Προς το περιεχόμενο

Φτηνό DSL. Μπορούμε???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, πήγα και εγώ να ακολουθήσω την περιπέτεια μου με το DSL. Το σκεπτικό μου ήταν απλό :!: . Ενεργοποίηση της γραμμής (82 Eu) + πάγιο κάθε μήνα (30 Ευ) + το ΔΙΚΟ μου MODEM DSL – PSTN (60-70 Eu) + Tellas (35 Eu). Σύνολο δηλαδή γύρω στα 220 Ευρώ σε πρώτη φάση. Υπάρχουν πολλοί που θα πουν ότι ο ΟΤΕ δίνει αναγκαστικά τα δικά του MODEM + τα κερατιάτικα της εγκατάστασης, αλλά ρώτησα στα γραφεία του και μου είπαν ότι αν θες παίρνεις το δικό σου εξοπλισμό με το ανάλογο ρίσκο φυσικά. Το θέμα είναι ότι κάποιο παλικάρι κατάφερε να το κάνει αυτό και συγκεκριμένα στη πόλη μου, το Ηράκλειο.

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=357938

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω, είναι αν κάποιος άλλος από εσάς έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Έγραψε στα @@ τους τεχνικούς του ΟΤΕ, πήρε δικό του μόντεμ και μπήκε με DSL επιτυχώς. Είναι μ…. να πληρώνεις 50 Ε για να σου βάλουν μερικά καλώδια. Όσο για το Μόντεμ και ότι πρέπει να έχεις Siemens ή Κοκαλομόντεμ, αυτό δεν ισχύει γιατί η A.C.N. δίνει US robotics με 60 Ευρώ. Το άσχημο με την A.C.N. είναι ότι πρέπει να προπληρώσεις 2 μήνες και πολλά άλλα σε κερατιάτικα .

Πήγα στο Oteshop,

«ποια είναι η A.C.N. ?»

Πήγα στα γραφεία, μου έδειχναν τιμολόγια και αιτήσεις. Οι άνθρωποι προσπάθησαν να βοηθήσουν άλλα έχουν άγνοια. Σαν τελευταία προσπάθεια μου έδωσαν το manual εγκατάστασης του DSL για να το διαβάσω και μου είπαν ότι αυτά ξέρουν, αυτά κάνουν. Αύριο θα πάω στο κτήριο με τους τεχνικούς που πάνε στα σπίτια και κάνουν τις εγκαταστάσεις μήπως και βγει νόημα. Πάντως πιστεύω ότι με λίγο ψάξιμο και τρέξιμο μπορείς να γλιτώσεις πολλά λεφτά.

Για να κοντολογούμε , μπορείς να βάλεις DSL με τον πρώτο μήνα κάτω από 250 Ευρώ :?: :?: :?:

Δημοσ.

anamenoume article me "how to" gia thn DSL :-)

oson afora to modem,to thema einai na kataferoume na valoume to DIKO mas xoris na paroume 90 thlefona kai xoris na tsakothoume me olous tous otetzides ths elladas,kai auto pros to paron den fainetai na einai efikto.

Δημοσ.

Πήγα πρίν λίγο στον ΟΤΕ Νικαίας γιά πληροφορίες.

Η κοπέλα που ήταν στην εξυπηρέτηση πελατών προσπάθησε να βοηθήσει, αλλά μάλλον δεν τα ήξερε πολύ καλά τα πράγματα. Στην ερώτηση αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα modem που έχω (δεν έχω αλλά το είπα γιά να δω τι ψάρια θα πιάσω), μου απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι συμβατό; Έχοντας στο μυαλό μου το Zyxel (στο adslgr διάβασα ότι λειτουργεί σε DSLAMs Intracom) της είπα ότι το έχει δοκιμάσει φίλος μου σε ίδιο κέντρο και λειτουργεί. Κάπου εκεί μπερδεύτηκε και άρχισε να ψάχνει ποιά modems είναι συμβατά (δεν ξέρω με τι). Βρήκε ένα έντυπο 2 σελίδων και μου έβγαλε μιά φωτοτυπία. Κοιτάω τη λίστα και βλέπω τρομερή ποικιλία και σε τρομερές τιμές. Είχε modems της Intracon, της Siemens και της ANKO (χωρίς να αναφέρει με ποιά κέντρα είναι συμβατό το κάθε μοντέλο!!!) σε διάφορες τιμές που ξεκινούσαν από τα 200€. Το πιό εντυπωσιακό είναι ότι σε όλες τις μάρκες, οι τιμές ήταν ίδιες!!!!! (*)

Κάπου εκεί, και ενώ φαινόταν ότι η κοπέλα δεν μπορούσε να βοηθήσει άλλο, έρχεται ο προϊστάμενος του καταστήματος που φάνηκε ότι γνώριζε 2-3 πραγματάκια παραπάνω. Μου λέει ότι προς το παρόν δεν γίνεται να μην πάρω modem από τον ΟΤΕ. Η εγκύκλιος που τους έχει έρθει, λέει ότι το modem είναι μέρος του τερματικού εξοπλισμού (!!!) ενώ η σύμβαση που τελικά υπογράφεις λέει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιδήποτε modem. Μου είπε ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολύ και είναι θέμα ημερών να σταματήσει να πουλάει ο ΟΤΕ τα modems με το ζόρι αφού το modem δεν είναι μέρος του τερματικού εξοπλισμού (όπως το netmod) γιατί το πληρώνεις κανονικά (και παραπάνω από το κανονικό θα συμπλήρωνα εγώ). Επειδή κατάλαβα ότι δεν συμφωνούσε με την πολιτική του οργανισμού στο θέμα του DSL, τον ρώτησα και ποιά είναι η πληροφόρησή του γιά το καυτό θέμα του παγίου και η απάντηση ήταν ότι μάλλον θα μείνει ως έχει και μετά τον Οκτώβριο.

(*) Τα μοντέλα της Intracom κοστίζουν (χωρίς ΦΠΑ) 172,80 ή 211,73. Τα μοντέλα της Siemens και της ANKO κοστίζουν 172,80, 211,73 ή 348,04. Φαντάζομαι λοιπόν, ότι αυτές οι τιμές προέκειψαν βάση των αναγκών του ΟΤΕ και όχι βάση του πραγματικού τους κόστους.

Δημοσ.

file pigaine sto parartima tou ote stin therisou (oxi sta liontaria)...ego ekei ekana tin sindesi,DEN IRTHE KANENAS TEXNIKOS,ama theleis na sinantithoume i na milisoume me pm,til na sou eksigiso tis sindeseis..

plirosa gia proti fora:

82 euro telos energopoiisis

49e sindesi aoristou

kai 12*15e euro atokes doseis gia to modem...tpt allo!!!isos ta pragmata na einai diaforetika stin athina.dld tous dio protous mines i xreosi mou tha einai 200<210<220 e..edit:ksexasa to pagio 27,5 euro

Δημοσ.

na sou eksigiso kalitera to olo thema kai to pos akrivos egine i sindesi:

piga sta grafeia tou ote stin therisou kai ekana tin aitisi gia sindromi a-dsl 384/128.mou eipan oti den xreiazetai na doso ta 50 euro gia tin egatastasi efoson kano monos mou tis sindeseis (oi opoies einai tis plakas).episis mou eipe o ipallilos oti den xreiazetai na epilekso apo ta modem pou mou dinei o ote.vevaia,exo dialeksa ena apo auta mias kai variomoun na psakso kai eixa oraia prosfora se 12 atokes pou ensomatonetai ston tilefoniko logariasmo.to modem kanei 175e alla fisika esi mporeis na vreis poli fthinotera...to modem kai to filtro mou ta edosan akrivos ekeini tin stigmi.i grammi egine a-dsl akrivos meta apo 2 meres istera apo sxetiki entoli apo ta kentrika tis athinas.tha mporousa apo tote na eixa prosvasi alla nomizontas oi texnikoi oti tha perasoun apo to spiti mou mou to kathisterisan 10 meres...efoson katalavan oti den xreiazontai apla mou ekanan unlock ta port mou kai se 2 lepta eixa energopoiisei tin sindesi mou.apla ta pragmata.

Δημοσ.

Τα πράγματα τελικά φαίνονται απλά. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε μπορούμε να έχουμε DSL με το μικρότερο δυνατό κέρδος για τον πΟΤΕ και το μεγαλύτερο για εμάς. Πραγματικά ο εξοπλισμός και η εγκατάσταση είναι τα χείριστα κερατιάτικα , αφού με την ελάχιστη εμπειρία μπορείς να τα κάνεις μόνος σου.

Το άσχημο της υπόθεσης είναι το λεγόμενο DSLAM το οποίο πρέπει να είναι κοινό με το third-party modem που θα αγοράσεις πολύ φτηνά σε σχέση με τον ΟΤΕ. Τα καλά νέα είναι ότι μετά από επικοινωνία με την A.C.N. (ακόμα μια φορά) μου είπαν ότι τα modem τους μπορούν να πωληθούν ξεχωριστά από τους διάφορους συνεργάτες τους. Πάντως η τηλεφωνήτρια δεν μου έμπνεε εμπιστοσύνη παρότι προσπαθούσε να με εξυπηρετήσει. Πάντως είναι σημαντικό που μπορούμε να τα αγοράσουμε ξεχωριστά διότι η συμβατότητα με τον ΟΤΕ είναι εξασφαλισμένη λόγω της σύμβασης των δύο εταιριών.

Αύριο θα πάω για περαιτέρω έρευνα αγοράς στο τραγελαφικό θηρίο που λέγεται ΟΤΕ.

Δημοσ.

Να συμπληρώσω σ'αυτά που έγραψα παραπάνω, ότι ο προϊστάμενος του καταστήματος του ΟΤΕ μου είπε ότι ΤΩΡΑ κάνουν τεστ συμβατότητας των διάφορων modems με τα κέντρα τους, γι'αυτό δεν επιτρέπουν προς το παρόν να αγοράσουμε κάποιο μοντέλο εκτός της λίστας του ΟΤΕ. Εντός των ημερών θα βγεί λίστα με όλα τα συμβατά μοντέλα γιά να μπορούμε να τα αγοράσουμε και από αλλού.

Αν είναι δυνατόν. Σχεδόν 3 χρόνια πιλοτικό πρόγραμμα δεν ήταν αρκετό γιά να δουν ποιά modems είναι συμβατά με τα κωλοκέντρα τους;

Μου είπε επίσης και το εξής θεϊκό. Τα συνεργεία που κάνουν εγκαταστάσεις DSL είναι λέει εξειδικευμένα σε modems μιάς μόνο εταιρείας. Προφανώς, είναι πολύ δύσκολο να μάθουν να σετάρουν 2 διαφορετικά μοντέλα οι χαραμοφάιδες. :evil:

Δημοσ.
file pigaine sto parartima tou ote stin therisou (oxi sta liontaria)...ego ekei ekana tin sindesi' date='DEN IRTHE KANENAS TEXNIKOS,ama theleis na sinantithoume i na milisoume me pm,til na sou eksigiso tis sindeseis..

plirosa gia proti fora:

82 euro telos energopoiisis

49e sindesi aoristou

kai 12*15e euro atokes doseis gia to modem...tpt allo!!!isos ta pragmata na einai diaforetika stin athina.dld tous dio protous mines i xreosi mou tha einai 200<210<220 e..edit:ksexasa to pagio 27,5 euro[/quote']

Sorry alla epeidi den katalaba...

Edoses 82+49 euro otan piges sto katastima tou ote kai kanonises gia 12 mines na plironeis 15 euro gia to modem. Ta 200<210 kai 220 pou kolane?

Δημοσ.

Ετοιμάζομαι να κάνω την σύνδεση DSL στην ACN μια και είμαι και dealer της. Σε συννενόηση με τη τμήμα τους, δεν έχουν πρόβλημα στο τι Modem ή Router βάλεις, γιατί η χρέωση ξεκινά από την στιγμή της ενεργοποίησης.

Αυτοί έχουν ανάλογα modem ανάλογα το κέντρο αν είναι Siemens ή αν είναι Intracom και τα προτείνουν.

Σε λίγες ημέρες που θα έχω χρόνο θα κάνω την αίτηση, θα πάρω 3-4 Modems ή Routers (δεν έχω αποφασίσει ακόμα) και θα φάω κάποιες ώρες ή μέρες για να δω ποιά λειτουργούν.

Τότε θα σας ενημερώσω κατάλληλα.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι σου λένε να πάρεις το τάδε με σκοπό να μην χάσεις χρόνο στην εγκατάσταση, διότι πληρώνεις από την πρώτη ημέρα της ενεργοποίησης. Εκτός των άλλων δεν θέλουν να απασχολείς το προσωπικό με τα δικά σου modems-Routers εφόσον αυτοί έχουν δοκιμάσει κάποια και παίζουν κανονικά.

Δημοσ.
Σε λίγες ημέρες που θα έχω χρόνο θα κάνω την αίτηση' date=' θα πάρω 3-4 Modems ή Routers (δεν έχω αποφασίσει ακόμα) και θα φάω κάποιες ώρες ή μέρες για να δω ποιά λειτουργούν.

Τότε θα σας ενημερώσω κατάλληλα.

[/quote']

Για απλο modem US Robotics 9000.Μονο 59 ευρω και για router Zyxel 650.109 ευρω. Παντα + ΦΠΑ.

Ιδανικα modem και αρκετα φτηνα. :D :D

Δημοσ.

Ενημέρωσης συνέχεια.... :shock:

Πήγα και στους τεχνικούς του πΟτε αλλά πήρα τα @@.Ήταν Σάββατο πρωι και ο δημόσιος τομέας θυμίζε ιερόδουλη με πονοκέφαλο, με άλλα λόγια δεν υπήρχε ψυχή. Ύστερα πήγα στα Microland (dealer της ACN) και μου είπαν ότι τα Modem δεν μπορούν να δωθούν ξεχωριστά. Άρχισα να κουράζομαι με όλη την ιστορία και τείνω στη λύση πακέτο της ACN.

Θέλω να ρωτήσω τον Γιάννη αν την εγκατάσταση του US robotics την έκανε μόνος του. Αν "ναι" τότε από που πήρε το hardware? Ταχυδρομικός ή στο κατάστημα που έκανε τις αιτήσεις.Τέλος, τα χρήματα που έδωσε από την πρώτη μέρα, πόσα ήταν? Έχω ακούσει για προπληρωμένους μήνες και διάφορα πάγια...

Thnx in advance για την συνολική ανταπόκριση. :)

Δημοσ.
.

Θέλω να ρωτήσω τον Γιάννη αν την εγκατάσταση του US robotics την έκανε μόνος του. Αν "ναι" τότε από που πήρε το hardware? Ταχυδρομικός ή στο κατάστημα που έκανε τις αιτήσεις.Τέλος' date=' τα χρήματα που έδωσε από την πρώτη μέρα, πόσα ήταν? Έχω ακούσει για προπληρωμένους μήνες και διάφορα πάγια...

Thnx in advance για την συνολική ανταπόκριση. :)[/quote']

Φιλε μου την εγκατασταση φυσικα την εκανα μονος μου...Μια απλη εγκατασταση ενιος usb modem.Τρια λεπτα ολη η διαδικασια.Το modem το πηρα απο την ACN.Με προπληρωμενους τους δυο μηνες , το παγιο της γραμμης και το modem πληρωσα 343 ευρω τελικη τιμη. :D :D :D

Δημοσ.
Stin periptosi tis ACN den prepei na rotame " Ftno DSL' date=' mporoume?" alla " DSL, mporoune????"

Diabase edw gia na katalaveis:

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=358654

Min kanete to lathos na balete dsl apo ACN, auto exw na pw meta

apo tosi talaiporia. 25 days and counting..... xoris dsl akoma[/quote']

Κατ αρχας δεν εχω καμμια σχεση με ACN εκτος οτι εχω βαλει dsl απο αυτη αλλα θελω να πω και την αληθεια.Η ACN την επομενη τηε αιτησης την εστειλε στον ΟΤΕ αλλα εκει γινεται το μεγαλο σαμποταζ στους χονδρικους παροχους.Καθυστερουν επιτηδες την ενεργοποιηση της γραμμης.Και το ξερω εκ των εσσω του ΟΤΕ αυτο.Τελικα με πολυ ...σπρωξιμο στον ΟΤΕ εβαλα γραμμη σε 18 ημερες απο την αιτηση. :twisted: :twisted: :twisted:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...