Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας παιδια,

μπορει να μου εξηγησει καποιος ποια η ακριβεις λειτουργια του dhcp server?

εγω εχω ενα router zte του ΟΤΕ και εχω βαλει πανω ενα acess point mikrotik...

για καλυτερο αποτελεσμα οσον αφορα το wi fi ωστε να μπαινουν ποιο πολυ χρηστες ασυρματα να ενεργοποιησω τον dhcp server στο acees point mikrotik η να το αφησω κλειστο και να παραμεινει ενεργοποιημενο αυτο στο router του ΟΤΕ?

ευχαριστω

Δημοσ.

Ο dhcp μοιραζει αυτόματα τα ελεύθερα ips στους χρηστες που ζητουν πρόσβαση απο τον ρουτερ

Αυτο με το acees point δεν το καταλαβα, γιατι το εχεις βαλει

Δημοσ.

φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση,

μου προτιναν αυτο ωστε να το κανω acess point για να παιρνει πανω του περισσοτερουσ χρηστες στο wifi.

χρειαζεται να σεταρω κατι αλο?

μηπως ειναι καλυτερα να κλεισω το dhcp στο ρουτερ του οτε και να το ανοιξω στο mikrotik?

Δημοσ.

Μπορειτε να μου προτεινετε βασικες ρυθμισεις που να κανω ωστε να δουλεψει καλυτερα το acess point (mikrotik)?

Το internet το δινει ενα ρουτερ του ΟΤΕ...

αν ειναι απο το ρουτερ του ΟΤΕ να το δωσω με LAN στο mikrotik και απο εκει με καταλληλες και ποιο σωστοτερες ρυθμισεις να δινει το wi fi

Δημοσ.

φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση,

μου προτιναν αυτο ωστε να το κανω acess point για να παιρνει πανω του περισσοτερουσ χρηστες στο wifi.

χρειαζεται να σεταρω κατι αλο?

μηπως ειναι καλυτερα να κλεισω το dhcp στο ρουτερ του οτε και να το ανοιξω στο mikrotik?

Εχεις πρόβλημα απόστασης η το κάνεις μονο για να αυξήσεις τους χρήστες που συνδέονται. και πόσοι πια ειναι αυτοι οι χρηστες που δεν μπορεί να τους εξυπηρετησει ο zte του οτε

Δημοσ.

οχι δεν ειναι θεμα αποστασεις το κανω καθαρα για να παρει οσο πιο πολλους χρηστες πανω του ταυτοχρονα..

σιγουρα δεν ειναι 200....αλα στο peek ισως και να φτασουν..

Δημοσ.

Καλημέρα,

λογικά στο access point που έχεις συνδέσει θα έχεις βάλει IP που ανήκει στο ίδιο subnet (πχ αν ο router σου έχει την 192.168.1.1 το access point θα έχει 192.168.1.xxx). Αν πράγματι έχεις τέτοιο setup (και έχεις ενεργοποιημενο το dhcp server του router), δεν έχει κανένα νόημα να ενεργοποιήσεις τον dhcp server του access point παρά μόνο αν ο router έχει περιορισμούς στον δικο του, δηλ. δε μπορεί να δώσει όλες τις διαθέσιμες IP του subnet. Αν τον ενεργοποιήσεις θα "πέσει" πάνω στον dhcp του router (μάχη προτεραιότητας και συγκρουσεις διευθύνσεων) και το δίκτυο θα γίνει μπάχαλο.

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο μόνο ο αριθμός των χρηστών αλλά και τα data sessions που θα έχουν ο καθένας. Ίσως για αυτό σου πρότειναν να βάλεις ένα καλής ποιότητας AP ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει. Σε περιπτώσεις με τόσους πολλούς χρήστες σίγουρα θα χρειαστείς να ρυθμίσεις QοS και να μπλοκάρεις συγκεκριμένα applications (torrents etc...).

Αν ξεκινήσεις τοv DHCP server του AP, δεν θα υπάρχει πρόβλημα εφόσον δεν χρησιμοποιούν το ίδιο range για διευθύνσεις.

Περίπτωση χωρίς προβλήματα.

1. DHCP 1: 192.168.1.1 - 192.168.1.254

2. DHCP 2: 192.168.2.1 - 192.168.2.254

Περίπτωση με προβλήματα. Πολλά πιθανά conflicts.

1. DHCP 1: 192.168.1.1 - 192.168.1.254

2. DHCP 2: 192.168.1.1 - 192.168.1.254

Δημοσ.

οχι δεν ειναι θεμα αποστασεις το κανω καθαρα για να παρει οσο πιο πολλους χρηστες πανω του ταυτοχρονα..

σιγουρα δεν ειναι 200....αλα στο peek ισως και να φτασουν..

Ας αφήσουμε στην άκρη για λίγο τον DHCP, που όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να δουλέψει.

Το παραπάνω το πρόσεξε κανείς;

Είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν 150-200 χρήστες από ένα μόνο ΑΡ;

Προφανώς με το απλό router του OTE είναι αδύνατον πάνω από 15-20. Του προτάθηκε λοιπόν το Mikrotik για περισσότερες συνδέσεις.

Αλλά έχω αμφιβολία αν και αυτό μόνο του έχει τη δυνατότητα πάνω από 60-70 και αυτό με περιορισμούς μέσω QoS.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...