Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν έχω το εξής θέμα,έχω ένα πρόγραμμα το οποίο τρέχει μόνο σε dos και δεν γίνετε να τρέξει από to dos μέσα από τα windows και το καλώδιο είναι usb αλλα το πρόγραμμα βλέπει μονο serial ports (com 1 ,2 ,3 και 4)

υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω να δουλέψει μέσω τις usb στο dos και να την βλέπει σαν serial port?

Επεξ/σία από shadowmann
Δημοσ.

Όχι φίλε μου δεν υπάρχει, και το έχω ψάξει μέχρι εκεί που δεν πάει, γιατί χρειάστηκα στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο.

Υπάρχει λοιπόν ένας driver απο την panasonic, αλλά είναι για storage devices.

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1046069/yes-usb-drivers-dos

υπάρχει και αυτό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

http://www.georgpotthast.de/usb/

Θα ήταν καλύτερο να δοκιμάσεις με μια pci κάρτα που βγάζει σειριακές.

Δημοσ.

το πρόβλημα είναι ότι το πρόγραμμα το χρειάζομαι για το αυτοκίνητο οποτε μονο με laptop μπορώ να κάνω δουλειά

το δεύτερο link το βρήκα και εγώ αλλα δεν κατάλαβα πως ακριβώς θα κάνω την διαδικασία :/

σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες!

Δημοσ.

Αν είναι για μια φορά φίλε μου, θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να βρεις και να δανειστείς ένα παλιό laptop να κάνεις την δουλειά σου.

Η παραπάνω pcmcia και ακριβούτσικη είναι, και θα "ματώσεις" για να παίξει σωστά κάτω απο dos.

Δημοσ.

είναι ένα πρόγραμμα συγκεκριμένα το vds pro το οποιο τρέχει μονο σε dos και όλο αυτό για να αλλάξω την κωδικοποίηση σε έναν εγκέφαλο για να περάσω κάποιες άλλες λειτουργίες.

edit: εκεί θα καταλήξω μου φαίνεται απλά έψαχνα μήπως μπορώ να αποφύγω και την αγορά καινούργιου καλωδίου και την αναζήτηση ενός παλιού laptop

Δημοσ.

tech 2 η φύσα? Ή vag-com?  Αυτός περίπου ο λόγος ήταν και για μένα τότε που ψαχνόμουν, φύσα αυτοκινήτου.

Υπάρχει έκδοση VCDS που τρέχει κάτω απο windows. Και αν μιλάμε για VAG group αμάξι, και είσαι αθήνα, έχω να σου δανείσω VAS5054A με Odis αν θες.

Δημοσ.

vag com είναι και το δουλεύω με vcds απλά η κωδικοποίηση που θέλω να κάνω δεν γίνετε μέσω vcds.

edit: επίσης έχω βρει και αυτό http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm αλλα δεν έχω καταφέρει κάτι.

δεν ξέρω βεβαια αν έχω κάνει και κάτι λάθος :/

edit 2:εσύ αυτό που έχεις το δουλεύεις με vcds η κάποιο άλλο πρόγραμμα?

εγώ στην ουσία θέλω να γράψω στην eeprom και ο μονος τρόπος που βρήκα ήταν με το vds pro ,ίσως να υπάρχει και άλλος τρόπος αλλα δεν τον έχω βρει xD

Δημοσ.

Δεν νομίζω να κάνεις κάτι λάθος, το λινκ που παραθέτεις, δεν φαίνεται να λέει κάτι για dos drivers.

Ένα τελευταίο σενάριο (λίγο τραβηγμένο), είναι να βάλεις το dos σε ένα virtual machine μπας και...

Λογικά δεν θα σου πάρει πολλή ώρα, αν θες το δοκιμάζεις.

http://virtualisedreality.com/2009/08/03/installing-dos-6-22-in-a-vm/

Ποιο αμάξι έχεις φίλε μου? Το πρόγραμμα που θες να περάσεις το έχεις ήδη, ή θα το φτιάξεις "on the fly"?

Δημοσ.

αν και από ότι έχω δει δεν δουλεύει με virtual machine θα το δοκιμάσω μιας και είναι και όλα μαζεμένα στο link που μου έδωσες, δεν έχω να χάσω και τίποτα xD

edit: το αμάξι είναι VW Polo 9N, τι εννοείς το πρόγραμμα που θέλω να περάσω?

Δημοσ.

Εννοώ αυτό που θα περάσεις στην eeprom το έχεις ήδη (και αν ναι, το πήρες απο άλλο αντίστοιχο εγκέφαλο), ή θα "σκαλίσεις" το ήδη υπάρχον?

Δημοσ.

λοιπόν, εγώ άλλαξα έναν εγκέφαλο συγκεκριμένα τις άνεσης για να μπορώ να έχω και remote κλείδωμα κτλ και κάποιες άλλες λειτουργίες.

αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να ενεργοποιήσω την λειτουργία να κλείνουν και να ανοίγουν τα παράθυρα από το remote.

έχω κάποιες τιμές αλλα θα το πάω και λίγο ψάχνοντας γιατί πρέπει να δω και πως είναι κωδικοποιημένος ο καινούργιος εγκέφαλος που έβαλα.

edit: όσο για το link που σου έδωσα πριν το βρήκα από εδώ http://www.seatcupra.net/forums/archive/index.php/t-115352.html προς το τέλος που γράφει ένας για FTDI USB το Serial drivers και λέει ότι τα κατάφερε αλλα δεν μπορώ να καταλάβω πως... :P

Δημοσ.

Λοιπόν αυτό που θες να κάνεις στην ουσία είναι επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου, προκειμένου ο εγκέφαλός σου να "δει" το εγκεφαλάκι που πρόσθεσες.

Χωρίς να πάρεις τις μετρητοίς αυτά που θα σου γράψω (γιατί η εμπειρία μου στα γερμανικά είναι μηδαμινή) , ξέρω (έχω ακούσει) τα εξής:

Ο εγκέφαλος που πρόσθεσες πρέπει να "παντρευτεί" με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σου. Αυτό νομίζω γίνεται σίγουρα με την φύσα που έχω εγώ (VAS 5054A) μιας που είναι η επίσημη φύσα που χρησιμοποιεί το group για τα αυτοκίνητά της.

Εγώ φυσικά ΔΕΝ ξέρω πως να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά μπορώ και να σε παραπέμψω σε μηχανικό στην αθήνα που μπορεί να το κάνει ή άν έχεις εσύ κάποιον που ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά, μπορώ να σου δανείσω όπως είπα πιο πάνω την φύσα και να πας και να σου το κάνει αυτός.

Εγώ μόνος μου να το κάνω χωρίς πριν να μου έχει δείξει κάποιος, δεν θα το επιχειρούσα.

Δημοσ.

ναι κάπως έτσι. ωραία αν μπορείς να μου το δανείσεις να κάνω μια δοκιμη και να μου πεις και ποιον μηχανικό λες.

γιατί έχω κακές εμπειρίες οποτε ότι κάνω το κάνω μονος μου μιας και ασχολούμαι με αυτά και πιάνουν τα χερια μου γιατί πολλά έχω δει και έχω ακούσει από διάφορους.

για να καταλάβεις έπαιρνα σε αντιπροσωπείες εδώ στην ελλάδα τις VW και ρώταγα αν το αυτοκίνητο μου έβγαινε με remote και μου έλεγαν όχι xD

η το καλύτερο ,τους είχα ρωτήσει αν είναι λογικό να μην κλείνει το radio cd όταν τραβάω το κλειδί από την μίζα και μου είπαν ναι δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία...

και τελικά ήταν απλά μια καμένη ασφάλεια που την βρήκα τώρα γιατί δεν ξεκλείδωναν οι πόρτες όταν τράβαγα το κλειδί όπως θα έπρεπε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...