CaseMao Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα insomnia, Έχω στο κεφάλι μου μια ιδέα -να κρύψω τον υπολογιστή σε ένα μαγαζί και να τα βγάλω όλα εξωτερικά και designάτα.. Αρχίζοντας λοιπόν με το κουμπί εκκίνησης έχω ένα προβληματάκι. Σκέφτομαι να βάλω το παρακάτω κουμπί για να ανοίγω τον υπολογιστή, όμως έρχεται μαζί με ένα LED ενσωματωμένο μέσα στο κουμπί. Στις λεπτομέρειες λέει ότι: "The body is a black plastic with the LED built inside. There are two contacts for the button and two contacts for the LED, one marked + and one -. The forward voltage of the LED is about 3V so connect a 220 to 1000 ohm resistor in series just as you would with any other LED to your 3V or higher power supply." Αν κατάλαβα λοιπόν καλά, θα πρέπει να συνδέσω το LED ου κουμπιού με 3V ρεύμα και κάτι λέει για "ohm resistor", διαβάζοντας λοιπόν στο Google κάπου έπεσε το μάτι μου ότι αν ανάβει συνέχεια το LED θα καεί γιατί θα ανεβάσει θερμοκρασία. Ερώτηση 1: τι είναι το "ohm resistor", τι κάνει και που μπορώ να το βρω?? Ερώτηση 2: υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να το συνδέσω στο τροφοδοτικό του υπολογιστή μου??
WalkerSW Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Και γτ δεν το συνδέεις στο power led της μητρικής ώστε να ανάβει μονο όταν είναι αναμένος ο υπολογιστής!! 1
CaseMao Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Και γτ δεν το συνδέεις στο power led της μητρικής ώστε να ανάβει μονο όταν είναι αναμένος ο υπολογιστής!! Πιο είναι το power led της μητρικής;; μπορώ να το κάνω αυτό και με το κουμπί επανεκκίνησης;;
WalkerSW Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Εκεί που συνδέεται το power button στην μητρική υπάρχουν θέσεις επίσης για reset button, power led και hdd led. Αυτα,όμως ειναι βασικα πράγματα τα οποία θα έπρεπε να ξέρεις πριν αρχισεις τις μοντιες. 3
AMD Expert Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Εσύ κοίτα αυτό που λέει Power LED. Μπροστά στο κουτί τα περισσότερα cases έχουν ένα λαμπάκι. Συνδέεται στην μητρική και συμβολίζεται ως PLED ή Power LED. Πρέπει να το συνδέσεις σωστά (θετικό-αρνητικό) αλλά και ανάποδα να το βάλεις δεν παθαίνει κάτι το pc. Απλά γύρνα το ανάποδα.
CaseMao Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Εσύ κοίτα αυτό που λέει Power LED. Μπροστά στο κουτί τα περισσότερα cases έχουν ένα λαμπάκι. Συνδέεται στην μητρική και συμβολίζεται ως PLED ή Power LED. Πρέπει να το συνδέσεις σωστά (θετικό-αρνητικό) αλλά και ανάποδα να το βάλεις δεν παθαίνει κάτι το pc. Απλά γύρνα το ανάποδα. Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά, το led του κουμπιού της εκκίνησης που σκοπεύω να βάλω θα το συνδέσω στο power led και θα ανάβει όσο είναι αναμμένος ο υπολογιστής σωστά; δεν χρειάζεται κάποιο "ohm resistor"?? έστω ότι το κάνω έτσι -το κουμπί της επανεκκίνησης που έχει led κι αυτό να το συνδέσω κι αυτό στο power led με πατέντα μαζί με το κουμπί της εκκίνησης και να τα έχω και τα 2 να ανάβουν όσο είναι on το pc??
SouLSLayeR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Θα μπορούσες να το βάλεις για ένδειξη λειτουργίας του δίσκου αντί να 'ναι και τα δύο αναμμένα μαζί.
CaseMao Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Θα μπορούσες να το βάλεις για ένδειξη λειτουργίας του δίσκου αντί να 'ναι και τα δύο αναμμένα μαζί. Ναι θα μπορούσα να το βάλω στον δίσκο, αλλά στον δίσκο δεν ανάβει συνεχόμενα... εγώ τα θέλω και τα 2 να ανάβουν όλη την ώρα γιαυτό το λέω... θα υπάρχει πρόβλημα αν και τα 2 τα βάλω μαζί στο power led?? δεν ξέρω αν φτάνει η τάση εκεί... τα led των κουμπιών λέει ότι θέλουν 3v το 1 για να λειτουργήσουν..... αυτό με το "ohm resistor" ξέρει κανείς τι είναι;;
SouLSLayeR Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Α, οκ τότε, για εναλλακτική το είπα. Όχι δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα.
WalkerSW Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Μην βαλεις δυο led στο power led δεν θα τα αντέξει..
SouLSLayeR Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Απίθανο να του κάψουν κάτι. Αν τα βάλει σε σειρά επειδή λέει ότι θέλουν 3ν τότε μάλλον το 2ο θα ανάβει ίσα ίσα ή καθόλου. Παράλληλα θα τραβάνε παραπάνω αλλά πολύ δύσκολο να του κάνουν ζημιά..χάρτινο είναι? Στη χειρότερη αν θέλει να 'ναι σίγουρος να βάλει καμιά αντίσταση όπως λέει και ο κατασκευαστής να τραβάνε όσο ρεύμα θέλουμε μόνο. Στην τρισχειρότερη ας τα συνδέσει στα 5ν ενός μόλεξ.
CaseMao Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Στη χειρότερη αν θέλει να 'ναι σίγουρος να βάλει καμιά αντίσταση όπως λέει και ο κατασκευαστής να τραβάνε όσο ρεύμα θέλουμε μόνο. Στην τρισχειρότερη ας τα συνδέσει στα 5ν ενός μόλεξ. Να το αναλύσουμε λιγάκι αυτό εδώ;;
SouLSLayeR Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Τσέκαρε λίγο αυτό. Του δίνεις την τάση που έχεις, ~3,6v(?) αν είναι το header του mobo, αν πάρεις από το κόκκινο καλώδιο του molex τότε είναι 5v. Από κάτω ζητάει την πτώση τάσεως στο led, που σου λέει είναι 3ν, και πόσο ρεύμα θες να τραβάει. Όσο μικρότερη η αντίσταση, τόσο περισσότερο ρεύμα πάει στο led και τόσο παραπάνω ανάβει. Συνήθως ένα led τυπικό είναι γύρω στα 15-25mA. Τώρα, για 2, παίζει ρόλο πώς θα τα ενώσεις. Δες εκεί που λέει Series leds - Parallel leds. Σε σειρά η τάση μοιράζεται και το ρεύμα που ρουφάνε μένει ίδιο.Αντίθετα, αν είναι συνδεδεμένα παράλληλα , το ρεύμα μοιράζεται και η τάση μένει ίδια στα άκρα τους. http://en.wikipedia.org/wiki/Series_and_parallel_circuits
CaseMao Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Τσέκαρε λίγο αυτό. Του δίνεις την τάση που έχεις, ~3,6v(?) αν είναι το header του mobo, αν πάρεις από το κόκκινο καλώδιο του molex τότε είναι 5v. Από κάτω ζητάει την πτώση τάσεως στο led, που σου λέει είναι 3ν, και πόσο ρεύμα θες να τραβάει. Όσο μικρότερη η αντίσταση, τόσο περισσότερο ρεύμα πάει στο led και τόσο παραπάνω ανάβει. Συνήθως ένα led τυπικό είναι γύρω στα 15-25mA. Τώρα, για 2, παίζει ρόλο πώς θα τα ενώσεις. Δες εκεί που λέει Series leds - Parallel leds. Σε σειρά η τάση μοιράζεται και το ρεύμα που ρουφάνε μένει ίδιο. Αντίθετα, αν είναι συνδεδεμένα παράλληλα , το ρεύμα μοιράζεται και η τάση μένει ίδια στα άκρα τους. http://en.wikipedia.org/wiki/Series_and_parallel_circuits Μάλλον θα τα βάλω χωρίς LED στο τέλος...
SouLSLayeR Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μάλλον εγώ τα παραλέω περίεργα Δεν είναι τόσο τρομακτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα