Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια! Εδω και 2 μηνες σαν νεος οδηγος και ψιλο ασχετος με τα αυτοκινητα εχω αγορασει ενα μεταχειρισμενο alfa romeo 146 twin spark 1.4 το οποιο απο τη στιγμη που το πηρα μου ειχαν πει οτι χρειαζεται service το οποιο δεν εχω κανει ακομη.To μονο που το εχω αλλαξει ειναι λαδια και φιλτρο λαδιου.Καθως ψαχτηκα λιγακι τις τελευταιες μερες καταλαβα οτι πρεπει να γινει πιο γενικο service( αλλαγμα μπουζι, φιλτρα αερος, βενζινης κλπ) το αυτοκινητο το κυκλοφορω αποβληματιστα αλλα με φοβο και σκεφτομαι οσο το δυνατον γρηγοροτερα να του κανω το service.Θα ηθελα να μου προτεινετε ποια ειναι η καλυτερη λυση .. να ψαξω μονος μου για τα ανταλλακτικα να τα αγορασω να παω σε ενα συνεργειο να τα εγκαταστησει (αν και δεν ξερω τι ακριβως χρειαζεται το αυτοκινητο) ή να το παω κατευθειαν στο συνεργειο.Αν χρειαζεται ολα αυτα ξερετε περιπου τιμες που θα κοστισει στο συνεργειο και αν ναι? ξερετε καποιο συνεργειο αξιοπιστο στην αθηνα?

Δημοσ.

καλο ειναι οταν παιρνεις μεταχειρισμένο να κανεις ενα μεγαλο γενικό σερβις για αρχή...

χοντρικά τα ποσα

8 μπουζί * 7 € = 42

φιλτρο αερα = 15

φιλτρο βενζίνης = 8

φίλτρο καμπίνας = 20

λαδια = 40

φιλτρο λαδιου = 5

βαλε και ένα πενηντάρι εργατικά γυρω στα 180...

αν εχεις αρκετά χιλιόμετρα μιας και μπαίνεις στο συνεργείο θα πρότεινα να κάνεις και μια αλλαγη ιμάντες (δυναμό και χρονισμού). Το κόστος θα είναι αλλα 60-70 στα ανταλλακτικά (για ιμιτασιόν).

Πιθανώς τέλος να χρειαστείς και φρέον στο κλιματιστικό αλλα αυτό μπορείς να το κάνεις και απο απρίλη-μαη που θα σφίξουν οι ζέστες...

Δημοσ.

καλο ειναι οταν παιρνεις μεταχειρισμένο να κανεις ενα μεγαλο γενικό σερβις για αρχή...

χοντρικά τα ποσα

8 μπουζί * 7 € = 42

φιλτρο αερα = 15

φιλτρο βενζίνης = 8

φίλτρο καμπίνας = 20

λαδια = 40

φιλτρο λαδιου = 5

βαλε και ένα πενηντάρι εργατικά γυρω στα 180...

αν εχεις αρκετά χιλιόμετρα μιας και μπαίνεις στο συνεργείο θα πρότεινα να κάνεις και μια αλλαγη ιμάντες (δυναμό και χρονισμού). Το κόστος θα είναι αλλα 60-70 στα ανταλλακτικά (για ιμιτασιόν).

Πιθανώς τέλος να χρειαστείς και φρέον στο κλιματιστικό αλλα αυτό μπορείς να το κάνεις και απο απρίλη-μαη που θα σφίξουν οι ζέστες...

Πολλα μου φαινοντε τα εργατικα....Αλλαξα σε ΤΤ λαδια και φιλτρο με 50 ευρω  συνολικα

Δημοσ.

Πολλα μου φαινοντε τα εργατικα....Αλλαξα σε ΤΤ λαδια και φιλτρο με 50 ευρω  συνολικα

Η εργασια δεν ειναι ιδια για λαδια φιλτρο και για ενα πιο γενικο σερβις.γιατι να σου ριξει 4 λιτρα και να ξεβιδωσει το φιλτρο οκ..ποσο να σου παρει..αντε 10-15 ευρω..Σκεψου βεβαια οτι τα συνεργεια εχουν και κερδος και απο τα ανταλλακτικα...

• Like 1
Δημοσ.

Η εργασια δεν ειναι ιδια για λαδια φιλτρο και για ενα πιο γενικο σερβις.γιατι να σου ριξει 4 λιτρα και να ξεβιδωσει το φιλτρο οκ..ποσο να σου παρει..αντε 10-15 ευρω..Σκεψου βεβαια οτι τα συνεργεια εχουν και κερδος και απο τα ανταλλακτικα...

Και για αυτό πιστευω ότι 50 ευρω για τις πιο πανω απλες εργασιες είναι πολλα .Εκτος και παει στην αντιπροσωπεια αλλα δεν βλεπω τον λογο ...

20 λεπτα δουλεια είναι ...

Δημοσ.

Και για αυτό πιστευω ότι 50 ευρω για τις πιο πανω απλες εργασιες είναι πολλα .Εκτος και παει στην αντιπροσωπεια αλλα δεν βλεπω τον λογο ...

50 ναι πιστευω ειναι πολλα.τελοςπαντων..Ετσι και αλλιως χοντρικα ηταν ο υπολογισμος...παντως ενα 30 θα το παρει σιγουρα.

• Like 1
Δημοσ.

εγω τα ανταλλακτικά παντοτε τα παιρνω μονος μου, χωρις να εμπλακει συνεργείο (εκτος αν πρόκειται για αντιπροσωπεία).

Τα εργατικά τόσο ειναι γιατι σκέψου οτι συνολικά ειναι περίπου 1-1,10 λεπτα. Η αλλαγη λαδιών - φίλτρου για εμένα ουτε 10€ δεν αξίζει και για αυτό ψαχνω και καμια ράμπα στην αθηνα να τα αλλαξω μόνος μου μιας και αλλάζω κάθε 5-6 χιλιάδες...

Κατα τα αλλα ανεξαρτητως αυτοκινητου, 4-5 λιτρα λαδακι και ένα φίλτρο στα 50-55€ ειναι χονδρικά με τα εργατικά...

Δημοσ.

λοιπον παιδια...πηρα σε ενα συνεργειο τηλεφωνο το οποιο κανει service εξειδικευμενο alfa romeo,lancia και φιατ και επαθα πλακα με τις τιμες που ειπε...απιστευτες μου φανηκαν ...παρα πολυ ακριβες... π.χ μου ειπε για τα μπουζι 300 ευρω... ελεος δηλαδη και μου ειπε οτι επειδη αυτα αλλαζουν στα 100.000 χιλιομετρα στην αλφα ρομεο ειναι ακριβα.Εννοειται πως θα παω να κοιταξω και αλλου.Το θεμα ειναι αν συμφερει να βρω στο ιντερνετ τα ανταλλακτικα ή σε καποιο μαγαζι με ανταλλακτικα και να του τα παει να τα βαλει ή να το αφησω εκει...δεν ξερω πειτε μου την αποψη σας

Δημοσ.

loool! H τιμή που σου είπε είναι τελείως γελοία παρά το ότι η Άλφα έχει διπλά μπουζί σε κάθε κύλινδρο (twinspark).

Για αρχή άσε τους ανεξάρτητους και πήγαινε στην αντιπροσωπεία να πάρεις μια προσφορά και να σου πουν τί χρειάζεται.

Μετά αν ψαχτείς σε ανεξάρτητους συχνά μπορείς να πετύχεις τιμή 40% κάτω, ίσως όμως για πρώτη φορά να αξίζει να το πας στην αντιπροσωπεία. Μετά και μέχρι το επόμενο σέρβις θα έχεις μάθει περισσότερα ώστε να πετύχεις καλύτερες τιμές χωρίς ρίσκο.

Δημοσ.

Τόσα παίρνουν για μπούζι στις TS.

Μπες στο alfisti.gr και ρώτα απο που θα τα βρεις φθηνοτερα.

Αν θυμάμαι καλά απο έξω θα σου βγει κάτω απο τα μισά.

Δημοσ.

Με 7 ευρω δεν ειχα αλλαξει ουτε στο παπακι μπουζι, οχι στο 146. Ειναι πανακριβα και γενικα ειναι τρυπιος κουμπαρας το αμαξι. Και να μην μιλησω για τον μεταβλητο χρονισμο...

• Like 1
Δημοσ.

Με 7 ευρω δεν ειχα αλλαξει ουτε στο παπακι μπουζι, οχι στο 146. Ειναι πανακριβα και γενικα ειναι τρυπιος κουμπαρας το αμαξι. Και να μην μιλησω για τον μεταβλητο χρονισμο...

κοιτα να δείς τώρα που στην Bmw κάνουν 11€ τα 4-ακιδα τα ngk...

τι παπακι είχες; hayabusa?

Δημοσ.

Με ποσά χιλιόμετρα το πήρες ; βιβλίο service έχει ;

Για τα μπούζι εάν μιλάμε χωρίς εργασία σου είπε αρκετά , όντως επειδή παίρνει 8 μπούζι 2 σε κάθε κύλινδρο σου βγαίνει ποιο ακριβά . Δες απο car.gr μια ενδεικτική τιμή .Γενικά το αυτοκίνητο είναι σκυλί είχαμε στην οικογένεια το 1,6ts και έκανε απροβλημάτιστα 265.000χιλ και άντεχε ακόμη παραπάνω χωρίς να μπει χέρι κάπου αλλά μετά από χτύπημα δεν άξιζε να φτιαχτεί .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...