Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά κάποιο τρόπο δεν μπορώ να τα συνδέσω με το τροφοδοτικό και να είναι αναμμένα όση ώρα είναι ανοιχτός ο υπολογιστής, αλλά χωρίς να καούν κιόλας...??

Δημοσ.

Μπορεις στα 5βολτ του τροφοδοτικου με μια αντισταση το λιγοτερο 100Ω στο καθε λεντ (δε ξερω συγκεκριμενα γιατι δεν ειδα τα χαρακτηριστικα του λεντ ). Η στα 12βολτ του τροφοδοτικου με αντισταση 470Ω. Θα το δω οταν μπω απο PC και θα σου τα κανω πιο κατανοητα. Τα κουμπια τα θες κοντα μεταξυ τους;

Δημοσ.

Ω δαμν, δεν είδα ότι απάντησες.

Αν πας στη σελίδα που λέγαμε πιο πίσω και συμπληρώσεις τα στοιχεία θα σου βγάλει ακριβώς τις τιμές που χρειάζεσαι για να τα συνδέσεις (αν και τα είπε ήδη ο αποπάνω).

Δημοσ.

Μάλλον το είδε το μήνυμα σου το οποίο για μένα είναι κατανοητό αλλά εκείνος μπερδεύτηκε για αυτό θέλω να τον βοηθήσω περισσότερο κάνοντας του ένα πολύ κατανοητό απλό κύκλωμα :P Για αυτό ρώτησα και αν τα κουμπιά είναι κοντά μεταξύ τους για να δω πως βολεύει.

Επίσης δε νομίζω πως η μητρική έχει πρόβλημα για 2 led. Ακόμα και στο μέγιστο τους να παίζουν και τα 2 μου φαίνεται πολύ λίγο για να καεί κάτι στην μητρική. (αν μιλάμε για συνηθισμένα λεντ φυσικά όπως είπες 15-25mA και όχι για τίποτα led του 1W :P )

Βέβαια εγώ προτείνω να πάρει από το τροφοδοτικό και όχι από την μητρική. 

Δημοσ.

Το προτιμότερο είναι της πρώτης εικόνας απλά τα άλλα σου τα δείχνω για εκπαιδευτικούς σκοπούς περισσότερο. Στην πρώτη εικόνα δείχνω 1 led αλλά κάνεις το ίδιο ακριβώς για όσα led θες (παράλληλη σύνδεση). Οι άλλες 2 εικόνες είναι σύνδεση σε σειρά. 

Αντιστάσεις βρίσκεις σε καταστήματα με ηλεκτρονικό υλικό. Ζήτα απλά αντίσταση τάδε Ωμ και αν θες να το παίξεις λίγο πιο γνώστης πες 1/4watt ή 1/2watt ξέρω γω, ή πες για ledakia τις θέλω κλπ... (αν η κατανάλωση που ζητάει το φορτίο δεν μπορεί να το καλύψει η αντίσταση, τότε θα καρβουνιαστεί, καλύτερα να είναι περισσότερα watt η αντίσταση παρά λιγότερα ή οριακά. Αλλά όσο μεγαλύτερη σε watt μεγαλώνει και το μέγεθος της. Αν και δε νομίζω πως σε απασχολεί στην κατασκευή σου) Οι αντιστάσεις δε κοστίζουν σχεδόν τίποτε, μάλιστα αν ζητήσεις κάνα δυο θα σου τις δώσουν τσάμπα λογικά. 

post-121105-0-13695900-1393691412_thumb.jpg

post-121105-0-73374500-1393691416_thumb.jpg

post-121105-0-83076100-1393691419_thumb.jpg

Δημοσ.

Παιδιά μόλις ξανακοίταξα τα LEDS και κατάλαβα ότι το έχω πάρει λάθος από την αρχή.... Τα LEDS χρειάζονται 3v ή περισσότερα για  να λειτουργήσουν όχι 3 ακριβώς... οπότε στην ουσία αν τα συνδέσω και τα 2 σε ένα 5άρι του τροφοδοτικού θα λειτουργούν σωστά χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς αντιστάσεις θέλω να πιστεύω... Σωστά;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...