Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά έχω ένα θέμα με τον υπολογιστή μου. Πρώτα να σας πω τα χαρακτηριστικά του

Cpu: intel i5-2500

MoboL: GA z68ap-d3 (Rev 1.0)

GPU: Sapphire 6850 1G

PSU: OCZ 600W

RAM: 2x4G Corsair Vengeance

Η ιστορία ξεκινάει με το οτι έφυγα Αγγλία για master και άφησα το σταθερό σπίτι Ελλάδα. Με τα πολλά τον είχα κομμάτια και μου τον στείλανε με δέμα. Όλα καλά έφτασε, αγόρασα και ένα κουτί πάρα πολύ απλό και τον κούμπωσα μέσα. Το θέμα είναι ότι δεν έπαιρνε μπρος με τίποτα και 2 φορές πήγε να καεί το καλώδιο που τροφοδοτεί τον επεξεργαστεί το 4πηνο. Με τα πολλά μετά από πολύ ώρα αφού δοκίμασα τα πάντα (Bios reset, cmos reset, κούμπωμα ένα-ένα τα κομμάτια κτλ) βλέπω ότι κάποια πινάκια της mobo είχαν στραβώσει...Επειδή είναι άπειρα μικρά προσπάθησα να τα ισιώσω κάπως όσο μπορούσα αλλά πρέπει να είχαν σπάσει και κάποια γιατί δεν είχαν μύτη παρά μόνο βάση.Με τα πολλά τον ανάβω και παίρνει μπρος και το πιο κουφό στην όλη φάση είναι οτι μου έβγαλε μήνυμα οτι υπήρχε boot failures και οτι αυτό οφείλεται σε OC ή voltage differences και οτι τον επανέφερε στα εργοστασιακά ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.... Επίσης δεν μου έβρισκε την μια μνήμη και δεν δούλευε το DUAL MEMORY.... Ακόμα πιο αστείο όμως είναι οτι αν βάλω τις μνήμες αντί για DUAL την μια δίπλα στην άλλη τις βρίσκει κανονικά... Δεν μπορώ να καταλάβω τη φταίει.... Φταίνε οι μνήμες???? Φταίει η mobo?? Φταίει το κουτί που δημιουργεί καμιά επαφή και βραχυκυκλώνει??? Φταίει το καλώδιο που μαύρισε αλλά λειτουργεί πένα??? Τον έκανα τεστ μνήμης όλα πάνε ρολόι!! Έκανε stress test CPU όλα ρολόι και θερμοκρασιακά άψογα! Μετά από 2 μέρες λειτουργίας σήμερα το πρωί δεν άναβε πάλι..Έδινε ρεύμα και έκλεινε...Πίεσα τα καλώδια της mobo και το 24αρι και το 4αρι και πήρε μια χαρά βγάζοντας πάλι μήνυμα για OC και voltage diff..... Παιδιά όποιος μπορεί να προτείνει κάτι ευπρόσδεκτο! Όργωσα όλο το ίντερνετ αλλά δεν βρήκα κάτι! Τείνω προς mobo failure αλλά δεν ξέρω!

Σορυ για το μεγάλο ποστ!!

Δημοσ.

απο την στιγμη που λοιπουν και πινακια απο την μητρικη.....αφου βλεπεις οτι τα κουλα του τα κανει.

εχει μαυρισει και το καλωδιο οπως λες....αρκετα ειναι τα θεματακια που εχεις.

Δημοσ.

Βασικά θα δοκίμαζα με αλλο τροφοδοτικό για αρχή και μετα αν σου κανει παλι τα ίδια θα κοίταζα προς motherboard γιατι μια αυτο με τα στραβά πινάκια και αυτο που μαυρίζει το καλώδιο μπορει να εχει κάψει και τιποτα στην μητρική που δεν φαίνεται.

Δες στην μητρική μηπως φαίνεται κανενας πυκνωτής φουσκωμένος

Δημοσ.

Σου αρεσει να ζεις εποκινδυνα?? αλλαξε μια μητρικη ρε φιλος.. Παρε την πιο απλη που θα μπορουσες να βρεις. τι περιμενεις? να σου τα καψει ολα ενα ενα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...