MichalisCorsa Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 προσωπικά, αν εχω να επιλεξω αναμεσα σε ενα λειτουργικο που το καταστημα του εχει μονο προγραμματα για internet, πολυμεσα, γραφειο και παιχνιδια, και σε ενα που το store του ειναι ΓΕΜΑΤΟ με εφαρμογες συστηματος, με οτι συνεπαγεται αυτο, θα προτιμησω το 2ο. πως να το κανουμε, smartphone χωρις εφαρμογες συστηματος δεν ειναι καν smartphone, ειναι java phone που τα ειχαμε πριν μια δεκαετια και η μονη διαφορα τους ηταν στα τεχνικα χαρακτηριστικα. απο εκει και περα ειναι το τι ακριβως κανεις με το smartphone σου, οι περισσοτεροι τα εχουν για ψυχαγωγια οποτε και εχει φροντιζουν να βαζουν ιους οι προγραμματιστες. σχετικα με τους ιους ειναι αληθεια πως το android εχει (με χαοτικη διαφορα) τους περισσοτερους αλλα οι περισσοτεροι ειναι σε εντελως αχρηστα προγραμματα και συνηθως τους 'κερδιζουν' αυτοι που κατεβαζουν οτι free παιχνιδι υπαρχει. (και συνηθως ειναι ιοι που στελνουν μηνυματα σε διεθνεις αριθμους, δεν εχουν καποια αλλη λειτουργια λογο του οτι απευθυνονται σε ολους και δεν ζητανε root προσβαση, οι πιο σοβαροι ιοι κυκλοφορουνε σε αλλες πηγες) απο antivirus τωρα επειδη εχω ασχοληθει παρα πολυ, θεωρω το AVG και το Zoner τα καλυτερα. το πρωτο μου αρεσει που οταν πας να εγκαταστησεις ενα APK σε ρωταει αν θες να γινει scan πρώτα, αλλά το δευτερο ειναι πολυ πιο ελαφρυ και με πιο πρακτικο μενού. επισης το 2ο σου λεει και το ονομα του ιου (αν θες να μαθεις περι τινος ακριβως προκειται) ενω το AVG σου λεει απλα τον τυπο (πχ Adware). απο εκει και περα επειδη δεν μιλαμε για εκατομμυρια ιους αλλα για 150-200, ολα τα antivirus εχουν παρομοιο ποσοστο αναγνωρισης. το απογοητευτικο ειναι οταν ερθει η ωρα να scanάρουν σε zip αφου τα περισσοτερα antivirus τα αγνοουνε επιδεικτικα χωρις καν την αντιστοιχη επιλογη στις ρυθμισεις τους (που ευτυχως δεν ισχυει για τα 2 παραπανω). ακολουθουνε τα Norton & ESET, και απο εκει και περα λειπουν αρκετες επιλογες στον υπολοιπο ανταγωνισμο. (τα παραπανω διαθετουν και αντικλεπτικη προστασια με ποικιλους τροπους το καθενα) Τι να τις κάνεις τις εφαρμογές συστήματος; Όλοι μέρα θα "σκαλίζεις" το λειτουργικό του κινητού σου και τις ρυθμίσεις; Πραγματικη αξία δεν έχουν. Αντιθέτος οι εφαρμογές internet και γραφείου, όπως αναφέρεις, είναι το ζητούμενο για smartphone. Βασικά αυτό είναι το smartphone. Να μπορείς να δουλεύεις on the go που λένε τα Αγγλάκια. Φωτογραφική και ραδιόφωνο ειναι το συμπλήρωμα αυτων τον δυνατοτήτων. Οι εφαρμογές για το συστημα του κινητού είναι στην πλειοψηφία τους άχρηστες. Η εξελιξη των χαρακτηριστικών απο java phones απλά έφερε την δυνατότητα να μπορείς να κάνεις πραγματική δουλειά πάνω σε ένα κινητό. Πές μου εφαρμογές συστήματος που να κάνουν κάτι πραγματικά παραγωγικό το οποίο να έχει αξία.... 1
Street-Fighter Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Αλφάδι,κομπιουτεράκι υπολογισμών,ohm law,andromoney,keepass,win remote,eliquid recipe,gmail,συγχρονισμός ημερολογίου κλπ.Oσο για antivirus τι να πω ούτε στα windows με το μαμά εδω κ 5 χρόνια δεν εχω κολλήσει θα κολλήσω στο android; LOL
hackerW32 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Τι να τις κάνεις τις εφαρμογές συστήματος; Όλοι μέρα θα "σκαλίζεις" το λειτουργικό του κινητού σου και τις ρυθμίσεις; Πραγματικη αξία δεν έχουν. Αντιθέτος οι εφαρμογές internet και γραφείου, όπως αναφέρεις, είναι το ζητούμενο για smartphone. Βασικά αυτό είναι το smartphone. Να μπορείς να δουλεύεις on the go που λένε τα Αγγλάκια. Φωτογραφική και ραδιόφωνο ειναι το συμπλήρωμα αυτων τον δυνατοτήτων. Οι εφαρμογές για το συστημα του κινητού είναι στην πλειοψηφία τους άχρηστες. Η εξελιξη των χαρακτηριστικών απο java phones απλά έφερε την δυνατότητα να μπορείς να κάνεις πραγματική δουλειά πάνω σε ένα κινητό. Πές μου εφαρμογές συστήματος που να κάνουν κάτι πραγματικά παραγωγικό το οποίο να έχει αξία.... o/c (εχω παει το u8150 4.0.4 απο 528mhz στα ~670, κολαγε το power amp και τα animations πριν) cpu stats, για να βλεπω στο ποσο % βρισκετε ο cpu (αυτο ειναι λιγο fetix) disk usage, για να βλεπω με ενα υπεργαματο περιβαλον τι πιανει χωρο στην εσωτερη, στην εξωτερηκη, κλπ fps meter, για να βλεπω ποσα fps εχω στα games (παλι fetix) full!screen, για να εξαφανιζω την κατω μπαρα οταν παιζω games root unistaller rom manager-rom toolbox root dim, για να βαζω την οθονη τοσο χαμηλά στον φωτισμό ωστε να μην βλεπω ουτε εγω (καλο για το κρεβατι για να μην πονανε τα ματια) simple unrar ή οπoιοδηποτε unzip-unrar app linux deploy, τρεχω linux. δοκιμασμενο το kali μετα πανε τα περιεργα, κατι wifi kill, κατι wifi passwords, κατι pamn (nmap), κατι app που κλεβεις accounts σε τοπικο wifi δυκτιο βλ. καφετερια, και το αγαπημένο μου, network spoofer. (καταλαβενω τα περισσοτερα δεν σε ενδιαφερουν, μην σου πω και ολα, αλλα ειναι αυτο που ειχα πει και ξαναλεω, ειναι ανάλογα το τι θελει ο καθενας. ολα τα παραπανω ειναι ο λογος που δεν θελω ios, δεν λεω οτι δεν ειναι καλο, και αυτο γαματο ειναι, αλλα δεν ειναι για μενα.)
Grey Warden Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Ναι είναι απαραίτητο, το πιο καλό είναι το AVG. Τι λετε ρε;;; Τι διαβαζουμε ρε παιδια... Ναι ειναι απαραιτητο λεει. ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ: Δεν ειναι απαραιτητο κανενα antivirus για οσους κατεβαζουν εφαρμογες μονο απο το Google Play και διαβαζουν τις αξιολογησεις. Παρακαλω πολυ να μην διαβασουμε αλλες κοτσανες. 2
tasos1995 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Τι λετε ρε;;; Τι διαβαζουμε ρε παιδια... Ναι ειναι απαραιτητο λεει. ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ: Δεν ειναι απαραιτητο κανενα antivirus για οσους κατεβαζουν εφαρμογες μονο απο το Google Play και διαβαζουν τις αξιολογησεις. Παρακαλω πολυ να μην διαβασουμε αλλες κοτσανες. Όντως δεν είναι, όταν ειδικά η Google αφήνει οτι σκουπίδι νάναι να αναίβει στο store.....δηλαδή η Apple/Microsoft που ελέγχουν ότι αναίβει, τι είναι τα κορόιδα που θέλουν να παρέχουν ασφάλεια. 3
MichalisCorsa Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 o/c (εχω παει το u8150 4.0.4 απο 528mhz στα ~670, κολαγε το power amp και τα animations πριν) cpu stats, για να βλεπω στο ποσο % βρισκετε ο cpu (αυτο ειναι λιγο fetix) disk usage, για να βλεπω με ενα υπεργαματο περιβαλον τι πιανει χωρο στην εσωτερη, στην εξωτερηκη, κλπ fps meter, για να βλεπω ποσα fps εχω στα games (παλι fetix) full!screen, για να εξαφανιζω την κατω μπαρα οταν παιζω games root unistaller rom manager-rom toolbox root dim, για να βαζω την οθονη τοσο χαμηλά στον φωτισμό ωστε να μην βλεπω ουτε εγω (καλο για το κρεβατι για να μην πονανε τα ματια) simple unrar ή οπoιοδηποτε unzip-unrar app linux deploy, τρεχω linux. δοκιμασμενο το kali μετα πανε τα περιεργα, κατι wifi kill, κατι wifi passwords, κατι pamn (nmap), κατι app που κλεβεις accounts σε τοπικο wifi δυκτιο βλ. καφετερια, και το αγαπημένο μου, network spoofer. (καταλαβενω τα περισσοτερα δεν σε ενδιαφερουν, μην σου πω και ολα, αλλα ειναι αυτο που ειχα πει και ξαναλεω, ειναι ανάλογα το τι θελει ο καθενας. ολα τα παραπανω ειναι ο λογος που δεν θελω ios, δεν λεω οτι δεν ειναι καλο, και αυτο γαματο ειναι, αλλα δεν ειναι για μενα.) Απάντησες ακριβώς αυτό που περιμένα για να απαντήσω... Overclocking: Πόσο επι τις εκατό τον android χρηστών πιστεύεις οτι θα ασχοληθεί με overclocking. Πάνω απο 1% παγκόσμια με τίποτα, και σίγουρα λιγότερο απο το 10% ξέρει τί είναι αυτό. Cpu usage: μόνο για εφε είναι ακόμα και για advanced χρήστες. Αν θες πραγματικα να ξέρεις τί γίνεται χρησιμοποιεις αυτο που είναι στην βάση του android... linux, και βγάζεις stats ποιο process έκανε τί και πόσο με ps. Αλλα και πάλι απο τα τόσα εκατομμύρια χρήστες κινητών πόσοι είναι ικανοί να το κάνουν..... 1%??? FPS, fullscreen κτλπ.: Παιχνιδοκονσόλα δηλαδή, πόσοι πάλι πιστεύεις οτι ασχολούνται τόσο ενταντικά/σοβαρά με gaming στο κινητό; Το 10% πάλι για εμένα πιστευω οτι είναι πολύ. Rooting tools/managers etc. : Κάπου τελευταία είχε πάρει το μάτι μια έρευνα που έλεγε οτι μόλις το 16-17% παγκοσμίος, τον συσκευών android είναι rooted, που από αυτό το 16-17% το 6-7% σίγουρα ειναι αποτέλεσμα του 10% των χρηστων που έχουν μια μικρή ιδέα τι να κάνουν (το γνωστό: φέρε το κινητό σου να στο κάνω να πετάει ) unrar-unzip-unWHAT??? : Δες τα ποσοστά παραπάνω για να μην επαναλαμβάνομαι. linux distributions: OΚ, ήδη ξεφύγαμε . Εδω δεν πιστεύω να θές απάντηση; Ακόμα και απο αυτούς που ασχολούνται πόσο % πιστευεις οτι κάθετε να περνάει linux distros; Ακόμα και εγω που ασχολούμαι προτίμισα να πάρω rasberry Pi για να παίζω παρα να "καίω" το κινητό μου (βέβαια έχω καμμένο γνωστο που έκατσε και έστεισε beowulf cluster με 4 Optimus L1!!!) network utilities(wifi/network spoofers) : Χαχα εδώ γελάω. Πόσες φορές έχω βοηθήσει ατόμα ακόμα και "γνώστες" να αλλαξουν μια ρημαδο IP... Αυτό λοιπόν το 90% των χρηστών δεν ενδιαφέρεται καν για τίποτα απο τα προηγούμενα. Θέλει να ανοίγει το κινητό και να κανει αυτο για το οποιο πήρε το smartphone. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, σαν πλατφόρμα το android πιστεύεις οτι αξίζει να εκθέτει το 90+% των χρηστών του σε malware για γουστάρει ίσως και λιγότερο 10% των χρηστών; Για εμένα οχι απλά δεν αξίζει αλλα το θεωρώ και αποτυχία. Θα προτιμούσα μια οποιαδήποτε άλλη πλατφορμα που έχει μια στοιχειώδη προσοχή στο app store της, που βασικά αυτό έκανα.
MichalisCorsa Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Αλφάδι,κομπιουτεράκι υπολογισμών,ohm law,andromoney,keepass,win remote,eliquid recipe,gmail,συγχρονισμός ημερολογίου κλπ. Oσο για antivirus τι να πω ούτε στα windows με το μαμά εδω κ 5 χρόνια δεν εχω κολλήσει θα κολλήσω στο android; LOL Εκτός απο το antivirus όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες ανήκουν στην κατηγορία εφαρμογές γραφείου και personal utilities δεν είναι εφαρμογές συστήματος. 1
hackerW32 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 εγω σε αυτο απαντησα " Πραγματικη αξία δεν έχουν." μιλούσες γενικα, πραγματικη αξια δεν εχουν για τον απλο χρηστη το οτι μονο ενα μικρο ποσοστό ξερει τι ειναι αυτα που εγραψα και τι κανουν συμφωνώ απολυτα. οσο για το αν αξίζει να εκθέτει το 90+%, thats not my fucking problem, δεν ειμαι στο 90%. ειναι σα τα τορρεντ ενα πραγμα, δεν πας να κατεβασεις οτι βρεις στο tpb, διαβαζεις κανα comment απο κατω. το οτι το play store θελει δουλεια ειναι σίγουρο.
MichalisCorsa Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Η πραγματικότητα/καθημερινότητα όμως είναι ο απλός χρήστης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι περισσότεροι και ειδικά οι "experts" του android που θεωρούν οτι κάποια πράγματα οτι είναι απλά, βατα και αυτονόητα για τον υπόλοιπο κόσμο κάτι που όχι μόνο δεν ισχύει αλλα είναι και το ακριβώς αντίθετο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Κακόβουλη εφαρμογή ειναι αυτή που πετάει για διαφήμιση έχεις ιο κανε δωρεάν τεστ; Κακόβουλη γίνεται αφού πατήσεις το ok για να κάνεις το "τεστ". Και πίστεψέ με, υπάρχουν πολλοί που τα πατάνε αυτά... Επίσης ξεκολάτε από το θέμα των ιων στα κινητά! Το κακόβουλο λογισμικό σε αυτή την περίπτωση δεν λειτουργεί όπως ένας ιός στο pc.
Street-Fighter Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Κακόβουλη γίνεται αφού πατήσεις το ok για να κάνεις το "τεστ". Και πίστεψέ με, υπάρχουν πολλοί που τα πατάνε αυτά... Επίσης ξεκολάτε από το θέμα των ιων στα κινητά! Το κακόβουλο λογισμικό σε αυτή την περίπτωση δεν λειτουργεί όπως ένας ιός στο pc. Το εχεις πατησει; Και τι εγινε; Μπηκε το malware; Εκτός απο το antivirus όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες ανήκουν στην κατηγορία εφαρμογές γραφείου και personal utilities δεν είναι εφαρμογές συστήματος. Σωστα πήδηξα καποιες λέξεις. Η διαφορά ομως δεν υπάρχει. Οι πολλές εφαρμογές φέρνουν και τις επιλογές (επιλογή = ελευθερία) οι λίγες τον περιορισμό. Τα έχουμε ξανα πει αυτα ας μη το κουράζουμε.
bvg Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Clean Master+CM Security,Αυτό χρησιμοποιώ και πιστεύω κάνει δουλειά!!!Καλό είναι να διαβάζουμε και τα σχόλια,εάν υπάρχουν φυσικά!!
21century Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Κακό ούλα ακόμα και τα βιβλία, εκπλήσσομαι...
Grey Warden Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Όντως δεν είναι, όταν ειδικά η Google αφήνει οτι σκουπίδι νάναι να αναίβει στο store.....δηλαδή η Apple/Microsoft που ελέγχουν ότι αναίβει, τι είναι τα κορόιδα που θέλουν να παρέχουν ασφάλεια. Προφανώς δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου Google Play. Και ναι η Apple και η Ms δεν σε αφήνουν ούτε να κλάσεις χωρίς την έγκριση τους. Ειδικά η πρώτη. H δεύτερη λόγω ανύπαρκτων πωλήσεων αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις. Τώρα αν έχεις χρησιμοποιήσει Google Play και γράφεις όσα γράφεις μάλλον ανήκεις στην κατηγορία ενός τύπου που έγραψε για το Nova Launcher οτι έχει ιό και του αύξησε το sar στο κινητό. (ναι, έχει γραφτεί κι αυτό) Δεν τα γράφω για να στην πω αλλά γιατί ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχεις antivirus στο κινητό σου. Η κοπέλα μου διαβάζοντας τέτοια άρθρα είχε βάλει 2 antivirus στο κινητό της και φυσικά της τα απεγκατέστησα όταν το έμαθα. Τέτοιες ΄΄έρευνες΄΄ έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την προώθηση antivirus. Αν κάποιος εγκαθιστά εφαρμογές από άγνωστες πηγές τότε ναι χρειάζεται antivirus παρ όλο που οι ιοί δεν λειτουργούν όπως ξέρουμε στα windows και σωστά αναφέρθηκε παραπάνω. Το να γράφει κάποιος android=malware και να βρίσκει συμπαραστάτες, έχει να κάνει καθαρά με fanboyσμο και όχι με πραγματική χρήση του android μέσω του Google Play. Προσωπικά έχω πολλές εφαρμογές εκτός Google Play και δεν χρειάστηκε antivirus. Σίγουρα όμως συνιστώ σε όποιον δεν γνωρίζει τι κατεβάζει ή δεν έχει σχέση με το αντικείμενο να μην το επιχειρήσει χωρίς κάποιο antivirus. 4
jmirko15 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Όντως δεν είναι, όταν ειδικά η Google αφήνει οτι σκουπίδι νάναι να αναίβει στο store.....δηλαδή η Apple/Microsoft/BlackBerry που ελέγχουν ότι αναίβει, τι είναι τα κορόιδα που θέλουν να παρέχουν ασφάλεια. Fixed Προφανώς δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου Google Play. Και ναι η Apple και η Ms δεν σε αφήνουν ούτε να κλάσεις χωρίς την έγκριση τους. Ειδικά η πρώτη. H δεύτερη λόγω ανύπαρκτων πωλήσεων αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις. Τώρα αν έχεις χρησιμοποιήσει Google Play και γράφεις όσα γράφεις μάλλον ανήκεις στην κατηγορία ενός τύπου που έγραψε για το Nova Launcher οτι έχει ιό και του αύξησε το sar στο κινητό. (ναι, έχει γραφτεί κι αυτό) Δεν τα γράφω για να στην πω αλλά γιατί ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχεις antivirus στο κινητό σου. Η κοπέλα μου διαβάζοντας τέτοια άρθρα είχε βάλει 2 antivirus στο κινητό της και φυσικά της τα απεγκατέστησα όταν το έμαθα. Τέτοιες ΄΄έρευνες΄΄ έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την προώθηση antivirus. Αν κάποιος εγκαθιστά εφαρμογές από άγνωστες πηγές τότε ναι χρειάζεται antivirus παρ όλο που οι ιοί δεν λειτουργούν όπως ξέρουμε στα windows και σωστά αναφέρθηκε παραπάνω. Το να γράφει κάποιος android=malware και να βρίσκει συμπαραστάτες, έχει να κάνει καθαρά με fanboyσμο και όχι με πραγματική χρήση του android μέσω του Google Play. Προσωπικά έχω πολλές εφαρμογές εκτός Google Play και δεν χρειάστηκε antivirus. Σίγουρα όμως συνιστώ σε όποιον δεν γνωρίζει τι κατεβάζει ή δεν έχει σχέση με το αντικείμενο να μην το επιχειρήσει χωρίς κάποιο antivirus. Είχα πετύχει .apk αρχείο από το Gplay με keylogger μέσα πριν από 1 1/2 εβδομάδα περίπου. Θα το ψάξω μπας και βρω το όνομα του app.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα