Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια μητρική MSI P55-GD65, με έναν Intel i7-860 επεξεργαστή. Πρόσφατα άρχισα να ψιλοασχολούμαι λίγο με eclpise, και μετά από λίγο ψάξιμο, είδα ότι για να δουλέψει το HAX και να μπορεί να δουλεύει ο emulator  σε καλές ταχύτητες έπρεπε να ενεργοποιήσω από το BIOS το VT-d. Όλα καλά, το έκανα, όντως ο emulator έχει τεράστια διαφορά στην ταχύτητα (βασικά χωρίς αυτό ήταν πρακτικά μη-λειτουργικό), αλλά από τότε που το έκανα παρατήρησα κάτι άλλο.

Σε άσχετα σημεία, και αρκετές φορές την μέρα, κάτι κάτι μικροσπασίματα το PC μου. Το καταλαβαίνω αυτό όταν κάνω κάτι που έχει ήχο. Είτε ακούω απλά μουσική (mp3), είτε όταν βλέπω youtube βιντεάκια, είτε όταν παίζω κανά παιχνίδι. Τα σπασίματα είναι στιγμιαία, δεν μου'χει πετάξει ποτέ καμιά μπλε οθόνη ή κάτι τέτοιο να κρασάρει τελείως, αλλά οκ, δεν το θεωρώ φυσιολογική συμπεριφορά και φοβάμαι μην έχω τίποτα προβλήματα στο μέλλον.

Μήπως παίζει τίποτα με καμιά άλλη ρύθμιση μέσα από το BIOS που μπορώ να αλλάξω για να φύγει εντελώς;

Δημοσ.

Το post σου με έβαλε σε σκέψεις. Ξαναμπήκα στο BIOS, έχει αυτές τις επιλογές:

https://www.dropbox.com/s/n5pbjwxg1jllro5/IMG_20140301_110635.jpg

Εγώ είχα και το Virtualization Tech και το VT-d Tech ενεργοποιημένα, δεν αναφέρει κάπου ρητά vt-x, αλλά από ό,τι κατάλαβα εννοεί την πρώτη επιλογή.

Με ένα google search για διαφορές ανάμεσα σε vt-x, vt-d, vt-i έπεσα σε αυτό:

VT-x: for x86 processor
VT-i: for Itanium processor
VT-d: for devices DMA access

Απενεργοποίησα το VT-d και άφησα το άλλο ενεργοποιημένο, θα δω πώς θα πάει. Πάντως το HAX δουλεύει στο eclipse...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το VT-x θελεις. Για το VT-d πρεπει να εχεις και καλογραμμενους drivers. Λογικα παντα, δεν θα πρεπει να σου δημιουργει προβληματα ουτε το VT-d, εκτος αν το Eclipse δουλευει στο background, οποτε σου τρωει πορους (ειδικα ενεργοποιώντας το VT-d).

Περισσοτερες πληροφοριες για AMD-V / VT-x και AMD-Vi / VT-d

http://en.wikipedia.org/wiki/X86_virtualization

Και εγω βεβαια σχετικα ασχετος ειμαι, γιατι δεν εχω Intel cpu, ωστε να ενεργοποιησω το VT-d.

Με τον Phenom II X4 955 απλα εχω ενεργοποιημενο το AMD-V (ειναι το αντιστοιχο του VT-x) και οντως δινει ενα μικρο boost στο VirtualBox και στο VMware Workstation.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Βασικά, στην πρώτη ανάγνωση είχα "διαβάσει" το VT-x ώς VT και μετά "κάτι", άγνωστος x. Λάθος μου προφανώς... Δεν είδα και "VT-x" πουθενά μέσα στο BIOS, οπότε νόμιζα πως εννοούσε το VT-d.

Τα μικροσπασίματα που λέω (δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω, σαν κάτι στιγμιαία "μπζζζ" με την εικόνα να κολλάει επίσης, αλλά μιλάμε για κλάσματα του δευτερολέπτου) δεν τα έκανε μόνο όταν έτρεχε το Eclipse. Γενικά στην χρήση του PC, σε άσχετες φάσεις. Απλά το καταλάβαινα, για προφανείς λόγους, όταν έβλεπα κάποιο youtube video, ή γενικά κάτι με ήχο...

Δημοσ.

Ετσι οπως το βλεπω εγω στην εικονα το VT-d θα το εκανα disable και το απο πανω enable.

Δημοσ.

Ναι, έτσι τα'χω κάνει τώρα, δεν είδα είναι η αλήθεια και πολύ βιντεάκια από το πρωί, αλλά από το λίγο έστω, δεν παρατήρησα κανένα σπάσιμο.. Θα δείξει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...