kostzak Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 συνδεω δυο υπολογιστες με ενα ρουτερ.παρατηρω οτι στο εναν το ιντερνετ παλι καλα ενω στον αλλον η αργει η δεν εχει καθολου .αυτος πως διορθωνεται; το εχει παρατηρησει και σε αλλους υπολιγιστες αλλου isp .οι υπολογιστες που εχω εγω τρεχουν ubuntu kai windows 8 αν αυτο λεει κατι.
arc Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 ΠΩς συνδέονται οι υπολογιστές με το router; Με καλώδιο; Ασύρματα; Ποιος υπολογιστής εχει ubuntu και ποιος windows; Αν ο Α-υπολογιστής ειναι κλειστός, τοτε έχεις προβλήματα πλοήγησης στον Β-υπολογιστή;
kostzak Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 ΠΩς συνδέονται οι υπολογιστές με το router; Με καλώδιο; Ασύρματα; Ποιος υπολογιστής εχει ubuntu και ποιος windows; Αν ο Α-υπολογιστής ειναι κλειστός, τοτε έχεις προβλήματα πλοήγησης στον Β-υπολογιστή;οι υπολογιστες συνδεονται μεσω ethernet στον ρουτερ.αν ενας υπολογιστης ειναι κλειστος δεν εχω προβληματα στο ιντερνετ. το ιδιο παντως συμβαινει και σε αλλους δυο υπολογιστες που ο ενας συνδεεται ασυρματα και αλλος ενσυρματα .αυτος που συνδεεται ασυρματα δεν εχει ιντερνετ οταν ο αλλος ειναι συνδεδεμενος ενσυρματα .σας μπερδεξα;
arc Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ναι, κάνε το πιο αναλυτικά με λίστα με όλους τους υπολογιστές και τα προβλήματα που παρατηρείς. Π.χ. Υπολ Α συνδεμένος με καλώδιο Υπολ Β συνδεμένος με καλώδιο Υπολ Γ συνδεμένος wifi Όταν ο Α ειναι online και Γ,Δ offline τότε ο B εχει πρόβλημα στο Internet Όταν ο Α ειναι offline και Β,Γ,Δ online τότε δεν εχω πρόβλημα Από εκεί και πέρα, μερικές ακόμα σκέψεις. Αν ο Α τρέχει torrents (ή γενικά κατεβάζεις ή βλέπεις κάποιο youtube σε hd) και στραγγίζει τη σύνδεση, είναι λογικό οι άλλοι να σέρνονται. Ποιο router έχεις; Παίζει πάντα το ενδεχόμενο να εχει πρόβλημα ο router με τη διαχείριση των δεδομένων. Μπορεί να μπουκώνει, οπότε πρέπει να δούμε άλλες λύσεις Μια ακόμα δυνητική λύση (και δοκιμή βεβαίως) ειναι να βάλεις καρφωτές ip στο κάθε μηχάνημα (π.χ. Α=192.168.1.11, Β=192.168.1.21, κλπ) και να δεις αν συνεχίζει το πρόβλημα
makfil Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Παρακολουθώντας τη συζήτηση, βάζω και τη δική μου απορία, αν και μπορεί να έχει ξανασυζητηθεί: Μετά τη νέα σύνδεση με vdsl, μοιράζουμε τη σύνδεση σε 2 υπολογιστές με ethernet. Υπάρχει τρόπος να καθοριστεί το μοίρασμα από το router (Wind, ZTE H168N) ;
corsair04 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Με τα μοντεμ αυτα δεν μπορεις να ορισεις ταχυτητες πρεπει το μοντεμ να εχει καποια ρυθμιση εαν θες χρησιμοποιησε μια εφαρμογη netlimiter Απαντηση στο πρωτο θεμα εχεις δοκιμασει να καρφωσεις ip στον καθε υπολογιστη μηπως περνουν ιδια ip http://www.age4greeks.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=64&t=3206%20target=
kostzak Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Ναι, κάνε το πιο αναλυτικά με λίστα με όλους τους υπολογιστές και τα προβλήματα που παρατηρείς. Π.χ. Υπολ Α συνδεμένος με καλώδιο Υπολ Β συνδεμένος με καλώδιο Υπολ Γ συνδεμένος wifi Όταν ο Α ειναι online και Γ,Δ offline τότε ο B εχει πρόβλημα στο Internet Όταν ο Α ειναι offline και Β,Γ,Δ online τότε δεν εχω πρόβλημα Από εκεί και πέρα, μερικές ακόμα σκέψεις. Αν ο Α τρέχει torrents (ή γενικά κατεβάζεις ή βλέπεις κάποιο youtube σε hd) και στραγγίζει τη σύνδεση, είναι λογικό οι άλλοι να σέρνονται. Ποιο router έχεις; Παίζει πάντα το ενδεχόμενο να εχει πρόβλημα ο router με τη διαχείριση των δεδομένων. Μπορεί να μπουκώνει, οπότε πρέπει να δούμε άλλες λύσεις Μια ακόμα δυνητική λύση (και δοκιμή βεβαίως) ειναι να βάλεις καρφωτές ip στο κάθε μηχάνημα (π.χ. Α=192.168.1.11, Β=192.168.1.21, κλπ) και να δεις αν συνεχίζει το πρόβλημα ας δουμε το δικο μου παραδειγμα και οχι του συγγενη μου λοιπον και οι δυο υπολογιστες ειναι συνδεδεμενοι μεσω ehternet σε ρουτερ.ο υπολογιστης α εχει windows 8 o β εχει ubuntu 12.04.ο υπολογιστης α εκεινη την στιγμη κατεβασε κατι απο το ιντερνετ ο β προσπαθουσε να κανει ενημερωση συστηματος.ο β δεν μπορουσε να κανει ενημερωση το ιντερνετ παρα παρα πολυ αργο.να ρωτησω κατι αλλο γιατι ειμαι και σχετικα λιγο ασχετος με δικτυα πως μπορω να βαλω καρφωτες ip δηλαδη static ip εφοσον αυτες τις καθοριζει ο isp; στους υπολογιστες του συγγενη μου ο υπολογιστης α μπαινει στο ιντερνετ μεσω εθερνετ ο υπολογιστης β μεσω wifi .o α κανει απλη περιηγηση και ο β δεν εχει καθολου ιντερνετ γιατι αυτο; ο εχει windows 7 και ο β εχει windows 8.το σημα ασυρματου δικτυου που λαμβανει ο β ειναι μετριο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα