Bigi444444 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Έχω την εντύπωση ότι ο rfc εννοεί ότι ακόμα και αν μπουτάρει το σύστημα και ακόμα και αν τα windows διαβάζουν 2400 mhz, ο επεξεργαστής θα μπορεί να αξιοποιήσει ταχύτητα μόνο 1600 mhz, γιατί τόσο του επιτρέπει ως μέγιστο ο imc του.
Hawk7 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Έχω την εντύπωση ότι ο rfc εννοεί ότι ακόμα και αν μπουτάρει το σύστημα και ακόμα και αν τα windows διαβάζουν 2400 mhz, ο επεξεργαστής θα μπορεί να αξιοποιήσει ταχύτητα μόνο 1600 mhz, γιατί τόσο του επιτρέπει ως μέγιστο ο imc του. Σ'αυτο λεμε ολοι το ιδιο.Δεν ειπαμε κατι διαφορετικο.Το ειπα και'γω. http://www.hardwareheaven.com/reviews/977/pg5/kingston-hyperx-ddr3-2400-and-ddr3-1600-lovo-review-sisoft-sandra.html Εδω ομως υπαρχουν και μετρησεις που δειχνουν κατι αλλο. Στα 2400 το bandwith ειναι 26+. Στα 1600 το bandwith ειναι 16+. Αν κανεις και OC παραλληλα στην cpu το αξιοποιει.Κανω λαθος; Σε default ΝΑΙ,δεν θα δει καποιος διαφορα γιατι η cpu στα ιδια ρολογια ΔΕΝ μπορει να αξιοποιησει τα παραπανω Gb/s της μνημης και της μητρικης. Δηλαδη για να τρεξει εννοω στα 2400 full ο φιλος,θα πρεπει να ανεβασει τα ρολογια της cpu. Αλλιως θα κανει fail!
Bigi444444 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δεν το ξέρω πραγματικά καθόλου το θέμα για το εαν θα αξιοποιηθεί το παραπάνω bandwidth.Για να είμαι ειλικρινής κιόλας διαβάζοντας το παρόν νήμα συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ότι υπάρχει αυτός ο περιορισμός του ελεγκτή μνήμης στον επεξεργαστή.Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τι θα γίνει στην περίπτωση που η ταχύτητα της μνήμης είναι μεγαλύτερη από αυτή του ελεγκτή. Πάντως ωραίο δώρο τα φιλαράκια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Hawk7 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δεν το ξέρω πραγματικά καθόλου το θέμα για το εαν θα αξιοποιηθεί το παραπάνω bandwidth.Για να είμαι ειλικρινής κιόλας διαβάζοντας το παρόν νήμα συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ότι υπάρχει αυτός ο περιορισμός του ελεγκτή μνήμης στον επεξεργαστή.Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τι θα γίνει στην περίπτωση που η ταχύτητα της μνήμης είναι μεγαλύτερη από αυτή του ελεγκτή. Παραπανω,παρεθεσα ενα βιντεο με 2400 μνημες.Ο φιλος απο την Asus ειναι ξεκαθαρος. Εν ολιγοις,για να τρεξει στα 2400 τις μνημες ΔΙΧΩΣ να κανει fail το μηχανημα,θα πρεπει απο την στιγμη που η μνημη και η μητρικη το σηκωνει,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ενα OC στην CPU απο την αρχη στο bios,αλλιως δεν θα αντεξει το bandwith η cpu των αλλων 2 και θα κρασαρει,δεν θα ξεκινησει.Δεν μπορεις να βαλεις 2400,2800,3000 μνημες σε 80 ευρω μητρικη.Ξεκαθαρο. Το να δοκιμασει βεβαια σκετο με XMP δεν εχει να χασει τιποτε.Ποτε δεν ξερεις. Το οριο ισχυει στα default ρολογια. Aυτοι που ασχολουνται με oc τα γνωριζουν.
applesnk Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) ειχα λιγο δουλιτσα μεσα στο καρναβαλι και καθηστερισα, ενεργοποιησα λοιπον το xmp...δεν ειναι πολυ λιγο..?*ειχε και κατι αλλες επιλογες ακριβως απο κατω που μπορουσες να βαλεις manual συχνοτητες...πειραζω τιποτα απο κει?(ηταν ολες στο auto)*γενικα ειναι η πρωτη μου επαφη με καλη μητρικη και θα ηθελα να ξεκοκκαλησω λιγο το bios...παιζει κανας οδηγος για asrock για το τι κανει καθε ρυθμιση? Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2014 από applesnk
Hawk7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) ειχα λιγο δουλιτσα μεσα στο καρναβαλι και καθηστερισα, ενεργοποιησα λοιπον το xmp...δεν ειναι πολυ λιγο..? *ειχε και κατι αλλες επιλογες ακριβως απο κατω που μπορουσες να βαλεις manual συχνοτητες...πειραζω τιποτα απο κει?(ηταν ολες στο auto) *γενικα ειναι η πρωτη μου επαφη με καλη μητρικη και θα ηθελα να ξεκοκκαλησω λιγο το bios...παιζει κανας οδηγος για asrock για το τι κανει καθε ρυθμιση? Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!!! 2400 εισαι,και μην το πεις πουθενα!!! 1200*2=2400 Mhz. Οτι σου ειπα,και εισαι jet.Σου δουλεψανε ολα μια χαρα.Καλοδουλευτο,και κερνα τον φιλο σου που σου εκανε δωρο τις μνημες. Φυσικα και η μητρικη δεν ειναι της πλακας. Τυχερακια. Συμβουλη:Μην το σκαλιζεις πολυ το bios.Με το XMP εισαι μια χαρα.Αυτο ηθελες,αυτο εχεις. Μονο αν εχεις καλη ψυξη στην cpu,κανε ενα φυσιολογικο oc,για να εχεις και σωστο bandwidth,αφου οι μνημες σου ξηγηθηκανε τζαματα. Πως μπουταρισε τωρα,ειναι ενα "θαυμα".Αχαχα.Αστειευομαι. Ελπιζω να εχεις καλη καρτα γραφικων,και να το χαρεις το μηχανημα απολαυστικα στα games. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2014 από Hawk7
NT1G Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Επειδή είναι DDR είναι το 1200x2. To dual channel είναι άλλο.
Hawk7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Επειδή είναι DDR είναι το 1200x2. To dual channel είναι άλλο. Nαι. Dual=2.4.6.8 κλπ Τriple=3.6.12 κλπ. Στην βιασυνη,αλλα στην ουσια μιλαμε για 1200*2=2400.Ειναι μια χαρα.
applesnk Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 ναι ειχα την αισθηση οτι ηταν 1200 και στις δυο μνημες νιωθω λιγο χαζος να πω την αληθεια..καρτα εχω την r9 280x της asusθελω πολυ να προχωρησω σε ενα overclock οχι ακομα ομως , λογω χρηματων... (θα επανελθω με ερωτησεις για watercooling )ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παιδια!
Hawk7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 ναι ειχα την αισθηση οτι ηταν 1200 και στις δυο μνημες νιωθω λιγο χαζος να πω την αληθεια.. Ολοι στην βιασυνη μας κανουμε λαθη.Σιγα το πραμα.Να μην νοιωθεις καθολου. καρτα εχω την r9 280x της asus θελω πολυ να προχωρησω σε ενα overclock οχι ακομα ομως , λογω χρηματων... (θα επανελθω με ερωτησεις για watercooling ) ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παιδια! Καλοδουλευτο. Μια H100i θελεις,ενα λογικοτατο oc ωστε να μην καταπονεις την cpu σου διαρκως και πολυ,και εισαι ετοιμος. Εκτος κι αν πας σε custom water. Η 280X ειναι θηριακι. Εαν εχεις ssd,ηδη θα βλεπεις οτι πεταει το πσ.Οτι θελησεις ρωτας.Η Asrock παντως απο σημερα,ανεβηκε πολυ στα ματια μου.Εδω μητρικες των 400 ευρω,και κατα πασα πιθανοτητα η αμεση αναγνωριση τετοιων μνημων,χλωμο θα το'βλεπα να γινοτανε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα