαφέρεται" (== δεν μπορεί) να σπάσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας της εφαρμογής. Άρα ποιό είναι ακριβώς αυτό που τον πειράζει; Το ότι είναι απηρχαιωμένα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται ή ότι δεν έχει ουσιαστικά απόδειξη ότι είναι ανασφαλή;

Πάντως, σημείωση ότι ουδέποτε θα χρησιμοποιούσα τέτοια εφαρμογή, διότι δεν την χρειάζομαι. Αλλά το να είσαι έξω από το χορό και να λες ό,τι θέλεις είναι πιο εύκολο από το να βοηθάς πραγματικά. Αυτό που κάνουν οι developers το θεωρώ απλά να υπερασπίζονται το προϊόν τους (και γιατί όχι άλλωστε), το οποίο μάλιστα πριν ένα-ενάμιση μήνα διόρθωσαν, ώστε να αντιμετωπίσουν λάθος που πράγματι υπήρχε και είχε επισημανθεί από τρίτους (νομίζω υπήρξε και έπαθλο, αλλά δε θυμάμαι). Τεχνικά μάλλον μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι προς εμπιστοσύνη ή όχι η αφαρμογή και κάθε παρόμοια εφαρμογή.

Για εμένα, όχι μόνο σε τέτοιου είδους ανερχόμενους developers (όπως του Telegram) αλλά ούτε και στους "ανεξάρτητους" bloggers (σε εισαγωγικά, διότι ο τρίτος επικριτής ως φαίνεται είναι "ανταγωνιστής" τους στην open source ασφάλεια) πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη για κάτι που θέλουμε να είναι 100% ασφαλές.

Υ.Γ. Μόλις συνειδητοποίησα πόσο πολύ μιλάω/γράφω, σόρρυ :P

• Like 1
Δημοσ.

xtrim πολύ σωστά τα λες και ναι όντως έδωσαν $100.000 USD για ένα bug/exploit. Το διάβασα και γω προχθές στο faq τους κάπου νομίζω.

Δημοσ.

παιδια ασφαλεια στο ιντερνετ εινια λιγο αστειο το θεμα...οποιος θελει ασφαλεια απλα δε χρησιμοποιει νετ...οι ρωσσοι παντως δεν ασχοληθηκαν με κρυπτογραφησεις μετα τα σκανδαλα, απλα ολα τα επισημα και απορητα εγγραφα αποφασισαν να τα γραφουν σε γραφομηχανη (για αλλη μια φορα γαμησαν :devil: )

• Like 2
Δημοσ.

xtrim πολύ σωστά τα λες και ναι όντως έδωσαν $100.000 USD για ένα bug/exploit. Το διάβασα και γω προχθές στο faq τους κάπου νομίζω.

ε άμα το λέει το faq τους τότε έτσι θα είναι :-(

• Like 1
Δημοσ.

Πολλά τα αρνητικά σχόλια σχετικά με την εφαρμογή...

και μόνο που είναι open source εμένα μου αρκεί.

το whatup το έχει η facebook οπότε μακρυά και αγαπημένοι και το viber επίσης κινέζοι!

• Like 1
Δημοσ.

ε άμα το λέει το faq τους τότε έτσι θα είναι :-(

Είπα νομίζω. Μη με κρεμάσεις κιόλας..

Δημοσ.

Επειδη εχω ασχοληθει με τετοια θεματα (κρυπτογραφηση, βιομετρικα συστηματα ασφαλειας, προσωπικα δεδομενα κτλ) αδυνατω να κατανοησω πχ γιατι καποιος να μην χρησιμοποιει το fb,viber,whatsapp για λογους "προστασιας προσωπικων δεδομενων"  δηλαδη τι τοσο αδιανοητο θελει καποιος να "κρυψει" και απο "ποιον" ?

Το αν εσυ στελνεις στην αδερφη σου λογαριασμους τραπεζων Pin το id σου ,passwords κτλ... μεσω οποιουδηποτε δικτυου σιγουρα εισαι αξιος της ηλιθιοτητας αν αυτα πχ ειναι τοσο σημαντικα δεδομενα. Τι μπορει να θελει να κρυψει ο κοσμος καμια φωτο απο το πουλι του κανα βιντεο απο την γκομενα του τετοια θεματα συνηθως... στην ουσια δεδομενα τα οποια δεν ενδιαφερουν κα νε ναν !!! Η nsa και ολες αυτες οι εταιριες δεν ψαχνουν τετοια δεδομενα ουτε καν αν κανονισες να αγορασεις 1κ μαυρο ή να βρεις χαπια ή οτιδηποτε τετοιο θεμα. Το 99.99% ΤΖΑΜΠΑ ΣΚΑΕΙ... Για μενα οτιδηποτε αφορα τα κοινωνικα δικτυα και ισχυει αυτο εξαλου σε περιπτωση παρανομιας η καθε εταιρια πρεπει να δινει αυτουσια τα στοιχεια. Παιδεραστεια,μαυρο χρημα ,φονοι κτλ σοβαρα αδικηματα εχουν εξυχνιαστει απο τετοια δεδομενα. Τωρα αν εσυ εισαι κρατικος λειτουργος και "τα λες" απο το gmail σου..'η απο το δηθεν σουπερ ασφαλες mail της Βολής των Ελληνων ...και τσουπ οταν σκαει το σκανδαλο εισαι εκτεθημενος...καλα να παθεις. Ασφαλες δικτυο ειναι ΜΟΝΟ το δικτυο το οποιο ειναι εκτος πριζας...κοινως ΔΕΝ υφισταται ασφαλες δικτυο παρα μονο πιθανα ασφαλες. Οτι ναναι ο καθενας νομιζει οτι διακινει golf level information... και φοβαται μην του τα δουν και βαζει κωδικους τυπου #G5|]7sdD]4\d|RG} και κρυβει και το πληκτρολογιο μην τυχον εχει μπει κρυφη καμερα... συντομα θα ονομαστει και σαν ψυχολογικο συνδρομο αυτο το πραγμα...και εχει γινει πλεον παγκοσμιο φαινομενο.

Δημοσ.

Επειδη εχω ασχοληθει με τετοια θεματα (κρυπτογραφηση, βιομετρικα συστηματα ασφαλειας, προσωπικα δεδομενα κτλ) αδυνατω να κατανοησω πχ γιατι καποιος να μην χρησιμοποιει το fb,viber,whatsapp για λογους "προστασιας προσωπικων δεδομενων"  δηλαδη τι τοσο αδιανοητο θελει καποιος να "κρυψει" και απο "ποιον" ?

Το αν εσυ στελνεις στην αδερφη σου λογαριασμους τραπεζων Pin το id σου ,passwords κτλ... μεσω οποιουδηποτε δικτυου σιγουρα εισαι αξιος της ηλιθιοτητας αν αυτα πχ ειναι τοσο σημαντικα δεδομενα. Τι μπορει να θελει να κρυψει ο κοσμος καμια φωτο απο το πουλι του κανα βιντεο απο την γκομενα του τετοια θεματα συνηθως... στην ουσια δεδομενα τα οποια δεν ενδιαφερουν κα νε ναν !!! Η nsa και ολες αυτες οι εταιριες δεν ψαχνουν τετοια δεδομενα ουτε καν αν κανονισες να αγορασεις 1κ μαυρο ή να βρεις χαπια ή οτιδηποτε τετοιο θεμα. Το 99.99% ΤΖΑΜΠΑ ΣΚΑΕΙ... Για μενα οτιδηποτε αφορα τα κοινωνικα δικτυα και ισχυει αυτο εξαλου σε περιπτωση παρανομιας η καθε εταιρια πρεπει να δινει αυτουσια τα στοιχεια. Παιδεραστεια,μαυρο χρημα ,φονοι κτλ σοβαρα αδικηματα εχουν εξυχνιαστει απο τετοια δεδομενα. Τωρα αν εσυ εισαι κρατικος λειτουργος και "τα λες" απο το gmail σου..'η απο το δηθεν σουπερ ασφαλες mail της Βολής των Ελληνων ...και τσουπ οταν σκαει το σκανδαλο εισαι εκτεθημενος...καλα να παθεις. Ασφαλες δικτυο ειναι ΜΟΝΟ το δικτυο το οποιο ειναι εκτος πριζας...κοινως ΔΕΝ υφισταται ασφαλες δικτυο παρα μονο πιθανα ασφαλες. Οτι ναναι ο καθενας νομιζει οτι διακινει golf level information... και φοβαται μην του τα δουν και βαζει κωδικους τυπου #G5|]7sdD]4\d|RG} και κρυβει και το πληκτρολογιο μην τυχον εχει μπει κρυφη καμερα... συντομα θα ονομαστει και σαν ψυχολογικο συνδρομο αυτο το πραγμα...και εχει γινει πλεον παγκοσμιο φαινομενο.

Πως γίνεται άτομα που υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις είναι αυτά που δεν είναι ενημερωμένα...

http://gigaom.com/2014/02/27/british-spies-recorded-millions-of-webcam-images-off-yahoo-video-chat-report-claims/

Time to read:

http://www.reddit.com/r/privacy/wiki/index

Δημοσ.

αμαν πιαμε τα προσωπικα στοιχεια . αμα καποιος θελει να πει κατι που πρεπει να μεινει 10000000000% of the record , θα πρεπει να το πει face-to-face ... 

Αντί να πεις και ευχαριστώ σε αυτά τα άτομα που εξαιτίας τους δεν κάνεις ακόμα live feed από την τουαλέτα σου..

Δημοσ.

Νομίζω έχει ξεφύγει η συζήτηση. 

το θέμα είναι ότι είναι πιο ασφαλές από messenger viber και whatsup οπότε happy end

• Moderators
Δημοσ.

Νομίζω έχει ξεφύγει η συζήτηση. 

το θέμα είναι ότι είναι πιο ασφαλές από messenger viber και whatsup οπότε happy end

Μονο που η συγκεκριμενη συγκριση δεν ειναι και η ιδανικοτερη που μπορεις να κανεις.

Το ενα καυχιεται για την κρυπτογραφηση του και την ιδιωτικοτητα που προσφερει, ενω τα αλλα δυο δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα και δεν διαφημιζονται ως τετοια απο τους δημιουργους τους.

Καθε αλλο παρα happy end.

Δημοσ.

Παρόλα αυτά, η ιδέα του αυτοκαταστρεφόμενου μηνύματος είναι πολύ καλή (αν το μήνυμα όντως εξαφανίζεται από κάθε σημείο του ιστού και δεν μπορεί να αποκατασταθεί ποτέ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...