Προς το περιεχόμενο

XP ή 7 για αυτο το laptop?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Yπαρχει ενα lapto Toshiba με τα εξης χαρακτηριστικα

Intel Atom  CPU N270 1.60GHz

Mνημη 1GB

Kαρτα Intel GMA 950

Νομιζετε οτι μπορει να σηκωσει απροβληματιστα τα 7 ή καλυτερα να του βαλω ΧP?

Δημοσ.

Tα 7 ult 32 εχει αυτη τη στιγμη πανω, του τα ειχα περασει παλιοτερα.

Αλλα ο χρηστης μου το εφερε παραπονουμενος οτι σερνεται. Οποτε να του κανω ρεκτιφιε και καθαρισμο ή να του περασω τα ΧP?

Eν τω μεταξυ το λαπτοπ αυτο δεν εχει dvd drive και αναρωτιεμαι πως του ειχα περασει windows...

Γινεται με usb στικ?

Δημοσ.

Με 1gb ότι και να του βάλεις θα γεμίζει η μνήμη και θα σέρνεται,απλά με τα xp θα είναι οριακά καλύτερα.
Ναι με usb περνάς τα πάντα, δες το rufus

Δημοσ.

Τι να το κανω το ρουφους, θα αντιγραψω το setup στο στικ και θα bootαρω απο εκει, σωστα?

Θυμιζω οτι XP ειχαμε απο παλια, με μνημες 512ΜΒ ή και 256ΜΒ...

Nα βαλω τα ΧP ή να αφησω τα 7, τι μου προτεινεις?

Δημοσ.

Τι να το κανω το ρουφους, θα αντιγραψω το setup στο στικ και θα bootαρω απο εκει, σωστα?

Σου τα περνάει στο usb και κάνει εκκίνηση και εγκατάσταση από εκεί.

Θυμιζω οτι XP ειχαμε απο παλια, με μνημες 512ΜΒ ή και 256ΜΒ...

Εγώ σου θυμίζω ότι αυτό ήταν με το ServicePack0 ,όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο ήθελε και παραπάνω μνήμη,και άντε μόνο του το λειτουργικό θα τρέχει αλλά αν ανοίξεις και καμιά καρτέλα σε κάποιον σύγχρονο browser τελείωσε.

Nα βαλω τα ΧP ή να αφησω τα 7, τι μου προτεινεις?

Ερώτηση κρίσεως....

Όπως είπα, με τα xp θα είναι ελάχιστα καλύτερα,αλλά αν έχει μάθει με τα 7 μπορεί να φρικάρει με τα xp και ας είναι καλύτερα.

Δημοσ.

Ο χρηστης δε τρεχει συγχρονα παιχνιδια, βασικα ολη τη μερα ειναι στο facebook :lol:

Δε νομιζω να φρικαρει, τα xp τα ειχε πριν.

Αυτο που θελει ειναι να μη σερνεται. Να μην κανει πχ. 50 ωρες να ανοιξει ενα παραθυρο.

Δημοσ.

Ότι και να του περάσεις,με ένα gb θα του γεμίζει η μνήμη και με 1,6ghz atom θα έχει πρόβλημα με σελίδες που έχουν flash,δεν αλλάζουν αυτά αν δεν αλλάξεις υλικό. 

• Like 1
Δημοσ.

το ίδιο θέμα είχα κι εγώ με ένα ίδιων χαρακτηριστικών netbook.

τελικά δεν έχω κάνει ακόμα format. 

θεωρητικά θα έχει θέμα με τα 7, το πόσο μεγάλο δε ξέρω.αλλά με τρώει να το δοκιμάσω να μου φύγει η περιέργεια.

τα xp πλέον θέλουν κι αυτά αρκετή ram.

όταν βγήκαν κι εγώ τα δούλευα για ένα διάστημα με 192MB ram. 

μετά τα service packs ανέβηκαν οι απαιτήσεις αρκετά.

Δημοσ.

Ότι και να του περάσεις,με ένα gb θα του γεμίζει η μνήμη και με 1,6ghz atom θα έχει πρόβλημα με σελίδες που έχουν flash,δεν αλλάζουν αυτά αν δεν αλλάξεις υλικό. 

Οk, αφηνω τα 7.

Τι ρυθμισεις να κανω για να ειναι πιο γρηγορα?

Ποση εικονικη μνημη?

Δημοσ.

Εγώ σου θυμίζω ότι αυτό ήταν με το ServicePack0 ,όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο ήθελε και παραπάνω μνήμη,και άντε μόνο του το λειτουργικό θα τρέχει αλλά αν ανοίξεις και καμιά καρτέλα σε κάποιον σύγχρονο browser τελείωσε.

τα xp πλέον θέλουν κι αυτά αρκετή ram.

όταν βγήκαν κι εγώ τα δούλευα για ένα διάστημα με 192MB ram. 

μετά τα service packs ανέβηκαν οι απαιτήσεις αρκετά.

Δεν έχει να κάνει με τα service packs, έχει να κάνει με αυτό:

...αλλά αν ανοίξεις και καμιά καρτέλα σε κάποιον σύγχρονο browser τελείωσε.

Οι απαιτήσεις των εφαρμογών που τρέχετε δεν έχουν καμία σχέσει με 10 χρόνια πριν.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, να πω κι εγώ την άποψη μου.

Προχτές μου έφεραν μια κινεζιά νετμπουκ με atom 1.8ghz, 1gb ram και intel gma 3600. Είχε επάνω τα 7 ultimate.

Του έβαλα τα 7άρια starter (πρώτη φορά τα βάζω) και πήγαινε σφαίρα με firefox. Μόλις μπήκε το av άρχισε να κλοτσάει λίγο αλλά σε γενικές γραμμές πήγαινε πολύ καλύτερα από τα ultimate που είχε πριν.

Κολπάκι...

Αν έχουμε ένα iso με τα 7άρια σε όποια έκδοση και να είναι (κατά προτίμηση με ελληνικά sp1), το ανοίγουμε με το ultraiso ή το poweriso και διαγράφουμε το αρχείο ei.cfg που είναι στον φάκελο sources. Καίμε το dvd και έχουμε ένα δισκάκι που έχει όλες τις εκδόσεις των 7, από starter μέχρι ultimate.

Υπάρχει και ένα tool που κάνει αυτήν τη δουλειά, το ei removal utility (http://code.kliu.org/misc/winisoutils/).

Δημοσ.

να παρει ενα στικ με 2gb μνημη αμα σκοπευει να το κρατησει. Εστω και μεταχειρισμενη απο εδω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...