Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια..εχω απογοητευτεί με τα reviews στο amazon.θελω εναν εξωτερικό σκληρό 1tb για backup ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ αρχείων,για χρηση σε ενα pc μια φορα το μήνα-2μηνο..

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301971&sid=1

τον έχει προσφορά το eshop αλλα δεν ξέρω εσείς τι λέτε;τι θα μου προτείνατε;φυσικα στο budget των 60-70...ευχαριστώ

Δημοσ.

^...δεν είναι το θέμα να βγουν να γράψουν ΜΟΝΟ οι "ευχαριστημένοι" όμως...

...όπως βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν έπιασα πλήρως το νόημα :

maparios, έχω αντίστοιχους δίσκους στα 2TB και γενικά μπορώ να πω πως είμαι ευχασιστημένος.

... :-) ?

Μα(πα)ριε, τα ρηβιούς να τα έχεις (σε γενικές γραμμές) χεσμένα. Τάσεις κατά βάση μπορούν να σου πουν. Με βάση (σοβαρές) στατιστικές, στην καλύτερη περίπτωση. Κι αν απλά μιλάμε για αποδώ και αποκεί χρήστες που γράφουν το μαράζι τους (ή την κάβλα τους αντίστοιχα),,,,,καληνύχτα. 

Το ποιό θα ΕΙΝΑΙ το μέλλον του δίσκου, θα φανεί μόνο όταν μια μέρα θα χαλάσει (ή έστω θα αρχίσει να βγάζει προβλήματα. Πχ bad sectors ή προβλήματα επικοινωνίας με τον disk controller). Ο,ΠΟΤΕ κι αν είναι αυτό : σε 2 μέρες, σε δυο μήνες, σε δυο χρόνια, σε τρία, σε δέκα.

(...υπ' όψιν δε ότι η ζωή ενός δίσκου, δεν είναι 100% συνάρτηση του συνολικού χρόνου χρήσης του).

Μ' άλλα λόγια : κάθε "κομμάτι", είναι δυνητικά "ξεχωριστό". Και έχει να κάνει με το πόσο τυχερός (ή άτυχος) θα σταθείς, αγοράζοντάς το. Πόσο μάλλον όταν παίζουν ΔΙΑΦΟΡΟΙ παράγοντες σχετικά με την υγεία/μέλλον ενός δίσκου - και δη κάποιοι είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ απρόβλεπτοι.

Το μόνο που μπορείς να έχεις σίγουρο, είναι το συμφέρον σου (το οικονομικό), αναφορικά με την εγγύηση αντικατάστασης.

Αναφορικά με το αποπάνω, και έχοντας στο μυαλό τη χωρητικότητα που θες, αλλά και τη χρήση για την οποία μιλάς, η πρώτη μου πρόταση εμένα είναι να πας σε συνδυασμό ενός Scorpio Black από Westrn Digital στα 750GB (...και να θέλαμε, "μεγαλύτερος" δεν βγαίνει) με μία USB 3.0 θήκη :

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.304726

&

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.800098  *

Σύνολο 80. 10 δηλαδή παραπάνω από το ταβάνι που είχες θέσει. Βατό νομίζω.

Τί "κερδίζεις"; Ο Seagate που είδες, έχει δύο χρόνια εγγύηση. Και δεν ξέρεις καν τί σκληρό έχει μέσα.

...ενώ ο Black Scorpio έχει πέντε χρόνια (η θήκη ναι μεν 2, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό μέρος του συνόλου). Ο  οποίος είναι "ανώτερης κατασκευαστικής ποιότητας". Στη θεωρία έστω λοιπόν (διότι περί πράξης ήδη είπαμε), είναι ο καλύτερος δυνατός που κυκλοφορεί. ΚΑΙ στα 7200 RPM μάλιστα.

Τί χάνεις (εκτός από τα 10Ε που λέγαμε); 250GB χώρου. Που ΥΠΕΡ-καλύπτονται με την αναλογία εγγύηση/έτος/Ευρώ, που του Scorpio είναι η συμφερότερη που υπάρχει. Αν σου ΑΡΚΟΥΝ τα 750 **, θα έλεγα να μην το σκεφτείς καν λοιπόν.

*...για την περίπτωση που βολεύεσαι με USB 2.0 θήκη, πάρε αυτήν, για να γλυτώσεις 7 Ευρώ.

** ...αν ΔΕΝ σου αρκούν τα 750, πάρε τουλάχιστον έναν σκληρό 3ων ετών εγγύησης αντικατάστασης. Πχ αυτόν.

(...είναι ναι μεν στις 5400RPM, αλλά ίσως δεν σε πολυνοιάζει, ως USB. Το δε σύνολο μαζί με την θήκη, πάει είτε στα 67Ε, είτε στα 74. Ανάλογα με το ποιά θήκη θα πάρεις...) (...συνεχίζει να συμφέρει οικονομικώς -αναλογικά- από τον Seagate που έλεγες, με τον +1, έστω, χρόνο εγγύησης. Ακόμη κι αν δώσεις 74 -σύνολο-, με USB 3.0 θήκη. Διότι 74 / 3 x 2 = 50, αν με καταλαβαίνεις...)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...