Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members
Δημοσ.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το mobile αποτελεί σημαντικότατο μέρος της στρατηγικής του Facebook, η παρουσία του συνιδρυτή του, Mark Zuckerberg, στην φετινή MWC δεν αποτέλεσε έκπληξη.Σε μια ομιλία που διήρκεσε κάτι λιγότερο από μία ώρα, ο Zuckerberg αναφέρθηκε επανειλημμένα στο όραμά του για έναν ακόμη πιο συνδεδεμένο κόσμο, παρουσίασε την πρωτοβουλία του internet.org ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόσφατη εξαγορά του WhatsApp που προκάλεσε αίσθηση.

 

Πιο συγκεκριμένα, το βασικό θέμα της ομιλίας του ιδρυτή του Facebook αφορούσε το internet.org, μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν εταιρείες και οργανισμοί από όλο τον κόσμο και σκοπό έχει την παροχή πρόσβασης στα δύο τρίτα του πλανήτη που δεν είναι ακόμη συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

 

Θεωρώντας πως η σύνδεση αυτή καθαυτή δεν είναι αυτοσκοπός αλλά πως μπορεί να προσφέρει πρόσβαση σε βασικά αγαθά, ο Zuckerberg έκανε λόγο για φτηνή ή ακόμα και δωρεάν παροχή υπηρεσιών που αφορούν στην επικοινωνία και την εκπαίδευση.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στόχος του internet.org είναι να γίνει «το 911 (σ.σ. ο αριθμός πρώτης ανάγκης στις ΗΠΑ) του διαδικτύου». Αυτό σημαίνει μη-πολυμεσική πληροφορία που βασίζεται αποκλειστικά σε κείμενο και αφορά, για παράδειγμα, την ανταλλαγή μηνυμάτων, βασικές δυνατότητες αναζήτησης, πρόγνωση καιρού, πρόσβαση στη Wikipedia (και, ανάμεσα σε αυτά, πρόσβαση στο Facebook).

 

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κερδίσει το Facebook και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες από μια τέτοια πρωτοβουλία, η απάντηση του Zuckerberg ήταν μάλλον αναμενόμενη: περισσότερους χρήστες. Ανέφερε, συγκεκριμένα, πως το όραμά του όταν ξεκινούσε το Facebook ήταν να καταφέρει κάποια στιγμή να συνδέσει ολόκληρο τον κόσμο και το internet.org κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Το ίδιο όραμα εξυπηρετεί και το WhatsApp, το οποίο ο Zuckerberg θεωρεί πως έχει τη δυναμική να συνδέσει στο κοντινό μέλλον πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως. Με αυτό το δεδομένο, θεωρεί πως το ιλιγγιώδες ποσό των 19 δις δολαρίων για την εξαγορά του ήταν δικαιολογημένο.

 

Φάνηκε πάντως καθησυχαστικός απέναντι σε όσους ανησυχούν για το μέλλον της εφαρμογής μετά την εξαγορά, τονίζοντας πως δεν θα αλλάξει τίποτα για τους χρήστες του. Στάθηκε, μάλιστα, στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του περιεχομένου που ανταλλάσσεται μέσω WhatsApp δεν αποθηκεύεται σε κάποιον server αλλά διαγράφεται μετά την παραλαβή του, κάτι που «δεν πρόκειται να αλλάξει».

 

Κατά τα άλλα, ο συνιδρυτής του Facebook έκανε μια σύντομη αναφορά στο θέμα της NSA λέγοντας πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ήταν τόσο διαφανής όσο θα έπρεπε ενώ σε ερώτηση για την αποτυχημένη προσπάθεια εξαγοράς του Snapchat αρνήθηκε μάλλον επιδεικτικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

 

Η αποστολή του insomnia στην MWC 2014 είναι μια ευγενική χορηγία του δικτύου καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Δημοσ.

Δηλαδή ενδιαφέρεται για το παγκόσμιο καλό και την παγκόσμια εκπαίδευση ένα πράγμα; το ένα αρχίσουν να επικοινωνούν ένα δις άνθρωποι μεταξύ τους έιναι το πρόβλημα; ψωμί δεν είχαμε τυρί μας ήρθε. Πιστεύω ότι ώρες ώρες προσπαθούν να μας δημιουργήσουν αναγκες απο το πουθενά.

  • Like 5
Δημοσ.

Το μόνο που δε θέλω να δω είναι ΚΑΙ το Whats app να γίνει integration με το FB....

 

Σε λίγο καιρό όλα θα είναι συνδεδεμένα είτε με την Google είτε με το facebook όπως πάει το θέμα...

  • Like 2
Δημοσ.

όταν λέτε πιο συνδεδεμένος πλανήτης=μιρια καμένων.

 

το facebook ειναι πιο τοξικο απο δηλητιριο κροταλια.

Δημοσ.

Το μόνο που δε θέλω να δω είναι ΚΑΙ το Whats app να γίνει integration με το FB....

 

Σε λίγο καιρό όλα θα είναι συνδεδεμένα είτε με την Google είτε με το facebook όπως πάει το θέμα...

Ο Mark δήλωσε ότι και οι 2 εφαρμογές θα είναι ανεξάρτητες 

Δημοσ.

 

Στάθηκε, μάλιστα, στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του περιεχομένου που ανταλλάσσεται μέσω WhatsApp δεν αποθηκεύεται σε κάποιον server αλλά διαγράφεται μετά την παραλαβή του, κάτι που «δεν πρόκειται να αλλάξει».

 

ναι, και τωρα το πιστεψαμε.

 

η φραση ειναι πιο σωστη αν σκεφτουμε «δεν πρόκειται να αλλάξει αμεσα».

  • Like 2
Δημοσ.

Σε λίγο καιρό όλα θα είναι συνδεδεμένα είτε με την Google είτε με το facebook όπως πάει το θέμα...

 

Έτσι ακριβώς. Αν δεν μπορείς να είσαι αντίπαλος, συγχωνεύσου!

Δημοσ.

Βέβαια...περισσότεροι χρήστες στο διαδίκτυο άρα και περισσότερα άτομα που θα κάνουν αυτά τα επιθυμητά κλικ των blog ή να βλέπουν διαφημίσεις και να το το χρήμα.Marketing at its finest!

  • Like 2
Δημοσ.

Το Facebook προσπαθεί απεγνωσμένα να μείνει στην κορυφή, ξέρει ότι είναι μία φούσκα που δεν έχει καμία ουσιαστική λειτουργία εξού και οι πανάκριβες αγορές εφαρμογών που προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό όπως Whats app, Waze κτλ...

Δημοσ.

Στρατηγικη που λιγοι μπορουν να ακολουθησουν. Καθολου παραλογο οταν γνωριζεις πως εχεις στην κατοχη σου το απολυτο friendly chat and people connected προγραμμα ειναι απολυτα λογικο η εξαγορα αμεσα συνηφασμενων προγραμματων τυπου whatsapp. Μην ξεχναμε οταν δεν μπορεις να ανταγωνιστεις κατι το αγοραζεις

Δημοσ.

Δηλαδή ενδιαφέρεται για το παγκόσμιο καλό και την παγκόσμια εκπαίδευση ένα πράγμα; το ένα αρχίσουν να επικοινωνούν ένα δις άνθρωποι μεταξύ τους έιναι το πρόβλημα; ψωμί δεν είχαμε τυρί μας ήρθε. Πιστεύω ότι ώρες ώρες προσπαθούν να μας δημιουργήσουν αναγκες απο το πουθενά.

 

Για αυτό να είσαι σίγουρος.. Χρόνια τώρα γίνεται..

 

 

Το Facebook προσπαθεί απεγνωσμένα να μείνει στην κορυφή, ξέρει ότι είναι μία φούσκα που δεν έχει καμία ουσιαστική λειτουργία εξού και οι πανάκριβες αγορές εφαρμογών που προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό όπως Whats app, Waze κτλ...

 

Το ίδιο κάνει και η γοογλε..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...